bende ayrandan yapılanı deneyeceğim sağlıklı yaşıyoruzda tereyağına yorum yapan bir bayan anlatmış...
belki daha çok tereyağ çıkar bayana sordum kaç kg sütten kaç kg tereyağ çıkar diye cevap yazmışmı bakmadım bugün girmeye vaktim olmadı.
sana orada okuduğum bir ipucunu yazayım ..kaymak az çıkıyor dedin ya okan bey demişki yayvan bir kapta yaparsanız kaymak daha çok çıkar diye...bende kaymaları alıp kaseye koyuyorum kız her sabah yiyor tereyağ yapmaya kalmıyor...
Ayrandan yapılanı bilmiyorum ben,ama ayranın yağlı olması gerekir değilmi,yani yoğurt mayalanmadan kaymağını almayacağız,öyle anladım..Yayvan kap evet okudum ama evde daha yayvanı yok :)) Zaten 3 litre sütten yapıyorum..
Ben kaymağı seviyorum ama sabahları tereyağlı yumurta zeytinyağı v.s. hepsi ağır geldiğinden ayda bir kere yemelik ayırıyorum o yetiyor bana ,eşim pek sevmez..
Bizde kuzenimle köyde ahşap yayıkla oturup yayardık. Kaymağı annem süt kaynatınca ayırıyor, bende afiyetle yiyorum.
Afiyet olsun canım..Bende çilek reçeli-vişne reçeli ile çok seviyorum..Hamileliğimde tatlıda yiyemiyorum zaten gerek yok ama hamileliğim bitsin,annemin reçellerinden kaymakla beraber yicem inşallah..
Son düzenleme: