• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu KARATAY DİYETİ ile yiyerek aç kalmadan zayıflıyoruz ve hastalıklardan kurtuluyoruz...

Slm herkese epeydir girmiyordum bayahi birikmis okunacaklar bayagida keyifle okudum eskiler gelmis koyu sohbetler oluyi gul abla kacamak yapiyo hak etti artik okadarcik pideyi......seker yuklemesi yaptirma zamanim gelmis son anda uyandim kan alcaklar zannettim meger seker yuklemesiymis tabiki red ettim hamileligin iyi gidiyo sukur bir sorun yok 4.5aylik oldu 4kilo belkide biraz kusuratida var kilo aldim cok dikkat edemiyorum bu arada cinsiyetide belli oldu bir oglum daha olcak :)))kendinize iyi bakin yine gelirim insallah byyyyy

Hayırlı olsun bebeğiniz çok sevindim..Demek bir karatay bebeği geliyor..Bu sayfanın ilk karatay bebeği benden geldi..şuan 16 aylık :) Sağlıkla alın kucağınıza..

Selammm...

Çarşamba iş başı yapmıştım ama kvler gelmeyince tatili uzattım..şimdi tam anlamıyla işe başladım :)))

Gül ablacım tatilde :)

Balık yağlarımızı indirimli aldık..Çocuklara da içiriyorum ben..Cevimiz yok şimdilik az bişey kaldı arada fındık yiyoruz.Yeni ceviz bekliyorum Siirtten gelicekmiş..

Sabah ;
1 muz ,zeytin,peynir ve fındık yedim..vaktim azdı yumurta yiyemedim..
Öğlen ; mercimek çorbası,salata ve cacık :) şimdi bir kahve içtim..

kedi83 kedi83 nerdesin :))
Selam canım.ben de karatay yapmaya çalışıyorum.destek olursanız sevinirim.ha bu arada aldığin balık yağı ne işe yarıyor?markası ne?ben de 6 yaşındaki oğluma ve eşime ve tabi bana almak istiyorum. :))

Selam canım.ben de karatay yapmaya çalışıyorum.destek olursanız sevinirim.ha bu arada aldığin balık yağı ne işe yarıyor?markası ne?ben de 6 yaşındaki oğluma ve eşime ve tabi bana almak istiyorum. :))

Selam..size takip ettiğim bir sayfadan alıntılarla cevap vericem..çok güzel anlatıyorlar çünkü..siz de takip edebilirsiniz hatta..sağlıklı yaşıyoruz sayfası f.aceden ..

Günümüzde hayvanların beslenme şekilleri ve fiziki ortamlarının eskisi gibi doğal olmaması, en önemli Omega 3 yağları kaynağı olan hayvansal besinlerden yeterince Omega 3 alınamamasına neden olmaktadır. Bu nedenle dışarıdan desteklerle Omega 3 alınması gerektiğini Canan Karatay kitaplarında anlatıyor. Yeterince Omega 3 alınmazsa kilo verilemeyeceğine de ikinci kitabında değinmiş. Biz de Canan hanımın kitabını okuduktan sonra Omega 3 almaya karar verdik. Omega 3’ün kilo vermeye yardımcı olması dışında pek çok da yararı varmış.

Dünyada ürününe güvenen bir çok firma bu kuruluşa başvurup her partideki ürünün analizini yaptırıyor. Analiz sonuçları IFOS'un web sayfasından yayınlanıyor. Siz aldığınız ürünün kutusunun üzerindeki parti numarasını ve son kullanım tarihini bu web sayfasında bularak içmekte olduğunuz ürünün analizini görebiliyorsunuz.Yani IFOS onayı olmayan ürünleri almıyoruz.

A. OMEGA 3 :

Kilo verebilmek ve kanser, depresyon, kalp hastalıkları, damar sertliği gibi pek çok hastalığı önleyebilmek için mutlaka Omega-3 yağları alınması gerekiyor.

Omega-3 yağları, başlıca; tereyağı, balık, doğal yumurta, fındık, fıstık badem gibi kuru yemişlerden alınabilir.

Omega-3 yağları almadan kilo veremez ve pek çok hastalıktan korunamazsınız.

"Her gün 2-3 gr. katkısız Omega-3 tüketilmelidir.

Omega-3 yağ kapsülleri içinde kesinlikle Omega-6 yağı bulunmamalıdır."

Her balık yağı Omega 3 değildir.

Omega 3 için ürünün bir kapsülündeki EPA + DHA değerlerine bakmalısınız.

Günlük kullanacağınız gram miktarını hesaplarken de sadeceEPA VE DHA'nın toplamını esas almalısınız.

Ürünün üzerinde yazan 1000 mg, 1500 mg balık yağı gibi ibareler sizi aldatmasın. Bazı firmalar EPA ve DHA miktarlarını yüksek yazıyorlar kutunun bir yerine de "bir porsiyon iki kapsülden oluşur" diyorlar. Bu tür aldatmacalara dikkat edin.

