Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

Hoşbuldukkkkkk.........
Ne deseniz haklısınız canım. o Yüzden utanarak yazdım... İnan bayramda bile tatlı yememiştim ama bu zayıf bir anıma geldi. Çipura balık canım.........

Bunu bir kaçamak olarak sayıp çok daha güzel devam edersin olur biter.
Zaman zaman kendimize yenik düşebiliyoruz.
Ama gül'ün de dediği gibi kuru meyvelerin çok faydası oluyor tatlı isteğine.
Bir de limonlu su da benim isteğimi kesiyor.

Ben dün sormuştum ama arada kaynadı sanırım.
Hani 8den sonra bir şey yemiyoruz ya gece yatmadan içtiğim limonlu suyun sakıncası olur mu ?
Asidik bir madde olunca aklıma takıldı.

akşam yemeğimi 21.00 de yedim ya :KK43: 4 saat olabilmesi için aranın 1 de yatacağım.o kadar da uykum vardı ki.pofff bugün böyle oldu.
omega 3 olarak ne kullanıyorsunuz?

merhaba canım ben omega 3 olarak "EFA 1300 mg OMEGA 3-6-9 "ADINDA BİR TAKVİYE KULLANIYORUM İÇİNDE 60 ADET VAR günde sabah akşam 2 adet içiyorum artık. amerikan malı fiyatı 45 tl bu bana daha hesaplı geldi ...eczanelerde çeşit var eczacınızın önerisine göre kullanabilirsiniz bunu karatay hocamızın yazısından buldum bi tane daha var adını unuttum onda da 30 adet vardı fiyatı biraz düşüktü bundan ...

Omega3 balık yagı takvıyenı bır ara satınal,bırde krıstal saydam kaya tuzu cankırıda varmıs arastırıp buldun mu kanatlanırsın kanımca kıtapta doktor alın dıyor bunları,ben tuzu bulamadım denız tuzu aldım annem bozuk tuzdan pısırıyor henuz ama artık ayda 45 ekmek,15 kılo meyve,30 tabak pılav,90 tabak pılav yemıyorum Allah bın bereket versın kaporta duzeldı,pasta cıla boya ya Allah Kerım. :KK66:

1 haftadır kullanıyorum canım efa 1300 mg omega 3-6-9 adında satılıyor günde bazen bir bazen 2 yutuyorum ,himalaya tuzunuda sipariş verdim henüz gelmedi oda gelince süper olacak :KK62:

teşekkür ederim :)
acaba omega 3 takviyeleri yurt dışında nasıl? kaynım sık sık yurt dışına çıkıyor işi gereği,hatta neredeyse hep dışarıda.daha uygunsa dışarıdakiler,ordan getirteyim :44:

ÖĞLEN bir tabak tavuk doner su markette hazır satılanlar varya hazır ama mecbren ısyerınde yanındada bıkade yogurt yedım yerken hıssetmemıstım ama su an yemek dusununce mıdem bulanıyo bu mucıze gıbı bırsey onume cıkolata koysanız yıyemem su anda sadece su ıcıyorum

Hani 8den sonra bir şey yemiyoruz ya gece yatmadan içtiğim limonlu suyun sakıncası olur mu ?

Limon da sirke de asittir ama mide asitiyle birleşince baza dönüşür ve zarar vermez. Bana göre içebilirsiniz yalnız limon sıcak suya sıkılırsa tüm özelliğini yitiriyor, bir de sıkıldıktan sonra 10 dk içinde tüketilmesi gerekiyor. Sevgiyle kalınız.......

[/QUO gunde bır lımondan fazla tuketmek dogru degıl,ben suya lımon sıkmıyorum henuz ama salatada kullanıyorum, lımon asıt tabı mesela lufer balıgın lımonla bır saat beklet kendı kendıne pıser yanı ocaga koymadan yıyebılırsın o balıgı.

