- 7 Temmuz 2010
- 6.960
- 3.747
- 248
bende biraz önce okudum bayan dikkatimi çekti de senin bahsettiğin bayandı:)
Evet. :) Sen yapıyormusun çökelek. :) Keşke sabah kahvaltıda olsaydı.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
bende biraz önce okudum bayan dikkatimi çekti de senin bahsettiğin bayandı:)
Evet. :) Sen yapıyormusun çökelek. :) Keşke sabah kahvaltıda olsaydı.
geçen hafta yaptım çok güzel oldu ...yarın sütçü gelince yine 10 lt süt alacağım 5 lt yoğurt yapacağım ayranada kullanıyoruz,,,kalan 5 ten de peynir yapacağım yarısını çörek otlu yarısını cevizli suyunu iyice sıksın diye sabaha kadar bekleteceğim daha sıkı oluyor bıçakla dilimliyorum....
Sıkı olunca zaten daha iyi kızartılıyor.
evet bence de ama karatayda kızartma yok yağga çevirmek lazım hellım gibi
Ama yağ eklenmiyor ki, mesela tost makinasında da yapılabilir, kendi yağında galiba kızarıyor.
karatay mucizesine üye oldum abla dediğin gün 2 kişi üye olmuştu bunlardan birisi diye düşündüm diğer kişi bana arkadaşlık teklif etti baktım buradan başka birisi geriye diğeri kaldı oda sensin
Bugün ben,
Sabah 9:30 1 küçücük elma(avuç içim kadar) bir mandalina 2 yumurta ceviz ve 10 zeytin yedim 1 bardak da süt içtim
Akşam: 18:30 1 kase malatya tarhanası, yumurtalı ıspanak, patlıcanlı hindi, yoğurt ve turşu yedim.
Arada kahve ve yeşil çay. 1 yada 2 bardak su anca içmişimdir yatana kadar 2 bardak daha içeyim bari.
Bu arada yumurtalı ıspanakım çok güzel ve değişikti. Normalde ben yumurtalı krep arasına ıspanak kavurması yapardım pasta gibi olurdu. Bugüm krepi bol yumurtalı azıcık unlu ve incecik yaptım. Önce soğanla ıspanağı kavurdum bol pul biberle, sonra suyunu bir tarafa süzdüm. Bir kasede 2 yumurta yarım çay bardağı süt yarım çorba kaşığı un ve süzülen ıspanak suyunu çırptım blendırda. İnce cıvık bir hamur oldu çırpılmış yumurta gibi bu karışımı 2 ye bölüp teflon tavada pişirdim krep ya da omlet yapar gibi. Tava iyi olduğu için yapışmadı. Çevirmedim hamuru çünkü çok inceydi parçalanmasın diye üstüne kapak kapatarak pişirdim. Sonra zedelemeden tabağa aldım üstüne kavurduğum ıspanakları yaydım onun üstüne 1 tane daha ince krep. Sonra pizza gibi dilimleyip yoğurtla yuvarladık aradına ya da üzerine peynirde güzel gidebilir sevenler için biz yemiyoruz diye aklıma bike gelmedi.
CUMA
Sabah 5 tibet egzersizi (10 dk. sürüyor. Çakralara, endokrin bezlerine vs etki eden egzersizlerdir)
KAHVALTI 10:45
Serbest dolaşan tavuk yumurtası :)
Fındık, kaju fıstık, 1 tane incir kurusu, ceviz
Portakal
Tulum peyniri
Yeşil Zeytin
YARIM lavaş
Melisa çayı
Türk Kahvesi
Limonlu adaçayı
19:00
Mercimek Çorbası
Salata
Keten Tohumlu yoğurt
Patates yemeğinin içinden 5-6 tane kırmızı eti aldım, yedim. :)
1 tane ceviz büyüklüğünde, bir tanede daha küçük parça, serbest dolaşamayan fırında tavuk
afiyet olsun canım
değişik bir tarif ilk defa senden duydum ıspanak alınca denemek lazım kopyalayıp başka bir World e yapıştırayım...arayınca bulabilmek için
CUMA
Sabah 5 tibet egzersizi (10 dk. sürüyor. Çakralara, endokrin bezlerine vs… etki eden egzersizlerdir)
KAHVALTI 10:45
Serbest dolaşan tavuk yumurtası :)
Fındık, kaju fıstık, 1 tane incir kurusu, ceviz
Portakal
Tulum peyniri
Yeşil Zeytin
YARIM lavaş
Melisa çayı
Türk Kahvesi
Limonlu adaçayı
19:00
Mercimek Çorbası
Salata
Keten Tohumlu yoğurt
Patates yemeğinin içinden 5-6 tane kırmızı eti aldım, yedim. :)
1 tane ceviz büyüklüğünde, bir tanede daha küçük parça, serbest dolaşamayan fırında tavuk
Abla tarifte unuttuğum bişey var yumurtalı karışımı tereyağıyla pişirdim teflon tavada. Onu da ekle de sonra tavaya yapışırsa yaparken kulaklarım çınlamasınafiyet olsun canım
değişik bir tarif ilk defa senden duydum ıspanak alınca denemek lazım kopyalayıp başka bir World e yapıştırayım...arayınca bulabilmek için
Teşekkür ederim, amin.çizelgen güzel olmuş göbeğini eriterek kullan canım
Eline sağlık. Karatay dosyamın içine tarifini attım. Teşekkürler. :)Bugün ben,
Sabah 9:30 1 küçücük elma(avuç içim kadar) bir mandalina 2 yumurta ceviz ve 10 zeytin yedim 1 bardak da süt içtim
Akşam: 18:30 1 kase malatya tarhanası, yumurtalı ıspanak, patlıcanlı hindi, yoğurt ve turşu yedim.
