Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

bulgur gunde 2-3 kasık yenebılıyor,kısır da oyledır heralde.o kadar da verme dedım komsuya,1 tbk getırmıs,o saatte baska bırsey de hazırlamamıs oldugumdan ayakustu yedım,keyıf bıle almadım ya.
omega3 balık yagı takvıye kullansan celık gıbı sınırlerın oluyor ya,hıcbırsey etkılemıyor desem yerıdır,huzurlu ve mutlu dolasıyorum ayrıntılara takılmamamı saglıyor.

bulgur gunde 2-3 kasık yenebılıyor,kısır da oyledır heralde.o kadar da verme dedım komsuya,1 tbk getırmıs,o saatte baska bırsey de hazırlamamıs oldugumdan ayakustu yedım,keyıf bıle almadım ya.

Çok severim ben de kısırı ama sanırım 2-3 kaşıkla dayanamam o yüzden biraz daha beklesem iyi olur sanırım.
Evet ne zaman 60ın altına düşersem kısır yapacağım karar verdim . :KK17::KK17:

Bugün kafam çok karışık kızlar.
Bir şey soracağım size.
Karatay, çöret otu mu yoksa keten tohumu mu öneriyordu ?

Bugün kafam çok karışık kızlar.
Bir şey soracağım size.
Karatay, çöret otu mu yoksa keten tohumu mu öneriyordu ?

ikisini de onerıyor canım,bütün tohumlar faydalıdır,yumurtada bır tohumdur,tavugun tohumudur diyor,cevız,fıstık gıbı kuruyemısler kendı agaclarının tohumudur,tüm bitkinin özünü tasır onun ıcın faydalıdır dıyor.

ben de sana bırsey soracagım,spor gecmısım var demıstın sanırım,belki yardımcı olabılırsın,malum 2 dogumdan sonra ıyıce buyumus ve gevsemıs bır göbegım var,toparlamak ıcın pılates yapayım dıyorum ama bu kıloda baslasam karnımın erimesini engeller mıyım,bıraz daha kilo verip 70lere veya 65 e dusup sonra mı yapmalıyım pilates,ne dersın?

ikisini de onerıyor canım,bütün tohumlar faydalıdır,yumurtada bır tohumdur,tavugun tohumudur diyor,cevız,fıstık gıbı kuruyemısler kendı agaclarının tohumudur,tüm bitkinin özünü tasır onun ıcın faydalıdır dıyor.

ben de sana bırsey soracagım,spor gecmısım var demıstın sanırım,belki yardımcı olabılırsın,malum 2 dogumdan sonra ıyıce buyumus ve gevsemıs bır göbegım var,toparlamak ıcın pılates yapayım dıyorum ama bu kıloda baslasam karnımın erimesini engeller mıyım,bıraz daha kilo verip 70lere veya 65 e dusup sonra mı yapmalıyım pilates,ne dersın?

Teşekkür ederimm :KK16:

Hiç bir zararı olmaz, kilo verirken bir taraftan plateste yapabilirsin, başka sporlar da .
Ben de bu konuyu araştırdım baya.
Kilo vermeden spor yapıldığında ( ki zaten plates kas yapmaz. ) yağlar kasa dönüşür de kalın kalır mı belim diye düşünülüyor.
Ama hiç bir şekilde yağ kasa dönüşmez merak etme.
Gönül rahatlığı ile yapabilirsin platesi. :KK16:

bugünkü menüm

kalkınca :2 bardak su

1. oğun: 3 yumurtadan tereyağlı omlet, doamtes , biber, fındık, 1 bardak çay
2. öğün: 1 vuç fındık, 1 bardak ayran
3. oğun: 1 tabak fasulye, 1 kase yoğurt, salata

2 lt su

aclıgımı su ıcerek bastırmaya calısıyorummm:26:sabah olsa da gösel bir kahvaltı yapsamm:97::97::97::97:

eger kızımı uyutmayı basarabılırsem,yarınkı yemegımı de bugunden pişireceğim,zeytınyağlı taze fasulye:KK56:

aclıgımı su ıcerek bastırmaya calısıyorummm:26:sabah olsa da gösel bir kahvaltı yapsamm:97::97::97::97:

eger kızımı uyutmayı basarabılırsem,yarınkı yemegımı de bugunden pişireceğim,zeytınyağlı taze fasulye:KK56:

Ben de artık geceleri acıkıyorum.
Çok geç yattığımdan sanırım. :KK43:
Yeşil çay da baya bastırıyor açlığı ..

