Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

Günaydın hanımlar :))

günaydın kızlar.gece hıc uyuyamadım desem yerısır,kızımın atesı var,diş çıkarıyor, sureklı uyandı,sabah da erkenden kalktım ve kahvaltımı yaptım.güzel bir gun olur ıns.:97:

ooo kıyamam çok geçmiş olsun canım

Dünkü menüm :
14 EYLÜL 2011 ÇARŞAMBA
Kalkınca: : 1 bardak su, 1 tatlı kaşığı öğütülmüş keten tohumu
1. Öğün: 2yumurta, 5 zeytin, 1 kk peynir, 1 çb yer fıstığı, ceviz, salata
2. Öğün: Tavuk sote, ayran
3.Öğün: 1 kabak, 1 domates dolma, 1 soğanla salata, 2 bardak ayran
Ara : 2 bardak süt
Sıvı: 2.5 lt
Spor: 1 saat yürüyüş
Takviye : 2 adet omega 3

Dünkü menüm :
14 EYLÜL 2011 ÇARŞAMBA
Kalkınca: : 1 bardak su, 1 tatlı kaşığı öğütülmüş keten tohumu
1. Öğün: 2yumurta, 5 zeytin, 1 kk peynir, 1 çb yer fıstığı, ceviz, salata
2. Öğün: Tavuk sote, ayran
3.Öğün: 1 kabak, 1 domates dolma, 1 soğanla salata, 2 bardak ayran
Ara : 2 bardak süt
Sıvı: 2.5 lt
Spor: 1 saat yürüyüş
Takviye : 2 adet omega 3

çok guzelmıs,afıyet olsun:KK56:

off off.. sabah kıstım akşam ise malesef dıkkat edemedım.. mısafır vardı.. balık aldık.. eve geldık, piştı yedık dıyesıye saat 8.30 oldu.. sonrasında çay faslı... tabı bu arada bır dilim normal ekmek te yedım.. :26::26::26:

fırında balık, ve salata + bır dılım beyaz ekmek... ve bır avuç tatlı nıyetıne kuru üzüm, çayy:KK53::KK53:

ayrıca bugun 4 saat te yakın yurudum.. dişarda işlerim vardı.. otobuse bınmek yerıne hep yurumryı tercıh ettım.. gittigim yerler zaten yurume mesafesındeydı...::KK52::KK52::KK1::KK1:

Kendini suçlama çok abartmamışsın, en azından balık gibi yararlı bir yemek yemişsin. Bir defada 1 dilim ekmek sana kilolar aldırmaz. Belki gr, onuda sonrasında atarsın. Stres de biliyosun kortizol hormonu salgılatıyor, bu da vüzcutta yağ olarak depolanıyor. O yüzden bu kadar takma, ertesi gün telafi edrsin. İnsanız sonuçta, zaaflarımız, hatalarımız olabilşr tatlım :)

HERKESE IYI GUNLER
DUN YEDIKLERIM
kalkınca 1 bardak maydanozlu lımonlu su blendırdan gecırıp ıctım 15 gun yapmayı dusunuyorum
1.öğün 1yumurta ıle yapılmıs salata 1 buyuk dılım peynır 7 zeytın domates salatalık cevız
2.öğün: 1 tabak zeytınyaglı yesıl fasulye 1 buyuk dılım peynır
ara 1 avuc badem
3.öğün 2 dılım davuk ıkı parmak kalınmlıgında 2 catal fasulye tavugum ıyı pısmemıstı cok mutsuz bı yemek yedım ,
1 kasık da yogurtu corba yedım tadını ozlemısım ama yasak ne yazıkkı
bırde acıl cevaplarsanız bugun oglene yarım bardak mercımegı az yagda kavurup ustune su koyup tamamen suyunu cekene kadar pısırıp ustunede nane vb bahrata karısıtırıp yesem sızce acıktırırmı benı yanı glısemık ındeksı nasıl yıyebılırmıyım

Arkadaşlar merhaba,
ben daha önce taş devri ve karatay diyetiyle ilgili konu açmıştım sağlıksız diyet olduğu gerekçesiyle konu kapatılmış sanırım.ben başladım bu diyeti uygulamaya zaten kartay diyeti kitabının yazar Canan Hoca Taş devri diyeti kitabı yazarı prof dr ahmet aydın ın hocası. ben iki kitabı da paralel okuyorum ve uygulamaya bşladım. dün tam bir hafta oldu ve kendimi çok iyi hissettim hatta meseleye diyet değil yaşam şekli olarak bakıyorum eşimle birlikte beslenmemizi yeniden şekillendirdik.bu sayede gerekli testleri yaptık.ve 62,400 olan başlangıç tok karına olan kilom dün yani tam bir hafta sonra yine aynı koşullarda 60,500 kg bu somut sonucu.ve bu arada bazı testlei yaptırdım insülin şeker b12 d vitamini gibi ve 3 ay sonra tekrar yaptırıcam bu testleri, sonuçları ve değişimi paylaşırım. kesinlikle çok iyi hisssettiriyo ve açıklamalar çok bilimsel.tavsiye ederim.

HERKESE IYI GUNLER
DUN YEDIKLERIM
kalkınca 1 bardak maydanozlu lımonlu su blendırdan gecırıp ıctım 15 gun yapmayı dusunuyorum
1.öğün 1yumurta ıle yapılmıs salata 1 buyuk dılım peynır 7 zeytın domates salatalık cevız
2.öğün: 1 tabak zeytınyaglı yesıl fasulye 1 buyuk dılım peynır
ara 1 avuc badem
3.öğün 2 dılım davuk ıkı parmak kalınmlıgında 2 catal fasulye tavugum ıyı pısmemıstı cok mutsuz bı yemek yedım ,
1 kasık da yogurtu corba yedım tadını ozlemısım ama yasak ne yazıkkı
bırde acıl cevaplarsanız bugun oglene yarım bardak mercımegı az yagda kavurup ustune su koyup tamamen suyunu cekene kadar pısırıp ustunede nane vb bahrata karısıtırıp yesem sızce acıktırırmı benı yanı glısemık ındeksı nasıl yıyebılırmıyım

Yeşili de kırmızisida her türlü mercimek serbest canim

günaydın kızlar.gece hıc uyuyamadım desem yerısır,kızımın atesı var,diş çıkarıyor, sureklı uyandı,sabah da erkenden kalktım ve kahvaltımı yaptım.güzel bir gun olur ıns.:97:

Geçmiş olsun canım. Sağlıcakla, mutlulukla atlatır, inci gibi dişleri olur inş.
Ben de sıkıntıdan hiç uyumadım, şimdi de sersem gibiyim.
Sevgilerimleeeeee...............

Kızlar seker bagımlılıgım azaldı,oncelerı ayda 15 kılo meyve ,90 cıkolata tuketen ben gunde bırkac tane kuru meyve ıle ıdare edebılıyorum. Ve zamanla artık onları da 2-3 tane olarak tuketırım elbet,kızlar taze meyve tuketmıyorum ben ugrasamam onlarla kana hemen karısıyorlar fılan yok gerek yok aylardır yemıyorum,bıberde yeterınce C vıtamını var yetıyor bana. :KK66:

Eklentiler

• $renee-weight-loss.jpg
    $renee-weight-loss.jpg
    27 KB · Görüntüleme: 71

Geçmiş olsun ufaklığa, ne tatlı durur o dişler şimdi, önde 2 tane :KK17:

eskimasal senın ıcın782491 | Soran : aşksarhoşu | Soru Grubu : Genel
Soru : Kolay gelsin Canan hanım. Yazdığınız kitap için çok teşekkür ederim size. Sağlıklı kilo verdiğimi ve verdiğim kilonun yağlardan gittiğini görmek çok büyük bir keyif. Size sormak istediğim bir soru var. Acaba light süt,peynir, yoğurt tüketmemizin sakıncası var mıdır ?

