Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

İftar yemeğim
Fırında 1 tane Adana kebap
Soğan mantar kavurma
Şekersiz erik gün kurusu hoşafı
Acılı ezme, yoğurt
Bir avuç kiraz
Oruç tuttuğum sürece bu kirazı bırakamıyacağım herhalde :)

ay ama malesef ev yemeklerini yemek zorundayım ne yapılıyorsa o yani ayrıca yemek pişiremem gider mi o zaman benim diyet
Sen ev kızısın sanırım, hiç bir fikrim yok canım.Ama karbonhidrat ve tatlı yı bırakınca mutlaka zayıflarsın mantık olarak.

İftar yemeğim
Fırında 1 tane Adana kebap
Soğan mantar kavurma
Şekersiz erik gün kurusu hoşafı
Acılı ezme, yoğurt
Bir avuç kiraz
Oruç tuttuğum sürece bu kirazı bırakamıyacağım herhalde :)
afiyet olsun canım. valla o kiraz olayı geçen hafta bendeydi. hiç sorma deli gibi kiraz yedim.

afiyet olsun canım. valla o kiraz olayı geçen hafta bendeydi. hiç sorma deli gibi kiraz yedim.
Evdekiler şekerpare yerken ben kiraz yedim olsun artık okadar ya yazık bize diyette bir iki hafta uzarsa uzasın yapacak bir şey yok bizde insanız.İftar neysede sahur çok zordu ya onlar sigara böreklerini götürürken benim yeşil mercimek yemem trajikomikti.Ve bugün çok zorlandım ben .Karatay la oruç hiç tutmamıştım.Böreksiz sahur hiç yapmamıştım.Bugün çok acıktım susadım zor bir gündü yani.

bence psikolojik o. börekle acıkır ve susarsın. karatayla bilakis kan şekeri oynamadığı için daha rahat oruç tutuluyor. boşver biz sağlıklı beslenelim. bugüne kadar yemişiz yiyeceğimiz kadar. şimdi de sağlıklı şeyler yiyelim.

Bende içimden kendime hep öyle dedim evdekilere belli etmedim.Normalde çok iradeliyimdir kendime çok şaşırdım çocuk gibi kıvrandım resmen :) Hep senin dediğini kendime tekrarlaya tekrarlaya yaptım bu diyeti yoksa zordu yani ,37 yılın alışkanlıklarından vazgeçmek.

Yediklerimi yazayım
Bir tabak ciğer sote
2 haşlanmış yumurta
Yoğurtlu kırmızı biber közlemesi
peynir zeytin domates
3 tereyağlı gün kurusu
İyi geceler kızlar

Sahurda yediklerim:
2 yumurta
Biraz peynir
Fıstık.
Şimdi de su içiyorum.
Freyza__ canım aslında dediğin gibi alışkanlıklar... Yoksa bu şekilde çok daha rahat. 1-2 güne kadar sen de daha iyi hissedeceksin zaten
Bu arada bu benim 2. Karatayli ramazanim. Diger yillarda illa ki 1-2 kilo alırken bu şekilde beslenince kilo veriyorum. Maşallah diyeyim de Hem burada yazışmak bile birbirimizi daha motive ediyor.

eveet bugun itibariyle başladım, oruç tutamıyorum ilaç kullandıgım için, üstelik kolesterolum de yuksek inşallah karatayla kendime gelirim. ama ben tam manasıyla uyamayacağim, granül kahve vs yasak denmiş. doğal içerik konusuna çok takılmadan malum zaten yediğimiz hangi şey doğal, gunde 2 ogun beslenerek hamur ve şekeri keserek devam edeceğim.

ve kızlar gerçekten gunde 2 kez wc olayı doğru mudur sizlerde oyle mi

ayy kızlar, farketmeden acıkmıyım bı daha diye baya yedim akşam yemeğimde ama hepsi karataya uygundu. olsun ilk günün günahı olmaz

sabah 11.30
tavada balık köftesi (1/3 dünden kalan ızgara balık, 1 yumurta, yeşillik)
salata (domates, acur, bolca yeşillik, 10 çiğ kaju fıstığı, zeytinyağı, balsamik sirke)

ara 12.45
ev yapımı dondurma (1/2 muz, 10 böğürtlen, 1 çk keten tohumu, 1/2 çk tarçın)

akşam 19.00
1 servis kaşığı soğanlı kavak mantarı kavurma
küçük kase yoğurtlu çiğ kabak salatası (içinde 1 ceviz vardı)

yatana kadar 3,25 lt su
gün içinde 1 kupa filtre kahve ve 1 kupa yeşilçay
az sonra 1 kupa yeşil çay daha içeceğim.
spor 23 dk leslie

afiyet olsun canım sana da ay valla ben sana göre baya çok yemişim acıkma korkusundan neyse bugun deneme oldu

kızlar size küçük ama önemli iki bilgi vereyim. belki bilen vardır.

biliyorsunuz patatesin glisemik indeksi çok yüksek. ama haşlayıp buzdolabına koyup soğuttuğunuzda içindeki nişastanın dirençli nişastaya dönüştüğü görülmüş ve de glisemik indeksinin düştüğü. zayıflama döneminde ve diyabet hastalığında çok sık yenmemek üzere bu şekilde yenebileceğini belirtiyor uzmanlar. patatesin şöyle de bir güzelliği var; bağırsaklarımızdaki probiyotikleri ve prebiyotikleri besliyormuş. bu bilgi çok önemli. mesela sabahları arada bir az miktarda eklenebilir. gerçi ben tatlı patates de yiyorum arada. onun glisemik indeksi normalde daha düşük.

diğer bilgi de şu. limonun şöyle güzel bir özelliği varmış. üzerine sıkıldığı yiyeceğin glisemik indeksini düşürüyormuş. zaten ben çok severim limonu. ayrıca biliyorsunuz asidik görünen bir meyve ama uzmanlar limonun vücuda girdiği anda alkali etki yaptığını da söylüyor.

aklıma gelmişken yazdım. aklımızın bir köşesinde bulunsun.

sabah:
tereyagında 2 yumurta, peynir
1 cay bardagı ceviz, az zeytinyaglı 10 zeytin
salatalık domates
1 bardak sut

akşam:
1 kase corba, ızgara tavuk, 1 kaseden çok zeytinyaglı taze fasulye
1-2 kasık kadar da yogurtlu semizotu salatası ve fırında biber, salatalık domates

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…