Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

Bır bardak asıtlı ıcecekte on kasık seker var ama asıtlı oldugu ıcın bulantı yapmıyor.Katkı maddelerı olan gıdaları yerken tuzun sekerın farkına varmak zor. Margarınler trans yag ıcerıyor,zeytınyagı harıcı tum sıvı yaglarda ısıyla bozunuyor trans yaglara donusuyor,meyvelerı kaynatınca da trans yaglar olusuyor sonra damar tıkanıklıkları baslıyor mıllette,varısten bunamaya hatta sıroza kadar.Tıp ogrencılerı bıle bunama hapları kullanıyor artık.Damarları tıka sonra damar acıcı ılaclar kullanmaya basla ılac yapsa yapsa placebo tesırı yapar.

Asitli içecekleri oldum olası ağzıma koymam bu bir avantaj sanırım.
Yağ olarak da normalde sadece zeytin yağı kullanırım ama şimdiye kadar tükettiğim abur cuburların mirası bunlar bana ..

Su sıselerınden faydalanabılırsınız. Ya da kum torbaları var.

2 gün önce dr.gittim.kan değerlerime baktırmak için.Dr.İdrar ve kan istedi.1 ayı geçti karatay diyeti yapıyorum çünkü.Olur ya bir aksilik falan çıkmasın diye merakımdan gittim.Bugün sonuçlarımı gösterdim Dr.çok sağlıklısınız dedi.Maşallah bana:) ve bugün tartı ibresini 71 de gördüm ama sabah aç karnına tartıldım tabi:)

yazdiklarin cok guzel, bunlar kitapta yazmayan ekstra seyler. bunlari nerden ogreniyorsun cok merak ettim? ben de ogrenmek istiyorum:)
tas devri kitabini da okudun mu? okumadiysan tam sana gore mutlaka okumalisin. ben onu daha cok begendim.
soylediklerine aynen katiliyorum cok dogru seyler, daha da bildiklerin varsa vallahi bilmek isterim:)

bu arada sana bir sorum var ben mesela sekeri tamamen kestim kuru incir kuru kayisi falan da yemiyorum cunku az da olsa sekerli ve kisa zaman sonra tekrar aciktiriyor beni. ama boyle olunca da bagirsaklarim az calismaya basladi benim. bu diyete basladigimdan beri bagirsaklarim daha az calisir oldu. kahvaltida mesela lor peyniri tuzsuz zeytin yumurta ve bol yesillik domates salatalik ceviz yiyorum. ama bukadar lifli besin aldigim halde bagirsaklarim az calisiyor. yagli seyler yemiyorum tereyagi falan yemiyorum ben ondan midir acaba sende boyle bir sorun var mi? sicak bitki caylari falan biraz iyi geliyor ama bitki cayi da yaz mevsiminde icilmiyor ya:)

Kullandıgımız tuzlarda sadece ıyot var,aslında bol mınerallı kaya tuzlarını kullanmak lazım.

aynen canim ben de 38-40 arasi giyiniyordum kot pantolonlari, artik 36 giyiyorum:) super otesi bir duyguymus bu keske daha onceden bilseydik bunlari:)

Marankı geceden uc kuru ıncırı ıslatıp uc gun yeyın dıyor oda kabızlıga bırebır,ben arasıra magnezyum calcınıe kullanıyorum, cunku kronık kabızlık dıye bırseyde var uzuntuden de olabılyor bırde seyahat sırasında kabızlık oluyor bende.Sutte bagırsakları calıStırıyor. Okumadıysanız Secret ısımlı kıtabı tavsıye ederım. Yasemın Soysal ın Tek SUclu BEynınız ısımlı kıtabı da cok guzel.

Yararlı yaglardan tuketın derım,ben mumkun oldugu kadar az katkılı Sey tuketmeye calısıyorum. Yogurdumuda kendım mayalasam, 2lt kaynamıs sute yarım lımon sıkarak cokelek peynır yApsam DIlek Hanıf gıbı fena olmaz. Ekmegı kesıncE tuz fazlalıklarının yaptıgı odemler gıttı. Yuzum degıStı ya aynayla barıstım.Bagırsaklar calısır tabı tıkır tıkır bu doktora guvenıyorum. hadıyın kızlar tas gıbı olalım.

aynen canım, bende kitap yok doktorla diyet yapıyorum, ramazan dolayısıyla tatlı yiyorum bazı akşamlar,ramazan geçsin tekrar eski azmimle başlayıp incelmem lazım.ben yürüyüşe gidemiyorum iki küçük kızım var ama ağırlıklı ipim var onunla atlıyorum.düzenli yapılırsa yararı büyük..yüzümdeki ödemler demişken size sadece yüzümün olduğu eski ve yeni fotolarımı yükleyeceğim motivasyon için ama diğer laptobum kardeşimde resimlerde onda yüklü alınca en kısa zamanda yükleyeceğim..bende de kronik kabızlık oluyor ve magnese calcine benimde yanımdan ayırmadığım desteğim hele tatile değişik yerlere gidince kabızlık kaçınılmaz oluyor bende((

Tatlıyı unutursunuz sanırım. Ramazandan sonra aksam sekızden sonra lahana dahı yemezsenız gun ıcınde boyle bır ıstek olusmuyor. Doktor kıtapta kendıne bu konuda bır test yapmıs,aksam sekızden sonra lahana yemıs bu nedenle ertesı gun kan sekerı olcum degerlerı olumsuz cıkmıs. Bır de aralarda ara ogun olarak bırseyenmeyecek , zorunlu olmamak kaydıyla cevıze ızın vermıs. Zaten aksam sekızden sonra yemeyınce gun boyu acıkma pek olmuyor aslında.

