- 19 Aralık 2014
- 730
- 1.107
- 138
- 35
Adin gibi rengerank birine benziosun konusmalarin cana yakin geliyo tekrar hsgMERHABA ARZUCUM BENDE MİSAFİR AMASYALI, DOĞMA BUYUME İZMİRLİYİM MEMNUN OLDUM
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Adin gibi rengerank birine benziosun konusmalarin cana yakin geliyo tekrar hsgMERHABA ARZUCUM BENDE MİSAFİR AMASYALI, DOĞMA BUYUME İZMİRLİYİM MEMNUN OLDUM
CANIM ÜNV. TEDE Bİ ÇIKTIM ANTALYA DA OKUDUM ALANYA YA GELİN GELDİM. ALANYA DA YAŞIYORUM TÜRKİYENİN CENNET BAHÇESİ DİYORUM BENMerhaba canim hala izmirdemisin ben suan izmirdyim en almanyadan izmire gelin geldim8 senedir izmirdeyim aslen kayseriliyim
ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM TAKIM ARKADAŞLARIM TAKTI İSMİMİ SAĞOLSUNLAR. BENDE HEPİNİZİ TANIDIM VE SEVDİM MİSAFİRLİK İYİ GELECEKAdin gibi rengerank birine benziosun konusmalarin cana yakin geliyo tekrar hsg
Bende memnun oldum canimMEMNUN OLDUM
AYNEN İKL ZAMANLAR KAÇAMAK TÖLEREYDİ AMA SON KALAN KİLOLAR AFFETMİYOR
AAA BİR HEMŞERİ DAHA SELAM CNM BEN AMASYALIYIM MEMNUN OLDUM ZEYNEPCİM
masallah cok imrendim.sana canimAma birden birakkki vucut soka girsin sen seker olamiycan kendi sekerini kullansin yaglari yaksin ben 2aydir tane seker kullanmadim ben tam bir khve tirkayisiyim hamileyken aserdimgunde 4fincan iki buyuk fincan ve sekersiz mumkun degil diyodum sekersin yaparken biraz kahveyi az attki tadini al aci olmasin ama oluyo suan nasil alistim kahvenin tadi bile baskaymis
aslında öyle çok tüketmiyorum 1 sabah 1 akşam türk kahvem var.diğer kahveleri sevmiyorum zaten.çayıda şekerli sevmiyorum zaten. ama bugünden itibaren kahvede de şekeri bitiriyorum. :)Ama birden birakkki vucut soka girsin sen seker olamiycan kendi sekerini kullansin yaglari yaksin ben 2aydir tane seker kullanmadim ben tam bir khve tirkayisiyim hamileyken aserdimgunde 4fincan iki buyuk fincan ve sekersiz mumkun degil diyodum sekersin yaparken biraz kahveyi az attki tadini al aci olmasin ama oluyo suan nasil alistim kahvenin tadi bile baskaymis
NACİZANE FİKRİM ETLE YOĞURT TÜKETİMİNE BEN RİSKLİ BAKIYORUM ÇÜNKİ YOĞURT ETTEKİ BAZI ENZİMLERİ ÇÜRÜTÜYOR VE MİĞDEDE ASİTLENMEYE NEDEN OLUYOR SALATA TÜKETMEN DAHA DOĞRU OLUR BENİM FİKRİM AMA CEVAPLARIDA MERAK ETMEDİM DEĞİL. AFİYET OLSUN
