Aynen daha once diyetisyene gitmistik o insilun direnci var diyr ilac verdi ama kardesim ne ilaci icti nede o diyet listesine uydu yasi kucuk oldugu icin cok zorlaniyor hemen sikliyor ama ben bu diyeti daha dogrusu saglikli yasamla zayiflamayi ona yaptiricam Allahin izni ile :)bence su kendi kendine hall olur . canan hoca illa 3lt için demiyorki. herkesin su ihtiyaci baskadir diyor . idrar renginize göre artirin diyor. idrar rengi limonata gibi ise su yeterli demek .
ilk önce kaliteli bi karatay kahvaltisi ile baslayin derim . önce karar versin kesinlikle kaçamak yapmasın . zaten bu kardeşin insulin direnci kesin vardir o kırılsın hormonları bi rahata kavussun :) sağlığına kavussun .
karatayda doyana kadar yememız gerektıgı ıcın oyle gelıyor ac kalınmamalıArkadaşlaR merhaba,
Birsey daha soracaktim. Sabah klasik karatay kahvaltisi yaptim. Oglen acıktım gibi oldu. Biraz yoğurt, 1 ceviz, bi iki zeytin yedim.
Simdi aksama kavurmali yumurta yesem yanina ayran olur mu? Daha once klasik diyetisyen diyetlerinden yaptifgim için karataya alismak zor geliyor sanki fazla yiyormusum gibi :)
ben öncelikle kitabı okumanı ve nette canan hanımın videolarını da izlemeni tavsiye ederim..kendisi sabah acele ile çıkılan günler için şöyle demişti:'' 10 tane kadar yumurtayı kaynatır dolapta saklarım.acil evden çıkmadan dolaptan 2 yumurtayı alır kaşıklar hemen çıkarım''..Tmm arkadaslar dediginiz gibi yapacagim ama acil durumlar icin bir öneriniz varmi.mesela bugun işim vardi.uyanamadim.08:45 te kalktim 9:00 da evden ciktim.ayak üstü metabolizmayi uyartmak icin yogurt yedim.baska ne yapabilirdim.
Ben alinti yapmayi bilmiyorum henuz.mesajima gul abla ve saliha hanim yanit vermisti.
inanın ben de şaşkınım..evet ben de okuyorum karatayla kilo verenleri hiç böyle rakamlar yok.ben 5 ay önce sigarayı bıraktım yeme düzenim mahvolmuştu gündüz bişey yemeyip diyet yapıyordum ama gece çekirdekten tut ne bulduysam yiyordum.şimdi akşam 7den sonra mutfağa uğramıyorum.1 hafta boyunca 2 öğün yaptım ve akşam 7 den sonra hiç bişey yemedim.bir de ekmeği bu yaşıma kadar hiç kesmedim.kilo almamın tek sebebi ekmek benim.tatlıya düşkün değilimdir,makarna ,pilav sevmem ama ekmek olmazsa olmazdı.kendime şaşıyorum nasıl bırakabildim diye..bir de sanırım gluten alerjim var benim.ekmek yerken devamlı gaz şikayetiyle doktora gidip derman arıyordum.5 aydır kullandığım tansiyon ilacı yapıyor sanıyordum.gaz için ilaç verdi doktor bende içmedim .herşeye ilaç olur mu yahu..neyse bu diyete bir başladım ne gaz ne bişey..süper rahatım şimdi.mayaya mı glutene mi bilmiyorum alerji.york testini sordum bin liraya yakın.ne gerek var şimdi o kadar masrafa.yemiyorum rahatım.ben öğretmenim çalışırken böyle bir gaz sorunu öyle zorluyordu ki beni..Allaha şükür kurtuldum.ama bu gaz sorunu 5 aydır falan oldu öncesinde yoktu.ne bileyim işte nasıl oldu bilmiyorum hala da devam ediyor hızlı kilo verişim..baslarda 3 öğünle baslayıp sonra 2.5 alısıncada 2 ye ındırmek gerekır
wawwwww harıkasınız bır haftada 5 kg nasıl olmus cok sasırdım...