Alacağımız Omega 3'ün kutusunun üzerinde "trigliserid form"ibaresinin olup olmadığına mutlaka bakın.

Sağlıklı yaşıyoruz sayfasından alıntı yaptım..

Bir anne olarak gözlemlediğim şu ; balık yağı kullanan çocuklarda dikkat eksikliği minumuma iniyor..bunu ilk oğlumla 2.oğlumla kıyaslayarak gördüm özellikle..derslerinde daha başarılı oluyorlar..balık mevsimlerinde de balık yemeye özen gösteriyoruz..

Selam..size takip ettiğim bir sayfadan alıntılarla cevap vericem..çok güzel anlatıyorlar çünkü..siz de takip edebilirsiniz hatta..sağlıklı yaşıyoruz sayfası f.aceden ..

Günümüzde hayvanların beslenme şekilleri ve fiziki ortamlarının eskisi gibi doğal olmaması, en önemli Omega 3 yağları kaynağı olan hayvansal besinlerden yeterince Omega 3 alınamamasına neden olmaktadır. Bu nedenle dışarıdan desteklerle Omega 3 alınması gerektiğini Canan Karatay kitaplarında anlatıyor. Yeterince Omega 3 alınmazsa kilo verilemeyeceğine de ikinci kitabında değinmiş. Biz de Canan hanımın kitabını okuduktan sonra Omega 3 almaya karar verdik. Omega 3’ün kilo vermeye yardımcı olması dışında pek çok da yararı varmış.

Dünyada ürününe güvenen bir çok firma bu kuruluşa başvurup her partideki ürünün analizini yaptırıyor. Analiz sonuçları IFOS'un web sayfasından yayınlanıyor. Siz aldığınız ürünün kutusunun üzerindeki parti numarasını ve son kullanım tarihini bu web sayfasında bularak içmekte olduğunuz ürünün analizini görebiliyorsunuz.Yani IFOS onayı olmayan ürünleri almıyoruz.

A. OMEGA 3 :

Kilo verebilmek ve kanser, depresyon, kalp hastalıkları, damar sertliği gibi pek çok hastalığı önleyebilmek için mutlaka Omega-3 yağları alınması gerekiyor.

Omega-3 yağları, başlıca; tereyağı, balık, doğal yumurta, fındık, fıstık badem gibi kuru yemişlerden alınabilir.

Omega-3 yağları almadan kilo veremez ve pek çok hastalıktan korunamazsınız.

"Her gün 2-3 gr. katkısız Omega-3 tüketilmelidir.

Omega-3 yağ kapsülleri içinde kesinlikle Omega-6 yağı bulunmamalıdır."

Her balık yağı Omega 3 değildir.

Omega 3 için ürünün bir kapsülündeki EPA + DHA değerlerine bakmalısınız.

Günlük kullanacağınız gram miktarını hesaplarken de sadeceEPA VE DHA'nın toplamını esas almalısınız.

Ürünün üzerinde yazan 1000 mg, 1500 mg balık yağı gibi ibareler sizi aldatmasın. Bazı firmalar EPA ve DHA miktarlarını yüksek yazıyorlar kutunun bir yerine de "bir porsiyon iki kapsülden oluşur" diyorlar. Bu tür aldatmacalara dikkat edin.

Alacağımız Omega 3'ün kutusunun üzerinde "trigliserid form"ibaresinin olup olmadığına mutlaka bakın.

Sağlıklı yaşıyoruz sayfasından alıntı yaptım..

Bir anne olarak gözlemlediğim şu ; balık yağı kullanan çocuklarda dikkat eksikliği minumuma iniyor..bunu ilk oğlumla 2.oğlumla kıyaslayarak gördüm özellikle..derslerinde daha başarılı oluyorlar..balık mevsimlerinde de balık yemeye özen gösteriyoruz..
Ayyy sağol canımmmm.ne kadar kibarsın:KK68: benim facem yok.baya bilgilendim teşekkür ederim canım :KK15:bana özelden aldıgin markanın ismini yazar mısın?oģlum,esim ve ben birer kutu kullanıcaz de mi?bir senede kaç kutu bitirmek lazım acaba?diyelim ki 1 kutuyu bitirdim.kaç gün birakıp tekrar başlamalı yani?o_O

Ayyy sağol canımmmm.ne kadar kibarsın:KK68: benim facem yok.baya bilgilendim teşekkür ederim canım :KK15:bana özelden aldıgin markanın ismini yazar mısın?oģlum,esim ve ben birer kutu kullanıcaz de mi?bir senede kaç kutu bitirmek lazım acaba?diyelim ki 1 kutuyu bitirdim.kaç gün birakıp tekrar başlamalı yani?o_O

mesaj attım..

