• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu KARATAY DİYETİ ile yiyerek aç kalmadan zayıflıyoruz ve hastalıklardan kurtuluyoruz...

Günaydın ,hayırlı cumalar...

Bugün çok hareketli başladık güne,hem evde hem işyerin de :)))))

Dün;
Sabah,tereyağında yumurta ile kkk
Öğlen,mercimek çorbası-çiğ köfte dürüm bol yeşilikli-ayran
Akşam ,kıymalı patlıcan oturtma-sebze çorbası-pirinç pilavı(aylardır evde yapmıyorum,eşim özlemiştir tereyağlı yaptım,gerçekten özlemişler :)) ben 5-6 kaşık yedim bu da benim kaçamağım olsun...zaten hamileliğimden beri yemiyorum) salata-ayran..

Aralarda limonlu su-su ,meyve hiç yememişim dün onu farkettim :))
Pazardan kırmızı havuç aldım ilk kez,tadı turuncu havuçtan farklı değil,böyle bir havuç aslında varmı yoksa dna sı ile mi oynanmış ?? Varmı bileniniz ??

Herkes çok çok iyidir inşallah ,buralardayım...

Gül ablacım; bebek karyolası örtüsünü bitince paylaşırmısın..çok merak ettim..

Rumuz: prenscim
Gebeliğimin başlangıç tarihi: 14.08.2013
Başlangıç kilom: 54
Geçen hafta: 59
Bu hafta: 59,50
Fark: 500 gr
Toplam fark :5,5 kg.
Spor: Haftada 5 gün 30 dk.yürüyüş (artırdım ,artık haftaiçi hergün yürüyorum)
Boy: 1.67 cm.
Hedef: 69

Sayfamız ve bizler için :nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

Son düzenleme:

Dün;
Akşam ,kıymalı patlıcan oturtma-sebze çorbası-pirinç pilavı(aylardır evde yapmıyorum,eşim özlemiştir tereyağlı yaptım,gerçekten özlemişler :)) ben 5-6 kaşık yedim bu da benim kaçamağım olsun...zaten hamileliğimden beri yemiyorum) salata-ayran..

Pazardan kırmızı havuç aldım ilk kez,tadı turuncu havuçtan farklı değil,böyle bir havuç aslında varmı yoksa dna sı ile mi oynanmış ?? Varmı bileniniz ??

Sayfamız ve bizler için :nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

Var prenscim. O kırmızı havuç şalgamın ta kendisi oluyor :)

Var prenscim. O kırmızı havuç şalgamın ta kendisi oluyor :)

Doğrudur,netten bakıyorum kimi yerde şalgam..kimi yerde kırmızı havuç :))
Şalgamı ben kırmızı pancarla karıştırıyormuşum o zaman..
Kırmızı pancarda alıyorum ben artık şalgamda almaya devam ederim..salataya çok güzel yakışıyor,kan yapıyormuş..ben bol bol tüketim,kan depolarımı bebek bitiriyor :)))

Dün Sabah 07.30 maalesef kahvaltı yok.
Bugün Sabah 08.00 (işyerinde) Süper Kahvaltı Roka bol limonlu, Yumurta zeytinyağlı pulbiberli, Peynir Zeytin Limonlu Çay
Dün Öğlen 12.00 Et Döner Şehriye Çorbası Haydari
Arada Ayran İçtim.
Bugün Öğlen 12.00 Mercimek Çorbası Yoğurt Salata
Dün Akşam Ev yoğurdu Zeytinyağlı Kereviz Sebze Çorbası
Bu akşam misafirim var. Menü henüz belli değil.

Aralarda Limonlu Yeşilçay 2 lt su.

Doğrudur,netten bakıyorum kimi yerde şalgam..kimi yerde kırmızı havuç :))
Şalgamı ben kırmızı pancarla karıştırıyormuşum o zaman..
Kırmızı pancarda alıyorum ben artık şalgamda almaya devam ederim..salataya çok güzel yakışıyor,kan yapıyormuş..ben bol bol tüketim,kan depolarımı bebek bitiriyor :)))
Kırmızı pancarı ben de çok seviyorum. Salatalara katıyorum ya da turp, havuç, kırmızı pancar salata yapıyorum çok güzel oluyor. Rengi de harika, hem de doğal antioksidan. Dilimleyim üzerine limon sıkıp da güzel oluyor turp gibi. Her türlü yenir :34:

rumuz: Ekin06
başlangıç tarihi: 21 Ekim
başlangıç kilosu: 80
geçen hafta: 77
bu hafta:77
fark: 0
toplam fark: -3
beden: 42-44
spor: Hergün yan gelip yatmak, kocaya yemek hazırlamak, bulaşık toplamak, 5 kat merdiven inip çıkmak(evdeki merdivenleri de sayarsak 6) :33::33:
boy:1.65
hedef: 65
yüzde: -

