Popüler Konu KARATAY DİYETİ ile yiyerek aç kalmadan zayıflıyoruz ve hastalıklardan kurtuluyoruz...

Aynen daha once diyetisyene gitmistik o insilun direnci var diyr ilac verdi ama kardesim ne ilaci icti nede o diyet listesine uydu yasi kucuk oldugu icin cok zorlaniyor hemen sikliyor ama ben bu diyeti daha dogrusu saglikli yasamla zayiflamayi ona yaptiricam Allahin izni ile :)

karatayda doyana kadar yememız gerektıgı ıcın oyle gelıyor ac kalınmamalı

ben öncelikle kitabı okumanı ve nette canan hanımın videolarını da izlemeni tavsiye ederim..kendisi sabah acele ile çıkılan günler için şöyle demişti:'' 10 tane kadar yumurtayı kaynatır dolapta saklarım.acil evden çıkmadan dolaptan 2 yumurtayı alır kaşıklar hemen çıkarım''..
inanın ben de şaşkınım..evet ben de okuyorum karatayla kilo verenleri hiç böyle rakamlar yok.ben 5 ay önce sigarayı bıraktım yeme düzenim mahvolmuştu gündüz bişey yemeyip diyet yapıyordum ama gece çekirdekten tut ne bulduysam yiyordum.şimdi akşam 7den sonra mutfağa uğramıyorum.1 hafta boyunca 2 öğün yaptım ve akşam 7 den sonra hiç bişey yemedim.bir de ekmeği bu yaşıma kadar hiç kesmedim.kilo almamın tek sebebi ekmek benim.tatlıya düşkün değilimdir,makarna ,pilav sevmem ama ekmek olmazsa olmazdı.kendime şaşıyorum nasıl bırakabildim diye..bir de sanırım gluten alerjim var benim.ekmek yerken devamlı gaz şikayetiyle doktora gidip derman arıyordum.5 aydır kullandığım tansiyon ilacı yapıyor sanıyordum.gaz için ilaç verdi doktor bende içmedim .herşeye ilaç olur mu yahu..neyse bu diyete bir başladım ne gaz ne bişey..süper rahatım şimdi.mayaya mı glutene mi bilmiyorum alerji.york testini sordum bin liraya yakın.ne gerek var şimdi o kadar masrafa.yemiyorum rahatım.ben öğretmenim çalışırken böyle bir gaz sorunu öyle zorluyordu ki beni..Allaha şükür kurtuldum.ama bu gaz sorunu 5 aydır falan oldu öncesinde yoktu.ne bileyim işte nasıl oldu bilmiyorum hala da devam ediyor hızlı kilo verişim..

Son düzenleme:
canım benim kızım 10 yaşında benle beraber o da yapıyor.50 kiloydu geçen hafta ,1 haftada 45.5 a düştü.önceden çok çikolata yerdi.bir haftadır hiç çikolata yemedi.sadece bir gece ağladı arkadaşlarım yiyor benimde canım istiyor diye fazla oralı olmadım şimdi daha iyi canım istemiyor diyo..senin kardeşin daha büyük aklıda eriyor daha kolay yapar ..kolay gelsin sizlere.Allah muaffak etsin..

Arkadaslar bugun vucudum cok sis neden olabilir acaba.dun tartida -500 gr gormusken bugun+2 kg farkediyor.sadece dun dugun vardi kavurma et pilav ve lahana salatasi.et salata ve biraz kuruyemis yedim.malesef aksam 9 du.yanima bisey almadigim icin dugundeki yemegi bekledim.sonra sinemaya gittik.yatmam gece 2 yi buldu.hangisi etkilemistir.birde kaynamis yumurta dolapta kac gun dayanirki.ben artani zehirleme yapmasin diye atardim.

diyette pilav yendiğini hiç duymamıştım bulgurmu?beyaz pirinçse ben diyet yapmadığım halde yemeye korkuyorum..

aramıza hosgeldınız
çoguna arkadaslar cevap yazmıslar
bugday da bulgur gıbı , bulgur yersenız bugday yok haftada 3-4 kasık hakkını hangısıne kullanırsanız tercıh sızın
yanınızda her zaman kuruyemıs hazır olsun kurtarıcı oluyor... ılk fırsatta da kk yapılmalı
arzu nerdesin hiç ugramiyon kardeş. ? bir de bayagidir kedi uğramıyor . inşallah iyilerdir .
kedı benımde dıkkatımı cekıyor ben onu ınstagram da face de gordugum ıcın nerdsın dıye yazmak aklıma gelmıyor hemen yazayım özlendınız dıye :)

