Ben de tam tersi ablacım. Herkesin annesi yapar gönderir ben anneme yapıp gönderiyorum
Babam eğer benim yaptığım bir şeyi görüp yiyip beğenirse bana kızım annene de öğret o da yapsın diyor. Annem klasik yemek dışında pek marifetli değil bir de çok yoğun çalışırdı koşuşturmadan elini atamazdı. Gençliği okumakla geçmiş hala okur okur okur. 1 kitap ver bir gazete ver eline saatlerce içinde kaybolur. Ben kızıyım onun kadar kitap okumadım ne yalan söyleyim. Arada sırada denediğini hatırlarım poğaça pasta felan hep bişeyleri eksik olurdu
O yüzden olsa gerek hiç tatlı pasta poğaça kek aramayız biz 3 kardeş. Pek de sevmeyiz
Üniversitede okurken şehir dışındaydım arkadaşların anneleri ayda bir koli gönderirlerdi, içinden sarmalar, pastalar, börekler, turşular neler neler çıkardı. Bayram olurdu koli gelince. Bense eve geldiğim zaman tatil için kendim yapardım börek kurabiye giderken götürürdüm. Her sene turşu kurar annem mesela hiç tuttuğunu görmedim
Geçen Ankaraya annemlere gittiğimde sofraya turşu getirdi annem babama dedim ki bu annemin turşusu mu babam evet o yüzden hiç tadına bile bakmadım bu sene dedi
Bende niye canım belki güzel olmuştur dedim, bir baktım tadına zor yuttum
Dedim ki anne her sene tutturamıyorsun ama her senede inatla yapıyorsun çöpe gidiyor bırak yapma dedim sustu kadıncağız, babam da dedi ki üstelik tarifi de değiştirmiyor her sene aynı, annem hemen atladı yok her sene başka versiyon deniyorum diyor
Ama canım annem bize çok güzel arkadaş oldu, klasik yemekleri güzel yapar, örgüyü de güzel örer, bilgisi görgüsü derya deniz, mesleği güzel varsın turşu da kuramasın değil mi? Varlığı yeter canım annem