bir sene de kaç kutu biter bilmiyorum ama ben kendim yemekten sonra 2 adet alıyorum.
1,5 yaşında oğluma 1 çay kaşığı 11 yaşımdaki oğluma 1 tatlı kaşığı veriyorum..rica ederim

Sabah; 2 yumurta,peynir çeşitleri ,zeytin,2 kayısı ve 1 şeftali
Öğlen ; mercimek çorbası,ayran,köfteli bezelye ve 1 kaşık barbunya
Akşam ; kuru fasülye,bulgur pilavı ve cacık..henüz yemedim ama 7 gibi yerim..:)

not: ben kilo verme aşamasında değilim..sabah çok erken yediğim için 3 öğün yapıyorum..ayrıca emziriyorum :) öğün aralarım 5-6 saati buluyor..aralarda kahve-çay-su o kadar..

Son düzenleme:
Bir de yemeğimi yerken ve yedikten sonra şunu diyorum..siz de etkili olurmu bilmiyorum ama ..bugün ki yediklerim yeter ..senin rızkın bu..kalanlar başkalarının rızkı..fazlası zarar...zararlı yiyecekleri alıp organlarına zarar verme..şükrümü edip ağzımı kapatıyorum..ay sapıttım mı ne ama böyle diyorum..

Merhaba,
Kahvaltımı yazayım;
Zeytin
2 yumurta
Salatalık
Domates
Fındık
Karpuz (Koruma dönemim, sağlıklı beslenmeye devam, karpuzu da kilo verirkende az yemiştim)

Merhaba,
Kahvaltımı yazayım;
Zeytin
2 yumurta
Salatalık
Domates
Fındık
Karpuz (Koruma dönemim, sağlıklı beslenmeye devam, karpuzu da kilo verirkende az yemiştim)

Giresun fındığım az kaldı..yenisinden gelir belki yine..görümcemin eşinin tarafı yolluyor :)

Giresun fındığım az kaldı..yenisinden gelir belki yine..görümcemin eşinin tarafı yolluyor :)
Bizim de yok, teyzem getirmiş. Fındığımız bile yok. Var aslında ama biz toplamaya gidemiyoruz, annemin yeğeni toplayıp harçlık yapacakmış. Yemeyenin malını yerler. :KK48: Yol parası o kadar çokki gitmek zor.

Bizim de yok, teyzem getirmiş. Fındığımız bile yok. Var aslında ama biz toplamaya gidemiyoruz, annemin yeğeni toplayıp harçlık yapacakmış. Yemeyenin malını yerler. :KK48: Yol parası o kadar çokki gitmek zor.

Haklısın..zor gitmek toplamak..ancak köye dönüş yapılırsa olur..bize o zaman fındık bile satarsınız :KK28:

Sabah; 2 yumurta,peynir çeşitleri ,zeytin,2 kayısı ve 1 şeftali
Öğlen ; mercimek çorbası,ayran,köfteli bezelye ve 1 kaşık barbunya
Akşam ; kuru fasülye,bulgur pilavı ve cacık..henüz yemedim ama 7 gibi yerim..:)

not: ben kilo verme aşamasında değilim..sabah çok erken yediğim için 3 öğün yapıyorum..ayrıca emziriyorum :) öğün aralarım 5-6 saati buluyor..aralarda kahve-çay-su o kadar..
Bezelye yasak, aynı gün bulgur pilavı çok olmuş sanki

Hayırlı olsun bebeğiniz çok sevindim..Demek bir karatay bebeği geliyor..Bu sayfanın ilk karatay bebeği benden geldi..şuan 16 aylık :) Sağlıkla alın kucağınıza..
Tsk
Tsk ederim insallah

Bezelye yasak, aynı gün bulgur pilavı çok olmuş sanki

not da yazmıştım ama :) ben kilo verme aşamasında değilim hatta baya bir zayıfım yani..ama kilolu olsaydım bezelye ve bulguru yemezdim..emzirdiğim,çalıştığım ve çok erken kalktığım için 3 öğün yapıyorum..porsiyonlarımda normale göre az oluyor..

Günaydın...

sabah 1 yumurta ile zeytin peynir yedim çıktım hatta kaçtım evden :)

Deryapelin ; sağlıklı beslenmeye devam edin...bazen takılmalar olabilir..vücüd su toplamış olabilir....sakın bırakmayın arkası geliyor yoksa :) size bir çay tarifi yazayım hem yaz günlerinde harika oluyor..ödem attırıcı rahatlatıcı..Bir sürahi suya ; 1 limon,1 salatalık dilimleyin..içerisine taze nane ekleyip dolaba koyun..1 gece beklesin..sonra gün boyu için..cilde de çok iyi geliyor.
destek icin Teşekkürler vazgeçmedim 68 dim 67 olmuşum galiba ben yavaş vericem kilolarımı

Back