Canan hocaya guvenıyoRum. Canımya ben aldım bayaga yararınını gordum,Arkadaşlar geçmiş sayfalara baktım da dikkatimi çekti şu omega 3 kapsülü veya üzüm çekirdeği ekstresi vs...
Araştırmalar göstermiş ki omega 3 kendi maddesinden ayrıldıktan sonra 3 saat içinde tüm özelliğini yitiriyormuş. Diyelim ki balıktan veya cevizden bu etken maddeyi ayırıp kapsül yaptınız üç saati geçtikten sonra özelliğini yitiriyormuş. Üzüm çekirdeği üzümden ayrıldıktan bir kaç dakika sonra özelliğini yitiriyormuş. Bunların hepsi de para tuzağı deniliyor. Onun yerine haftada 2-3 kez okyanus (açık deniz) balığı tüketiniz, hem karnınız doyar hemde değerinde omega 3 almış olursunuz. Üzüm çekirdeği ekstiresi içinde kırmızı bol çekirdekli üzüm kurusu tüketiniz. Benim ki sadece bir öneri sağlıcakla kalınız.........
karatay hocanın bı yazısında okumustum kesınlıkle omega 6 ıcermemelı dıye solgarın sadece omega 3 ıceren urunude var ben efa s 1200 kullanıyorum ıcınde 45 adet var 46 tl ucretı
Bugünkü mamalar;
1.5 yemek kaşığı keten tohumu
500 ml su
kahvaltı:
2 ad. kayısı yumurta
10 ad. tuzu alınmış zeytin
50 gr. beyaz peynir
2 küçük domates(kekik serptim)
1 salatalık
1 biber
1 çay bardağı ceviz
2 ad. gün kurusu kayısı
1 fincan limonlu yeşil çay
250 ml. su
kızlar söylemeyi unuttum,eşime omega-3 aldırdım bugun,solgar marka,ama çok pahalı yaa,35 tl içinde 30 tane var,günde 3 taneye kadar uzmana sorarak yemeklerle birlikte alablirsiniz diyor ustunde.günde 3 tane içsem 10 günde biter,ayda 100 tllik ek masraf çıktı,napcaz?eşim gözleri belermiş şekilde geldi35 tl bu diyee
benim aldığım omega 3 takviyesinde 60 adet var fiyatı 45 tl günde 1 yada 2 tane içmen yeterli sonuçta beslenme alışkanlıklarımızı değiştirirken bu takviyeyi alıyoruz yani omega 6 içeren şeyleri hayatımızdan çıkartınca denge yi sağlamış oluruz artı omega3 içeren yiyecekleride menülerimizde hep alacağımız için günde 1 adet bile ilerde bizlere çok çok faydası olacaktır diye düşünüyorum
slm kızlarrrr,paylaşımlarım hoşunuza gitmiş,sevindim,gönderirken tereddüt ettim,sıkılırmı arkadaslar ,sayfayı ben dolduruyorum diye,faydalı gördüğüm şeyler olursa,paylaşırım yine,sizden de bekliyorum.
sabah 4 tane yumurta haşladım,2 sini ben yerim birer tane de çocuklara diye,basına bir oturdular,4unu de bitirdiler,kendime tekrar haslamak zorunda kaldımkayısı kıvamında ilk defa yaptım onlara,hoşlarına gitti demekki.
bugunkü menümü veriyorum.sabah geç kalktım.
10:30 da kahvaltı:
2 kayısı kıvamlı yumurta
1 avuc ıcı peynir
5 zeytin
salata
3 gunkurusu kayısı
4-5 ceviz
16:00 gibi 1 brd sanırım süttozu ile yapılmıs filtre kahve(ilk defa gittiğim bir yerde ikram edildi,çay ıstedım bu geldi,mecburen içtim
17:00 henüz acıkmamıstım.(insülin direncim kırılıyormu ne).ama daha fazla geciktirmek istemedim.2 ögunumu yedım.
1 tavuk baget
2-3 kasık fırında sebze
1 kase ketentohumlu yogurt
1 avuc badem
Arkadaşlar geçmiş sayfalara baktım da dikkatimi çekti şu omega 3 kapsülü veya üzüm çekirdeği ekstresi vs...
