• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu KARATAY DİYETİ ile yiyerek aç kalmadan zayıflıyoruz ve hastalıklardan kurtuluyoruz...

merhaba aranıza katılmak istiyorum mümkünmü :17:

ben 30 yaşındayım bugün diyete artık başlamam gerektiğini anladım çünkü 78 kilo olmuşum :( bende haşimato troid var metobolizmam yavaş çalışıyor malesef ayrıca ciddi kansızlık yüzünden kullandığım kan serumları yüzünden 78 kg kadar çıkmayı başardım önlem almazsam 80-90larıda göreceğim sanırım :17:
en son ünsilinime baktırdığımda normal değerde çıkmıştı ama dengesiz troidim kansızlığım b12 vit. eksikliğim kocaman olmuşum ben yaaa.....
artık önlem almam gere vee pazartesi diyete başlama kararı aldım sizinle olabilirmiyim bu arada çalışıyorum nöbetlerim oluyor 36 saat nöbet tuttuğum zamanlar var zaten gece yediğim içinde bu kadar şişmişimdir hertaraftan beni şişirmek için birçok neden var...

ben 30 yaşındayım bugün diyete artık başlamam gerektiğini anladım çünkü 78 kilo olmuşum :( bende haşimato troid var metobolizmam yavaş çalışıyor malesef ayrıca ciddi kansızlık yüzünden kullandığım kan serumları yüzünden 78 kg kadar çıkmayı başardım önlem almazsam 80-90larıda göreceğim sanırım :17:
en son ünsilinime baktırdığımda normal değerde çıkmıştı ama dengesiz troidim kansızlığım b12 vit. eksikliğim kocaman olmuşum ben yaaa.....
artık önlem almam gere vee pazartesi diyete başlama kararı aldım sizinle olabilirmiyim bu arada çalışıyorum nöbetlerim oluyor 36 saat nöbet tuttuğum zamanlar var zaten gece yediğim içinde bu kadar şişmişimdir hertaraftan beni şişirmek için birçok neden var...

Hoşgeldin. :16::52::52:

aramıza hoşgeldiniz :71:

karatay yapmak isteyen herkese topiğimiz açık :87:

bendede haşimato var :50: bendeki B12 ve kansızlık haşimatodan kaynaklanıyor, ilaç kullanıyorum yükseliyor haşimatodan tekrar düşüyor ama karataya başladığımdan beri ilaçsız 2 side yükseldi ilaçla 400 ü zor bulan B12 karatayla 450 lere çıktı :21:
kitaplarda birsürü hastalık var karatayla iyileşen haşimato yok,bende karatay hocayı dinlemeye giden bir arkadaşa haşimatoyu sordutturdum oda karatayla düzelirmi diye, oda demişki; off haşimatomu o çok zor bir hastalık, çok zor kg verir ama geçte olsa verir sakın karatayı bırakmasın devam etsin......

doğru karar vermişsin canım karataya başlamak için karatay sadece zayıflama değil hastalıklardan kurtulmak içinde yapılması gereken beslenme tarzı..bende selülitler bile azaldı şaşırdım zayıfken daha fazlaydı..:52:

Hoşgeldiiiin aramıza :7:

Sabah yarim yamalak bi bildirimden sonra anca gelebildim.yerli mali için meyve kuruyemiş falan koyacaktim oğlum borekte istedi.o gün cok sarip pisirmeden buzluga atmistim bi telasla onlari hazırladım pisirdim. .kostur kostur yetistirdim okula.ilk dersti..ordan gel bebisle ilgilen yemegini yedir yatir anca oturuyorum. .bi size bakip jilliancimla gorusecegim

Bu arada geçmişe şöyle bi baktimda öyle yuksek kilo veren yok.bu hafta nazarageldi topigimiz :nazar:
Ben arti cikarim saniyordum 400 gr bile nasıl şaşırttı beni.eskiden 800 gr lari verince begenmiyordum şimdi mumla arar oldum..

Sabah yarim yamalak bi bildirimden sonra anca gelebildim.yerli mali için meyve kuruyemiş falan koyacaktim oğlum borekte istedi.o gün cok sarip pisirmeden buzluga atmistim bi telasla onlari hazırladım pisirdim. .kostur kostur yetistirdim okula.ilk dersti..ordan gel bebisle ilgilen yemegini yedir yatir anca oturuyorum. .bi size bakip jilliancimla gorusecegim

Bu arada geçmişe şöyle bi baktimda öyle yuksek kilo veren yok.bu hafta nazarageldi topigimiz :nazar:
Ben arti cikarim saniyordum 400 gr bile nasıl şaşırttı beni.eskiden 800 gr lari verince begenmiyordum şimdi mumla arar oldum..

yine kısa zamanda bir sürü şeyin üstesinden geldin :46:

aza kanaat etmeyen çoğu bulamazmış:52::52::52: ben 100 gramada razıydım 700 fazla çıktı....:43:
2 mizin kg su çok yakın ama sen daha zayıf görünüyorsun neden acaba derken boyuna baktım 7 cm uzunsun ondanmış :52:

Tuz Alımınız Fazlaysa Azaltın, Azsa Arttırın
Aşırı sofra tuzu tüketimi vücutta su tutulmasına neden olur. Bu karın bölgesinin ve diğer vücut bölgelerinin olduğundan daha şişkin görünmesi için bir nedendir. Aslında gıdalar hakkında yeterli bilgiye sahip olursanız gıdalara tuz eklemeden de içerikleriyle yeterince tuzu alabilirsiniz. Bunun yanında aşırı tuz içeren çeşitli çerez, cips gibi kalori değeri yüksek olan gıdalardan da kaçınmalısınız. Bununla birlikte, az tuz almak da çok zararlıdır ve ayrıca tuz tercihinizi kaya tuzu, deniz tuzu gibi doğal tuzlardan yana yapın, rafine tuzları çok tercih etmeyin.

Kaynağı unuttum, not almamışım.

:19:
aramıza hoşgeldiniz :71:

karatay yapmak isteyen herkese topiğimiz açık :87:

bendede haşimato var :50: bendeki B12 ve kansızlık haşimatodan kaynaklanıyor, ilaç kullanıyorum yükseliyor haşimatodan tekrar düşüyor ama karataya başladığımdan beri ilaçsız 2 side yükseldi ilaçla 400 ü zor bulan B12 karatayla 450 lere çıktı :21:
kitaplarda birsürü hastalık var karatayla iyileşen haşimato yok,bende karatay hocayı dinlemeye giden bir arkadaşa haşimatoyu sordutturdum oda karatayla düzelirmi diye, oda demişki; off haşimatomu o çok zor bir hastalık, çok zor kg verir ama geçte olsa verir sakın karatayı bırakmasın devam etsin......

doğru karar vermişsin canım karataya başlamak için karatay sadece zayıflama değil hastalıklardan kurtulmak içinde yapılması gereken beslenme tarzı..bende selülitler bile azaldı şaşırdım zayıfken daha fazlaydı..:52:[/QUOTE

teşekkürler artık aranızdayım hemen kendmden bahsedeyim hemşireyim haftaanın 7 günü deli gibi çalışıyorum nöbetlerde oluna gece ayakta yemeden olmuyor die kendime savunma mekanizması yapayım hemen....
1.70 boyunda bugün itibariyle 78kg tostoparlak biriyim işte :) sanırım son birkaç haftadır tartıyla aramdaki bağı kopartmış tartılmamışım biranda 3kg farkı görünce alnımda vurulmuşa döndüm işin komik tarafıda bir elimde tost varken bir tarafdanda diyetlere bakıyordum iyice saçmalama durumundayım yani....
haşimaton sayesinde neleri kaybettiğimi nelerle uğraştığımı bilsen varyaa onun sayesinde kilo veremiyorum tostoparlağım metabolizmam yavaş hele TSH yükseldiğimde hayattan kopup sadece uyumak istiyorum ve bütün yaşam kalitem bozuluyor hepsinden kötüsüde hayalini kurduğuma bebeğime kavuşamıyorum :(

neyse artık aranızdayım nerden başlayacam neler yapacam bilmiyorum artık hatalrla doğrularla burdayım işte vee pazartesi itibariyle start veriyorummmm :21:

aza kanaat etmeyen çoğu bulamazmış:52::52::52: ben 100 gramada razıydım 700 fazla çıktı....:43:
2 mizin kg su çok yakın ama sen daha zayıf görünüyorsun neden acaba derken boyuna baktım 7 cm uzunsun ondanmış :52:

Biraz öyle oldu abla kisa zamanda çok işlerin adamiyim.inan kış geldi geleli günler yetmiyor...neyse sağlık olsun oglum mutlu oldu ya gerisi önemli değil. .
Abla nerden çıkardın senden zayif göründüğümu :) ikimizde çokça spor yapiyoruz eminim sende yeterince sıkı duruyorsundur.boyum uzun olsada spor gecmislerimiz var ikimizinde ve ben sezaryen gobegini toparlamaya calisiyorum.yanyana gelsek aramizda kimse bi fark göremez bence...

Ay abla yazmayi unuttum bide, artik aza kanaat edicem, valla arti cikmadiktan sonra sabit kalmak bile bir başarı. .begenmedigim gramlar birlesiiiiip bisürü kilolar olacak inşallah:1:

teşekkürler artık aranızdayım hemen kendmden bahsedeyim hemşireyim haftaanın 7 günü deli gibi çalışıyorum nöbetlerde oluna gece ayakta yemeden olmuyor die kendime savunma mekanizması yapayım hemen....
1.70 boyunda bugün itibariyle 78kg tostoparlak biriyim işte :) sanırım son birkaç haftadır tartıyla aramdaki bağı kopartmış tartılmamışım biranda 3kg farkı görünce alnımda vurulmuşa döndüm işin komik tarafıda bir elimde tost varken bir tarafdanda diyetlere bakıyordum iyice saçmalama durumundayım yani....
haşimaton sayesinde neleri kaybettiğimi nelerle uğraştığımı bilsen varyaa onun sayesinde kilo veremiyorum tostoparlağım metabolizmam yavaş hele TSH yükseldiğimde hayattan kopup sadece uyumak istiyorum ve bütün yaşam kalitem bozuluyor hepsinden kötüsüde hayalini kurduğuma bebeğime kavuşamıyorum :(

neyse artık aranızdayım nerden başlayacam neler yapacam bilmiyorum artık hatalrla doğrularla burdayım işte vee pazartesi itibariyle start veriyorummmm :21:[/QUOTE]