Dogrudur canim yani olabilir.. bakalim Gul hnm ne diycek birde bende reflu var yani tam.anlamiyla reflumu bilmiyorum ama mesela nescafe varya kirmizi paket o dokunur,boyle paket biskuvi kek dokunur, bazen misafrlikte yedigim sulu yemek dokunur yagindanmi bilmiyorum,asiri salcali yemek dokunur,birde hani menemen yaparken sogan koyarlarya bazisi oylede dokunuyor,NACİZANE FİKRİM ETLE YOĞURT TÜKETİMİNE BEN RİSKLİ BAKIYORUM ÇÜNKİ YOĞURT ETTEKİ BAZI ENZİMLERİ ÇÜRÜTÜYOR VE MİĞDEDE ASİTLENMEYE NEDEN OLUYOR SALATA TÜKETMEN DAHA DOĞRU OLUR BENİM FİKRİM AMA CEVAPLARIDA MERAK ETMEDİM DEĞİL. AFİYET OLSUN
ZEYNEPCİM ZATEN ETLE YOĞURDU REFLUSU OLANLAR ASLA BERABER TUKETMEMELİ ASİTLENME YAPIYOR. YİNE NACİZANE ÖNERİM VAR SANA REFLÜ İÇİN. SÜT FAZLA TÜKETME YERİNE KEFİR YOGURT TERCİH ET. RAFİNE KAHVE YERİNE FİLTRE YADA T.KAHVESİ TAERCİH ET. BİRDE HER YEMEKTEN EN AZ 30 DK SU İÇMİŞ OLMALISIN VE YİNE SUYU YEMEKLERLE DEĞİL YEMEKTEN 1 SAAT SONRA İÇMELİSİN. SEBEBİ MİĞDEDEKİ SİNDİRİM ASİTLERİNİ SEYRELTİP REFLUYE OLANAK TANIMAMAK. MİĞDE ASİTLERİ YEMEĞİNİ GÖREN GÖZDEN SONRA BEYİN TARAFINDAN YİYECEK OLDUĞUN YEMEK ÇESİDİNE GÖRE OTAMATİK BİR SİSTEMDE SALGILANIR, EĞER YEMEKTEN HEMEN ÖNCE SU İÇERSEN BU ASİTLER SEYRELİR VE YEMEĞİ SİNDİRİRKEN ZORLUK ÇEKER. YİNE YEMEKTEN HEMEN SONRA SU İÇERSEN BU SEFER MİĞDE SİNDİRİM İÇİN HACMİ BUYUR VE SİNDİRİM KARMAŞIK BİR HAL ALIR. HER SAĞLIKLI İNSANIN SU İÇME ZAMANINA DİKKAT ETMESİ GEREKİR. YA BİLDİKLERİMİ YAZIYORUM AMA ÇOK BİLMİŞ GİBİ GÖRÜMEKTE İSTEMİYORUM PAYLAŞMAYI SEVİYORUM BENİ YANLIŞ ANLAMAZSINIZ DİMİDogrudur canim yani olabilir.. bakalim Gul hnm ne diycek birde bende reflu var yani tam.anlamiyla reflumu bilmiyorum ama mesela nescafe varya kirmizi paket o dokunur,boyle paket biskuvi kek dokunur, bazen misafrlikte yedigim sulu yemek dokunur yagindanmi bilmiyorum,asiri salcali yemek dokunur,birde hani menemen yaparken sogan koyarlarya bazisi oylede dokunuyor,
ÇOK GÜLDÜM BU "GÖBEL" KELİMESİ BİZİM YÖREDEN DUYMAK NE GÜZELbugün benim gobeller zinde maşallah . makinaya çamaşır bile attirmadilar
Evet zeytini az yedim canim yani sabah pek.istahim.yoktu birde ben bal ceviz yerdim hep ondanda vazgectim boyle sanki kahvaltiya isteksizsizim artik yiyesim gelmiyor ama kendimi alistiriyorm belki sizler hemen motive oldunuz bu duzene ama ben hemen olamiyorum uzuluyorumetde bulunan demir ile yogurtta bulunan calsium aynı anda gidince ca +2degerlikli olduğu için demirden önce vucuda giriyor demirin emilimini azaltiyor . enzim olayını bilmiyorum :) onu da arastirayim merak ettim.
saba ne yedin zeynep . zeytin mi az yedin ? zeytin de çok önemli glisemik indexi sıfır uzun süre tok tutar .
