- 23 Mart 2012
- 1.697
- 11
kızlar dün kitaplarım geldi ama daha bitiremedim okumayı.ilk sayfalardayım.birazda rahatsızım.kafama takılan bir kaç şey var aslında.ben doğada serbest gezen tavuk yumurtasını bulamam bulsam zaten kendimden önce oğluma yediririm onu.köy tavuğunun kilosundan karatay ablamın haberi varmı acaba?ben evde sucuk yapamam elime yüzüme bulaştırırım.hadi onuda yemiyevereyim ne olucak ama ekmeksiz hayat ne kadar boşmuş yayada şimdi bana öyle geliyor. bu sabah kahvaltıda muhtemelen organik olmayan domates salatalık yedim.evde yapılmamış kasaptan alınmış sucuklu doğada serbest gezmeyen 2 yumurta.6 zeytin bunda sorun yok sanırım kendi zeytinini üreten bir amcamızdan almıştık.evde son kalan cevizleride ben yedim.artık yenisini alıcaz.2 kuru incir yedim.ee nasıl olucak bu iş.ben organik tavuk bulup organik yumurta yapmasını bekleyene kadar diyetidemi bıraksam.işe yaramaz mı yani.bence ekmek pilav makarna yememek bile benim için milat.
Önce hoşgeldin diyeyim.
Söylediklerinde çok haklısın. Organik ürün bulmak bazılarımız için zor veya pahalı. Şöyle yapalım mı? Karatay'a sadık kalalım. Organik yumurta bulana kadar market yumurtası yeriz. Sonra bir markette veya konu komşuyla konuşurken duyduğumuz bir dayıda bulunca da organik olanları alırız. Ama bulamadığımızda da bunu bahane etmez, markettekilerle yolumuza devam ederiz. Sağlık açısından muhakkak organik olanlar daha iyi ama kilo vermek açısından çok da farketmiyor bence. İyiniyetlimin her zaman dediği gibi: Asla erteleme, üşenme, vazgeçme... Bahane yok, hep birlikte vericez kiloları:)