• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu KARATAY DİYETİ ile yiyerek aç kalmadan zayıflıyoruz ve hastalıklardan kurtuluyoruz...

canim mercimegin suyunu biraz az koyuyoruz . o yüzden bulguru da az koyuyoruz . haftalik 3kasik bulgur hakkimiz var . zayıflama doneminde

valla oyle illa mercimek kofte yemedim. ama haftada 1-2onu yaptim sevdigim icin hem karataya da uygun ya . mercimek serbest . yesil mercimek salatasi da olur miss gibi .

karatayi az daha arastirin cok kolay uymasi
Teşekkürler cevabınız ve hızlı dönüşünüz için :)
Karatay' ı biliyorum canım, bende karbonhidrat diyeti , Karatay diyeti karışımı yapıyorum , ortaya karışık takılıyorum :)
Gül hanımın yazılarını uzun süre takip ettiğim için genelde kuralları biliyorum tatlım.
Siz mercimek köftesiyle zayıfladım deyince bende sürekli mi yediniz diye hemen atladım :)
Karbonhidrat diyetinde kurubaklagilleri almak zor bende o zaman Karatay' a geçiyorum .. Uyanıklık yapıyorum yani :)
Kesinlikle bizim yemek kültürümüze Karatay daha uygun.. Lahmacun bile yiyoruz daha ne olsun tatlım demi :))
Yyumurtadan korkulmaması gerektiğini ve tereyağın korkulacak bir yağ olmadığını Karataydan öğrendik :)

Arada uğrarım şekerler.. Kalın sağlıcakla :))

Teşekkürler cevabınız ve hızlı dönüşünüz için :)
Karatay' ı biliyorum canım, bende karbonhidrat diyeti , Karatay diyeti karışımı yapıyorum , ortaya karışık takılıyorum :)
Gül hanımın yazılarını uzun süre takip ettiğim için genelde kuralları biliyorum tatlım.
Siz mercimek köftesiyle zayıfladım deyince bende sürekli mi yediniz diye hemen atladım :)
Karbonhidrat diyetinde kurubaklagilleri almak zor bende o zaman Karatay' a geçiyorum .. Uyanıklık yapıyorum yani :)
Kesinlikle bizim yemek kültürümüze Karatay daha uygun.. Lahmacun bile yiyoruz daha ne olsun tatlım demi :))
Yyumurtadan korkulmaması gerektiğini ve tereyağın korkulacak bir yağ olmadığını Karataydan öğrendik :)

Arada uğrarım şekerler.. Kalın sağlıcakla :))
icerigi i bilmiyorum ama bence karbonhidrat diyti pek binise yaramaz . Karatayin mantigi ile gidersek .
takil takil buraya takil . :*

geçmiş olsun. d vitamini çok önemli.

Akşam yemeğini 5.30 gibi yiyeceğim için arada yemek yemiyorum. çilek ve biraz badem ve yer fıstığı yiyorum şu an
Çok teşekür ederim sağ olun inşallah hepimiz kilolardan kurtulurz şu kısa fani dünyada huzur içinde yaşarız:)

Dün yazmıştım başlayacağım diye. Basladim... saat 12.00 de bir avuçtan biraz fazla ceviz iki yumurta ile Menemen bolca peynir 5-6 tane zeytin ile kahvaltimi ettim. Akşam 6.30 a kadar acikmadim. İnanamıyorum...patates kizartmali yumurtalı ekmekli eski kahvaltilarim 2-3 saat sonra aciktiriyordu. Hoşuma gitti bu diyet.
Ama 66.4 kilo çıkıyordum dün bugün 67 çıkıyorum.. zayifliim derken kilo almam di mi yaa

Dün yazmıştım başlayacağım diye. Basladim... saat 12.00 de bir avuçtan biraz fazla ceviz iki yumurta ile Menemen bolca peynir 5-6 tane zeytin ile kahvaltimi ettim. Akşam 6.30 a kadar acikmadim. İnanamıyorum...patates kizartmali yumurtalı ekmekli eski kahvaltilarim 2-3 saat sonra aciktiriyordu. Hoşuma gitti bu diyet.
Ama 66.4 kilo çıkıyordum dün bugün 67 çıkıyorum.. zayifliim derken kilo almam di mi yaa
Hayır hayir almazsiniz.
sabah ac karna wcden sonra su bile icmeden ic camasiri ile tartilin .
:)

Bi şey sormak istiyorum buarada. Şimdi. Yemekten sonra en az 4 saat çiğneme hareketi bile yaparsak leptini durdurmus oluyoruz ya. Bi şey yemesek ama ayran icsek leptini etkiliyor mu
canan hocaya sormuşlar bunu . demiski acikorlarsa icsinler demis. ayran leptinin salgilanmasini yavaslatir demis.
yani aclik yoksa icmemek lazim .
5 saat bi sey yemeden tok olursak LEPTIN 1SAAT CALISMIS OLUR :)

Herkese merhaba,
Akşam 5.30 gibi akşam yemeği yedim ve hala acıkmadım :)

Akşam menüm:
Mantarlı ve enginar kalpli tavuk
Naneli ayran

Fakat şöyle bir sorum olacak bu gece 3-4 gibi uyurum, acıkırsam neler yiyebilirim?

