Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

Evet, belki de kilo alma nedenim bu. Herkese bu yaptıklarımı anlatıp, uygulamaları için teşvik ediyordum, ama çoğu" aman sen de abartıyosun, çok inceliyosun, yinemi bitki çayı, yine mi doğal ürün, nasılsa öleceğiz" şeklinde yorumlar yapıyorlardı. Ben de bir ara ne yalan söleyim çok abarttım ve yoruldum herşeyi incelemekten, oluruna bıraktım beslenmemi ve hayatımı, şimdi diyorum belki de kilo alma nedenim buuuuu... Evet ya, nedenini arayıp durdum ki ben hep 55-60 kiloydum.
Sabunu yapmak için; şeffaf ve opak sabun hammaddesini alıyosun. Benmari usulü eritiyosun. Sonra malzemelri katıp (her malzeme için farklı şekilde hazırlanıyor) yağlanmış kalıplara döküyosun, kurumaya bırakıyosun. Donunca kalıptan çıkarıp kurutuyosun. Aslında fırınlamak gerekiyor ama ben fırınlamıyorum.
Sana bir tane gönderirim bakarsın canım.
Valla süpr olur.Bir resimli anlatsan keşke bize bunu nasıl yaptın ya da yaptıklarının resmini koysan.Çok mu şey istiyorum ki acaba :kk77:

Karatay diyetime 5 gün aradan sonra başladım yeniden. Bu protein 1 gün daha sürseydi delirirdim heralde. Hiç acıktırmıyor ama, sinir sistemimi alt üst etti :))
Gerçi 1.3 kg verdim, hipotiroide rağmen.
Bugün sabahı yazmıştım , öğlen ve akşam menüm :

ÖĞLEN:
1 tabak et sote
Yeşil salata
Maden suyu
(Bunlarla doyacağıma inanmazdım, bırakın doymayı fazla bile geldiiiii

AKŞAM :
1 tabak tavuklu nohut yemeği
1 domates
1 kase yoğurt
7-8 fındık

Su : Sanırım 1.5 lt oldu, yatana kadar 1 litre daha içiyorum.
SPOR:
30 dk yürüyüş
1 saat masa tenisi

Az önce unuttum kuru cildin için sana bir de peeling önereyim. Cildinin pul pul olma sebebi sadece kuru deri değil, ölü derilerde olabilir. Onları nazikçe ve bakım yaparak temizleyecek ve cildini mis gibi kokutup kadife gibi yapacak bir peeling bu...

Malzemeler :
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı kalın tuz (kaya tuzu, yoksa deniz, o da yoksa turşu tuzu)
1/2 imon suyu
3 limon kabuğu rendesi
Sızma zeytinyağı veya susam yağı

Geniş ve derin bir kaba şeker, tuz, limon kabuğu rendesi ve limon suyunu koyup karıştır. Sonra yağı yavaş yavaş karıştırarak ekle. Kıvamı irmik helvası gibi, yani eline alınca yağı akmayacak şekilde olsun.
Sonra bunu cam bir kavnoza koy. Banyodan çıkmadan önce eline bir miktar al tüm vücuduna dairesel hareketlerle uygula, elindeki bittikçe yenisini al. Sonra su ile durulan, ama asla sabun ya da duş jeli kullanma. Havluyla kurulan.
Sonra da cildine bi dokun bakalım :)))

Eksiklerimi tedarik edip hemen deniyorum çok sağol canım benim.Her banyoda yapmamda sakınca yok dimi?

Önemli olan da bu sanırım.
Kilomda çok bir azalma göremiyorum ama basenlerim gidiyor bu mutlu ediyor.
İnşallah 5-6 ay sonra 36 bedenlere girerim ben de .

Yalnız ben hala ton balığı tüketiyorum ara ara.
Öğrenciyim evimde değilim mecburen arada bunlar oluyor.
Umarım zamanla o da düzene girer.

