Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

Canlar ben de kaçıyorum , hatta kaçtım bile...
Öptüm hepinizi , iyi geceler...
 
uğraşmayın kıss Filiz sen alındıkça muzurluğumuz artıyo bak

aslında alınganlık yapmamıştım hiç .....sadece leylakımla papadiya ya niye güldünüz demiştim gerçekten anlamamıştım çünkü .....olaylar nerelere vardı ...adım hem alıngana hem de kasıntıya çıktı ... amaa hala seviyorum hepinizi
 

Canım benle de uğraşıyor arkadaşlar sen de bize alışacaksın biz de seni seviyoruz Hem ben sana alıngansın demedim ki alınganlık yaptığını düşündüm bak kasıntı olduğunu hiiiç düşünmüyoruz üzüldüm şimdi:26::26:
 
Kızlar gecen aksam Dr. Özü izledim leptin hakkında konuştu .. Sizlerinde dinlemesini isterdim. Ama aklımda kalan bir kaç püf noktasını yazayım.

Yetersiz uyku kilo almayı nasıl tetikler?
Beyniniz uyku boyunca mide fonksiyonlarında rol oynar. Daha az yemek istiyorsanız, daha çok uyuyun. Yeteri kadar uyumadığınızda daha çok ‘ghrelin’ ve daha az ‘leptin’ hormonu salgılanır. Yani yeteri kadar uyumamak daha sık yemenize neden olarak şekerle aynı etkiyi gösterebilir. Dedi. Ve ekledi Leptininiz salgılanmasıni incirde kabak çekirdeği hızlandırır dedi.
 

neyse boşver canım şimdi bu muhabbette uzar gider sayfalarca ....sorun yok diyete devamm
 
İnsülin bir hormondur ve midenin altında bulunan pankreas bezindeki beta hücrelerinden salgılanır. Pankreas bezinden insülin salgılanması kan şekeri seviyesine göre ayarlanır. Kanda şeker artınca ilk 1-2 dakika içinde pankreasdan insülin salgısı hızlı olur ve buna "ilk faz insülin salgısı" denir. Bu salgı 3-7 dakika sürer. Daha sonra ikinci faz denen salgı oluşur ki, bu yavaş bir salgılanmadır ve devamlıdır. Pankreasdan insülin salgılanmasının nedeni yemek yiyince kanda artan kan şekerini düşürmek yani normale getirmek içindir.

Vücudumuz kendisi için gerekli olan enerjiyi yediğimiz gıdalardan elde eder. Yemek yedikten sonra gıdalar bağırsaklarda parçalanır ve ufak şeker parçalarına dönüşür ve bağırsaktan emilerek kan akımı yoluyla vücudumuza dağılır. Enerji sağlanması için kan şekerinin, kas, karaciğer, yağ ve beyin gibi dokular başta olmak üzere hepsine girmesi gerekir. Kandaki şekerin hücrelere girmesi pankreas bezinden salgılanan insülin hormonu sayesinde olur. Kısacası İnsülin hormonu kan şekerini düzenleyen bir hormondur. insülin hücrelerin ihtiyacından fazla olan kan şekerini ise yağ olarak depolayan bir hormondur. Bu nedenle insülini yüksek olan kişilerde yağlanma ve kilo alımı başlar.

İnsülin Hormonunun Görevleri:

1. Karaciğerden glukoz (kan şekeri) yapımını azaltır
2. Kas ve yağ dokusu tarafından kan şekeri alınmasını artırır
3. Kan şekerinin karaciğerde glikojen olarak depolanmasını artırır
4. Yağ dokusundan yağ asitlerinin çözülmesini önlemek
5. Keton oluşumunu önler
6. Protein metabolizmasını ayarlar
7. Kanda sodyum ve potasyumu etkiler

İnsülin hormonu ayrıca gebelikte rahimdeki bebeğin büyümesini etkilediği gibi çocukluk döneminde büyüme ve gelişmeyi de etkiler. İnsülin hormonunun etkileri glukagon, adrenalin, büyüme hormonu ve kortizol hormonları tarafından dengelenir.

Kan şekerinin ayarlanmasında insülin çok önemli olmasına rağmen diğer hormonların da kısmi etkileri vardır.

