Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

benim babam şeker hastası olduğundan biliyorum,patatesin glisemik indeksi çok yüksek.bal gibi yüksek.omletine 1 patates rendeleyeceğine,glisemik indeksi düşük olan esmer ekmeklerden ince bir dilim ye,bence daha iyi,tabi sen bilirsin yine.mesela kepek ekmeği hem tok tutar hem bağırsakları çalıştırır

Son düzenleme:
Patates yemıyorum erımem lazım,krıstal saydam kaya tuzu alın bulabılırsenız cankırıda varmıs ya da hımalaya tuzu dıyor zelısce ısımlı arkadas marankı de tavsıye etmıs bu tuzu ıkısı de aynı hangısını bulursanız alın,kıtapta hoca krıstal saydam kaya tuzunu bahsedıyor zaten. Ben marketten denız tuzu aldım su krıstallı saydam denız tuzlarından dıgerlerı aklımda alırırım ılerıde. Ben patates,bezelye yemıyorum cok hareket yapma olanagım yok ,hoca da bahsedıyor hareket olanagı cok olanlar o kadar ınce eleyıp sık dokumasına gerek yok sanırım ama kıtabı alın harfıyen uyun aklınıza takılanları paylasın,cok degısıyor ınsan,

tesekkur edıyorum benımde erımem lazım patates yok:)

tesekkur edıyorum benımde erımem lazım patates yok:)

Canım yumurtanı çeşitlendir o zaman.Mesela tereyağlı sucuklu ya da pastırmalı yiyebilirsin,kaşarlı omlet olabilir,yumurta salatası,dolmalık kırmızı biberi yağda çevirip üzerine kırabilirsin,soğanı yağda çevirip üzerine yumurta mis gibi olur üstüne de bol pul biber.Okadar çok çeşit var ki yumurta için hiç sıkılmadan her gün yenebilir aslında.Patates en son düşüneceğimiz olsun :) Ben de ilk diyet sıralarında patatesli bir çorba yapmıştım tabi o sıralar bünye hala şeker istiyordu yedim ben de yapıp.Ama şimdi yok öyle istekler.maşallah diyim yaa

Kalkınca : 2 kuru kayısı 2 bardak su

1.öğün : yumurta salatası 2 yumurta ile,10 zeytin,taze kaşar,1 biber,6 ceviz,1 domates,1 salatalık,1 büyük kupa tarçınlı süt

2.öğün : dünden kalan mercimekli pilav ve cacık olacak belki yanına 1 tane de tavuk pirzola olur ızgarada.

sıvı :şu ana kadar yarım litre su 3 lt ye tamamlıycam geceye kadar inşallah.

spor : 1.5 -2.5 saat arası yürüyüş yaparım akşam.

Son düzenleme:

sucuk çok katkılı bir ürün,yasak değil mi? pastırma direkt etin kurutulmasıyla oluyor,o yüzden sağlıklıymış

selam arkadaşlar sabahki menümü yazayım dedim b9oşdurmayım :)
sabah için olan peynirimi ve 4 yumurta ile omlet yaptım doya doya yedim domates,salatalık,sivri biber,şekersiz çay ,bir avuç antep fıstığı suya devam ,bol bol zeytin .şimdi ne yemek yapsam diye düşünüyorum kasaptan et alıp buzluğa atmalıyım kıymada alcam ,belki kıymalı menemen yapabilirim dünden kalan bir tabak semizotu yemeğimle cacığım var dolapta pirzolamda var ama şuan çok üşengeçlik var üzerimde inşallah atarım üzerimden canım hiçbişey yapmak istemiyor bugün zaten şuan tv8 de karatay hocamız çıkacak diyolardı bakalım çıkacakmı hadii byyy

sucuk çok katkılı bir ürün,yasak değil mi? pastırma direkt etin kurutulmasıyla oluyor,o yüzden sağlıklıymış

evet sucuk yasak arkadaşlar onun yerine daha güzeli var pastırma :) ayrıca yulaf ezmeside yasak diye biliyorum az önce bir yazısını paylaştığım karatay hocamızın tavuk da yasak diye yazdığını okudum köy tavuğu mu olmalı acaba illada. şehirde bulmak çok zor köy tavuğunu

Tatlım ben sucuk serbest diye biliyordum.Ben evde sucuk yapmayı planlıyorum kıyma makinasını bir alayım o zaman yerim ben de napalım

Evet ya benim de dikkatimi çekti o.Tavuk kesinlikle yenmeyecek diyor.Benim de en rahat yiyebildiğim tavuk.Ne yapsak ki?..

Evet, kitabı okudum özgür dolaşan hayvanların etini, sütünü ve yumurtasını kullanın diyor. Bulunduğunuz şehrin köy ya da ilçelerinde olabilir.

Sucuğu öğrendiğim iyi oldu,tavuğuda senin eklediğin yazı da okudum kafama takıldı zaten.Ne yapcam ben ya kırmızı eti çok sevmiyorum ki

Evet ya benim de dikkatimi çekti o.Tavuk kesinlikle yenmeyecek diyor.Benim de en rahat yiyebildiğim tavuk.Ne yapsak ki?..

Ben Karabük' te yaşıyorum,yakın ilçelerde tanıdıklarım var, halledebilirmiyim bilmiyorum ama çok zorda kalırsanız oradaki köylülerle konuşup size gönderebilirim...

Son düzenleme:
Sevgili Saphira, yanlış hatırlamıyorsam yulafı sormuşsunuz. Yulaf da aynı arpa buğday gibi tahıl gruplarındandır. Kesinlikle tavsiye edilmiyor.

Bir de saphira sözcüğünün anlamını çok merak ettim. Beni bu kanuda aydınlatırsanız sevinirim..

Sevgiyle kalınız.........

Kaşarlı omlet olur mu ki gerçekten.Aslında kaşar serbest mi tam emin olamadım.Eğer serbestse çok iyi olur.Emin misin?

Ben Karabü' te yaşıyorum, ilçede tanıdıklarım var, halledebilirmiyim bilmiyorum ama çok zorda kalırsanız oradaki köylülerle konuşup size gönderebilirim...

Aslında ne güzel olur da,şimdi sizi zorlar onunla uğraşmak.Yine de çok teşekkür ederim:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…