Selam canım.ben de karatay yapmaya çalışıyorum.destek olursanız sevinirim.ha bu arada aldığin balık yağı ne işe yarıyor?markası ne?ben de 6 yaşındaki oğluma ve eşime ve tabi bana almak istiyorum. :))
Selam..size takip ettiğim bir sayfadan alıntılarla cevap vericem..çok güzel anlatıyorlar çünkü..siz de takip edebilirsiniz hatta..sağlıklı yaşıyoruz sayfası f.aceden ..
Günümüzde hayvanların beslenme şekilleri ve fiziki ortamlarının eskisi gibi doğal olmaması, en önemli Omega 3 yağları kaynağı olan hayvansal besinlerden yeterince Omega 3 alınamamasına neden olmaktadır. Bu nedenle dışarıdan desteklerle Omega 3 alınması gerektiğini Canan Karatay kitaplarında anlatıyor. Yeterince Omega 3 alınmazsa kilo verilemeyeceğine de ikinci kitabında değinmiş. Biz de Canan hanımın kitabını okuduktan sonra Omega 3 almaya karar verdik. Omega 3’ün kilo vermeye yardımcı olması dışında pek çok da yararı varmış.
Dünyada ürününe güvenen bir çok firma bu kuruluşa başvurup her partideki ürünün analizini yaptırıyor. Analiz sonuçları IFOS'un web sayfasından yayınlanıyor. Siz aldığınız ürünün kutusunun üzerindeki parti numarasını ve son kullanım tarihini bu web sayfasında bularak içmekte olduğunuz ürünün analizini görebiliyorsunuz.Yani IFOS onayı olmayan ürünleri almıyoruz.
A. OMEGA 3 :
Kilo verebilmek ve kanser, depresyon, kalp hastalıkları, damar sertliği gibi pek çok hastalığı önleyebilmek için mutlaka Omega-3 yağları alınması gerekiyor.
Omega-3 yağları, başlıca; tereyağı, balık, doğal yumurta, fındık, fıstık badem gibi kuru yemişlerden alınabilir.
Omega-3 yağları almadan kilo veremez ve pek çok hastalıktan korunamazsınız.
"Her gün 2-3 gr. katkısız Omega-3 tüketilmelidir.
Omega-3 yağ kapsülleri içinde kesinlikle Omega-6 yağı bulunmamalıdır."
Her balık yağı Omega 3 değildir.
Omega 3 için ürünün bir kapsülündeki EPA + DHA değerlerine bakmalısınız.
Günlük kullanacağınız gram miktarını hesaplarken de sadeceEPA VE DHA'nın toplamını esas almalısınız.
Ürünün üzerinde yazan 1000 mg, 1500 mg balık yağı gibi ibareler sizi aldatmasın. Bazı firmalar EPA ve DHA miktarlarını yüksek yazıyorlar kutunun bir yerine de "bir porsiyon iki kapsülden oluşur" diyorlar. Bu tür aldatmacalara dikkat edin.
Alacağımız Omega 3'ün kutusunun üzerinde "trigliserid form"ibaresinin olup olmadığına mutlaka bakın.
Sağlıklı yaşıyoruz sayfasından alıntı yaptım..
Bir anne olarak gözlemlediğim şu ; balık yağı kullanan çocuklarda dikkat eksikliği minumuma iniyor..bunu ilk oğlumla 2.oğlumla kıyaslayarak gördüm özellikle..derslerinde daha başarılı oluyorlar..balık mevsimlerinde de balık yemeye özen gösteriyoruz..