İnsanların bir kısmı tok olduğu halde, yemeye devam ettiği gibi, huzursuz olduğunda, stresli olduğunda veya üzgün olduğunda da yemek yer. Ancak şeker yükü fazla olan ve kan şekerini ve insülin hormonunu kanda hızla yükselten beyaz ekmek, beyaz pirinç pilavı, kurabiye gibi gıdalar, yendikten kısa bir süre sonra tekrar acıkmaya neden olmaktadır. Bu gıdalar yendikten sonra kanda yükselen insülin hormonu kan şekerini daha fazla düşürerek açlık hissi duymamıza neden olmaktadır. Karbonhidrat, yağ ve protein gibi gıdalar arasında, en fazla tokluk hissi veren proteinlerdir. İştahın veya tat almanın oluşmasında genlerimizin rolü de büyüktür. Bazı bilim adamları ise insanların her gün aynı hacimde gıda aldığını, bu nedenle gıda hacminin posalı gıdalar, meyve ve sebzelerden oluşmasının kilo kaybında önemli olduğunu ileri sürmektedirler.

Açlık durumunda hormonlarımızda da bazı değişiklikler olmaktadır. Açlık durumunda kandaki şeker düşünce böbrek üstü bezinden adrenalin hormonu salgılanır. Arkasından pankreas bezinden glukagon isimli hormon salgılanır. Bu hormonlar yani adrenalin ve glukagon karaciğer ve kaslarda depolanmış olan şekerin kana karışmasını sağlarlar ve kan şekeri daha fazla düşmez. Ancak glikojen dediğimiz bu glikoz depoları biterse kan şekeri düşmeye başlar. Düşen şeker bu depo şekerden karşılandığı gibi proteinlerin şekere dönüştürülmesi ile de dengelenmeye çalışılır. Ancak vücudumuzdaki yağlardan şekere dönüşüm olmaz. Burası çok ilginçtir.

Kandaki şeker fazla olunca yağ halinde depolandığı halde, yağlar şeker haline dönüşemez. Bu nedenle şeker azlığının olduğu uzun açlıklarda bu defa yağ asitleri yanmaya başlar. Bu arada kandaki insülin ve leptin hormonu da azalır. Bu yağ asitleri yanınca vücudumuzda keton denen başka yağ asitleri oluşur ve beynin çalışması için bunlar kullanılmaya başlar. Vücutta artan ketonlar da açlık hissini artırır.

Tat Duyusu

Bir gıdanın vücut için uygun olup olmadığını anlamayı sağlayan mekanizmalardan en önemlisi tat alma duyusudur. Tatlı tat duyusunu algılamaya yarayan 2 adet reseptör saptanmıştır ve bunlar T1R2 ve T1R3 reseptörleridir. Bu reseptörler birlikte çalışmakta ve uyarılınca hücre içinde alfa-Gustducin isimli bir protein oluşmakta ve bunun da sinirleri uyarmasıyla beynimiz tat duyusunu algılamaktadır.

Tat duyusunun eskiden sadece ağızda bulunan tat hücrelerinde bulunduğu sanılırdı. Son araştırmalar ise bağırsaklarımızın da tat duyusuna sahip olduğunu ortaya koydu. Bağırsaklarda bulunan ve hormon salgılama özelliğine sahip enteroendokrin hücrelerinde tat duyusunu sağlayan T1R2 ve T1R3 reseptörlerin bulunduğu artık ortaya konmuş durumda. Tatlıların bu şekilde algılanması iştah üzerinde etki yapmakta ve beslenmenin devamı veya kesilmesinde etkili olmaktadır. Beyinden Vagus siniri ile gönderilen uyarılar da bağırsakların hareketi, sindirim ve iştah üzerinde etkili olmaktadır. İştah üzerinde etkili olan ayrıca leptin, insülin, Ghrelin, Aguiti related peptid, NPY, kolesistokinin gibi hormonlar da vardır.