Menü:

Kalkınca: 2 sb ılık su

1.öğün: 2 adet yum, 7 adet zeytin, 50 gr peynir, 3 adet ceviz, kırmızı ve yeşil biber, domates, 1 tk zy-kekik-kır. Pul biberden oluşan kahvaltı salatası

2. Öğün: Ara: 1 sb kefir, 5 adet ceviz, 4 adet günkurusu

3. Öğün: Tavuk, salata, yoğurt

Sıvı: 2 lt su, 1 sb y.çay

Spor: 45 dk yüzme

Sevgili arkadaşlar, ben iki gündür özel sebeplerden dolayı foruma giremiyordum, geçmiş konulara baktım genel şikayet kabızlık üzerine ben de bu konuda biraz yazayım dedim.
Daha önceki diyetler de ben de bu kabızlık sorununu yaşamıştım. Çözüm olarak form çayları, sinemaki, o da yetmedi ilaç almaya başladım tabi ki o zamanlar bunların ne kadar tehlikeli olduğunu, insan sağlığına ne kadar çok zarar verdiğini bilmiyordum. İnce bağırsaklardaki besinleri emen kılcal çıkıntılara zarar verdiğini hatta ileri aşamalarda ölüme bile yol açtığını ve bağırsakları ne kadar çok tembelleştirdiğini.... Sonra anneannem geldi aklıma 1 şişe calciumu içiyordu tık demiyordu. Annemi hatırladı oda öyle. Bağırsaklar tembelleştikce daha fazla daha fazla istiyor bu ürünleri...
Sonunda oturdum araştırdım, kabızlığın sebebi yeterince lif ve su almamak bir de haraketsizlikmiş. O günden itibaren içtiğim suyu iki katına çıkardım, her öğünde kocaman bir kase yeşil salata ve yürüyüş. O günden sonra bir dah hiç kabızlık sorunu yaşamadım. Sizlere de naçizane tavsiyem her öğünde bolca yeşil slata yeyiniz, bol bol su içiniz ve yürüyüş yapınız. Eğer bu işe ben dur demeseydim bu gün belki de annem gibi şişe şişe calcium magnecyum içiyor olacak, bağırsaklarımı tembelleştirmiş olacaktım...
Faydalı olabildiysem ne mutlu bana. Sevgiyle kalalım...........

bilgi için teşekkürler canım.bağırsak tembelliği yaptığını biliyordum.benim ailemde de hep wc problemi vardı.hatta anneannem kolon kanserinden vefat etti :KK43:

Bugünkü menüm:

sabah:
2 yumurta
50 gr. peynir
10 zeytin
1 domates
1 salatalık
1 biber
1 çay bardağı fındık-fıstık
1 fincan yeşil çay

öğlen:
etli nohut
1 ince dilim kavun

akşam:
bir kase yoğurtlu patlıcan ezme+1 tatlı kaşığı keten tohumu

su :şimdiye kadar 2 lt yi geçti,yatana kadar daha içerim.+2 fincan yeşil çay birazdan sonuncuyu içicem
spor :30 dk

bence olması gerektıgı gıbı yemısıınız kalorıden cok kısmak bır sure sonra kısıtlıyor kılo vermeyı

off off.. sabah kıstım akşam ise malesef dıkkat edemedım.. mısafır vardı.. balık aldık.. eve geldık, piştı yedık dıyesıye saat 8.30 oldu.. sonrasında çay faslı... tabı bu arada bır dilim normal ekmek te yedım.. :26::26::26:

fırında balık, ve salata + bır dılım beyaz ekmek... ve bır avuç tatlı nıyetıne kuru üzüm, çayy:KK53::KK53:

ayrıca bugun 4 saat te yakın yurudum.. dişarda işlerim vardı.. otobuse bınmek yerıne hep yurumryı tercıh ettım.. gittigim yerler zaten yurume mesafesındeydı...::KK52::KK52::KK1::KK1:

Kızlar sabahları 2 yumurta tıuketılecek kılo verınceye kadAr,yumurtalar kaysı kıvamında ya da hızlı omlet olarak pısırılecek.Kaysı kıvamında pısırmek ıcın:yumurtaları suya koyduktan sonra kaynamasını bekleyın,suyu kaynamaya baslayınca 6-7 dakıka kadar kaynatın tamamdır.) Ya da hızlı omlet olarak pısırın,yumurtalar kavrulmayacak,altı pısınce omletı ters cevırın kapagı kapatın ocagı kapatın bırakın tavanın ısısıyla pıssın.

