Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

Herkese merhaba eşimle birlikte yaklaşık 6 aydır Karatay kurallarına uygun besleniyoruz.
Bizim kilo fazlamız yok aslında sadece yaşımız ilerliyor daha sağlıklı olalım düşüncesindeyiz.
Benim iş stresine bağlı mide problemlerim vardı bu beslenme düzeni ile çok düzeldi.
Bir de öğleden sonra çöken ağırlık ve yorgunluk yok oldu.
Kilo fazlamız önemli düzeyde olmadığı için biz haftanın 6 günü bu düzende beslenip Pazar gününü 'off gün' yapıyoruz ve abartmadan o gün canımız ne isterse yiyoruz.
Mesela kahvaltıda iki dilim ekşi mayalı ekmeğe tereyağı sürmek, akşama iskender yemek gibi..
Bu şekilde monotonluğun önüne geçtik.
Ben önümüzdeki hafta fasılalı oruç denen beslenme işini uygulamayı düşünüyorum haftada 1-2 gün.
Bu oruçta su, şekersiz çay-kahve,süt,ayran serbest 12-15 saat boyunca yemek yenmiyor.

Herkese merhaba eşimle birlikte yaklaşık 6 aydır Karatay kurallarına uygun besleniyoruz.
Bizim kilo fazlamız yok aslında sadece yaşımız ilerliyor daha sağlıklı olalım düşüncesindeyiz.
Benim iş stresine bağlı mide problemlerim vardı bu beslenme düzeni ile çok düzeldi.
Bir de öğleden sonra çöken ağırlık ve yorgunluk yok oldu.
Kilo fazlamız önemli düzeyde olmadığı için biz haftanın 6 günü bu düzende beslenip Pazar gününü 'off gün' yapıyoruz ve abartmadan o gün canımız ne isterse yiyoruz.
Mesela kahvaltıda iki dilim ekşi mayalı ekmeğe tereyağı sürmek, akşama iskender yemek gibi..
Bu şekilde monotonluğun önüne geçtik.
Ben önümüzdeki hafta fasılalı oruç denen beslenme işini uygulamayı düşünüyorum haftada 1-2 gün.
Bu oruçta su, şekersiz çay-kahve,süt,ayran serbest 12-15 saat boyunca yemek yenmiyor.
Peki amacınız kilo vermek olmasa da kilo verdiniz mi

Elbette eşim de ben de ilk haftadan itibaren kilo verdik.
Kilodan ayrı vücut toparlanıp küçüldü adeta.
Ben tam 1 beden küçülüp 38 beden oldum
yaşım 45,
İşe araçla gidip geliyorum,
yönetici pozisyonunda olduğum için oturarak çalışıyorum.
Ağustos itibariyle yüzme+pilates yapabileceğim bir spor salonuna yazııldım.

Merhaba ben de buralar da yeniyim ^^ Karatay diyetine başlayalı 17 gün oldu.İlk hafta 2 kilo vermişken 2. hafta hiç kilo veremedim.Umarım 3.haftanın sonunda kilo verebilirim.Acaba hiç böyle bir sorunla karşı karşıya kalmış biri var mı ? Yoksa sadece ben mi :KK70:

Tebrikler
günlük neler yiyorsunuz buradan paylaşır mısınız?
Tabi ki ^^

Kahvaltı ( 07.00 -07.30 )
- 2 adet yumurta ( bazen tavada yapıyorum bazen de haşlanmış?)
-Beyaz Peynir
-10 tane zeytin
-Salatalık
-Domates
-1 bardak yeşil çay
- 4 ,5 tane Günkurusu
-Biraz çiğ fındık
-Biraz tuzsuz badem

İlk 2 hafta öğlen yemeği yedim , kahvaltımı erken yaptığımdan dolayı. ( çorba ya da sebze yemeği yiyordum) şimdi ise öğlenleri artık acıkmadığım için yemiyorum.

Akşam Yemeği ( 17.00-17.30)
Pek belirli bir aksam yemeğim yok aslında :KK70:Ailemle birlikte yaşıyorum ve annem yemekleri yaptığı için her gün et ,tavuk yemiyorum. Bazen fasüye, kabak ,patlıcan. Haftada 2 kere filan tavuk yemeği yiyorum .

●Günlük 4 L su
●Meyve yemiyorum (Yersem kendimi durduramam günlük 5-6 elma götürürüm )
●Hangi tür olursa olsun ekmek yemiyorum.
●İlk 3 hafta 40 dk. Yürüyüş yaptım.
● Bu haftada merdiven çıkma + biraz da gece sporu ekledim. 4.hafta bitince yine yazarım kaç kilo verdiğimi.