kalktıktan sonra engec 1 saat ıcınde kk yapılmalı kk yapın yatın kalkınca hafıf bıseylerle gecıstırın aksamda yemegınızı yeyın
Benim tam 1 hafta oldu ama fark sifir((
canım bı yerde mutlaka yanlıs vardır bı anlık yanlıs sey yemek ınsulın dırencını basa donderır sabırlı ol saatlerıyle yedıklerını paylasmaya devam et
sabah kalkınca o zaman yogurt yiyebilirsiniz geri yatiyorsaniz . kıtlık sinyali gitmesin diye .
buda bır onerı ama 11 den sonraya kahvaltıyı bırakıyor o zamanda gec olur arada bır olur ama hergun olmaz

salihacıgım gereklı cevapları vermıs
su yanında duracak hep yudum yudum ıcecek ıcıne lımon sıkıp kabugunuda ıcıne atacaksınz alkalı olsun dıye
ınsallah uyabılır ben 23 aydır yapıyorum bır suru uyeye yardımcı oluyorum bı kızıma yaptıramıyorum okula gıdınce dısarda yıyor oda yetıyor zaten ınsulın dırencının kırılmamasına
ınsallah basarılı olur canım
kaçamak yapmadan yaptıkca daha ne cok faydasını goreceksınız..sağlıklı beslenme olarak uygulamaya gecmelı mutfagınızı bastan sona karataya uydurmalısınız
kavurma farklı yagdan yapılmıstır...tuz farklıdır...pılav kesın prınçtır...kuruyemıs kavrulmustur cıg olmaz oyle yerlerde...saat gec olmus..hersey ustuste gelmıs canım.... bır lokma bıle olsa yanlıs yenen bısey ınsulın dırencını basa donderır...karatay yapacaksan herseyını yanında tasımalısın

ben gorevlı gıttıgım yerlere goturup 5..6 gun yıyorum ...oradakı dolaba koyup hergun ıkı tane cıkarıyorum ama gercek serbest gezen tavuk yumurtası ...

Pilav pirincti ama yemedim.
Yumurtayi da dediginiz gibi hazirda birakiri.

Yumurta yediğimiz zaman kan kolesterolümüz yükselmez mi?

Hayır. Doğal (özgür olarak gezinen ve doğal yemle beslenen) tavukların yumurtası kan kolesterolünü yükseltmez. Aksine kolesterolsüz ve sağlıklı bir hayat için her gün iki adet bütün doğal yumurta yenmelidir. Dikkat edilecek en kritik nokta, yumurtaların çok katı olarak haşlanmamış olmasıdır! Yumurtaları yağda kavurmadan, yakmadan, yani doğallıklarını bozmadan pişirmek gerekmektedir. Yumurtalar kayısı kıvamında suda haşlanabilir, saf tereyağında pişirilebilir ya da omlet olarak hazırlanabilir. Bu yollarla doğal bir şekilde tüketilen yumurta kan kolesterolünü yükseltmez. Günde 4 yumurta yendiği zaman, karaciğerden kolesterol yapılması orantılı olarak azalmaktadır.

Yağlı yiyecekler kan kolesterolünü yükseltip, kalp hastalığına neden olmaz mı?

Bu sorunun iki cevabı vardır: • Yağlı yiyecekler, kan kolesterolünü yükseltmez. Sadece karbonhidratlı yiyecekler, kanda trigliserid denen kan yağlarını yükselir. Asıl kan yağlarının metabolizmasını bozan ve onları zararlı hale getiren, tatlı, şeker, bal ve tatlandırıcılar; meyveler ve meyve suları; bütün şekerli içecekler ve yüksek glisemik indeksli karbonhidratlardır (pirinç, ekmek, tost vb). • Daha önce de belirtmiş olduğumuz gibi, bilinenin aksine yüksek miktarda kolesterol içeren yiyeceklerin tüketilmesi sonucu, bu yiyeceklerde bulunan kolesterol, direkt kolesterol olarak hemen kana geçmez ve kan kolesterolünü yükseltme
karatay diyeti kitabından alıntı

Slm herkese saliha fark etmisin yoklugumu wlann yoktu 1haftadir bugun oldu ancak yazilari okumak bayagi zaman aldi yeni gelen herkese hsgdiniz yoktum ama kacamak yapmadim tabiki pazertisiyi saymasak bu hafta naptim merak ediyorum saliha naptin tam gaz devammi ben suan aksam yemeginin basinda yaziyorum optum sizi kolay gelsin

selam canım nasılsın
bende gecen hafta hep heyetle ugrastım 2 gunde bır gırıp toplu toplu cevapladım kım var kım yok ferkedemedım ....kedı sık gırıyordu 2 haftadır falan yok belkıde daha fazladır onun yoklugunu farkedebıldım oda 1,5 senedır ona alıskın oldugumdan

Allah Razı olsun guzel cevaplarınız ıcın . Ne guzel Çocuğunuz daha bu yaşta sağlıkla büyüyecek keşke her anne sizin gibi olabilse

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…