Merhaba hoşgeldiniz, umarim bol azim ve istekle kisa zamanda kurtulursunuz kilolarinizdan...
Biz hep buradayiz burdan ayrilinca disiplin falan kalmıyor insanda..sizde hergün yediklerinizi sporunuzu yazarsaniz uzerinde konusuruz..
Kolaylıklar dilerim:)

Aşırı sofra tuzu tüketimi vücutta su tutulmasına neden olur. Bu karın bölgesinin ve diğer vücut bölgelerinin olduğundan daha şişkin görünmesi için bir nedendir. Aslında gıdalar hakkında yeterli bilgiye sahip olursanız gıdalara tuz eklemeden de içerikleriyle yeterince tuzu alabilirsiniz. Bunun yanında aşırı tuz içeren çeşitli çerez, cips gibi kalori değeri yüksek olan gıdalardan da kaçınmalısınız. Bununla birlikte, az tuz almak da çok zararlıdır ve ayrıca tuz tercihinizi kaya tuzu, deniz tuzu gibi doğal tuzlardan yana yapın, rafine tuzları çok tercih etmeyin.

Kedicik,önemli bir bilgi bu..teşekkür ederiz..
Ben çankırı kaya tuzu kullanıyorum,rafine edilmemiş..2 sene önce memleketten dönerken almıştım,az kaldı.siparişle getirmem lazım.

Ben tuzu çok sevmiyorum,bu nedenle baş dönmesi,tansiyon düşüklüğü yaşıyorum zaman zaman..yani ben tuzdan kaynaklandığını düşünüyorum...Yemeklerim hep az tuzlu olur,herkes bilir tuzu önceden koyar :)))

Ara arada himayala tuzlu limonlu veya elma sirkeli su yapıyorum..içiyorum..
Edindiğim bil bilgiye göre; bebekler belirli bir miktarda suyun içinde yaşıyor,o su daki tuzun kalitesi çok önemliymiş..O yüzden tuzumuzu kaliteli tüketmeliymişiz,ben önceden de himayala tuzu-limonlu su içerdim..şimdide devam ediyorum..

Gül ablacım,çankırıdan nerden alıyordun sen tuzu bir kere yazmıştın ama unuttum adını..tekrar yazarmısın :))

canım bu alıntıya karatay dan ilave yapayım...kaya tuzu sadece turşularda kullanılır, deniz tuzu denizler kirli olduğu için artık tavsiye edilmiyor...KRİSTAL KAYA TUZU kullanmak gerekiyor...

Canan Hanım şöyle söyledi. "paranız çoksa Himalaya Tuzu kullanabilirsiniz" dolayısıyla biz artık Himalaya değil Çankırı Tuzu kullanacağız

hayirli cumalar herkese
Kilo verenleri tebrik ediyorum, ben yerlerdeyim, gene veremedim, moralim bozuldu artik, galiba ben bu isi yapamayacagim,tek basima basarmam mümkün degil sanirim. evde herkes kurabiye, pasta , börek, lahmacun, pizza isterken, yapipda yememek nereye kadar , birde cok gelen gidenim olur, bende seviyorum misfirlerim gelsin , ben gideyim, sosyal biriyim, bu yüzdende kac kez diyete basladim ama hep bozuldu, artik iyice ümitsizlige düstüm :50: cok üzgünüm arkadaslar, ama malesef durum bu, yapamiyorum, benim cocuklarim esimde dahil, sebze yemezler, ya hamur isi olacak, yada et yapacagim, esiminde bir özelligi evde cola, meyve sulari, ve cips gibi seyleri eksik etmez sagolsun, ben nasil diyet yapacagim,
Saglikli yasiyoruzdaki kadinla kocasina hayran oldum, masallah ikisi birbirine destek olarak, ne güzel menüler hazirliyorlar, ben yapsam , benimkiler biktik seninde diyet lerinden, sebze lerinden diyorlar , malesef bende durum bu arkadaslar:50:

Biraz öyle oldu abla kisa zamanda çok işlerin adamiyim.inan kış geldi geleli günler yetmiyor...neyse sağlık olsun oglum mutlu oldu ya gerisi önemli değil. .
Abla nerden çıkardın senden zayif göründüğümu :) ikimizde çokça spor yapiyoruz eminim sende yeterince sıkı duruyorsundur.boyum uzun olsada spor gecmislerimiz var ikimizinde ve ben sezaryen gobegini toparlamaya calisiyorum.yanyana gelsek aramizda kimse bi fark göremez bence...

1 ay önce falan resmini görmüştüm canım oradan çıkardım :1:
bende 3 doğum artı yaş 50 menapoz derken göbek büyüdüde büyüdü spor bile fayda etmiyor 1 cm incelmiyor aylardır..:50:

Back