Liverpool Üniversitesi profesörü Soraya Shirazi –Beechey ve arkadaşlarının fareler üzerinde yaptıkları çalışmada tatlı tat algılamasını yapan T1R2 ve T1R3 reseptörlerinin sadece ağızda değil aynı zamanda bağırsaklarda da mevcut olduğu ve şeker emilimini kolaylaştırdığı ortaya kondu. Bağırsaklarımızın da ağzımız gibi tat duyusuna sahip olduğu böylece ispatlandı. Bağırsaklarda tatlı tadından başka ekşi ve umami tatlarını algılayan reseptörler olduğu da saptanmış durumda. Bağırsaklardaki şeker yani glikozun emilimi SGLT1 adlı bir protein tarafından yapılır. Bağırsak hücresindeki glikoz ise GLUT-2 adlı bir protein tarafından taşınarak vücudun diğer organlarına gönderilir. SGLT1 proteininin şekeri emme miktarı T1R2 ve T1R3 reseptörleri tarafından ayarlanmaktadır. Bağırsakta şeker olduğunu bu reseptörler algılamakta ve ona göre de SGLT1 proteini bağırsak boşluğundaki şekerin emilmesini sağlamaktadır. Bu çalışmada ayrıca tat reseptörlerinin enterosit denilen bağırsak hücrelerinde değil hormon salgılama kapasitesine sahip enteroendokrin hücrelerinde bulunduğu da gösterilmiştir. Enteroendokrin hücreleri ise GLP-1 ve GIP isimli iki hormon salgılar ve bunlar şeker emilimini, bağırsak hareketlerini ve metabolizmayı ayarlarlar. Aynı araştırıcılar şekerlerin yanı sıra yapay tatlandırıcıların da bağırsaklar tarafından şeker gibi algılandığını ve GLP-1 ve GIP hormonlarını salgılattıklarını gösterdi. Bu hormonların artması ise bağırsaklardan şeker emilimini artırmaktadır. Neticede alınan yapay tatlandırıcıların bağırsaklardan şeker emilimini artırarak kilo alınmasına neden olabileceği ortaya konmuştur. Bu buluşun diğer önemli yanı diyabet ve şişmanlık tedavisi için yeni ilaç gelişmelerine neden olabilecek olmasıdır. Ancak bağırsaklarda ve diğer organlarda şeker algılamasını sağlayan başka mekanizmaların olma olasılığı vardır.

Bağırsak boşluğunda şeker yani glikoz olduğunda bağırsaklardaki L hücreleri (bunlara enteroendokrin hücreler denir) "Glukagon Like Peptid-1" veya kısaltılmış haliyle GLP-1 ve GIP isimli iki hormon salgılarlar. Bu hormonlar ise daha sonra pankreas bezinden aşırı şekilde insülin hormonu salgılatır. Ayrıca bu hormonlar bağırsak hücrelerindeki SGLT1 isimli proteini artırarak şeker emilimini artırırlar. Görüldüğü gibi yapay tatlandırıcılar bağırsakları aldatamaz ve gerçek şeker gibi hormon salgılanmasına ve metabolizma değişikliğine neden olur.

İnsülin Hızlı Kilo Aldırır

Obezite yani kilo almaya neden olan hormonlardan birisi kanda insülin hormonunun yemek sonrası yüksek olmasıdır. Yüksek glisemik indekse sahip yani kan şekerini hızlı yükselten karbonhidratların devamlı fazla yenmesi kanda insülin hormonunun hep yüksek olmasına, doygunluğun kısa süreli olmasına, açıkma ataklarına ve kilo almaya neden olur. Bu kişiler kolay kilo alır, zor kilo verir.

İnsülin Direnci Nedir?

Kanda yüksek olan insülin önceleri kan şekerini hücrelere sokar, fakat daha sonra bu görevini yapamaz hale gelir. İşte insülin hormonunun yeterince etkili olamamasına İNSÜLİN DİRENCİ (Rezistansı) adı verilir. İnsülin direnci’ni kan damarıyla hücre arasında bulunan bir duvar olarak düşünebilirsiniz. Bu duvar (insülin direnci) kandaki glukozun kas ve yağ hücresine girmesini önler. Duvar yükseldikçe (insülin direnci arttıkça) kan şekerinin hücreye girmesi için daha fazla insülin salgılanması gerekir. Pankreasdan salgılanan insülin hormonu salgısı, belirli bir süre sonra pankreas bezinin çok çalışmaktan dolayı yorulması nedeniyle azalır ve şeker hastalığı ortaya çıkar. Bu süreçte önce reaktif hipoglisemi (acıkma atakları), gizli şeker ve sonra aşikar şeker hastalığı ortaya çıkar.