1 haftadır kullanıyorum canım efa 1300 mg omega 3-6-9 adında satılıyor günde bazen bir bazen 2 yutuyorum ,himalaya tuzunuda sipariş verdim henüz gelmedi oda gelince süper olacak :KK62:

karatay hocanın bı yazısında okumustum kesınlıkle omega 6 ıcermemelı dıye solgarın sadece omega 3 ıceren urunude var ben efa s 1200 kullanıyorum ıcınde 45 adet var 46 tl ucretı

İnşallah en geç 7 de yemeye çalışacağım bundan sonra.Şimdi limonlu yeşil çay içiyorum.Daha ilk günden moralim bozuldu ama benim :KK59:

kepekli galetaya izin var mı?mesela kahvaltıda cevizi yarıya düşürüp,bir kaç tane galeta yenebilir mi?

galeta ,form tarzı bisküviler, diyet ürünleri hocamız önermiyor.bence kuruyemiş çeşitliliğinizi artırın hepside zararlı ve vücudumuza hiçbir faydası yok doğal değiller canım hadi kolay gelsin hiç canını sıkma ilk günler bende çok zorlandım ,kollarımda lekeler vardı sivilceye benzer sıcaklara verirdim sıcaktan çıkıyor derdim ama bu diyete başlayınca ilerleyen zamanlarda hepsi kayyboldular gözlerimle görmesem inanmazdım ama gerçek hepsi neşelen ve devam etttt hadi byy by:KK64::KK64::KK64:

Teşekkür ederim cevaplar için.
Günde 1 limonu geçmiyorum da gece konusunda tedirgin olmuştum.
Sıcak suyla içiyordum çok güzel geliyordu tadı ama artık ılık suyla içeyim o zaman etkisini yitirmesin.

Arkadaşlar geçmiş sayfalara baktım da dikkatimi çekti şu omega 3 kapsülü veya üzüm çekirdeği ekstresi vs...

Araştırmalar göstermiş ki omega 3 kendi maddesinden ayrıldıktan sonra 3 saat içinde tüm özelliğini yitiriyormuş. Diyelim ki balıktan veya cevizden bu etken maddeyi ayırıp kapsül yaptınız üç saati geçtikten sonra özelliğini yitiriyormuş. Üzüm çekirdeği üzümden ayrıldıktan bir kaç dakika sonra özelliğini yitiriyormuş. Bunların hepsi de para tuzağı deniliyor. Onun yerine haftada 2-3 kez okyanus (açık deniz) balığı tüketiniz, hem karnınız doyar hemde değerinde omega 3 almış olursunuz. Üzüm çekirdeği ekstiresi içinde kırmızı bol çekirdekli üzüm kurusu tüketiniz. Benim ki sadece bir öneri sağlıcakla kalınız.........

Arkadaşlar geçmiş sayfalara baktım da dikkatimi çekti şu omega 3 kapsülü veya üzüm çekirdeği ekstresi vs...

Araştırmalar göstermiş ki omega 3 kendi maddesinden ayrıldıktan sonra 3 saat içinde tüm özelliğini yitiriyormuş. Diyelim ki balıktan veya cevizden bu etken maddeyi ayırıp kapsül yaptınız üç saati geçtikten sonra özelliğini yitiriyormuş. Üzüm çekirdeği üzümden ayrıldıktan bir kaç dakika sonra özelliğini yitiriyormuş. Bunların hepsi de para tuzağı deniliyor. Onun yerine haftada 2-3 kez okyanus (açık deniz) balığı tüketiniz, hem karnınız doyar hemde değerinde omega 3 almış olursunuz. Üzüm çekirdeği ekstiresi içinde kırmızı bol çekirdekli üzüm kurusu tüketiniz. Benim ki sadece bir öneri sağlıcakla kalınız.........

ama şimdi günlerdir aklımda olan düşünce karıştı .. :KK59:
Acaba katkı maddeleriyle mi yapılıyor ?
Bu konuda yorum yaparsa bilgili arkadaşlar çok güzel olur.