Kızlar yumurtayı yasaklamak cınayettır dıyor hoca.

Eklentiler

• $IMG01873-20110915-0709.jpg
    $IMG01873-20110915-0709.jpg
    23,3 KB · Görüntüleme: 40
Sabah kahvaltısında ıkı yumurta zayıflayıncaya kadar tuketın dıyor doktor. Mutluluk hormonunu tetıkler aktıf olursunuz,omega3 kaynagı yumurta neler yok ıcınde ,bır canlıyı olusturacak hersey. :KK66: gıt gıt gıdaaak,good good gıdak,yıyın gayrı :KK1:

Eklentiler

• $IMG01809-20110907-0710.jpg
    $IMG01809-20110907-0710.jpg
    16,6 KB · Görüntüleme: 44
Hergun ıkı yumurta var ,kahvaltı zengın olacak. :KK66:PAZARTESİ
Kahvaltı (08.00-09.00)
İki adet yumurta (Suda haşlanarak rafadan ya da kayısı kıvamında hazırlanmış. Tereyağında peynirli omlet de yapılabilir.)
8-10 adet tuzu alınmış yeşil ya da siyah zeytin
Bir avuç içi kadar beyaz peynir,
4-5 adet gün kurusu kayısı
Şekersiz bitki çayı, su ya da meyve çayı
Bir (ince belli) çay bardağı ceviz (Ekmek yerine beyaz peynirle birlikte yenebilir. Cevizler mümkünse yeni kırılmış olmalıdır.)

Öğle yemeği (13.00-14.00)
Bir avuç içi kadar dana söğüş, bol salata ve zeytinyağlı fasulye
Salata olarak dilimlenmiş ya da rendelenmiş turp ve havuç veya mevsim salatası, doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ile hazırlanmalıdır.
Bir su bardağı tuzsuz ayran
Arzu edildiği kadar şekersiz bitki çayı ya da su

Ara öğün (şart değil) (15.00)
Yarım su bardağı kadar ceviz
Şekersiz olarak sevdiğiniz herhangi bir çay ya da taze limonlu su

Akşam yemeği (18.00-19.00)
Balık, yeşil soğan, roka ve turp (Salata bol miktarda hazırlanıp, içine, doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ile birlikte tane keten tohumu ilave edilerek hazırlanmalıdır.)

SALI
Kahvaltı (08.00-09.00)
Kayısı kıvamında suda haşlanmış iki yumurta (Saf tereyağı ya da zeytinyağı ile omlet veya menemen de yapılabilir)
8-10 adet tuzsuz zeytin
Bir avuç içi kadar beyaz peynir
2-3 adet çarliston yeşilbiber
5-6 adet minik domates
Şekersiz çay ya da süt
Bir (ince belli) çay bardağı fındık (Ekmek yerine beyaz peynirle birlikte yenebilir. Fındık mümkünse yeni kırılmış olmalıdır.)

Ara öğün (şart değil) (10.00)
Yarım su bardağı kadar ceviz
Bol su ya da yeşil çay

Bir tabak zeytinyağlı barbunya ya da etli sebze yemeği
Lahana ya da karnabahar salatası (Çiğ ya da buğulanmış olabilir)
Bir su bardağı ayran ya da bir kase yoğurt

Bir orta boy elma ya da mevsim meyvesi
Bir kase yoğurt (Mümkünse evde mayalanmış veya geleneksel usulle üretilmiş. Kesinlikle diyet olmayacak)
Şekersiz çay ya da bir fincan Türk kahvesi
Nescafe olarak bilinen granül kahveler işlenmiş gıda oldukları için yasak

Balık ızgara (Fırında veya buğulama usulü de pişirilebilir)
Bir tabak pilaki
Roka, yeşil soğan, maydanoz ve bir tatlı kaşığı keten tohumu (Tüm salatalara doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ilave edilebilir.)
İki kibrit kutusu kadar tahin helvası

ÇARŞAMBA
Kahvaltı (08.00-09.00)
Kayısı kıvamında suda haşlanmış iki yumurta (Saf tereyağı ya da zeytinyağı ile omlet veya menemen de yapılabilir)
2-3 adet tatlı kırmızıbiber
Yeşil çay ya da sevilen bitki çayı
Bir çay bardağı (ince belli) Antep fıstığı (Ekmek yerine beyaz peynirle birlikte yenebilir. Fıstıklar, tuzsuz ve mümkünse yeni kırılmış olmalıdır.)