İnsülin direncinin etkili olduğu yerler kaslar ve karaciğerdir. Kandaki şeker kaslar ve karaciğer tarafından çok miktarda alınır. Eğer direnç varsa yani insülin yeterince etkili değilse yemek sonrası kanda artan şeker kas ve karaciğere giremediği için kanda birikmeye başlar ve kan şekeri yükselir.

İnsülin direnci hücrelerde bulunan mitokondriumdaki değişiklikler nedeniyle oluşabildiği gibi insülin reseptörlerindeki değişiklikler sonucu ortaya çıkabilmektedir.

İnsülin hormonu yağ dokusundan yağların çözülmesini engelleyen bir hormondur. İnsülin etkisi azalınca yağ dokusundan yağlar çözülmeye başlar ve kanda yağ asitleri veya yağlar artmaya başlar.

Karaciğerde oluşan şeker üretimi sağlıklı kişilerde insülin hormonu tarafından baskılanır. Şeker hastalarında ise insülin etkisi olmadığından karaciğerden de aşırı miktarda şeker üretilir ve kan şekeri yükselir. Açlık kan şekeri 100 mg/dl ‘yi geçtiği andan itibaren karaciğerde şeker üretimi artmış demektir.

İnsülin direnci kilolu kişilerde daha fazladır ve o yüzden kilo arttıkça bu direnç artar ve şeker hastalığı görülme olasılığı artar. Özellikle yağın karında iç organlar etrafında birikmesi şeker hastalığı riskini iyice artırır.

Yağ dokusundan çözünen yağ asitlerinin kanda çok artması hem insülinin çalışmasını bozar hem de bu yağların depolanmaması gereken pankreas gibi dokularda depolanması da şeker hastalığı gelişimine katkıda bulunur.

Yağ dokusundan salgılanan leptin, adiponektin, TNF-alfa gibi hormonların fazla veya azlığı da şeker hastalığı gelişimine katkıda bulunur.

İnsülin direnci kilo yaptığına göre bu direnci azaltmak kilo verdirir mi? Cevap, evettir. İnsülin direnci azldıkça kilo verirsiniz. Bu amaçla insüklin direnci diyeti yapmanız gerekir.

Bazı Kişiler Neden Hızlı Kilo Alır?

Bunun cevabı insülin direncidir. İnsülin seviyesi yüksek kişiler çok hızlı kilo alır ve zor kilo verirler. Kilo arttıkça insülin direnci artar, kilo verdikçe azalır.

İnsülin Direncinin Belirtileri:

1. Yorgunluk, halsizlik
2. Hızlı Kilo alma
3. Zor kilo verme
4. Doymama, sık acıkma
5. Uyku basması
6. Gün içinde acıkma atakları olması
7. Tatlıya düşkünlük
8. Kilo verememe
9. Terleme
10. Erkeklerde göbeklenme
11. Kadınlarda kalçalarda ve göbekte yağlanma
12. Tansiyonda yükselmelerin başlaması
13. Performanda azalma
14. Konsantrasyon bozukluğu
15. Unutkanlık
16. Yemeklerden sonra uyuklama

Kimlerde İnsülin Direnci Riski Fazla

1. Ailesinde şeker hastalığı olanlar
2. Kilosu fazla olanlar
3. Önceki gebeliğinde kan şekeri yükselenler
4. Yaş arttıkça insülin direnci riski artar
5. Bel çevresinin erkekte 94 cm’den kadında 80 cm den fazla olması
6. Vücut kitle indeksinin (ağırlık/boyxboy) 25 Kg/m2 den fazla olması
7. Tansiyon yüksekse (130/85 mmHg den fazla)
8. Ürik asit yüksekse
9. HDL düşükse (<40 mg/dl)
10. Trigliserid yüksek (>150 mg/dl)
11. Açlık kan şekeri 90 mg/dl den fazla olanlar
12. CRP yüksekliği
13. Adiponektin düşüklüğü

