sağol canım
sanada kolay gelsin
dün ben tereyağ yapmak için sütü 10 kg almıştım hem ev işi yapıyorum hem kaymak topluyorum 4 tencereye böldüm bir mutfağa bir işlere derken yemek saati geldi işleri bırakıp yemek faslına başladım, tezgah tencere tepsi dolu onları yıkadım,ondan sonra tereyağ yapmak için blendırı çıkardım doldurdum çalıştırdım çalıştırdıkça içindeki azalıyor noluyor ya diye bir baktımki blendırın altından sızdırıyor tezgaha taşmış çıkardım karıştıracak bişey yok diğerleri bıçak şeklinde olmaz ...başka tencereye aldım .tekrar tezgahı boşalt yıka akşamın 9 u oldu kaymak suyla karışmış bekliyor dizlerimin hali kalmadı kaymağın yarısını kavanoza koydum sallaya sallaya kaymak yapmaya çalışıyorum bu seferde bilekler mahvoldu biraz onu bırakıp topiğe yazıyorum tekrar salla babam salla
sonra elekten süzdüm yıkadım derken yarım saatte onu halledene kadar, arkasından kalanı koydum kavanoza aynı işlemler derken saat 1 oldu...bu sefer süzülen sütlü su bekliyor kullanmasam bozulacak dolapta yer yok onuda ocağa koydum kaynarken 1 limon sıktım 2 bardak eski yoğurt vardı onu koydum kestırdım tülbente koyup peynir yaptım, suyunuda balkona koydum akşam gelınce yarına yemek yapayım...saat oldu gecenin 2.5 dizler şişmiş vazıyette kendime söylene söylene yattım uyumak ne mümkün dizlerden....