galeta ,form tarzı bisküviler, diyet ürünleri hocamız önermiyor.bence kuruyemiş çeşitliliğinizi artırın hepside zararlı ve vücudumuza hiçbir faydası yok doğal değiller canım hadi kolay gelsin hiç canını sıkma ilk günler bende çok zorlandım ,kollarımda lekeler vardı sivilceye benzer sıcaklara verirdim sıcaktan çıkıyor derdim ama bu diyete başlayınca ilerleyen zamanlarda hepsi kayyboldular gözlerimle görmesem inanmazdım ama gerçek hepsi neşelen ve devam etttt hadi byy by:KK64::KK64::KK64:
cevap ve destek için teşekkür ederim canım :KK16:

hımm olabilir de..hangi yazana inanacağımızı şaşırdık :KK76: yalnız somon da acayip omega 3 varmış,doktoru kızıma en çk somonu öneriyordu.bir de çok lzzetli,yağlı ir balık olduğundan,muhteşem bir tadı var.haftada 2-3 kez somon yesek,her gün ceviz yesek,karşılamaz mı acaba hapın yerini

Omega yağ asitleri hangi besinlerde bulunuyor?
Omega-3 (Alfa linolenik asit): Yağlı balıklar ve deniz ürünleri (özellikle uskumru, sardalye, hamsi ve somon gibi) ceviz, badem, soya filizi, kuru fasulye, soya fasulyesi, nohut, mısır, mısır unu, keten tohumu yağı, tatlı patates, marul, lahana, brokoli ve yeşil yapraklı sebzelerde bulunuyor.

Uzmanların önerisi
* Haftada en az 2-3 kez balık yiyin. Balığı kızartmak yerine ızgara ya da buğulama olarak yemeyi tercih edin. Eğer ailenizde kalp hastalığı varsa Omega-3 içerikli bir beslenme alışkanlığı edinin ve bunu ömür boyu sürdürün. Dengeli omega yağ asidi alımı, sizi kalp krizi riskinden koruyacak.

* Hamileler ve süt veren anneler haftada 4-5 kez balık yemeli. Balık yemediği günler Omega-3 yağ asitlerini içeren besinleri almalı.

* Her sabah kahvaltıda 2-3 ceviz yiyin. Balık kadar olmasa da değerli bir Omega-3 kaynağı olan ceviz, kalbi koruyor ve beynin performansını artırıyor.

* Orta yaşlılar 'alzhemeir' hastalığından korunmak için bol bol balık yemeli. Bu mümkün değilse doktora danışarak balıkyağı hapları almalı.

alıntı

ama şimdi günlerdir aklımda olan düşünce karıştı .. :KK59:
Acaba katkı maddeleriyle mi yapılıyor ?
Bu konuda yorum yaparsa bilgili arkadaşlar çok güzel olur.

Canım ben katkı maddesi var demedim. Bulunduğu ortamdan ayrıldığında özelliğini yitiriyor. En güzeli doğal yollardan almak. Zaten Karatay Hocamızın listesi bol bol içeriyor, doğal yolla almış oluyoruz. Diğer arkadaşımızın da belirttiği gibi yiyeceklerle alalım. Özellikle Norveç somonu okyanus balığı olduğu için fazlasıyla içeriyor, kuruyemişler vs...

Canım ben katkı maddesi var demedim. Bulunduğu ortamdan ayrıldığında özelliğini yitiriyor. En güzeli doğal yollardan almak. Zaten Karatay Hocamızın listesi bol bol içeriyor, doğal yolla almış oluyoruz. Diğer arkadaşımızın da belirttiği gibi yiyeceklerle alalım. Özellikle Norveç somonu okyanus balığı olduğu için fazlasıyla içeriyor, kuruyemişler vs...

Ben de çok fazla balık yiyemiyorum o yüzden takıldım bu kadar ama diğer besinlerden almaya çalışayım o zaman bol bol ..

X