İnsülin Direncini Artıran İlaçlar:
Bazı ilaçlar insülin direncini artırır. Bunlar:
1. Kortizon
2. Beta bloker ilaçlar
3. Büyüme hormonu tedavisi
4. Östrojen tedavisi
5. Bazı psikiyatri ve depresyon ilaçları (olanzapin, risperidon)
6. Tüberküloz ilaçları (rifampisin, izoniazid)
7. Progesteron ilaçları
8. Genetik insülin direnci hastalıkları (lipodistrofi, insülin reseptör mutasyonu)
9. İnterferon
10. Tansiyon tedavisinde kullanılan tiazit diüretik ilaçları

İnsülin Direncini Artıran Hastalık ve Durumlar

1. Sigara içmek
2. Alkol içmek
3. Hareketsiz yaşam
4. Unlu, şekerli gıdaları fazla yemek
5. Hemokromatozis denilen demir depolanma hastalığı, ferritin yüksekliği
6. Kafeinli içecekler: Kahve , çay, kola, enerji içecekleri
7. Cushing Hastalığı denilen aşırı kortizol hormon salgılanması durumu
8. Gastroparezi denilen midenin fonksiyon bozukluğu
9. Fruktoz ve mısır şurubu kullanmak
10. Hipogonadizm denlen testosteron hormon azlığı
11. Akromegali denilen büyüme hormon aşırı salgılanması hastalığı
12. Stres, depresyon, üzüntü, sıkıntı
13. Uykusuzluk
14. D vitamini eksikliği
15. Krıonik karaciğer hastalıkları, hepatit C
16. Feokromositoma ( Böbreküstü bezi tümörü)
17. Hipertiroidizm (Tiroit bezinin aşırı çalışması)
18. Aldosteronoma (Böbrek üstü bezinden aşırı aldosteron hormon salgısı)
19. Migren
20. Sedef Hastalığı

İnsülin Direncinin Neden Olduğu Hastalıklar

İnsülin direnci bazı hastalıkların ortaya çıkmasına neden olur. Bunlar şunlardır:

1. Erişkin tip denilen Tip 2 Diyabet yani şeker hastalığı
2. Reaktif hipoglisemi denilen yemek yedikçe kan şekerinin düşmesi
3. Obezite yani şişmanlık
4. Hipertansiyon yani tansiyon yükselmesi
5. Koroner kalp hastalığı
6. Kan yağlarında yükseklik (trigliserid yüksekliği, HDL düşmesi)
7. Yaşlanmayı hızlandırır
8. Karaciğerde yağlanma
9. Göbek oluşması ve iç organlarda yağlanma
10. Gizli şeker
11. Kan pıhtılaşmasında artış: fibrinojen artması
12. Kan damarlarının içini örten endotel isimli zarda yapısal bozulma ve damar sertliğini hızlandırma
13. Kanser: meme kanseri, prostat kanseri
14. Uyku apnesi, horlama
15. Ürik Asit yüksekliği
16. Polikistik over sendromu
17. CRP artması
18. Böbrekten sodyum tutulumunun artması
19. Kadınlarda yumurtalıktan testosteron hormon salgısının artması
20. Alzheimer hastalığının gelişimine katkıda bulunur
21. Depresyon,panik atak
22. GGT isimli karaciğer enzim testinin yüksekliği

İnsülin Direnci Yaşlanmayı Hızlandırır:

İnsülin hormonu fazlalığı ve direnci (iyi çalışmaması ) yaşlanmayı artıran önemli bir nedendir. Özellikle şeker hastalarında yaşlanmanın hızlandığı bilinmektedir. İnsülin yüksekliği azaldıkça yağ kaybının arttığı, enerjinin arttığı, yaşlanmanın yavaşladığı, kan basıncının azaldığı, kolesterolün düştüğü ve genel sağlığın iyileştiği saptanmıştır. İnsülini azaltmak için uygun beslenme (biz buna insülin direnci diyeti veya glisemik indeks diyeti diyoruz), egzersiz ve metformin gibi ilaçlar kullanmak gerekir. İnsülin yüksekliği hipertansiyon, obezite, kalp hastalığı, kanser ve metabolik sendrom denen hayatı kısaltıcı hastalıklara neden olmaktadır.Yaşla birlikte kilo artımının bir nedeni, kanda pankreas bezinden salgılanan insülin hormonu ile böbreküstü bezinden salgılanan kortizol hormonunun artmasıdır. Her iki hormon çeşitli mekanizmalarla yağ birikimi artırmaktadır. Aslında bu hormonlar yağların parçalanmasını veya erimesini engelleyerek yağ miktarının artmasına neden olurlar.
 
Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay´a göre insülin-leptin direnci nasıl kırılır?

1. Fiziki aktivitenizi arttırın:
İnsülin ve leptin direncini kırmanın başlıca yolu günlük fiziki aktivitenizi arttırmaktır. Asansör kullanmak yerine merdivenleri çıkın, yürüyerek gidebileceğiniz mesafelerde arabanızı yada toplu taşıtları kullanmayın. Hergün mutlaka yürüyüş yapın.

2. Sağlıklı yağlar kullanın:
Kızartmalardan uzak durun, kızartma yapacaksanız da zeytin yağı ve fındık yağı kullanın, çünkü bu yağlar ısıya daha dayanıklıdır. Yemeklerinizi düşük ısıda pişirin böylece yüksek ısıya maruz kalmadığı için içindeki yağlar trans yağa dönüşmeyecektir. Zeytin yağını hayatınızdan asla çıkarmayın. Margarin yada katı yağlar yerine mutlaka tereyağı kullanın. Omega-3 balık yağını düzenli olarak almaya çalışın.

3. İşlenmiş gıdalardan uzak durun:
Marketlerdeki hazır gıdalar yerine evde yapılmış sağlıklı gıdaları tüketin. Örneğin; yoğurdunuzu kendiniz yapın, muhallebinizi kendiniz pişirin, mevsiminde domates soslarınızı hazırlayın, eriştenizi, tarhananızı, salçanızı kendiniz yapın, yapamıyorsanız da yapan insanlardan satın alın, turşunuzu kendiniz yapın, reçelinizi kendiniz pişirin, kekinizi evde kendiniz yapın. Aslında başlangıçta bunları yapmak imkansız yada zor gözüksede, annenizden bunları öğrenmek mümkün. Bunlara dikkat ettiğinizde, siz de çocuğunuzu sağlıklı bir birey olarak yetiştirmiş olacaksınız.

4. Düşük glisemik indeksli gıdalar tüketin:
Bol sebze, et, tavuk, balık, baklagiller, ceviz, badem gibi kuruyemşleri tüketebilirsiniz. Bunlar glisemik indeksi düşük gıdalardır. Ekmek, makarna, pilav gibi gıdalardan uzak durun.

5. Meyve şekerinden ve şekerden uzak durun:
Hazır meyve suları, asitli gıdalar, hazır şekerli gıdalardan, üzerinde diyet yazan tüm gıdalardan uzak durun. Hergün sadece 1 yada 2 tane meyve tüketin. Çünkü meyve şekerinin fazlası dahil vücudumuza zarar vermektedir.
 
Çorbalar
Karbonhidrat değeri

Tavuk Suyu 0*
Et suyu sade 0*
İşkembe 10*
Paça 12
Sebze 12
Mantar 15
Domates 16
Kuşkonmaz 16
Şehriye 17
Tarhana 17
Mercimek 18
Bezelye 20

Sebzeler Karbonhidrat değeri
Patlıcan (1 Adet) 4*
Kabak (1 Adet) 4*
Dolmalık biber (1 Adet) 4*
Kuşkonmaz 5*
Enginar (1 Adet) 6*
Karnabahar 6*
Kereviz 6*
Kıymalı ıspanak (Pirinçsiz) 6*
Etli lahana dolması (Pirinçiz) 8*
Püre ıspanak 8*
Pırasa (Pirinçsiz) 8*
Havuç 9*
Bamya 10*
Zeyinyağlı lahana dolması 18
Mısır (1 Adet) 184
Pirinçli ıspanak 20
Taze bezelye 20

Çiğ sebzeler Karbonhidrat değeri
Taze soğan 1*
Maydanoz 2*
Kırmızı turp 2*
Yeşil biber 3*
Salatalık (1 adet orta boy) 4*
Havuç (1 adet orta boy) 4*
Domates (1 adet orta boy) 6*
Çiğ lahana (1 porsiyon) 7*
Marul (1 adet orta boy) 8*