kızınızın bıle 5 kg ya yakın vermesıde sasılacak bısey ...hıc bukadr cok veren olmamıstı ...bınlerce kısı tanıdım
domatsa henız yok
kuruyemıs eksık
ben 23 aydır yapıyorum ıse dalarsam 8 saatı buluyor ama normalde 7 saate dogru acıkıyorum...sen onlara bakma canım herkesın acıkması farklı oluyor
canım benim kızım 10 yaşında benle beraber o da yapıyor.50 kiloydu geçen hafta ,1 haftada 45.5 a düştü.önceden çok çikolata yerdi.bir haftadır hiç çikolata yemedi.sadece bir gece ağladı arkadaşlarım yiyor benimde canım istiyor diye fazla oralı olmadım şimdi daha iyi canım istemiyor diyo..senin kardeşin daha büyük aklıda eriyor daha kolay yapar ..kolay gelsin sizlere.Allah muaffak etsin..Aynen daha once diyetisyene gitmistik o insilun direnci var diyr ilac verdi ama kardesim ne ilaci icti nede o diyet listesine uydu yasi kucuk oldugu icin cok zorlaniyor hemen sikliyor ama ben bu diyeti daha dogrusu saglikli yasamla zayiflamayi ona yaptiricam Allahin izni ile :)
diyette pilav yendiğini hiç duymamıştım bulgurmu?beyaz pirinçse ben diyet yapmadığım halde yemeye korkuyorum..Arkadaslar bugun vucudum cok sis neden olabilir acaba.dun tartida -500 gr gormusken bugun+2 kg farkediyor.sadece dun dugun vardi kavurma et pilav ve lahana salatasi.et salata ve biraz kuruyemis yedim.malesef aksam 9 du.yanima bisey almadigim icin dugundeki yemegi bekledim.sonra sinemaya gittik.yatmam gece 2 yi buldu.hangisi etkilemistir.birde kaynamis yumurta dolapta kac gun dayanirki.ben artani zehirleme yapmasin diye atardim.
bizde bulgur var oda haftada 3-4 kasıgı gecmeyecek sekıldediyette pilav yendiğini hiç duymamıştım bulgurmu?beyaz pirinçse ben diyet yapmadığım halde yemeye korkuyorum..
aramıza hosgeldınızMerhabalar,
Ben de bufun basladim karatay modeline. Aksama kadar ekmeksiz acikmama gercekten sasirdim :) Tabi aklima takilanlar var. Yardım eden olursa cok sevinirim :)
Sabah kahvaltida iki tane tereyaginda yumurta, 7-8 zeytin, bir cay bardagi kadar ceviz, baya da bi peynir vardi. Oglen iki ceviz ve cay. Aksam da organik tavuk ve biraz bulgur pilavi, ayran. Dogru bir menu mu sizce?
Bir de kuruyemis kavrulmamis oldugu surece gun icersinde sınırsız mi?
Bulgur pilavi haftada 2-3 kere serbest galiba degil mi?
Bir de ogutulmus bugdaya karsi galiba Canan hoca ama bugday salatasi yapsak bildiğimiz asurelik bugdaydan, cevizli zeytinyagli falan. Corbayla beraber bir ogun olabilir mi?
Simdiden coktesekkurler
yanınızda her zaman kuruyemıs hazır olsun kurtarıcı oluyor... ılk fırsatta da kk yapılmalıTmm arkadaslar dediginiz gibi yapacagim ama acil durumlar icin bir öneriniz varmi.mesela bugun işim vardi.uyanamadim.08:45 te kalktim 9:00 da evden ciktim.ayak üstü metabolizmayi uyartmak icin yogurt yedim.baska ne yapabilirdim.