Arada kahve ve yeşil çay. 1 yada 2 bardak su anca içmişimdir yatana kadar 2 bardak daha içeyim bari.
Bu arada yumurtalı ıspanakım çok güzel ve değişikti. Normalde ben yumurtalı krep arasına ıspanak kavurması yapardım pasta gibi olurdu. Bugüm krepi bol yumurtalı azıcık unlu ve incecik yaptım. Önce soğanla ıspanağı kavurdum bol pul biberle, sonra suyunu bir tarafa süzdüm. Bir kasede 2 yumurta yarım çay bardağı süt yarım çorba kaşığı un ve süzülen ıspanak suyunu çırptım blendırda. İnce cıvık bir hamur oldu çırpılmış yumurta gibi bu karışımı 2 ye bölüp teflon tavada pişirdim krep ya da omlet yapar gibi. Tava iyi olduğu için yapışmadı. Çevirmedim hamuru çünkü çok inceydi parçalanmasın diye üstüne kapak kapatarak pişirdim. Sonra zedelemeden tabağa aldım üstüne kavurduğum ıspanakları yaydım onun üstüne 1 tane daha ince krep. Sonra pizza gibi dilimleyip yoğurtla yuvarladık aradına ya da üzerine peynirde güzel gidebilir sevenler için biz yemiyoruz diye aklıma bike gelmedi.
ben yetişemiyorum artık bu sayfanın hızına okudukça sayfalar ilerliyor bitmiyor ellerine sağlık ablacım liste için.. dikkat ettikçe kilo alıyoruz valla nasıl oluyo anlamadım.. kedicim burda sizleri okudukça acaip motive oluyorum gerçekten.. sporu da hep yapmak istiyodum ama eriniyodum yapacak arkadaşım olsa yanımda derdim her ne kadar yanımda olamasanızda beraber spor yaptığım, paşlaştığım arkadaşlarım oldunuz burayı çokkkk seviyorum
bu arada işten gelince bi tartılım bakalım dedim o da nesiii 63.7 bu nasıl oluyor aklım almadı sabah aç karnıma daha çoktu.. hep tartıldığım yerde tartıldım bi de... sabahları ben şiş mi oluyorum ki
menüme gelince sabah geç kalkmama rağmen sadece 45dk içinde hem hazırlandım hemde kahvaltımı yaptım.. önceden oysa bişi yemez işe gidince simit filan yerdim..
öğlen yoğurt kayısı çekirdeği azıcık
akşam bulgurlu lahana sarması ve kuru biber dolması( prenscimin canı çekmişti ya benim ki de çekmişti yapim dedim ) yanında bi kase yoğurt ve haşlanan lahana yapraklarının sarılmayan kısımlarını doğradım ekşili bol yağlı kimyonlu kırmızı biberli salata yapıp yedim.
:)) bende karatay mucizesinde senin yazilarindan tanidim seni, usenmeden herkese uzun uzun dogrularini yazmandan bir de sucuklardan)
Bu karatay mucizesi sağlı yaşıyoruzdan farlı mı?kişiler yanlış yönlendirilmesin diiye hemen doğruları yazıyorum huyum kurumasın ...oradada kendimi belli etmişim
gulhatunda sucuklardan buldu beni
ben yetişemiyorum artık bu sayfanın hızına okudukça sayfalar ilerliyor bitmiyor ellerine sağlık ablacım liste için.. dikkat ettikçe kilo alıyoruz valla nasıl oluyo anlamadım.. kedicim burda sizleri okudukça acaip motive oluyorum gerçekten.. sporu da hep yapmak istiyodum ama eriniyodum yapacak arkadaşım olsa yanımda derdim her ne kadar yanımda olamasanızda beraber spor yaptığım, paşlaştığım arkadaşlarım oldunuz burayı çokkkk seviyorum
bu arada işten gelince bi tartılım bakalım dedim o da nesiii 63.7 bu nasıl oluyor aklım almadı sabah aç karnıma daha çoktu.. hep tartıldığım yerde tartıldım bi de... sabahları ben şiş mi oluyorum ki
menüme gelince sabah geç kalkmama rağmen sadece 45dk içinde hem hazırlandım hemde kahvaltımı yaptım.. önceden oysa bişi yemez işe gidince simit filan yerdim..
öğlen yoğurt kayısı çekirdeği azıcık
akşam bulgurlu lahana sarması ve kuru biber dolması( prenscimin canı çekmişti ya benim ki de çekmişti yapim dedim ) yanında bi kase yoğurt ve haşlanan lahana yapraklarının sarılmayan kısımlarını doğradım ekşili bol yağlı kimyonlu kırmızı biberli salata yapıp yedim.