kilo vermek gerçekten zor bi iş
benim bi kaç kilo fazlam var veremiyorum bi türlü
iyi gidiyorsun canım senden ümitliyim bu hafta vereceksin
ayyy.inşallah ablacım.. babam geldi bugün iş için ankaraya , o da zayıflamışsın dedi..ilk başladığım zamanlarda da burdaydı.. iş yerinden arkadaşlarda inceldin kilo verdin diyolarazmime hayran kalıyolar ne ikram edilse yemiyorum çünkü.. artık alıştılar yok diyince ısrar etmiyolar bazende hiç ikram etmiyolar biraz az oldu verdiğim kilo ama takmıyorum asılsa gidecekler eninde sonunda
canansu hanım izniniz olursa size de abla demek isterim.. arkadaşlarım söylemişler ama bende söylemek istedim lütfen sevincinizipaylaştığınız gibi derdinizi de ypaylaşın. gurbette olmak zor sıkıntılar paylaşılmayınca olmuyor. anne değilim ama inanın sıkıntınızı az da olsa anlayabiliyorum.. .sizin paylaştıklarınız hep annemi gözümün önüne getiriyor. ailem adana da yaşıyor.ben ankarada.. önceüniv. sonra evlilik kaldım burda. azıcık sesİimin ayarı düşük olsa annem orda kötü oluyor annelik işte tarifi yok.. sizin yaşadıklarınız kolay değil ama inanın bi daha ki görüşünüzde prensesiniz düzelmiş olacak inşallah.. sizleri çok seviyorum..
Eki Görüntüle 908826
Şimdiden kahvaltımı hazırladım, üstünü kapatıp dolaba koydum.Yoksa vakit kalmıyor hazırlamaya. Sadece sebze ve meyveyi dilimlemekle uğraşırım sabah, birde yumurta.
zeytine yağ koymayı unutmuşsun,,, zeytine yağ koyarsan havucu da ona batırıp yersin
Yoğurt konusunu hallettik, şimdi de meyveyi soruyorum.Kahvaltının öncesindemi yoksa sonrasındamı tüketiyorsunuz, hangisi daha doğru.
Tibet'in gençlik pınarı kitabında şunlar yazıyor.
Farklı yiyecekleri birbirine karıştırmak bir soruna neden olabilir, çünkü her tür yiyecek farklı sürelerde sindirilir. en yoğun olan yiyecek, genellikle protein, en uzun sindirim süresini gerektirir ve mide tarafından üzerinde çalışılması gereken ilk yiyecek türüdür. Proteinin sindirimi saatler sürer; besin yağlıysa daha da uzun sürer.
Meyve ve sebze gibi çabuk sindirilen yiyecekler, en yoğun yiyeceğin ilk önce sindirilmesini bekleyerek, kapana kısılmış gibi, midede oyalanmak zorundadırlar. Bu işlem sekiz saate kadar uzayabilir. Beklerken, meyve, pişmiş ve çiğ sebze ve belirli nişastalar çürümelere ve fermantasyona uğrarlar. Mide, bu karışık şeyi sindirmeye çabalarken, gaz, asit, hatta alkol üretir, üstelik sindirim güçlüğü çeker. (Bu sorun bende olmadı)
Yani meyveyi önce mi yemek gerekiyor bu durumda?
Görüşlerinizi bekliyorum.
Yoğurt konusunu hallettik, şimdi de meyveyi soruyorum.Kahvaltının öncesindemi yoksa sonrasındamı tüketiyorsunuz, hangisi daha doğru.
Tibet'in gençlik pınarı kitabında şunlar yazıyor.
Farklı yiyecekleri birbirine karıştırmak bir soruna neden olabilir, çünkü her tür yiyecek farklı sürelerde sindirilir. en yoğun olan yiyecek, genellikle protein, en uzun sindirim süresini gerektirir ve mide tarafından üzerinde çalışılması gereken ilk yiyecek türüdür. Proteinin sindirimi saatler sürer; besin yağlıysa daha da uzun sürer.
Meyve ve sebze gibi çabuk sindirilen yiyecekler, en yoğun yiyeceğin ilk önce sindirilmesini bekleyerek, kapana kısılmış gibi, midede oyalanmak zorundadırlar. Bu işlem sekiz saate kadar uzayabilir. Beklerken, meyve, pişmiş ve çiğ sebze ve belirli nişastalar çürümelere ve fermantasyona uğrarlar. Mide, bu karışık şeyi sindirmeye çabalarken, gaz, asit, hatta alkol üretir, üstelik sindirim güçlüğü çeker. (Bu sorun bende olmadı)
Yani meyveyi önce mi yemek gerekiyor bu durumda?
Görüşlerinizi bekliyorum.
ben kahvaltınınyanında meyve yemiyorum.. çok nadir oluyo canım çekerse onudakahvaltıyı hazırlarken yiyorum.inşallah doğrudur..senin anlattığına göre kahvaltıdan önce yemek lazım ki sindirimi başlasın diğerleri gelince mideye arada kaynamasın :) artık meyvelerde şekerli gelmeye başladı gittikçe tatlıyı unutuyo muyum ki
ben yatıyorum arkadaşlar hepinize iyi geceler.. bugün spor yapamadım inş. yarına telafi ederim
buna en iyi ekin cevap verir heralde gıda müh.
gün kurusuda meyve sayılıyor ben ilk onu yeyip ılık su içiyorum üstüne .....normal meyve pek yemiyorum kayısı yeyince meyve yememek lazım zayıflarken, yiyeceksemde kayısı yemeyiz meyveyi arada peynir yerken yiyorum proteinle yemek lazım diye
ben yatıyorum arkadaşlar hepinize iyi geceler.. bugün spor yapamadım inş. yarına telafi ederim
Bu konuya şöyle cevap vereyim. Proteinlerden ziyade karbonhidratların ve lifli gıdaların sindirimi zordur. Kanıtı ise şu otobur canlıların sindirim sistemi komplex ve bağırsakları uzundur. Et obur hayvanların ise sindirim sistemleri basit bapğrsakları kısadır. Protein ve karbonhidratın sindirimleri farklı aşamalarda başlar ve biter. Misal nişasta ( karbohidrat) sindirimi ağızda tükürükteki amilaz enzimiyla başlar ve çoğu midede sindirilmiştir. Ama proteinlerin sindirimi esas bağrısakya olur. Yani aslında sindirim sistemini bir öğütücü gibi düşünmemek lazım. Sindirim enzimler yardımyla protein ve karbonhidrat moleküülerinin parçalanarak kana geçmesi olayı. Kısacası şunu söyleyim metabolizmamız öyle kusursuz yaratılmış ki kendini beslenme şeklimize göre modifiye etmiş adapte olmuş. Eğer protein ve karbonhidratı ayıracaksan akşam yemekte önce salata sonra et yemen lazım. Hadi bunu geçtik diyelim bezelye yedin içinde hem protein hem yağ hem de karbonhidrat var ne olacak. Etin içinde azda olsa karbonhidrat var ne olcak?
Anlatamadım mı? Bence ayırma merak etme sindirim sistemin neyi ne zaman ve nasıl sindireceğini çok iyi biliyorNe olacak?Peki meyveyi nasıl yapalım. Yani ayırmaya gerek yokmu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?