İyi geceler. Yarın tartılıp buraya yazalımmm :KK9::KK9::KK9::KK9:
Bu arada ben de regl dönemindeyim tartıda anormallik olmaz inş :(

icerigi i bilmiyorum ama bence karbonhidrat diyti pek binise yaramaz . Karatayin mantigi ile gidersek .
takil takil buraya takil . :*
Canım benim diyet günlüklerinde bir topiğimiz var oradayım yoksa sürekli katılırdım sizede :) arada bakarım ama canım :)
Karbonhidrat diyeti aslında Karatay, Dukan, Taş devri ve hatta Monti diyetlerinin dayandığı temele dayanıyor.. Her yiyeceğin karbonhidrat degeri var, bunları günlük olarak 50-55 civarında aldığında kilo veriyorsun.. Yumurta, tavuk, et ve balıkda ise karbonhidrat değeri sıfır ve yemekde sınır yok.. Yeter ki karbonhidratını aşmasın kişi..

Meyvelerin karbonhidrat miktarı, orta boy bir elmada mesela karbonhidrat degeri , 16 . Oldukça yüksek hele tatlı meyvelerde daha da yüksek.. O yüzden Karatay da meyve yemeyi tavsiye etmiyor, ya da sabah erken saatte az miktarda yiyin diyor.. Karbonhidrat diyetini öğrenen aslında diyetlerin mantığını vücudun şifresini çözüyor..

Karatay' daki iki öğün ve leptin hormonu sayesinde kilo vermek de ayrı bir şifre :)

Dedim ya ben ortaya karışık takılıyorum ve artık sürekli haldur huldur aceleyle verip sonra tekrar almakdan bıktım.. Acele etmeden yavaş yavaş spor ile vermek ve bir dahada almamk istiyorum yani hayat tarzı haline getirmek istiyorum sağlıklı beslenmeyi, yolum uzun ama acelemde yok :)

Canım benim diyet günlüklerinde bir topiğimiz var oradayım yoksa sürekli katılırdım sizede :) arada bakarım ama canım :)
Karbonhidrat diyeti aslında Karatay, Dukan, Taş devri ve hatta Monti diyetlerinin dayandığı temele dayanıyor.. Her yiyeceğin karbonhidrat degeri var, bunları günlük olarak 50-55 civarında aldığında kilo veriyorsun.. Yumurta, tavuk, et ve balıkda ise karbonhidrat değeri sıfır ve yemekde sınır yok.. Yeter ki karbonhidratını aşmasın kişi..

Meyvelerin karbonhidrat miktarı, orta boy bir elmada mesela karbonhidrat degeri , 16 . Oldukça yüksek hele tatlı meyvelerde daha da yüksek.. O yüzden Karatay da meyve yemeyi tavsiye etmiyor, ya da sabah erken saatte az miktarda yiyin diyor.. Karbonhidrat diyetini öğrenen aslında diyetlerin mantığını vücudun şifresini çözüyor..

Karatay' daki iki öğün ve leptin hormonu sayesinde kilo vermek de ayrı bir şifre :)

Dedim ya ben ortaya karışık takılıyorum ve artık sürekli haldur huldur aceleyle verip sonra tekrar almakdan bıktım.. Acele etmeden yavaş yavaş spor ile vermek ve bir dahada almamk istiyorum yani hayat tarzı haline getirmek istiyorum sağlıklı beslenmeyi, yolum uzun ama acelemde yok :)
anladim .
zaten karatayda da glisemk indeks var .
yumurta et sut yogurt glisemik indeksi 0.
ama pirinc pilavi130

o yuzden yemiyoruz. sanirim.ayni mantik :)

anladim .
zaten karatayda da glisemk indeks var .
yumurta et sut yogurt glisemik indeksi 0.
ama pirinc pilavi130

o yuzden yemiyoruz. sanirim.ayni mantik :)

Evet Glisemik Indeks zaten karbonhidrat değeriyle aynı, karbonhidrat değeri yüksek olan besinin GI ' de yüksek..
Yoğurt 250 gr 12 aslında sıfır değil karbonhidrat değeri ama zaten zararsız besinlerden
Mesela peynir karbonhidrat değeri 1 , hangi peynir olursa olsun farketmiyor.. O yüzden yağlı olmasına bile izin veriyor Karatay.. Ha şuda bir gerçek ben peyniri özellikle gece yersem kilo vermem ertesi gün duruyor belki tuzundan kaynaklıdır, ama sabah istediğim kadar yiyim farketmiyor..

Sözün kısası diyetlerin adı farklı olsada temelde mantık ve şifreler aynı..Kalori hesabı yaparak zayıflamak artık tarihe karışdı bana göre :)

evet .
peynir gece yenmez ama :KK53:
biz 8den sonra ancak çay kahve ayran içeriz
:) :KK74:

Günaydınlar,

Kg listesini yapıyoruz değil mi :KK5: Ben 63.1 kg çıktım bugün.

Kahvaltı:
2 yumurta az tereyağlı
2 ceviz
zeytin
peynir
salatalık
çay

Back