Yaw spor kısmı hep boş kalıyor bende bu hafta doldurayım bari dedim :52::52: Neyse haftaya yazacak daha iyi şeylerim olacakn umarım.:9::9: Ayrıca tartım digital değil o yüzden sapmaarı göremiyorum. Eşimle koşu bandı alırken almıştık dedik ki ibreli çabuk bozulmaz. NEyse dün internetten bir tane de digital aldım. Gelsin onda gr ları da görebilirim umarım. Keşke evdeki tartım fazla tartıyor olsa :1::1:

hergün yan yatıp kg almıyorsun ya oda önemli...:52: biz canımızı çıkarıyoruz hemde artı çıkıyoruz:52::52:
gelen gideni aratır canım bazı dijitaller fazla tartıyor ben ilk aldığımda 3 kg fark olmuştu, yeni alan 3-4 arkadaştada farketti fmgecn tede farketti hep fazla çıktılar:52::52::52:

hergün yan yatıp kg almıyorsun ya oda önemli...:52: biz canımızı çıkarıyoruz hemde artı çıkıyoruz:52::52:
gelen gideni aratır canım bazı dijitaller fazla tartıyor ben ilk aldığımda 3 kg fark olmuştu, yeni alan 3-4 arkadaştada farketti fmgecn tede farketti hep fazla çıktılar:52::52::52:
Deme abla yaaaaaaa. Atarım o zaman tartıyı camdan aşağı hangisi düşük tartıyorsa o kalır benimle :47:

tavuklar bile başlamışlar spora :52::52::52:

$1479534_475709952538740_442487737_n[1].jpg

Az kalmış kedicik ha gayret. Eğer biraz daha lavaş yersen bir de yanına lahmacun eklersen hedef kilona ulşaırsın :60::60: Bu arada bu sabah ben 5 tibet egzersizi yaptım :81::81:

Woooow, etkilerini paylaşırsın. Eğer okuduysan hangi etkileri oluyor. Bakalım sende olacakmı.

demedim mi ekinde yakında başlar diye ilk adımı atmış bile :52: yüzümü kara çıkarmadı.....:1::52::52:

Senin söylemen gerekiyormuş. kedininde karnı dümdüz olacak diye söylermisin. :1:

Dün;

günaydın canım
tabii paylaşırım uyduruk bi model di delikli olunca örtüye çevirdim :52: arar ara diğer yaptıklarımıda paylaşırım 3. çocuğuma (2.kızıma) hamileyken 2 kız olacak ilerde ranzada yatarlar diye ranzaya 2 tane örtü ördüm tek şişle pembe -beyaz kareli,üste örteceğimi battaniye gibi düz yaptım, alta örteceğimin 2 tarafına karyola örtüsü gibi fırfır yaptım ...model uydurmaya bayılırım fırfırlarıda uydurdum...:52::52:

sen bizden az kg almışsın :52: :52:

Dün Sabah 07.30 maalesef kahvaltı yok.
Bugün Sabah 08.00 (işyerinde) Süper Kahvaltı Roka bol limonlu, Yumurta zeytinyağlı pulbiberli, Peynir Zeytin Limonlu Çay
Dün Öğlen 12.00 Et Döner Şehriye Çorbası Haydari
Arada Ayran İçtim.
Bugün Öğlen 12.00 Mercimek Çorbası Yoğurt Salata
Dün Akşam Ev yoğurdu Zeytinyağlı Kereviz Sebze Çorbası
Bu akşam misafirim var. Menü henüz belli değil.

Aralarda Limonlu Yeşilçay 2 lt su.

kahvaltı......güzel ama eksik kuruyemiş yok :20:
öğlen ....şehriye çorbası yok:20:

Son düzenleme:
Deme abla yaaaaaaa. Atarım o zaman tartıyı camdan aşağı hangisi düşük tartıyorsa o kalır benimle :47:

tartı fazla gelince attın kurtuldun ,,,,,vücudundaki fazlalıklar duruyor o zaman onlarıda atıp kurtulman gerekir ....:21:
bunun içinde kaçamak yok spor var...:52::52::52:

Woooow, etkilerini paylaşırsın. Eğer okuduysan hangi etkileri oluyor. Bakalım sende olacakmı.

Senin söylemen gerekiyormuş. kedininde karnı dümdüz olacak diye söylermisin. :1:

ocak ayı sonuna kadar kedi ninde karnı dümdüz OLACAKKKKKkk evrene duyurulurrrrrrrr:36::36::36:

günaydın canım
tabii paylaşırım uyduruk bi model di delikli olunca örtüye çevirdim :52: arar ara diğer yaptıklarımıda paylaşırım 3. çocuğuma (2.kızıma) hamileyken 2 kız olacak ilerde ranzada yatarlar diye ranzaya 2 tane örtü ördüm tek şişle pembe -beyaz kareli,üste örteceğimi battaniye gibi düz yaptım, alta örteceğimin 2 tarafına karyola örtüsü gibi fırfır yaptım ...model uydurmaya bayılırım fırfırlarıda uydurdum...:52::52:

sen bizden az kg almışsın :52: :52:

paylaş paylaş..el emeği herşeyi çok severim..annem 6 kızınada dantelden yatak örtüsü,masa örtüsü ,oda takımları v.s.yaptı..çok kullanmasam bile özenle saklıyorum,hazine gibi..doğum yapınca yatak örtüsünü kullanmayı düşünüyorum ama..güzel olur..

