Merhaba arkadaşlar
Ben de birkaç gündür kendi çapımda karatay usulü besleniyorum.Bugün 5.gün galiba, 78 başladım 76.8 kg geldim bugün.
12 yıldır siteye üyeyim, dukan dır, isveçtir, ketojeniktir bir sürü diyet denedim.En son 2 yıl önce keto yapıp 10kg vermiştim, dikkat etmeyince 2 yıl içinde yavaş yavaş geri aldım.O da güzel bir diyetti ama çok hesap kitap gerektiriyordu, bir de evde yemek yerine avokado fln oluyordu eşimin önüne koyarken utanıyordum valla
En azından Türk mutfağına uygun, kalori-macro hesabı fln yok diye işime geldi Karatay cı oldum ben de, umarım sonuçları güzel olur.
Örnek olarak dünki menümü yazayım:
Sabah:
2 yumurta ile peynirli omlet, domates-salatalık, yeşil zeytin ve ceviz
Öğlen:
Köfte,sotelenmiş renkli biber dilimleri
Akşam:
Tavuk çorbası, barbunya, ayran
Köy yumurtası alıyordum ztn önceden de.Canan hoca nın hatrına işk kez yoğurt mayaladım bugün, bakalım tutarsa bundan sonra yapabilirim.
Domates salatalık biliyorum mevsimi değil, ama yeşillikle fln hiç aram yok, sebze yememekten iyidir umarım domates-salatalık, değilse de yapacak bişey yok sırf yumurta yersem de mutsuz olurum.
Bugün yine aynı kahvaltıyı yaptım, öğlen dünden kalan tavuk çorbası, akşam için ezogelin çorba ve mantarlı et sote ile ayran planlıyorum.
Az bulgura izin olmasını kötüye kullanıp her çorbayı bulgurla pişiriyorum.Karbonhidrata hasret kalmadım böylece şimdilik.
Kaymağı nasıl yiyorsunuz bal ve ekmek olmadan?
Bi arkadaş cevizle dedi denedim içim bulandı.Nette kaymaklı hindistancevizli toplar görmüştüm o da iç bulandırıcı.Kaymağı boşuna aldım galiba.Tüketmenin yolunu bulan varsa bana da söylesin lütfen.
Köy tavuğu fln nereden bulayım şehrin ortasında bilemedim.Serbest gezen tavuk fln satan market biliyorsanız o konuda da öneri bekliyorum.
Herkese başarılar & sevgiler