Araştırmalar göstermiş ki omega 3 kendi maddesinden ayrıldıktan sonra 3 saat içinde tüm özelliğini yitiriyormuş. Diyelim ki balıktan veya cevizden bu etken maddeyi ayırıp kapsül yaptınız üç saati geçtikten sonra özelliğini yitiriyormuş. Üzüm çekirdeği üzümden ayrıldıktan bir kaç dakika sonra özelliğini yitiriyormuş. Bunların hepsi de para tuzağı deniliyor. Onun yerine haftada 2-3 kez okyanus (açık deniz) balığı tüketiniz, hem karnınız doyar hemde değerinde omega 3 almış olursunuz. Üzüm çekirdeği ekstiresi içinde kırmızı bol çekirdekli üzüm kurusu tüketiniz. Benim ki sadece bir öneri sağlıcakla kalınız.........
Çok güzeldi, her zaman bekleriz paylaşımlarını.
Artık aralarda bir şeyler bile atıştırmak istemiyorsun değil mi?
Ne güzel yeni beslenme alışkanlıklarımız da oturuyor.
Uzun bir aradan sonra ilk kez kendi yoğurdumu yaptım tadı gerçekten müthiş.Nasıl atlamışım bunu diye kendime kızdım.Sütü doğal,yazlıkta inek besleyen bir aile var onlardan aldım,şimdi kara kara kışın ne yapcam nerden sütü bulcam derdindeyim((
Evet haklısın o dert bende de var.Annemlerin yazlığa gittikçe alabiliyorum ben de.1 yıl oldu taşınalı buraya ama sütçüsü avr mıdır bilmiyorum bileeskiden yemekten 2 saat sonra acardım dolabı,ne yiyebilirim diye arastırmaya baslardım,şimdi o ihtiyac olmuyor,çok rahat geçiriyorum saatlerce ac kalsam da,demek beni acıktıran unlu ve sekerli şeylermiş.
afiyet olsun.ben de başlasam bu işlere fena olmayacak,önce taze süt bulmam lazım:44:
Karatay Diyeti, Canan Efendigil Karatay
Taş Devri Kitabı, Prof. Dr. Ahmet Aydın
Su, Hasta Değil Susuzsunuz, Dr. F. Batmanghelidi (İranlı doktor)
Suyun Gizli Mesajı, Masaru Emoto (Nobel Adayı bilim adamı)
Sevgili forum üyeleri, yüzde yüz herkesin okuması gerektiğine inandığım kitaplar, tavsiye ediyorum.
canım 1.5 yemek kaşığı keten tohumu çok ,hocamız 1 çay kaşığı tüketin diyor fazlasının bağırsaklardaki suyu emdiğini ve zararlı olduğunu duymuştum...
çok teşekkür ederim arkadaşım önermelerin için son ikisini bende alcam ozaman.
bi kitap daha var "yaşamın gizemi su ve tuz "adlı himalaya tuzu ile ilgili bir kitap galiba bunuda almayı düşünüyorum teşekkürler bilgi için ...
seninkinin markası ne canım.özelden msg atarmısın?ben sabah 2 tane aldım kahvaltıdan sonra,böyle devam etmeyi düşünüyorum.
kitabı aldım okumaya başladım.aklıma takılan birşey var ara öğün yok diyor ama örnek listelerde ara öğün vermiş.bu diyeti en çok pko ve insülün direnciyle birlikte kilolarımdanda kurtulmak için yapmayı düşünüyorum.40 kilo fazlam var sizce bu tarz beslensem bu kilolar ne kadar zamanda gider?
canım aslında ben Karatayın keten tohumu verdiğini ve miktarını atlamışım.Bugün okudum 1 tatlı kaşığı,salatalara önermiş.kitapta 1 çay kaşığı mı diyor? benim 1.5 kaşık ölçüm aslında dukan diyetinden alıntı.hergün veriyor 1.5 yemek kaşığı.ben de öyle tüketeyim bari dedim.var ya yemin ederim boğuluyordum nerdeysetoz halinde bir de,düşün halimi bir daha yapmam kesinlikle
kızlar ben kristal tuz buldum,sipariş edeceğim