Tuzsuz yerfıstığı (Kavrulmamış ve mümkünse yeni kırılmış olmalı)
Bol su ya da bitki çayı

Bir bardak zeytinyağlı taze yeşil fasulye
3-4 adet ızgara köfte
1 kase yoğurt
Turp ve havuç rendelenerek hazırlanmış salata ve bir tatlı kaşığı keten tohumu (Tüm salatalara doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ilave edilebilir.)
Bol su veya ayran

Bir elma ya da armut
1 kase yoğurt

3-4 kalem kuzu pirzola ya da avuç içiniz kadar bonfile ızgara
Zeytinyağlı enginar ya da bir tabak taze bakla
Mevsim salatası ve bir tatlı kaşığı keten tohumu

PERŞEMBE
Kahvaltı (08.00-09.00)
İki yumurta ile hafif ateşte tereyağı ile pişirilmiş peynirli omlet
8-10 adet tuzsuz zeytin
1-2 adet çarliston yeşilbiber ya da 1-2 adet salatalık
Taze maydanoz ve kırmızıbiber
Yeşil çay ya da sevilen bir bitki çayı
Bir (ince belli) çay bardağı ceviz içi (Ekmek yerine beyaz peynirle birlikte yenebilir. Cevizler, tuzsuz ve mümkünse yeni kırılmış olmalıdır.)

Bir avuç içi kadar tuzsuz yerfıstığı ya da badem içi (Mümkünse yeni kırılmış olmalıdır)
Taze limon eklenmiş bol su ya da bitki çayı

Öğle yemeği (12.00- 13.00)
Bir avuç kadar dana bonfile ya da 3-4 kalem kuzu pirzolası
Bir tabak zeytinyağlı pırasa
5-6 adet minik domates
Bir kase yoğurt ve bir tatlı kaşığı keten tohumu
Bol su

Bir ufak portakal veya mevsim meyvesi
Bir avuç içi kadar tuzsuz yerfıstığı ya da badem içi (Mümkünse yeni kırılmış olmalıdır)

Balık ızgara, kırmızı kuru soğan, dilimlenmiş turp ve roka
Buğulanmış Brüksel lahanası ve rendelenmiş havuç ya da lahana salatası
Bir tabak piyaz ya da zeytinyağlı barbunya

CUMA
Kahvaltı (08.00-09.00)
İki yumurta ile hafif ateşte tereyağı ile pişirilmiş omlet
8-10 adet tuzsuz zeytin
Bir avuç içi kadar peynir
Taze maydanoz, tatlı kırmızıbiber ve 1-2 adet salatalık
Şekersiz yeşil çay ya da sevilen bir bitki çayı
Bir (ince belli) çay bardağı Antep fıstığı (Ekmek yerine beyaz peynirle birlikte yenebilir. Fıstıklar, tuzsuz ve mümkünse yeni kırılmış olmalıdır.)

Bir avuç içi kadar ceviz içi (Mümkünse yeni kırılmış)
Bol taze limonlu su ya da bitki çayı

Bir porsiyon şiş kebap (Yanında pide, pilav ve patates yenilmeyecek)
Taze yeşilbiber, domates, turp, maydanoz, soğan ve sumak
Bir kase yoğurt ve bir tatlı kaşığı keten tohumu
Bol su ya da ayran

Bir elma ve avuç tuzsuz yerfıstığı (Kavrulmamış ve mümkünse yeni kırılmış)
Taze limon eklenmiş su ya da şekersiz çay

3-4 kalem kuzu pirzolası
Mevsim salatası (Tüm salatalara doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ilave edilebilir)
Zeytinyağlı enginar ya da yoğurtlu semizotu salatası

CUMARTESİ
Kahvaltı (08.00-09.00)
Pastırmalı yumurta
8-10 adet tuzsuz zeytin
Bir avuç içi kadar peynir ve taze maydanoz ya da nane ile birlikte
Bir (ince belli) çay bardağı Antep fıstığı (Ekmek yerine beyaz peynirle birlikte yenebilir. Fıstıklar, tuzsuz ve mümkünse yeni kırılmış olmalıdır.)