Bakliyat Karbonhidrat değeri
Mercimek (100gr) 48
Bezelye (100gr) 45
Pastırmalı sahanda (2 adet) 1*
Menemen (2 adet) 11

Süt Mamülleri Karbonhidrat değeri
İnek sütü (1 su bardağı) 6*
Ayran (1 su bardağı) 5*
Keçi sütü (1 su bardağı) 13
Kaymak (1 yemek kaşığı) 1*
Krem şanti (1 yemek kaşığı) 1*
Yoğurt (250gr) 12
Beyaz peynir (100gr) 1*
Kaşar (100gr) 1*
Dil peynir (100gr) 1*

İçkiler Karbonhidrat değeri
Kırmızı şarap (1/4 litre) hypoxi günleri YASAK!!!
Rakı (1/6 litre) hypoxi günleri YASAK!!!
Viski (1/6 litre) hypoxi günleri YASAK!!!
Votka (1/6 litre) hypoxi günleri YASAK!!!
Cin (1/6 litre) hypoxi günleri YASAK!!!

Mezeler Karbonhidrat değeri
Çiroz (100gr) 1*
Ançuez (100gr) 1*
Lakerda (100gr) 1*
Ciğer ezmesi (100gr) 3*
Rus salatası (100gr) 8*
Turşu (100gr) 6*
Fava (100gr) 47
Sardalya (3 adet) 0*
Hardar (1 tatlı kaşığı) 2*
Mayonez (1 yemek kaşığı) 1*
Ketçap (1 yemek kaşığı) 4*
Sirke (1 yemek kaşığı) 1*
Limon (1 adet) 6*

Kuruyemişler Karbonhidrat değeri
Leblebi (50 gr) 16
Fındık (50 gr) 13
Fıstık (50 gr) 12
Badem (50 gr) 12
Ceviz (50 gr) 10*
Patlamış mısır (50 gr) 10*
Kuru üzüm (50 gr) 38
Kestane (50 gr) 35
Kuru incir (50 gr) 6*

Hamur işi ve tatlılar Karbonhidrat değeri
1 dilim farcala (20 gr) 11
1 dilim ekmek (20 gr) 12
Sandviç (50 gr) 25
Makarna (50 gr) 18
Börek (50 gr) 33
Pilav (50 gr) 10*
Simit 25
Kesme şeker (1 adet) 12
Baklava (1 porsiyon) 105
Muhallebi (1 porsiyon) 30
Çikolatalı pasta (1 porsiyon) 65
Kremalı pasta (1 porsiyon) 62
Meyveli pasta (1 porsiyon) 50
Kek (1 porsiyon) 30
Dondurma (1 porsiyon) 20
Karamela (100 gr) 68
Bonbon (100 gr) 72
Bitter çikolata (100 gr) 24
Bitter çikolata (100 gr) 55
Reçek (1 tatlı kaşığı) 14
Bal (1 tatlı kaşığı) 16

Balıklar Karbonhidrat değeri
Rança ızgara 0*
Kılıç ızgara 0*
Kefal ızgara 0*
Levrek ızgara 0*
Barbunya ızgara 0*
Barbunya tava 12
Çupra ızgara 0*
Kalkan tava 12
Kefal tava 12
Hamsi tava 15
İstavrit tava 12
İstavrit ızgara 0*
Lüfer tava 12
Lüfer ızgara 12
İstakoz haşlanmış (1 pors) 0*
İstakoz kokteyl (1 pors) 1*
Karides kokteyl (1 pors) 1*
Karides tava (6 adet) 8*
Karides haşlanmış (6 adet) 0*
Midye tava (8 adet) 10*
Midye dolma (1 adet) 2*
Midye haşlanmış (8 adet) 1*
Kalamar tava (1 porsiyon) 10*

Meyveler Karbonhidrat değeri
Erik tatlı (1 adet) 4*
İncir (1 adet) 4*
Kayısı (1 adet) 5*
Şeftali (1 adet) 12
Elma ortaboy (1 adet) 16
Armut ortaboy (1 adet) 18
Mandalina (1 adet) 9*
Portakal (1 adet) 17
Greyfurt (1 adet) 16
Muz (1 adet) 22
Üzüm (100 gr) 9*
Karpuz (100 gr) 4*
Kavun (100 gr) 4*
Yeşik erik (100 gr) 6*
Çilek (100 gr) 8*
Kiraz (100 gr) 8*