asla canim ne demek hatta ilgilenmene cok sevindim tesekkur ederim.hakkini helal et :) ve suan midemde yanma.basladi biliyomusun ay demekki et ve yogurttan bariz yaniyo.. Nescafe hic sevmiyorum ama.onceden icerdim gece mide yanmasindan uyuyamazdim ama.turk.kahvesii her zaman severim :)ZEYNEPCİM ZATEN ETLE YOĞURDU REFLUSU OLANLAR ASLA BERABER TUKETMEMELİ ASİTLENME YAPIYOR. YİNE NACİZANE ÖNERİM VAR SANA REFLÜ İÇİN. SÜT FAZLA TÜKETME YERİNE KEFİR YOGURT TERCİH ET. RAFİNE KAHVE YERİNE FİLTRE YADA T.KAHVESİ TAERCİH ET. BİRDE HER YEMEKTEN EN AZ 30 DK SU İÇMİŞ OLMALISIN VE YİNE SUYU YEMEKLERLE DEĞİL YEMEKTEN 1 SAAT SONRA İÇMELİSİN. SEBEBİ MİĞDEDEKİ SİNDİRİM ASİTLERİNİ SEYRELTİP REFLUYE OLANAK TANIMAMAK. MİĞDE ASİTLERİ YEMEĞİNİ GÖREN GÖZDEN SONRA BEYİN TARAFINDAN YİYECEK OLDUĞUN YEMEK ÇESİDİNE GÖRE OTAMATİK BİR SİSTEMDE SALGILANIR, EĞER YEMEKTEN HEMEN ÖNCE SU İÇERSEN BU ASİTLER SEYRELİR VE YEMEĞİ SİNDİRİRKEN ZORLUK ÇEKER. YİNE YEMEKTEN HEMEN SONRA SU İÇERSEN BU SEFER MİĞDE SİNDİRİM İÇİN HACMİ BUYUR VE SİNDİRİM KARMAŞIK BİR HAL ALIR. HER SAĞLIKLI İNSANIN SU İÇME ZAMANINA DİKKAT ETMESİ GEREKİR. YA BİLDİKLERİMİ YAZIYORUM AMA ÇOK BİLMİŞ GİBİ GÖRÜMEKTE İSTEMİYORUM PAYLAŞMAYI SEVİYORUM BENİ YANLIŞ ANLAMAZSINIZ DİMİ
Bende sizin oralardanim ama.bilemedim bu kelimeyiÇOK GÜLDÜM BU "GÖBEL" KELİMESİ BİZİM YÖREDEN DUYMAK NE GÜZEL
canım yanlış anladınEvet zeytini az yedim canim yani sabah pek.istahim.yoktu birde ben bal ceviz yerdim hep ondanda vazgectim boyle sanki kahvaltiya isteksizsizim artik yiyesim gelmiyor ama kendimi alistiriyorm belki sizler hemen motive oldunuz bu duzene ama ben hemen olamiyorum uzuluyorum
asla canim ne demek hatta ilgilenmene cok sevindim tesekkur ederim.hakkini helal et :) ve suan midemde yanma.basladi biliyomusun ay demekki et ve yogurttan bariz yaniyo.. Nescafe hic sevmiyorum ama.onceden icerdim gece mide yanmasindan uyuyamazdim ama.turk.kahvesii her zaman severim :)
Yani simdi ben yemeklerden yarim saat sonrami su icmeliyim, yemekten once icmiycem.dimi dogrumu anlamisim
Anladim canim yalniz olmadigima sevindim, gun kurusu daha faydaliymis hem.oyle duymustum yarin kahvaltima ekleyeyim sagol arkadasimkucuk afacan çocuklara bebeklere deniyor gobel :)
canım ınan ben d ck zor alıştım . sabah kahvaltı yapmak bile istemiyirdum bal yok cayda şeker yok . nutella yok . ama ınan alisinca eski yemeden zevk alma yeniden oluyor. hiç üzülme yalnız değilsin. :) şeker ihtiyacı için damak tadın için 4 tane gün kurusu ye çayı öyle ic . çayı şekerli gibi hissedersin . ben öyle alıştım. gün kurusunun tadı güzel kuru kayısı gibi eksi değil daha tatlı hurma gibi . :)
Tamam canim tesekkur ederimmcanım yanlış anladın
özetle şöyle
yemekten 30dk önce içiceksin yemek yediktende yaklaşık 1 saat sonra içmeye başlıcaksın okey