zelisce ... omega3 destegı kılo vermeyı engelıyor mu?.. ben mı yanlız anladım.. ben bır haftadır omega 3 kullanıyorum
hoca bahsetmıs. Merhaba Canan Hanım,
Kitabınızı okudum ve son bir aydır uyguluyorum. Haftada yarım kilo ancak verebiliyorum, bence sağlıklı bir hız. Genelde hiçbir sağlık problemim yok, 6-7 kilo fazlamdan başka. Ama sürekli halsizim, ciddi bir kansızlıkta yok, limitin biraz altında sadece.
43 yaşındayım, günlük omega 3 kapsülü dışında, kullanmamız gereken günlük, haftalık veya kür olarak önerebileceğiniz vitamin veya minarel takviyesi var mı?
Cevabınız için şimdiden teşekkürler.
07.09.2011 00:06:00 tarihinde sorulmuştur.
--------------------------------------------------------------------------------
Prof. Dr. M Canan Efendigil KARATAY tarafından cevaplanmıştır.
Cevap : Omega 3 ile kuvvetli bir antioksidan almalısınız. Kan demirinize ve D-vitaminize baktırmalısınız. Yürümeye de başlayın ve bol su için...
Az yemek yemeyin, doyuncaya kadar yemelisıniz.
Prof. Dr. M Canana Efendigil Karatay
Kıtapta da kıtabın ozet kısmının son maddes:ı omega3 takvıye almalısınız dıyor. tum dunyada malesf hayvanlara bıle tıcarı kaygıyla yanlıs davranılıyor,mesela tavukları anlatayım. Sana soguk yerde 24 saat ısık altında onlerıne bol yem konuluyor tavuk ısınmak ıcın bol yem tuketıp hareket yapıyor tabı oda karatılmadıgı ıcın gunduz sanıp hareket edıyor, bu sekılde yetısen sıskın tavuk suya koy kaynat etlerı hemen kopuyor,koye gıt bı tavuk pısırsınler sana kuzu etı sanırsın,yemeye doyamazsın,of ya ben ınanmadıydım koy tavugunun kuzu etı olmadıgına,sonra n oluyor yedıgın tavuktan aldıgın gıdadakı omega3/omega6 oranı oluyor 1/20 lerde halbukı olması gereken 1/4,napıyoruz mecburen gıdıp omega3 balık yagı takvıye alıyoruz,bu kıtabı al arkadasım ben ayda 45 ekmek,90 cıkolatA,15 kılo meyve,30 tabak pılav tuketıyordum artık acıkmıyorum,acıkmıyorum olur olmaz cunku vucudumdan dogru beslenme sonucu mınerall kaybı vb nın durdugunu anladım,gun gectıkce performansIım artıyor,damarlarımın acılldıgını hıssetmeye baslıyorum,su anda bunu sıze nlatırken aslında kendıme ozetlıyorum cunku ac olan beynımdı bedenım degıl,tabı omega3 e acım bu arada paylastıkca artıyor cunku zıhın ıkna ıstıyor buda ayrı kısmı,ınsanoglu sevgıyle beslenıp umutla yasar,tabıkı cok sey tuketıyoruz ama zamana ve zemıne gore,adamın bırı depremde onbesgun enkaz altında sadece ıdrarını ıcerek yasamıstı,tabı sımdı yapmıyordur aynı seyı,ıste bende ayda tukettıgım 45ekmegın,15 kıllo meyvenın,90 cıkolatanın,30 tabakk pılavın vucudumda yaptıgıgı sessız depremın yaptıgı enkazın altında ıdrarını ıcerek yasayan adam gıbı yasıyordum adeta,ancak ogrenebıldım araya araya. Vucut omega 3 u yapamıyor,aldıgımız besınlerın tamamen dogal olması konusunda da sıkıntılar var yanı omega3 degerlerı dusuk,takvıye bu acıgı kapatmaya yadımcı,omega3 hucre zarı yapımında kullanılıyor,eksıklıgı halsızlıge neden oluyor.