- 8 Haziran 2010
- 6.067
- 2.654
- 248
bende de yumurta tiksintisi vardılisedeyken kimya dersinde laboratuvarda deney yaparken öğretmen bişey koklattı bize bu kokmuş yumurta kokusudur burdan aklınıza gelsin adı dedi..o günden sonra 33 sene haşlanmış yumurta yemedin yağda da ayda 1-2 yerdim o koku aklıma geldiği için,.....karatay ı da 2 yumurta ye göbeğin erisin diye duydum TV de gazete reklamında ben nasıl yiyebilirimki hemde günde 2 tane neyse araştırdım başlamaya karar verdim kızım bu yumurtayı tiksinsen de yiyeceksin yoksa bu göbek ve karaciğer yağlanması gitmeyecek dedim ve zorda olsa yedim sağlık ve zayıflama tiksintiden ağır bastı psikolojik bozukluk karatayla düzeldi, hergün 2 tane yiyebiliyorum arasırada haşlama yapıyorum .....
afiyet olsun canım,
merhaba canım hoş geldin,
nelerin serbest olduğunu yazarsak sayfalar dolar...
ben nelerin yasak olduğunu yazayım arkadaşlarda akıllarına gelenleri eklerler
şekerli herşey,
doğal olmayan bal,
ekmek ve hamurişleri
her çeşit un
prinç
patates
Ayçiçek,riviera ve katı yağlar (tereyağ hariç)
kavrulmuş kuruyemişler
işlenmiş ve pakete girmiş gıdalar
hanımlar merhaba ben de karatay diyeti yapıyorum 1 aydan fazla zamandır. ama malesef kilo verimim durdu, yani sürekli tartıda bi fazla bir eksik çıkıyorum, dolayısıyla hep yerimde sayar haldeyim.
arada kaçamaklarım oluyor belki sebep bunlar olabilir, sporu da malesef her gün yapamıyorum belki de bundan..su tüketimim çok iyi 2 ltnin altına düşmüyorum, bitki çaylarını hiç ihmal etmiyorum..geçen sene ara öğünlü bi diyetle 3 ayda 11 kilo vermiştim ama 7sini geri aldım, tamamen kendi hatamla.. ama artık uzun vadede geri dönmeyecek şekilde kilo vermek istiyorum, o nedenle karatayın kitabını okudum ve çok etkilendim. şeker isteğim, acıkınca asabileşmelerim vs geçti. o nedenle bırakmak da istemiyorum ama kilolar gitmiyor..
gül hanım, detoks yapmışsınız, nasıl uyguladığınızı anlatır mısınız? bende deneyeyim, hem tarif hem de kaç gün yaptınız paylaşırsanız çok sevinirim
Ümraniye nin cep telefonu var orayı ara istersen belki işe yada eve getirirler
Yavrum prenscigim,biz senden ve bebeginden nacizane ,endiseleniyoruz.Ikinizde kiymetlimizsiniz.Lutfen yavrum cam isi uzanmak gerektirir,farkinda olmadan karin kaslari yorulmus ve usumustur,aman yavrum maksimum dikkat gerek.En azindan doguma kadar tuller kapali kalsin siz daha onemlisiniz
Yavrum prenscigim,biz senden ve bebeginden nacizane ,endiseleniyoruz.Ikinizde kiymetlimizsiniz.Lutfen yavrum cam isi uzanmak gerektirir,farkinda olmadan karin kaslari yorulmus ve usumustur,aman yavrum maksimum dikkat gerek.En azindan doguma kadar tuller kapali kalsin siz daha onemlisiniz
Ben sadece tonik yerine kullanıyorum gül suyunu yıka gibi sürüyorum temizleme jelinden sonra sonra da kremlerimi sürüyorum. Z.yağı ekleyince arıtmaya gerek kalmıyor mu?Yağı emiyor mu cilt? Aklıma gül suyu ve yoğurdu karıştırarak arada maske yapmak geliyor ama ?? :44:Normalde aldığım yerden gül suyunu alamadım, bende rosense gül suyu aldım. Bugün zeytinyağına karıştırırım. Bazen pamukları ıslatmaya bile üşeniyorum.
peki mesela tatlı ihtiyacınızı giderdiğiniz alternatif bişeyler varmı
yani ben bugün kuru fasülye pilav yapsam sadece fasülyeden doyana kadar yiyebiliyormuyum...
yoksa ağırlıklı olarak protein mi almam lazım
bide kahvaltıdaki yumurta sayısı ikiden fazla olamazmı???
ve normal tuz kullansam kilo veremezmiyimçok soru sordum ya
Hoşgeldiniz..
Tatlı olarak kuru kayısı üzerine kaymak sürüp yenilebiliyor 3-4 adet kadar..
İnternette karatay menüleri diye yazarsanız,orada bir çok alternatif tatlı çeşitleri çıkıcak...Şeker koyulmadan yapılan kekler v.s. var..
F ile başlayan sosyal paylaşım sitesinde sağlıklı yaşıyoruz sayfası var,orayı takip edebilirsiniz..
Fasülyeden doyana kadar yersiniz tabi,salata-yoğurt-ayran v.s. yanına bir sebze çorbası iyi olur tabi..
Karatay hocamız,günde 10 tane yumurta yiyebilirsiniz demişti...
Karatay hoca ,normal tuz suni olduğu için önermiyor..kristal kaya tuzu öneriyor...
Sayfamızda hergün bir dolu bilgi paylaşıyoruz,zamanla herşeyi öğrenirsiniz..
Gül ablama yardımcı oldum ben de bişeyler yazdım :))
Kedicik bende aldım :))
merhaba canım hoş geldin,
nelerin serbest olduğunu yazarsak sayfalar dolar...
ben nelerin yasak olduğunu yazayım arkadaşlarda akıllarına gelenleri eklerler
şekerli herşey,
doğal olmayan bal,
ekmek ve hamurişleri
her çeşit un
prinç
patates
Ayçiçek,riviera ve katı yağlar (tereyağ hariç)
kavrulmuş kuruyemişler
işlenmiş ve pakete girmiş gıdalar
peki mesela tatlı ihtiyacınızı giderdiğiniz alternatif bişeyler varmı
yani ben bugün kuru fasülye pilav yapsam sadece fasülyeden doyana kadar yiyebiliyormuyum...
yoksa ağırlıklı olarak protein mi almam lazım
bide kahvaltıdaki yumurta sayısı ikiden fazla olamazmı???
ve normal tuz kullansam kilo veremezmiyimçok soru sordum ya
Hoşgeldin :) Herkes menüünü paylaşıyor yanlışları öğreniyor zamanla. Ama şimdiden uyarayım balıktan sonra tahin helvasını görünce şaşırmaharikasınız ya çok teşekkür ederim tamamdır kapıyorum yavş yavaş ben yarından itibaren yediklerimi yazayım buraya sizde yanlışlarımı düzeltirsiniz yani düzeltirseniz çokk mutlu olurum :)
Hayırlı olsun tuzlarınTuzlar gelmiş.Bir an önce akşam olsun, tuzlarıma kavuşayım, ayırıp vereceğim yerler de var. 1,5 kg eve kalacak. Birkaç ay yeter herhalde.
canan hanım ne güzel çocuklarınızın mürüvvetini de görmüşsünüz, bizim daha çook yol var önümüzde ama darısı başımıza..
kızınızdan neden ayrı kalmak zorundasınız anlayamadım? üniversitede falan mı okuyor?
organik konusunda şanslıyım galiba güneydoğu bölgesindeyimÖğütücüyü de bulabilirsin inşallah.
Pekmez, reçel, hazır ton balığı :), meyve akşam yenilmeyecek, sabah kahvaltıda veya öğlen yoğurt veya kuruyemişle birlikte.
Evet sadece fasülyeden doyana kadar yiyebilirsin, yanında soğan ve bol salatada yiyebilirsin, salataya bol limon, organik sirke ve bol zeytinyağ dökebilirsin.
Tuzu bir Çankırı tuzdan alıyoruz artık, rafine tuzlarda sağlığa zararlı olduğu için kullanılmıyor.
Yumurtayı serbest dolaşan tavuk yumurtasından yemek gerekiyor, tavukta serbest dolaşan olmalı (gerçek tavuk geç pişermiş), çünkü marketlerde satılan tavuklar ilaç veya zararlı yemlerle besleniyorlar. Prof. Dr. Yavuz Dizdar zaten onlar tavuk değil piliç diyor. :)
Kuruyemişlerin çiğ olursa daha iyi olur, kavrulmuşta yararlı vitaminler, yağlar biraz azalabilirmiş.
Evde taze sıkılmış meyve suyuda içilmiyor. Hazır zaten hiç içilmiyor. Onların yerine ayran içebilirsin.
Kahvaltının yanında şekersiz siyah çay içilebilir yada bitki çayı.
Ana yemeklerden 2 saat sonra siyah çay içebilirsin. Hemen arkasından içmemek gerekiyor.
yanlış oluyor değilmi bayılıyorum o dediğineHoşgeldin :) Herkes menüünü paylaşıyor yanlışları öğreniyor zamanla. Ama şimdiden uyarayım balıktan sonra tahin helvasını görünce şaşırma
harikasınız ya çok teşekkür ederim tamamdır kapıyorum yavş yavaş ben yarından itibaren yediklerimi yazayım buraya sizde yanlışlarımı düzeltirsiniz yani düzeltirseniz çokk mutlu olurum :)
organik konusunda şanslıyım galiba güneydoğu bölgesindeyim
her taraf köy ürünleri dolu :)
tuz konusunda sıkıntı yaşayacağım gibi onu napıcam bilmiyorum
yanlış oluyor değilmi bayılıyorum o dediğine
hele saf el yapımı tahin ve pekmez aldım bitseydi keşke
bide son bişey sorucam
ben yarın alışverişe çıkıcam
kuruyemiş
tereyagı zeytinyağı alırım başka ne eklenebilir evde olan olağan şeyler dışında :)
organik konusunda şanslıyım galiba güneydoğu bölgesindeyim
her taraf köy ürünleri dolu :)
tuz konusunda sıkıntı yaşayacağım gibi onu napıcam bilmiyorum
yanlış oluyor değilmi bayılıyorum o dediğine
hele saf el yapımı tahin ve pekmez aldım bitseydi keşke
bide son bişey sorucam
ben yarın alışverişe çıkıcam
kuruyemiş
tereyagı zeytinyağı alırım başka ne eklenebilir evde olan olağan şeyler dışında :)
Tuzu da netten alabilirsin, ben yeni aldım daha. Çankırı Tuzu diye yazarsan, çankırı tuzu sitesi çıkıyor. 84 mineralli kristal kaya tuzu var. Fiyatlarıda uygun.
Tahin'i balıktan sonra yemen gerekiyor, balıktaki omega3'ü alabilmek için, tahin helvası veya diğer arkadaşların yaptığı gibi, tahin'e kuru meyveler katarak, ama pekmez yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?