Tabi ki ^^

Kahvaltı ( 07.00 -07.30 )
- 2 adet yumurta ( bazen tavada yapıyorum bazen de haşlanmış?)
-Beyaz Peynir
-10 tane zeytin
-Salatalık
-Domates
-1 bardak yeşil çay
- 4 ,5 tane Günkurusu
-Biraz çiğ fındık
-Biraz tuzsuz badem

İlk 2 hafta öğlen yemeği yedim , kahvaltımı erken yaptığımdan dolayı. ( çorba ya da sebze yemeği yiyordum) şimdi ise öğlenleri artık acıkmadığım için yemiyorum.

Akşam Yemeği ( 17.00-17.30)
Pek belirli bir aksam yemeğim yok aslında :KK70:Ailemle birlikte yaşıyorum ve annem yemekleri yaptığı için her gün et ,tavuk yemiyorum. Bazen fasüye, kabak ,patlıcan. Haftada 2 kere filan tavuk yemeği yiyorum .

●Günlük 4 L su
●Meyve yemiyorum (Yersem kendimi durduramam günlük 5-6 elma götürürüm )
●Hangi tür olursa olsun ekmek yemiyorum.
●İlk 3 hafta 40 dk. Yürüyüş yaptım.
● Bu haftada merdiven çıkma + biraz da gece sporu ekledim. 4.hafta bitince yine yazarım kaç kilo verdiğimi.
harikasınız. çok güzel. keşke bende böyle uygulayabilsem

merhaba devam ediyor musunuz ben de varım karatay diyeti yapan. birlikte devam edebiliriz burdan.

Tam tahmin ettiğim gibi 0.0 kg . Hatalarım çok fazlaydı bu hafta.Normalde haftalık 3-4 kaşık bulgur yemem gerekirken ben gittim haftanın 4 günü günlük 7-8 kaşık bulgur pilavı yedim :*( 1 ayda 3,5 kg benim için gayet uygun aylık yine yaklaşık 4 kg versem bana yeter.Çok hızlı kilo vermeye meraklı değilim.Ama merak ettiğim konu okullar açıldığında diyetimi nasıl sürdüreceğim ..?

ben de bi yapıp bırakmaktan usandım :S başlıyorum akşama kriz geliyor sanki hop tekrar bırakıyorum :işsiz::işsiz:

Tam tahmin ettiğim gibi 0.0 kg . Hatalarım çok fazlaydı bu hafta.Normalde haftalık 3-4 kaşık bulgur yemem gerekirken ben gittim haftanın 4 günü günlük 7-8 kaşık bulgur pilavı yedim :*( 1 ayda 3,5 kg benim için gayet uygun aylık yine yaklaşık 4 kg versem bana yeter.Çok hızlı kilo vermeye meraklı değilim.Ama merak ettiğim konu okullar açıldığında diyetimi nasıl sürdüreceğim ..?

ben de tatilden şikayetçiyim okullar açılsa da tempo artsa diyorum

Bayram seyehatinden yeni döndüm. Memleketime gitmiştim. Ve diyeti orda 1 haftalik olarak bozdum xD .Daha kiloma bakmadım. Umarım çok kilo almamışımdır. Zaten 1 ay hiç kaçamaksız diyet yapmıştım bu da olsun dimi.Hakkımdı bu benim. :KK70: Bu düşüncem kilomu gördükten sonra bozulmaz inşallah. .

ben de bi yapıp bırakmaktan usandım :S başlıyorum akşama kriz geliyor sanki hop tekrar bırakıyorum :işsiz::işsiz:

Bende de bir aralar öyleydi. Bu diyeti saymazsam en fazla sürdürebildiğim diyet 5 gündü. Sonrası yok. Dana gibi yine yerdim her şeyi. Karatay diyetini 1 ay yaptım. Hala kendime inanamıyorum .Her şey kararlılığa bağlı. Ama hala çok fazlam var. Bi kız için 64 kilo içler acısı :*

Kızlar bugün baktım kiloma ve şok oldum. 1 gr dahi almamışım. Oysaki bir sürü hamur işi bir sürü çikolata vs. götürmüştüm. Azıcık spor yapmıştım. Karatay farkı işte. ..Bugün yeniden döndüm. Hadi Bismillah

X