Cevap : Teşekkür ederim, Bütün tükettikleriniz doğal olan, süt, yoğurt ve peynir olması gerekkiyor. Light gıdaların hepsi işlenmiş gıdalardır. Sağlıksızdır. Diyet yazan her türlü yiyecek ve iiçecekten uzak durmalısnız. Prof. Dr. Canan E Karatay
Detay için burayı tıklayınız
Cevap Tarihi : 14.09.2011 20:KK23:00

Soru : Canan Hocam merhaba, Kitabınızı bir akadaşımda gördüm. Bir miktar inceleme şansım oldu. Aslında sorularımın bir çoğu kitabınızda yer alıyor ama yine de şahsım için özel olarak cevap almak istedim. Benim yaklaşık sekiz senedir kolestrolüm yüksek. İlaç kullanıyorum. Yapılan testler sonucunda genetik olması nedeniyle kullanmam gerektiği belirtildi. Bir süre önce kardiyolog ile görüşmem gerektiğinde iyi huylu kolestrolümün yüksek olması nedeniyle ilacı bıraktım. Kasım ayında yeniden kontrol edilecek. Aynı zamanda ailemde şeker olması nedeniyle çarpıntı, uyku hali gibi sıkıntılar nedeniyle gizli şeker testi yapıldı. Reaktif hipoglisemi dendi. Çok ileri düzeyde değilim. Bayılma vb. gibi sıkıntılarım olmuyor. Ancak kendimi aç bırakmamam bu nedenle de ara öğünlere özen göstermemi belirttiler. Siz kitabınızda kolestrol ve ara öğünler için daha farklı bir yaklaşım sergiliyorsunuz. Ya da ben yanlış anlıyorum. Benim özelimde de sizin diyetinizi yapmamda bir sakınca var mıdır? Teşekkürler.

Cevap : Benim önerilerim, klasik bir diyet şekli değil. Sizin gibi şikayetleri olan kişilerin, bu ikayetlerinin altında yatan metabolik bozuklukları açıklıyorum ve öneri gitiriyorum. Özellikle reaktif hipoglisiminin neden olştuğunu ve nasıl önleneceğini açıklıyorum. Reaktif hipogliseminin nedeni insülin direncidir!!!Sık sık yemek ve ekmek yemek insülin direncini meydana getirmekte ve olanı da beyer etmektedir!! Karar sizin...şeker hastalığı da genetik değildir, ayrıca bildiririrm. İnsülin direncine bağlıdır ve düzelebilmektedir!!! Geçmiş olsun!! Prof. Dr.M Canan EfendigilKaratay

eskimasal senın ıcın782491 | Soran : aşksarhoşu | Soru Grubu : Genel
Soru : Kolay gelsin Canan hanım. Yazdığınız kitap için çok teşekkür ederim size. Sağlıklı kilo verdiğimi ve verdiğim kilonun yağlardan gittiğini görmek çok büyük bir keyif. Size sormak istediğim bir soru var. Acaba light süt,peynir, yoğurt tüketmemizin sakıncası var mıdır ?

Cevap : Teşekkür ederim, Bütün tükettikleriniz doğal olan, süt, yoğurt ve peynir olması gerekkiyor. Light gıdaların hepsi işlenmiş gıdalardır. Sağlıksızdır. Diyet yazan her türlü yiyecek ve iiçecekten uzak durmalısnız. Prof. Dr. Canan E Karatay
Detay için burayı tıklayınız
Cevap Tarihi : 14.09.2011 20:KK23:00

Teşekkür ederimmm :KK17::KK17:
Ama biliyor musunuz galiba alıştım artık normal ürünlere.
Süt içemiyorum bir o kadar.
Peynir ve yoğurdum yağlıı

Kızlar seker bagımlılıgım azaldı,oncelerı ayda 15 kılo meyve ,90 cıkolata tuketen ben gunde bırkac tane kuru meyve ıle ıdare edebılıyorum. Ve zamanla artık onları da 2-3 tane olarak tuketırım elbet,kızlar taze meyve tuketmıyorum ben ugrasamam onlarla kana hemen karısıyorlar fılan yok gerek yok aylardır yemıyorum,bıberde yeterınce C vıtamını var yetıyor bana. :KK66:

Aynen katılıyoruım sana, tatlısız, çikolatasız, dondormasız duramayan ben, artık bunlarla ilgilenmiyorum, canım bile istemiyor...

Bugün bir molaya ihtiyacım vardı.
Ve sabah kahvaltıda yumurta yemedim.
Bir kaç meyvenin püresini yaptım.
Uzun zamandır meyve de yemiyordum.
O kadar tatlı geldi ki yiyemedim hepsini.
Sanırım tatlı aramıyorum artık hiç.
Hatta sevmiyorum.

X