Taze limon eklenmiş bol su ya da şekersiz bitki çayı

Bir porsiyon bonfile ızgara
Taze yeşilbiber ve domates ya da kuru soğan
Yoğurt, semizotu ve bir tatlı kaşığı keten tohumu yağı
Bol su veya ayran

Bir ufak boy portakal veya elma
Şekersiz yeşil çay

Balık ızgara
Dilimlenmiş beyaz turp
Bol roka, domates ve taze yeşil soğan ile hazırlanmış salata (Tüm salatalara doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ilave edilebilir)
İki kibrit kutusu kadar tahin helvası

PAZAR
Kahvaltı (08.00-09.00)
Peynirli omlet ya da pastırmalı yumurta
8-10 adet tuzsuz zeytin
Tatlı kırmızıbiber, domates ve salatalık
Bir (ince belli) çay bardağı ceviz içi (Ekmek yerine beyaz peynirle birlikte yenebilir. Cevizler, tuzsuz ve mümkünse yeni kırılmış olmalıdır.)

Taze limon eklenmiş bol su ya da şekersiz bitki çayı

Öğle yemeği (12.00-13.00)
Bir tabak kuru fasulye, bonfile veya biftek (bir avuç içi kadar) (Yanında pilav ve patates yenmeyecek)
Bir adet kuru soğan
Çoban salatası (Tüm salatalara doğal sirke, limon, az miktarda kristal kaya tuzu ve sızma zeytinyağı ilave edilebilir)
Bol su

Bir avuç tuzsuz yerfıstığı (Kavrulmuş ve mümkünse yeni kırılmış)
Şekersiz çay

Balık ızgara
Taze yeşil soğan, bol roka ve domates
Közlenmiş taze kırmızıbiber

ÖNEMLİ NOT: Her gün akşam saat 19.00-20.00’den sonra meyve dahil hiçbir şey yenilmemeli; bol su, ayran sut ıcılebılır.

Sabah bu saatlerde uyuyan ben temızlık yapacak gucu bulmus kalkmısım bravo bana,zıhnım tabıkı ıkna ıstıyor her defasında,eskıden ne yeyıp ne yemıyecgımı soylıyen bır sulflorum vardı yanı annem ama artık soylemıyor cunku zaten aksatmada yaptıgım tek ıs yemek yemek olmustu artık,tA kı Karatay Dıyetını okuyan a kadar,sımdı saate gore yemek tuketıyorum,akksam saat sekızden sonra ya da ayran dan baska bırsey tuketmıyorum,bu herseyı duzelttı desem yerı artık meyvelerı de aksam saat sekızden sonra tuketmıyorum,lahana dahı yemıyorum aksam sekızden sonra,yaglar erıyor gıdıyorlar hıssedıyorum,varıslerım sustu kırmızı kılcal damarlarım kayboldular adeta ben bes ayı doldurdum karatay yolculuguda tabı yolum var ama deger. Ya kullandıgım depresyon hapımı da bıraktım,cunku artık toksık yanı zehırlı beslenmıyorum acelem yok ayda 4 kılo gıdıyor ama hıc boyle ıyı hıssetmemıstım daha oncekı dıyetlerde,sımdı ben annemın sulfloru oldum karısıyorum artık bazı yedıklerıne ona da ıkı yumurta kaynatıyorum,balık yagımızı beraber tuketıyoruz.Ara ara dıyet kurallarını bozsam da bozmadıgım tek kural aksam saat sekızden sonra bırsey yememek oldu.Lutfen acele etmeyın.Bu konuda zelısce ısımlı arkadasın notları var bence cok guzel anlatmıs: :KK71:

Arkadaşlar, biz bu kg ları bir günde almadık. O Yüzden acele etmek yok. Bizim bu forumda dikkat etmemiz gereken unsur, sağlıcakla, mutlulukla 'sağlıklı ve dengeli beslenme ve yaşama' alışkanlığı edinebilmek olmalı. Bu nedenle 100 kg nun Üzerinde olanlar ayda en fazla 4 kg, 100 kg nun altındakiler ise en fazla ayda 3 kg vermeyi hedef edinebilmeli ki kalıcı olsun, bir daha bu kilolar gelmesin. Yoksa ,3 ay,6 ay veya 1 yıl yapacağız sonra bitecek, diye bir şey söz konusu değil. Ömür boyu sürecek olan bir 'yaşam tarzı' edinebilmeliyiz. Yapılan tüm bilimsel araştırmalar göstermiş ki (kendi deneyimlerim de buna dahil) ayda 3 kg dan fazla verilen kg lolar en geç iki yıl içinde bir de iki kat olarak geri geliyormuş. Bunu gözardı etmeyelim.
İlk aydan sonra dememin sebebi ise diyete ilk başladığımızda hızla kg veririz, hele bir de ödem sorununuz varsa... İlk giden kg lar su, toksin kaybı, mide boşluğu vs... dir. Ne kadar çok ödeminiz veya kg ( Çünkü vücutta yağ yakımı kilonun yüzdesine göre değişiyor. 150 kg daki birisi ile 70 kg daki birisiniz yağ yakım yüzdesi aynı olmaz.) nuz varsa ilk ay o kadar çok kg veririz. Aman bu ödemdir, yağ değil vs diye de üzülmememiz gerekir. İlk ayda tartıda gördüğümüz bu rakamlar bizi motive edecektir.

Bir de arkadaşlar, doktorumun sık sık kullandığı bir cümle vardır, ' Türk milleti hızlı koşar, çabuk yorulur. Onun için sizden istediğim bir ömür boyu haftanın 4-5 günü yürüyüş yapmanız veya yüzmeniz. Herkesin yüzebilme imkanı olamaz ama yürüyebilirsiniz. Bakın her gün demiyorum. Hr gün spor yaptığınızda belli bir süre sonra vücut buna alışır ve tepki vermez. Aynı günlük ev işleriniz veya yoğun bir şekildeki iş yaşamınız gibi. Hiç bir şekilde spor yerine geçmez. Vücut için bu rutindir. Onun için yürüyüş yapınız. Bir spora başlarken de iyice düşünüp karar verin. Ben bu fitnese ömürboyu hastalıkta, sağlıkta, evlendiğimde, çoluğa çocuğa karıştığımda, işe girdiğimde yaşlandığımda devam edebilecek miyim diye. Bıraktığınız an daha kötü olursunuz. O yüzden ben ısrarla yürüyüş veya yüzme diyorum. Bu iki sporu bırakınca vüct, kaslar sarkmaz, bir de sadece bu iki sporda mutluluk hormonu seratonin salgılanır diye. Size bedava spor, yürüyün, mutlu olun, incelin ama günde 1 saatten fazla abartmayınız. 3 gün yürüyün bir gün ara verin veya beş gün yürüyün iki gün ara verin. Bunu daima ölene kadar devam ediniz.) diye...
Daha yazacaktım ama ........?
Sevgiyle kalalımmm...........
:KK71: Tesekkurler zelısce, ben de kalkayım temızlık yapayım bıraz,kılo verınce elımle yer sılecem :KK55:

Eklentiler

• $IMG01874-20110915-0832.jpg
    $IMG01874-20110915-0832.jpg
    14,7 KB · Görüntüleme: 53
günaydın kızlar.gece hıc uyuyamadım desem yerısır,kızımın atesı var,diş çıkarıyor, sureklı uyandı,sabah da erkenden kalktım ve kahvaltımı yaptım.güzel bir gun olur ıns.:97:

Kızlar yarım tup kahverengı boyanın ıcıne uc tane yuzde dokuzluk sıvı peroksıt katarak sac dıp boyam hazır(acık demlı cay mısalı krem karamelın bır ton koyu rengını elde edıyorum),gerı kalanla anneme dıp boya hazırlıyorum ana kız dıp boya malıyetımız dusuyor. Boylece omega3 balık yagı takvıyemızın parası cıkıyor,zaten artık ayda 45 ekmek,15 kılo meyve,30 tabak pılav ve 90 cıkolata tuketmıyorum. :KK1: ,dedıydım bugun boyadım annemın saclarını sımdı bugun. :KK16: paralar cepte kalsın. Iyı kı varsın omega3 balık yagım. :KK66:

X