kg.yakında hızla artmaya başlar 5.ay bitiyor malum..arayı kapatırım hiç merak etme gül ablacım :52::52:

Daily Mail gazetesi beyni tüketen ve öldüren 11 gıda maddesini yayınladı. Bu maddeleri tüketmek adeta intihar gibi...biz KARATAY yaptığımız için bunlardan uzağız...(karatay yaptığı halde alkol,nikotin kullananlar hariç :20:)

İşte beyninizi bitiren yiyecekler...
1.Şeker ve şeker ürünleri
Uzun süreli şeker kullanımı nörolojik problemlere sebep olur. Ayrıca hafızayı da zayıflattığı tespit edilmiştir. Öğrenme kabiliyetini zaafiyete uğrattığı da ifade edilmektedir. Bu sebeple şekerden uzak durmak gerekir.
2. Alkol
Alkolün karaciğeri iflas ettirdiği bilinmektedir. Ancak az bilinen etkisi de beyni bitirip tükettiğidir.Sağlıklı düşünme yeteneğini zayıflatır, hafızayı tüketir. Kısa vadede alkol bırakıldığı takdirde etkileri belli bir düzeyde onarı labilmektedir. Ancak uzun süreli kullanımlarda kalıcı hasarlara yol açabilir.
3. Fast Food
Yakın zamanda Montreal Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma fast food ürünlerinin beynin kimyasını değiştirdiğini ortaya koymuştur. Bu da depresyon ve anksiyete sorunlarına yol açmaktadır. Fast Food ürünlerinin içindeki katkı maddelerinin öğrenme bozukluğu, motivasyon eksikliği ve hafıza zayıflığına da yol açtığı kanıtlanmıştır
4. Kızarmış yiyecekler
Bütün işlenmiş yiyecekler kimyasallar, katkı maddeleri, yapay tatlandırıcılar ve koruyucular içerir. Bunlar hem çocuklarda hem yetişkinlerde ciddi beyin hasarlarına yol açar. Kızarmış veya işlenmiş gıdalar beyin sinirlerini zedeler. Bazı yağlar ise diğerlerine göre daha zararlıdır. Doğadaki en toksik ve tehlikeli kızartma yağının ise ayçiçek yağı olduğu tespit edilmiştir.
5. İşlenmiş veya önceden pişirilmiş gıdalar
Tıpkı kızarmış gıdalar gibi işlenmiş gıdalar da merkezi sinir sistemine zarar verir. Bu da dejeneratif beyin bozukluğuna yol açar. İleriki yaşlarda Alzheimer'a neden olur.
6. Çok tuzlu gıdalar
Tuzun kalbe zarar verdiğini herkes bilir. Bilinmeyen şey ise tuzun içindeki yoğun sodyum beyne de zararlıdır ve düşünme yeteneğini zayıflatır. Zekayı da gerilettiği ispat edilmiştir.
7. Tahıllar
Tahılların hepsi beyin fonksiyonlarına zarar verir. Ancak bunun tek istisnası yüzde 100 tam kepekli tahıllardır. Yani tam tahıllar... Eğer çok tahıl tüketirseniz bu hızlı yaşlanmanıza da yol açacaktır.
8. İşlenmiş proteinler
Proteinler kas yapıcıdır. Et ise en yüksek kalitede ve en zengin protein kaynağıdır.Ancak sosis,salam, ucuk ve benzeri gıdalar gibi işlenmiş protein lerden uzak durulmalıdır. Doğal proteinler sinir sistemini yapılandırırken, işlenmiş proteinler tam tersini yapar. sinir sistemini tahrip eder..
9. Trans yağlar
Kesinlikle her türlü trans yağdan uzak durulmalıdır. Trans yağlar bir çok ciddi soruna yol açar. Kalp sorunları, kolesterol ve obezite bunların en çok bilinenidir. Az bilinen ise beyne de oldukça zarar verdiğidir. Refleksleri öldürür, beyin işlevinin kalitesini düşürür. Ayrıca felç riskini de maksimum düzeye çıkarır. Alzheimer benzeri etkileri de uzun vadede ortaya çıkar.
10. Yapay tatlandırıcılar
İnsanlar zayıflamak için şeker yerine yapay tatlandırıcı kullanırlar. Bunların daha az kalori içerdiği doğru olsa da faydasından çok zararı vardır. Uzun kullanımlarda beyin hasarına ve zihinsel bozukluklara yol açar.
11. Nikotin
Nikotinin zararları saymakla bitmez. Beyinle ilgili olanına gelince... Vücudunuzun en önemli organı olan beyninize kan gitmesini engeller... Kan gitmezse oksijen de gitmez.. Bu da beyninizin yavaş yavaş ölmesine yol açar. Kılcal damarları tıkadığı için nörotransmitterlerin üretilmesine engel olur ve işlevini engeller... Bu da sinir sistemini tüketir.

Back