• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu KARATAY DİYETİ ile yiyerek aç kalmadan zayıflıyoruz ve hastalıklardan kurtuluyoruz...

bende ayrandan yapılanı deneyeceğim sağlıklı yaşıyoruzda tereyağına yorum yapan bir bayan anlatmış...
belki daha çok tereyağ çıkar bayana sordum kaç kg sütten kaç kg tereyağ çıkar diye cevap yazmışmı bakmadım bugün girmeye vaktim olmadı.

sana orada okuduğum bir ipucunu yazayım ..kaymak az çıkıyor dedin ya okan bey demişki yayvan bir kapta yaparsanız kaymak daha çok çıkar diye...bende kaymaları alıp kaseye koyuyorum kız her sabah yiyor tereyağ yapmaya kalmıyor...:1:

Ayrandan yapılanı bilmiyorum ben,ama ayranın yağlı olması gerekir değilmi,yani yoğurt mayalanmadan kaymağını almayacağız,öyle anladım..Yayvan kap evet okudum ama evde daha yayvanı yok :)) Zaten 3 litre sütten yapıyorum..
Ben kaymağı seviyorum ama sabahları tereyağlı yumurta zeytinyağı v.s. hepsi ağır geldiğinden ayda bir kere yemelik ayırıyorum o yetiyor bana ,eşim pek sevmez..

Bizde kuzenimle köyde ahşap yayıkla oturup yayardık. Kaymağı annem süt kaynatınca ayırıyor, bende afiyetle yiyorum. :39:

Afiyet olsun canım..Bende çilek reçeli-vişne reçeli ile çok seviyorum..Hamileliğimde tatlıda yiyemiyorum zaten gerek yok ama hamileliğim bitsin,annemin reçellerinden kaymakla beraber yicem inşallah..

Son düzenleme:
Ayrandan yapılanı bilmiyorum ben,ama ayranın yağlı olması gerekir değilmi,yani yoğurt mayalanmadan kaymağını almayacağız,öyle anladım..Yayvan kap evet okudum ama evde daha yayvanı yok :)) Zaten 3 litre sütten yapıyorum..
Ben kaymağı seviyorum ama sabahları tereyağlı yumurta zeytinyağo v.s. hepsi ağrı geldiğinden ayda bir kere yemelik ayırıyorum o yetiyor bana ,eşim pek sevmez..

Afiyet olsun canım..Bende çilek reçeli-vişne reçeli ile çok seviyorum..Hamileliğimde tatlıda yiyemiyorum zaten gerek yok ama hamileliğim bitsin,annemin reçellerinden kaymakla beraber yicem inşallah..

bayan şöyle yazmış......yoğurdu makinaya koyun ve çalıştırın.20-25 dakika sonra içine buz konmuş soğuk suyu ekleyin.buzu koymayın.bu şekilde biraz daha yayın ve makinayı kapatın.oluşan ayranı bez süzgeçten geçirin ve süzgeçin içinde kalan yağı elinizle hafif hafif sıkın.ayranıda 2 taşım kaynatın alın size mis gibi çökelek

bayan şöyle yazmış......yoğurdu makinaya koyun ve çalıştırın.20-25 dakika sonra içine buz konmuş soğuk suyu ekleyin.buzu koymayın.bu şekilde biraz daha yayın ve makinayı kapatın.oluşan ayranı bez süzgeçten geçirin ve süzgeçin içinde kalan yağı elinizle hafif hafif sıkın.ayranıda 2 taşım kaynatın alın size mis gibi çökelek

Bu şekilde de deneriz gül ablacım inşallah..Çökeleği bir kere sütüm kesilince yapmıştım..Az tuz ve çörekotu attım ,1 hafta yedik çok lezzetli gerçekten..teşekkü ederim..

Çiğ kaju aldım kuruyemişten, küçücük paket ne kadar pahalı. Ama beğendim, arada alırım artık. Biraz acıktım. 11:30 gibi yapmıştım kahvaltımı. 17:29'da kaju fıstığı atıştırdım.

CUMA
Sabah 5 tibet egzersizi

KAHVALTI 11:30
Badem, çiğ kaju, fındık, 1 ad. gün kurusu
Domates, maydanoz, salatalık
Peynir
Yeşil Zeytin
Yumurta tavada
Siyah çay

Karbonatlı Su

Tarçın, melisa çayı

19:29 ÇİĞ KAJU

19:10
Şehriyeli çorba. (Çok severdim. Evde yemek yoktu, sadece bu vardı, aç kalmamak için büyük kase içtim, suyunu daha çok aldım. Şehriyeleri az aldım.)
Havuç, turp (limon, yağ)
Tulum peyniri
Yoğurt, keten tohumlu

SU

Bir daha aynı yerden alırsam sorarım gr'ımını. Emin değilim. Ama lezzetli bir kuruyemiş, fazla yiyince ağır geliyor tabii.

bi ara kahvaltıda hep kaju yiyordum...bende bide içinden kurt çıkarsa takıntısı vardır herşeyin içini açıp bakarım kaju ları,fıstıkları bile tek tek açıyorum

Canan ablacım; ne güzel duygularla yazıyorsunuz..Rabbim herzaman yanınızda/yanımızda olsun..amin..

Mydenizz çok teşekkür ederim..