Ben alinti yapmayi bilmiyorum henuz.mesajima gul abla ve saliha hanim yanit vermisti.
kedı benımde dıkkatımı cekıyor ben onu ınstagram da face de gordugum ıcın nerdsın dıye yazmak aklıma gelmıyor hemen yazayım özlendınız dıye :)arzu nerdesin hiç ugramiyon kardeş. ? bir de bayagidir kedi uğramıyor . inşallah iyilerdir .
nerelerdesin canım arkadaşlar merak ettiler ...sevıldıgını unutma ....
kalktıktan sonra engec 1 saat ıcınde kk yapılmalı kk yapın yatın kalkınca hafıf bıseylerle gecıstırın aksamda yemegınızı yeyınRuca etsem bu zamanlama sistemini kisaca ozetler misiniz? Daha once yazmissinizdir belki, kusuruma bakmayin, binlerce sayfa olunca bulamam gibi geliyor...
Ben mesela sabah namaza kalkinca bi kac saat uyanik kaliyorim bazen, sonra yatip bi kac saat uyuyum tekrar kalkiyorum. Yani sabah 6 gibi kalkip 8 e kadar uyanik kalip. 8 de uyuyup 11 gibi uyaniyorum. 11den sonra yapiyorum kahvaltimi, dogru mu?
Bir de aclik hissedersek hemen mi yemek lazım, yoksa sıkıntı mi oluyor kg vermek acisindan?
canım bı yerde mutlaka yanlıs vardır bı anlık yanlıs sey yemek ınsulın dırencını basa donderır sabırlı ol saatlerıyle yedıklerını paylasmaya devam etBenim tam 1 hafta oldu ama fark sifir((
buda bır onerı ama 11 den sonraya kahvaltıyı bırakıyor o zamanda gec olur arada bır olur ama hergun olmazsabah kalkınca o zaman yogurt yiyebilirsiniz geri yatiyorsaniz . kıtlık sinyali gitmesin diye .
salihacıgım gereklı cevapları vermısKızlar hepinize kolay gelsin baştan beri sayfaları atlaya atlaya okuyorum kardeşim için ona bu diyeti yaptıracağız inşallah zayıflamak istiyor 16 yaşında ve 85 kilo maalesef.
Günde 3lt su içinler hangi aralıklarla içiyor bu suları biz günde 5 bardak bile içemeyen insanlarız
Bir de bu sular midenizde şişlik yapıyor mu çok merak ediyorum
Bu diyete başlamak için önce bu su içme sorununu çözmemiz gerek hangi aralıklarla içiyorsunuz ??
Yardımcı olursanız çok sevinirim
ınsallah basarılı olur canımAynen daha once diyetisyene gitmistik o insilun direnci var diyr ilac verdi ama kardesim ne ilaci icti nede o diyet listesine uydu yasi kucuk oldugu icin cok zorlaniyor hemen sikliyor ama ben bu diyeti daha dogrusu saglikli yasamla zayiflamayi ona yaptiricam Allahin izni ile :)
kaçamak yapmadan yaptıkca daha ne cok faydasını goreceksınız..sağlıklı beslenme olarak uygulamaya gecmelı mutfagınızı bastan sona karataya uydurmalısınızben öncelikle kitabı okumanı ve nette canan hanımın videolarını da izlemeni tavsiye ederim..kendisi sabah acele ile çıkılan günler için şöyle demişti:'' 10 tane kadar yumurtayı kaynatır dolapta saklarım.acil evden çıkmadan dolaptan 2 yumurtayı alır kaşıklar hemen çıkarım''..
inanın ben de şaşkınım..evet ben de okuyorum karatayla kilo verenleri hiç böyle rakamlar yok.ben 5 ay önce sigarayı bıraktım yeme düzenim mahvolmuştu gündüz bişey yemeyip diyet yapıyordum ama gece çekirdekten tut ne bulduysam yiyordum.şimdi akşam 7den sonra mutfağa uğramıyorum.1 hafta boyunca 2 öğün yaptım ve akşam 7 den sonra hiç bişey yemedim.bir de ekmeği bu yaşıma kadar hiç kesmedim.kilo almamın tek sebebi ekmek benim.tatlıya düşkün değilimdir,makarna ,pilav sevmem ama ekmek olmazsa olmazdı.kendime şaşıyorum nasıl bırakabildim diye..bir de sanırım gluten alerjim var benim.ekmek yerken devamlı gaz şikayetiyle doktora gidip derman arıyordum.5 aydır kullandığım tansiyon ilacı yapıyor sanıyordum.gaz için ilaç verdi doktor bende içmedim .herşeye ilaç olur mu yahu..neyse bu diyete bir başladım ne gaz ne bişey..süper rahatım şimdi.mayaya mı glutene mi bilmiyorum alerji.york testini sordum bin liraya yakın.ne gerek var şimdi o kadar masrafa.yemiyorum rahatım.ben öğretmenim çalışırken böyle bir gaz sorunu öyle zorluyordu ki beni..Allaha şükür kurtuldum.ama bu gaz sorunu 5 aydır falan oldu öncesinde yoktu.ne bileyim işte nasıl oldu bilmiyorum hala da devam ediyor hızlı kilo verişim..