Doğal meyve suları Karbonhidrat değeri
Greyfurt 24
Portakal 28
Mandaline 24
Domates 10*
Elma 32
Armut 36
Üzüm 42
Şeftali 30
Vişne 34
Kayısı 34
Çilek 24
Kola 23
Gazoz 21
Ç:ay (tek şeker) 12
Soda 0*
 
iyi geceler kızlar
sabah karatay kahvaltısı ama 1 dilim ekmekle beraber

öğlen misafirlik vardı yaprak sarması 5 tane-1 küçük tuzlu pasta-elmalı pasta misafirlik benim ayarımı bozuyor

akşam öğleni dengeleme adına 2 tabak işkembe çorbası ve yoğurtlu ıspanak yedim şimdi geçmişi okuyayım bakalım neler yazmışınız
 
ay hakkaten jarna ne kaa komikti...ama ablasına gitti gidiş o gidiş daha da girmedi topiğe

bence de...papiş bizi 80 lere tercih etti galiba...ama biz hem izleyip hem yazıyoruz


yok bebısım olurmu hıc oyle sey komsum kahveye cagırdı hem sızı hem seksenlerı kacırdım zararım buyuk bu aksam

80lerdeki Alamancı çocuk var ya... Uzun saçlı... Geçen hafta onunla pastanecinin sarışın kızını elele Bağdat Caddesinde dolaşırken gördüm. Flaş! Flaş! Flaş!
oyama bak sosyeteye karısmıs caddede

sami görmemiştir inşallah




elıne saglık canım cok faydalı bır paylasım
 
Kızlar şimdi kış geldi, güzel güzel sobalar yancak ve kış mevsinin güzel yanı soba üstünde kestane yada dışarıda satın alınan kestaneler?
hiç kitapta rastlamadım hocanın yada gözümden kaçtı mı bilemem. Yiyebilecekmiyiz acaba? glisemik indeksi ne acaba kestanenin.
Ben çok severim çünkü yaaaa.
 

bende kaç gündür kestanecileri kesiyorum:) iç geçiriyorum benimde bilgim olmadığı için yemedim
 

bende kaç gündür kestanecileri kesiyorum:) iç geçiriyorum benimde bilgim olmadığı için yemedim

Ne yazık ki kestane yasak yenmiyor
 
Başka topiclerde de bulunanınız oldu mu? Tüm topicler böyle mi? Ben burası için üye oldum. Başka biryeri de çok uzun okumadım. En fazla okuduğum 2-3 sayfa oldu.[/QUOTE]

canım bizim melekanneleriyle birkaç topiğimiz var, orada inanılmaz bir bağ ve sevgi var aramızda, hepimiz birbirimiz için dualar edip acılarımızı paylasıyoruz,tabi yasadığımız acıların büyüklüğü bizi birbirimize cok bağlıyor,insallah böyle bir acı yasamaz ve o topiklere yolunuz düşmez tabi
 

canım benimmmm sen ne alıngansın ne de kasıntısın,öyle şey olur mu?kimse söylemez bunları sana,hakkımız yok bi kere...
ben seni çok seviyorum,kendine öyle yakıştırmalar yapma ama olur mu

yok bebısım olurmu hıc oyle sey komsum kahveye cagırdı hem sızı hem seksenlerı kacırdım zararım buyuk bu aksam

oyama bak sosyeteye karısmıs caddede


hadi ya,ben de diziyi izliyosun sandım:26: dediğin gibi zararın duble olmuş papişim
 
sersum yazdıklarını okudukca moralim bozuldu,gerçekten baska bir dünya orası, babamlar da sizin gibi ilk görevleri d.bakırmıs ve annem daha 18 yasındaymıs, komsular eve gelirmiş,baslarlarmıs kendi dillerini konusmaya, annem de dayanamamıs,benim evimde benim anlayacağım dili konusun evime geliyorsunuz kelime anlamıyorum demiş
neyseki 2 sene yasayıp tasınmıslar ordan
sizin ne kadar daha var
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…