Ben bu arada kaymak biriktiriyorum 2 seferdir ayırıp buzluğa atıyorum bozulmasın diye..3-4 kez daha ayırmam gerekiyor ama ,haftada bir gün süt alıyorum az çıkıyor kaymağı :)))Tereyağını kendim yapıcam,sağlıklı yaşıyoruz da tarifini görmeden önce başlamıştım biriktirmeye,tarifide üstüne geldi..Ben de ayran yaptığımız küçük yayık da yapıcaktım :))) onun altında kalan ayranı nefis oluyor,annemler köyde yayık çalkalarken ben giderdim başına,gücümde yetmezdi ama çok hoşuma giderdi..Canım annem okul kapanınca bizi toplar doğru köyeee,açılmasına yakın gelirdik..Neler yapardık neler..Hepsini ondan öğrendim..

Yapınca burada da paylaşırım..
tarifi bende gördüm ama kendi kendime dedimki bu kadar cok kaymak cikmiyorki nasil olacak tereyagi demistimki biriktirmek gerekiyormus baya bir uzun sürecek ozaman aslinda bende denemek isterim:34:

tarifi bende gördüm ama kendi kendime dedimki bu kadar cok kaymak cikmiyorki nasil olacak tereyagi demistimki biriktirmek gerekiyormus baya bir uzun sürecek ozaman aslinda bende denemek isterim:34:

biriktirmeye başlamadan yoğurtlusun dene bakalım bende yoğurtla tereyağı yapmayı deneyeceğim yarın yoğurtu çok mayalayayımda

merhaba
uzun suredır yazamadım fırsat olmadı....

pzt salı gayet iyiydim verdıgım 1.5 kılonun ustune 400 gr daha vermiştim ancak çarşamba gunu bana bişeyler oldu ve 3 gundur sapıttım sabah karatay akşam kafama göre takılınca verdıgım kılonun 1 kılosu hoooooopppp geri geldi....
kızımın pazar gunu mevludu var zayıflıycam dıye şartladım ters teptı:(çok üzgünüm pzt gunu fıstık gbı duran elbısemı şimdi denemek bile istemıyorum:(kızımla o gun fotolar çektırırken yıne kendıme guvenım yerlerde olacak...ınanın kendıme engel olamadım şu 3 gundur.çikolatalara saldırdım.reglim bitti.ve en nıyeyse hep bu arifede sapıtıyorum.... halbukı 2 haftadır süper gıdıyodum.nolur tekrar motıve olabilim nolurrrrrrrrr

merhaba
uzun suredır yazamadım fırsat olmadı....

pzt salı gayet iyiydim verdıgım 1.5 kılonun ustune 400 gr daha vermiştim ancak çarşamba gunu bana bişeyler oldu ve 3 gundur sapıttım sabah karatay akşam kafama göre takılınca verdıgım kılonun 1 kılosu hoooooopppp geri geldi....
kızımın pazar gunu mevludu var zayıflıycam dıye şartladım ters teptı:(çok üzgünüm pzt gunu fıstık gbı duran elbısemı şimdi denemek bile istemıyorum:(kızımla o gun fotolar çektırırken yıne kendıme guvenım yerlerde olacak...ınanın kendıme engel olamadım şu 3 gundur.çikolatalara saldırdım.reglim bitti.ve en nıyeyse hep bu arifede sapıtıyorum.... halbukı 2 haftadır süper gıdıyodum.nolur tekrar motıve olabilim nolurrrrrrrrr

kötü olmuş canım,
buraya sık sık giremiyorsun girebilsen kendini frenlemen daha kolay olur ama evde olmayınca yapacak bişey yok
canım omega 3 eksikliğinden olurmuş tatlı krizi kullanmaya başla....

pastayı naptın nerden aldın

kötü olmuş canım,
buraya sık sık giremiyorsun girebilsen kendini frenlemen daha kolay olur ama evde olmayınca yapacak bişey yok
canım omega 3 eksikliğinden olurmuş tatlı krizi kullanmaya başla....

pastayı naptın nerden aldın

aynen dediğin gibi malesaf nete hergun gıremıyorum..evde ilgisayarım yok.....eşim işten geliyo yemek hazırla kaldır derken kızımın nazı derken zaten uykum gelmiş oluyo.... ınan bilgisayrın şifresini girmeye bile üşenıyorum bazen.....

pastayıda eşimin bi müşterisi halletmiş.75 TL'ye....gerçi hamur pasta değil.netten diş resmi olan bi pasta begendık onun resmini üstüne basacak....eşim çok heveslenınce tamam dedim...çünkü normalde böyle şeylere ''ne gerek var''diyenlerdendir....sanada pastayla ilgili çok teşekkür ederim tekrar...ama tavsiye ettıgın kişi hep aklımda kalacak...arkadaslarada tavsiye edicem ihtıyacları olursa...

bugun sağlık hekımınde kan verdim demirime falan bakılacak omega-3 demedım hiç aklıma gelmedi malesef.... bakalım pzt salı kardeşim gidip aalacak sonuçları...ben bu hvada dışarı çıkamam kızımla.zaten eşimde izin alamaz bunu için...bana da sürpriz olacak nelerin sonucunu istedi doktor tam bilmiyorum

Iyi aksamlar :)
Dün gece sahur yapmadim.bol su ictim iftarla sahur arasi 3 lt olmustur

Iftarda 16.30 tarhana çorbası, kofte teflonda, sogan., yesilsalata, turp, yogurtlu kırmızı biber,
2 tane minicik kurabiye ikisi 1 kurabiye buyuklugundeydi:)
Spor: jillian 1/10 yapicamm
Yarinda olculerimi alacagim..merak ediyorum. Her gun ust uste yapsam daha etkili olurdu eminim ama sakatlanmaktan korktum...

mydenizz

sana jıllıan sözumu tam tutamadım.pzt salı yaptım ama üç gundur tık yok.bugun temizlik yaptım ama bir damla terlemedım tabıkı:(

Back