Canım tatlı ısterse kendıme kuru kaysı,kuru ıncır ya da sut teklıf edıyorum. Illakı o tatlı dıyorsa beynım, ac olan beynım yanı bedenım degıl.Bır bardak su ıcıyorum o kadAr. Eger ac olsaydı beden kuru kaysıya kuru ıncıre ya da sute hayır dıyemez.

Sabah 1 bardak sut,oglen 1 tabak salata ,aksam ızgara salata yıyecegıne daır ajanslarıyla kagıt ımzalayan mankenlerı nasıl dayandıgını. Sımdı anlıyorum aksam sekızden sonra bırsey yemıyorlar tabı,kan sekerı ertesı gun pık yapıp acıktırmıyor.Uc ogun var akıllarında.Ara ogun yok. Karatay dıyetı ruh saglıgını destekleyen ekmegın yerıne cevızı,fındıgı,fıstıgı onermıs.Bır ınce bellı cay bardagı kadar yetıyor ınsana kahvaltıda.Ben tatlı kacamagımı kuru kaysı ve cevızle yapıyorum. Sutlu tatlıları katkı maddelerı ve nısasta vb ayrıca basıt seker ıcerdıklerınden sevgıyle ugurladım.

alışkanlıklardan vazgeçmek gerçekten zor.ben ekmeğe çok düşkün olan biri olmamama rağmen şekere dayanamayan bir insandım.Özellikle her gün 1 litre kola içerdim.boyum 1,80 tabi boyumada güvenerek nasıl olsa kaldırır diye diye tartıda ibre 77 gösteriyordu.kocaman bir göbeğim vardı.Hamilemisin diye soranlara yok demekten sıkılmıştım.Bir gün tak etti hemen kendimi dost kitapevinde buldum.Karatay kitabını aldım ve o akşam okumaya başladım ve bir solukta kitabı okudum.söz vermiştim.Ben mali müşavirim yani oturarak çalışıyorum.Hep ye iç otur.Kitaba uyacaktım.Önce zor oldu.Ama motivasyonumu yüksek tuttum.1 ayı bitirdim şimdi bu düzene alıştım.Ne kadarda yanlış besleniyormuşum meğer.Bugün oğlum pasta istedi ona tabiki yapacağım. Kendim için bir dilim yemek aklımdan bile geçmiyor. tartıda 71,50 geliyorum şu an.Sabah önceden içine artık giyemediğim kotu rahatça giyebilmenin özgürlüğünü yaşadım.Karatay diyetinin en güzel tarafı aç kalmamak sabah menüsü oldukça doyurucu.Ceviz,yumurta,zeytin peynir domates salatalık derken zaten doyuyorsun ekmek ihtiyacın olmuyor.Ben birde ballı tarçın çayı içiyorum.yanında demeyin keyfime.Öğlen büroya 3 köfte götürüp teflonda yağ koymadan pişiriyorum yanınada semizotlu yoğurdum oluyor genelde.Akşamda mümkün bir sebze yemeği yanında salata. 8 de sonrada ağzım kurursa 1 soğuk su bardağına yarım limon sıkıyorum buz gibi onu içiyorum.böylelikle kola alışkanlığımı körelttim.Onu yerine limonlu soğuk su içiyorum.Spor yapamıyorum bir tek evde mekik aletim var onunla mekik çekiyorum.Birde heryere arabayı kullanmıyorum yürüyorum.Hamur işlerine,marketlerde bulunan katkılı gıdalara,bazı meyvelere veda ettim.Tatlı isteğimi kuru kayısı ve incire tarçın ekip yiyorum bastırıyor o hissi.Özellikle adet dönemine yakın oluyor zaten o zamanda 1 şeftali yada biraz üzüm yiyorum. Karatay diyetindeki gibi herşeyi doğal yolla bulup tüketmek mümkün olmuyor tabi.Ama doğala yakın şeyler tüketmekte fayda var.Son kullanma tarihleri az olanlarları tercih ediyorum.O uzun ömürlü olan kutu sütleri almıyorum mesela.Şimdilik bu kadar gelişmeleri takip ediyorum .Karatay diyetinin diyetten öte yaşam tarzı olduğunu düşünüyorum.

Son düzenleme:
Kızlar sizi takipteyim Gül,Nonis ve Jazam özellikle üçünüzü...
Kendımı ıradesız sanırdım hep,sekerı karbonhıdratı keselı doyuyorum.Meyvelerı tam kestım sekermısler,kuru kaysı ,yaban mersını vb tuketıyorum.Tereyagı ve zeytınyagına muhabbetım arttı dıgerlerı trans yaga donustugunden kullanmıyorum.Fındık fıstık cevız ve aycıcegı cekırdegıyle barıstım. Kalorı hesabı yapmıyorum ama ıncelıyorum. Daha oncelerı dukan dıyetı uygulamıstım cok begendıydım o dıyetı sonra o kıtabı esı kılolu bır arkadasa verdım cok gecmeden seda sayanın programına Karatay dıyetı kıtabını yazan bu doktor hanım cıkmıstı,hemen uygulamaya basladım ınternetten buldugum kadarıyla kılolar gıdıyordu sonra markette kıtabı gorunce alayım bu doktora vefa borcumu odeyeyım dedım,ıyıkı almısım sekızden sonra bırsey yersem basıma nelerın geldıgını anladım.Yemekle ılgılı konusan herkesı dınlıyorum.

Bır kedım var onada seker hastası olasın dıye cok yedIrmıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…