Popüler Konu KARATAY DİYETİ ile yiyerek aç kalmadan zayıflıyoruz ve hastalıklardan kurtuluyoruz...

iyi gidiyorsun canım senden ümitliyim bu hafta vereceksin

ayyy.inşallah ablacım.. babam geldi bugün iş için ankaraya , o da zayıflamışsın dedi..ilk başladığım zamanlarda da burdaydı.. iş yerinden arkadaşlarda inceldin kilo verdin diyolar azmime hayran kalıyolar ne ikram edilse yemiyorum çünkü.. artık alıştılar yok diyince ısrar etmiyolar bazende hiç ikram etmiyolar biraz az oldu verdiğim kilo ama takmıyorum asılsa gidecekler eninde sonunda

İyi bari alışmışlar, hala bildikleri halde ısrarla ikram edenler olabiliyor.

Canim yavrum benimmmm,guzel gonlunden nasil geliyorsa oyle hitap edebilirsin.Canim gozum ustune olur.Rabbim size de insallah sonsuz mutluluklar nasip etsin insaallah.Gonlun gibi guzel dileklerin icinde cok cok tesekkur ederim yavrum.Sevginize her zaman layik olacagim insallah.Ben de sizi cok seviyorum .

Şimdiden kahvaltımı hazırladım, üstünü kapatıp dolaba koydum. Yoksa vakit kalmıyor hazırlamaya. Sadece sebze ve meyveyi dilimlemekle uğraşırım sabah, birde yumurta.

Son düzenleme:
Yoğurt konusunu hallettik, şimdi de meyveyi soruyorum. Kahvaltının öncesindemi yoksa sonrasındamı tüketiyorsunuz, hangisi daha doğru.

Tibet'in gençlik pınarı kitabında şunlar yazıyor.

Farklı yiyecekleri birbirine karıştırmak bir soruna neden olabilir, çünkü her tür yiyecek farklı sürelerde sindirilir. en yoğun olan yiyecek, genellikle protein, en uzun sindirim süresini gerektirir ve mide tarafından üzerinde çalışılması gereken ilk yiyecek türüdür. Proteinin sindirimi saatler sürer; besin yağlıysa daha da uzun sürer.
Meyve ve sebze gibi çabuk sindirilen yiyecekler, en yoğun yiyeceğin ilk önce sindirilmesini bekleyerek, kapana kısılmış gibi, midede oyalanmak zorundadırlar. Bu işlem sekiz saate kadar uzayabilir. Beklerken, meyve, pişmiş ve çiğ sebze ve belirli nişastalar çürümelere ve fermantasyona uğrarlar. Mide, bu karışık şeyi sindirmeye çabalarken, gaz, asit, hatta alkol üretir, üstelik sindirim güçlüğü çeker. (Bu sorun bende olmadı)
Yani meyveyi önce mi yemek gerekiyor bu durumda?

Görüşlerinizi bekliyorum.

zeytine yağ koymayı unutmuşsun,,, zeytine yağ koyarsan havucu da ona batırıp yersin

Zeytinde birazcık yağ var, şişeyi çevirdim dibinde kalanı döktüm. Onun için fazla görünmüyor fotodan. İnşallah yağ gelecek, o zaman bol bol dökerim.

buna en iyi ekin cevap verir heralde gıda müh.
gün kurusuda meyve sayılıyor ben ilk onu yeyip ılık su içiyorum üstüne .....normal meyve pek yemiyorum kayısı yeyince meyve yememek lazım zayıflarken, yiyeceksemde kayısı yemeyiz meyveyi arada peynir yerken yiyorum proteinle yemek lazım diye

ben kahvaltınınyanında meyve yemiyorum.. çok nadir oluyo canım çekerse onudakahvaltıyı hazırlarken yiyorum.inşallah doğrudur..senin anlattığına göre kahvaltıdan önce yemek lazım ki sindirimi başlasın diğerleri gelince mideye arada kaynamasın :) artık meyvelerde şekerli gelmeye başladı gittikçe tatlıyı unutuyo muyum ki

Son düzenleme:
ben yatıyorum arkadaşlar hepinize iyi geceler.. bugün spor yapamadım inş. yarına telafi ederim

ben yatıyorum arkadaşlar hepinize iyi geceler.. bugün spor yapamadım inş. yarına telafi ederim

İyi geceler. Bazen bana da çok şekerli geliyor meyveler ama geçen haftalarda kek yediğimde bir tane, çok lezzetli gelmişti. Bende güzel değilmiş demeyi beklerken. :)

Son düzenleme:

Bu konuya şöyle cevap vereyim. Proteinlerden ziyade karbonhidratların ve lifli gıdaların sindirimi zordur. Kanıtı ise şu otobur canlıların sindirim sistemi komplex ve bağırsakları uzundur. Et obur hayvanların ise sindirim sistemleri basit bapğrsakları kısadır. Protein ve karbonhidratın sindirimleri farklı aşamalarda başlar ve biter. Misal nişasta ( karbohidrat) sindirimi ağızda tükürükteki amilaz enzimiyla başlar ve çoğu midede sindirilmiştir. Ama proteinlerin sindirimi esas bağrısakya olur. Yani aslında sindirim sistemini bir öğütücü gibi düşünmemek lazım. Sindirim enzimler yardımyla protein ve karbonhidrat moleküülerinin parçalanarak kana geçmesi olayı. Kısacası şunu söyleyim metabolizmamız öyle kusursuz yaratılmış ki kendini beslenme şeklimize göre modifiye etmiş adapte olmuş. Eğer protein ve karbonhidratı ayıracaksan akşam yemekte önce salata sonra et yemen lazım. Hadi bunu geçtik diyelim bezelye yedin içinde hem protein hem yağ hem de karbonhidrat var ne olacak. Etin içinde azda olsa karbonhidrat var ne olcak?

Bugün;
Sabah: 9:45 kkk 1 yumurta 1 muzla
Akşam 17:00 ızgara balık midye salata ( midye tavaydı dışındaki kabukları sıyırıp sadece midyeleri yedim)
18:00 kahve yanında 3 tane kahve çekirdekli bitter draje.
Şu an kanaltürkte Canan Karatay leptini anlatıyor :)

Ne olacak? Peki meyveyi nasıl yapalım. Yani ayırmaya gerek yokmu?

kac gündür giremedim, okullar tatil, is yerleride su siralar tatil oldugu icin esim ve cocuklar evde olunca laptop bana düsmüyor pek, masallah sayfalari takip etmek cok zor, arkadaslar sizleri kiskaniyorum, azminize hayranim, son bir senedir, diyete baliyorum ama en fazla bir yada iki hafta yapip birakiyorum nedense yapamiyorum, verdigim 2-3 kiloyuda hemen geri aliyorum, derken bu böyle uzadi ve ben gittikce kilo aldim malesef. zayiflamayi cok istiyorum, ama istahimada söz geciremiyorum, nasil bir sey bu anlamadim, kilo aldikcada moralim bozuluyor, ne giyinmek nede evden cikmak dahi istemiyorum, kafayi yiyecem bu gidisle, sanki icimde iki kisi var birisi yeme zayifla derken digeri inadina hadi sunu yapta ye, bunu yapta ye diyor, ooofff yoruldum inanin artik, iyice ümitsizlige düstüm , galiba ben bu isi yapamayacagim, bu yeni degil ilkte degil dedimya yaklasik 1-1,5 senedir böyle, cok üzgünüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…