Canım işlenmiş gıda ama yemeee... Omega 3 kapsülü, keten tohumu ve semizotu; bunlar çok daha yaralı ve balığın yerini tutar. Çikolata, cola, cips alacağın paraları biriktir, haftada bir de olsa restoranda balık ye.

KKapıcıya aldırabılırsınız hayvan pazarından canlısını bahcede kesıp stoklayabılırsınız dolaba. :KK66:

Ben ve tavuk kesmek düşünemiyorum .. :KK1:
Ama yurttayım zaten ..

Canım işlenmiş gıda ama yemeee... Omega 3 kapsülü, keten tohumu ve semizotu; bunlar çok daha yaralı ve balığın yerini tutar. Çikolata, cola, cips alacağın paraları biriktir, haftada bir de olsa restoranda balık ye.

Tamam son vereceğim ton balığına da haklısın ..
Şehir merkezine çok uzak olunca kampüs zor geliyor genelde ama bakalım ona da bir çözüm bulmaya çalışacağım.

merhabalar... yaklaşık bir haftadır takip ediyorum yazdıklarınızı ve aslında bu forumdan sonra karatay diyeti kitabını almanın gereksiz olduğunu kitabı aldıktan sonra farkettim maalesef:))

bundan 8 sene önce ve 6 sene önce montignac diyeti uygulayarak çok güzel kilolar vermiştim.. ama olaya diyet olarak bakınca ve istediğin kiloya inip düzeni bozunca fazlasıyla geldiler... bu diyet de temel olarak montignac diyetine çok benzediğinden, o zamanlar da zorlanmadan yaptığımdan ve güzel sonuçlar aldığımdan çok içime sinerek başladım cumartesi günü... tek fark bunu diyet olarak değil de beslenme şekli olarak kabul etmem... umutluyum bu sefer...

bundan 3 yıl önce de bu site sayesinde, forumdaki herkesin desteğiyle 15 kilo vermiştim... umarım bu sefer son kilo verme çabam olur, hatta çabamız.. bu sitenin sinerjisine bayılıyorum... sabah kalkar kalkmaz kim ne yazmış diye siteye girmek daha sabah saatlerinden beyni hazırlıyor "kaçamak ytok" diye... ve de gün içerisinde kaçamak yapma düşüncesi olursa sitedekilere karşı suçluluk hissediyosun... bilmiyorum işte... burda olmak güzel, herkese teşekkür ediyorum şimdiden... ekranın karşısında, hiç tanımadığın insanların seni anladığını bilmek ve desteklerini hissetmek çok güzel...

Hoşgeldin, hep birlikte sağlıklı ve ince günlere :)

bu arada birsey sormak istiyorum, buraya uymayabilir ama..

Yaklasik iki aydir adet olmuyorum ve sanki her yedigim vucuduma yapisiyor, cok kilo aldim, heryerim sis. Su mu topluyorum anlamadim ama iki ayda 5kg aldim. Demir eksikligide var bende...

polikistik over sendromu diye bişey var canım. düzenli adet olamama, tüylenme, sivilce vs. yapıyo
bi çeşit hormonel bozukluk.
hem kilo alıyosan hem adet olamıyosan böyle bişey olabilir.
kilo vermek en iyi çözüm bu durumda, ama diyete rağmen veremiyo bir de üstüne alıyosan bi dr.a gitsen iyi olabilir.
kadın doğumcular ilaç yazıp yolluyo ama bazen hastalık ilerlemeden geriye döndürmek için ilaç zorunlu olabiliyo
endokrin uzmanları da anlıyo bu konudan..

dr.a gitmesen de kilo almamaya, vermeye çalış, hastalık kilo yapıyo, kilo da hastalığı besliyo.

umarım böyle bi sorunun yoktur, geçici bi adet düzensizliğidir..

Menü:

Kalkınca: 2 sb oda sıcaklığında su

1.öğün: 2 yum, 9 zeytin, 4 adet ceviz, avuç ayası kadar peynir, yeşillik vs.

2. Öğün: Salata, 2 yk kısır (Aslında Karatay Hocamız kitabın arkasındaki bazı yiyecekleri ideal kg ya indikten sonra yenmesini öneriyor, bulgur, incir tatlısı vs.), 2 yk z.fasulye

3. Öğün: biber öldürmesi, yoğurt, muz

Sıvı: 2 lt, 2sb yeşil çay, 1 adet maden suyu

Spor: Maalesef yokkkkkkkkk...........

Bu gün bir davetteydim. AllahIm, çeşit çeşit pastalar, börekler, tatlılar ama ben hiç birisine elimi bile sürmedim. Sadece dayanamayıp 2 yk kısır yedim. Zorunlu kalırsanız ara sıra bulgur yiyebilirsiniz ama tavsiye etmem demişti Karatay Hoca...
Bir de bende spor olmadan başarı gelmiyor, ben şu az yeyip kg alanlardanım. İmreniyorum şu ayda 45 ekmek yiyordum, diyenlere... Hiç olmazsa onlar yemişler de almışlar, afiyet olsun. Hem yemeyip hem de kg lu olmak insanı bir ayrı üzüyor. Anlatmam uzun sürer şimdi. Neyse plates yapayım dedim, omzum ameliyatlı olduğu için yapamadım, Yürüyüşe çıkayım dedim, iki gün 20 dk yürüdüm, 3. gün hızımı almayıp 40 dk yürüdüm ve komaya girdim. İleri derece acil amaliyat olmam gereken fıtıklarım var. Bana verilen tek spor yüzme, diğer sporlar hasar verir demişti dr lar. Ben de bu gün havuza gidip görüştüm ve yarın yüzmeye başlayacağım bütçem elverdiğince.
Sevgilerimle........

Zeliş ben seni çok iyi anlıyorum, çünkü ben de az yiyen ve alan biriyim, o yüzden de bu diyetle bile az ve zor gidiyor, spor eklemek şart. Rahatsızlığın için üzüldüm, geçmiş olsun, en kısa sürede iyileşirsin inşallah.

Kızlar aklıma geldi, ortak bir noktada (ankara olabilir) ekim ayında buluşsak, uzun uzun sohbet edip, kilo verme hikayelerimizi canlı canlı dinlerdik. Ne dersiniz?

Valla Saphiracım ben daha Karatay diyetinin adını bile duymamıştım yaz başı filandı sanırım Sedanın programında gördüm tesadüf hocayı o zaman Seda her hafta geliyor filan diyordu ama hangi günler bilmiyorum kanalı da hatırlamıyorum ya :KK43:(( Gündüz normalde tv izlemem annemlerdeydim o gün :KK55:
bende pek tv izlemiyorum gündüz.Hocanın katıldığı programları izleseymişiz keşke.gerçi netten de bulunabiliyor sanırım
bu arada birsey sormak istiyorum, buraya uymayabilir ama..

Yaklasik iki aydir adet olmuyorum ve sanki her yedigim vucuduma yapisiyor, cok kilo aldim, heryerim sis. Su mu topluyorum anlamadim ama iki ayda 5kg aldim. Demir eksikligide var bende...
hamile olabilir misin?
iyi akşamlar kızlar.dogal hayata bende geçıyorum yavas yavas bugun köyden süt ve yumurta geldi,yogurdu mayaladık,yarın tatcaz bakalım olmus mu.yalnız ben hiç alısık değilim kızlar köy ürünlerine,yumurtalar pis pis kokuyo yaa:KK53:(oglumun tabiriyle iğnenç:KK60:),benim kahvaltı saatim geçtikten sonra geldi bunlar,yarın bakıcam tadına,bir değişiklik var mı markettekilerden:KK61:

bugunku menüm:

sabah:
2 kayısı kıvamlı yumurta
1 avuc ıcı peynir
5 zeytin
birkaç ceviz,2 kurukayısı
domates,salatalık

ogle:
3 kuru kayısı
1 kase karısık kuruyemiş(ceviz,badem,fıstık)

ara:ayran

akşam:fırında köfte(2 avuc ıcı kadar)
fırında patlıcan yemeği(kitaptaki)
domates salatası

sıvı:2 lt
spor :yok
menün çok güzel canım,afiyet olsun
1.öğün:lorlu omlet,domates,7 zeytin,1 bardak ceviz,1 parça peynir
2.öğün:taze fasulye 1 tabak,yoğurt,1 elma
3.öğün:menemen,yoğurt,2 kaşık haşlanmış nohut
Bugün yine dayanamadım saat altı civarı kuru kayısı ve badem yedim yazık ki
Sıvı:2 litre gecenin sonuna kadar üç olur
Spor:Saat dokuzda yürüyüş planım var:)
Bir de sorum var arkadaşlar.Nohut,kuru fasulye hatta haşlanmış buğday falan serbestmiydi.Kitapta bir buğday salatası tarifi olduğunu hatırlıyorum ama bunlar kilo verme sürecinde yenilebiliyor mu bilemedim.Kitabımı arkadaşım aldı zorla:))
afiyet olsun,çok güzel görünüyor.nohut kuru fasulye mercimek,onları veriyor da buğday olmamalı
öğlen tv8 de çıktı mı hoca kızlar?

çıkmadı canım,bekledim de,bekleye bekleye Atilla taş çıktı,stand by me yi söyledi.ham çökelekten sonra aşmış kendini sanırım

bugün yediklerim:
kahvaltı:
2 yumurta,50 gr. peynir,10 zeytin,1 çay bardağı fındık,domates,bir bardak tarçınlı süt
öğlen:
t.fasulye,yoğurt
akşam:
musakka,yoğurt,yarım armut ( musakkanın patlıcanları 2 kaşık yağda,fritözde kızarttım,zeytinyağla)
2.6 Lt su yatana kadar 3 ü geçer
2 fincan yeşil çay bir tane daha içeceğim
spor maalesef yok

İyi Akşamlar Sevgili Arkadaşlar,
Yarın bizler için milat olacak diye düşünüyorum. İnş birlikte daha mutlu ve daha bir fit bedenlere kavuşacağız.
Yarın cuma, bildirim günü. Sabah aç karnına, çıplak, wc ye gittikten sonra tartılıp, bildirimde bulunacağız. Yalnız herkes vereceğim şablona göre bildirimde bulunursa Sevgili masal arkadaşımıza kolaylık olur. O da c.tesi gün, listeleri yayınlayacak. Şemayı kopyla yapıştırla koplayıp doldurunuz.
Haydşi kızlar kim tutar bizi, güzel günlere.............

Bu günden sonra aramıza katılan arkadaşlar iki hafta boyunca menü ve kg bildiriminde bulunduktan sonra listeye alınacaktır.

Bildirim:
Rumuz:
Başlangıç tarihi:
Başlangıç kg:
Geçen hafta:
Bu hafta:
Fark: + veya -
Toplam fark:
Beden:
Spor:
Boy:

Arkadaşlar, menü bildirimlerini de gün içinde yediklerinizi saat 8 den sonra tüm öğünleri aşağıdaki şemeya göre verirseniz daha iyi olur. Bir arada değerlendirmek daha sağlıklı olur. Örn 1000 cal. den az mı yemiş, o gün pretein almamış mı veya çok mu protein almış gibi... Sabah ayrı, öğlen ayrı verildiğinde bunları değerlendirmek mümkün olmuyor vs..

Menü:

Kalkınca:

1.öğün:

2. Öğün:

3. Öğün:

Yatarken:

Sıvı:

Spor:

X