kavurma farklı yagdan yapılmıstır...tuz farklıdır...pılav kesın prınçtır...kuruyemıs kavrulmustur cıg olmaz oyle yerlerde...saat gec olmus..hersey ustuste gelmıs canım.... bır lokma bıle olsa yanlıs yenen bısey ınsulın dırencını basa donderır...karatay yapacaksan herseyını yanında tasımalısınArkadaslar bugun vucudum cok sis neden olabilir acaba.dun tartida -500 gr gormusken bugun+2 kg farkediyor.sadece dun dugun vardi kavurma et pilav ve lahana salatasi.et salata ve biraz kuruyemis yedim.malesef aksam 9 du.yanima bisey almadigim icin dugundeki yemegi bekledim.sonra sinemaya gittik.yatmam gece 2 yi buldu.hangisi etkilemistir.birde kaynamis yumurta dolapta kac gun dayanirki.ben artani zehirleme yapmasin diye atardim.
Pilav pirincti ama yemedim.salihacıgım gereklı cevapları vermıs
su yanında duracak hep yudum yudum ıcecek ıcıne lımon sıkıp kabugunuda ıcıne atacaksınz alkalı olsun dıye
ınsallah uyabılır ben 23 aydır yapıyorum bır suru uyeye yardımcı oluyorum bı kızıma yaptıramıyorum okula gıdınce dısarda yıyor oda yetıyor zaten ınsulın dırencının kırılmamasına
ınsallah basarılı olur canım
kaçamak yapmadan yaptıkca daha ne cok faydasını goreceksınız..sağlıklı beslenme olarak uygulamaya gecmelı mutfagınızı bastan sona karataya uydurmalısınız
kavurma farklı yagdan yapılmıstır...tuz farklıdır...pılav kesın prınçtır...kuruyemıs kavrulmustur cıg olmaz oyle yerlerde...saat gec olmus..hersey ustuste gelmıs canım.... bır lokma bıle olsa yanlıs yenen bısey ınsulın dırencını basa donderır...karatay yapacaksan herseyını yanında tasımalısın
ben gorevlı gıttıgım yerlere goturup 5..6 gun yıyorum ...oradakı dolaba koyup hergun ıkı tane cıkarıyorum ama gercek serbest gezen tavuk yumurtası ...
selam canım nasılsınSlm herkese saliha fark etmisin yoklugumu wlann yoktu 1haftadir bugun oldu ancak yazilari okumak bayagi zaman aldi yeni gelen herkese hsgdiniz yoktum ama kacamak yapmadim tabiki pazertisiyi saymasak bu hafta naptim merak ediyorum saliha naptin tam gaz devammi ben suan aksam yemeginin basinda yaziyorum optum sizi kolay gelsin
Allah Razı olsun guzel cevaplarınız ıcın . Ne guzel Çocuğunuz daha bu yaşta sağlıkla büyüyecek keşke her anne sizin gibi olabilsecanım benim kızım 10 yaşında benle beraber o da yapıyor.50 kiloydu geçen hafta ,1 haftada 45.5 a düştü.önceden çok çikolata yerdi.bir haftadır hiç çikolata yemedi.sadece bir gece ağladı arkadaşlarım yiyor benimde canım istiyor diye fazla oralı olmadım şimdi daha iyi canım istemiyor diyo..senin kardeşin daha büyük aklıda eriyor daha kolay yapar ..kolay gelsin sizlere.Allah muaffak etsin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?