- 30 Ağustos 2009
- 2.047
- 3.285
- 333
- 31
- Konu Sahibi Vejetaryen Zombi
-
Ebelik sıkıntılı bir bölüm, önermem. Ebelik okuyan arkadaşlarım hemşireliğe geçmeye çalışıyorlar. Tabii bu benim duyduklarım. İyice araştır.
Bir de sen sayısalcı mısın, tm misin? Bir hemşirelik bir sosyal hizmetler diyorsun...
Dediğiniz şey çok mantıklı teşekkür ederim uygulayacağım onuSenin yerinde olsam önlisans kpss atama puanlarını araştırırım. Önlisans kpss sınavını çıkartıp kendimi değerlendiririm. Atıyorum hiç çalışmadan 60 almıssındır , kararını verirsin ben bu puanı atanabileceğim puana yükseltirim ya da yükseltemem şeklinde.
Artık her bölümün sonunda iş bulma sıkıntısı var. O yüzden önlisans kpss değerlendirmeni öneririm.
Ama bu senin geleceğinle ilgili çok mühim bir konu.Aileni karşına al bi seferliğine uzunca konuş babanla istemediğin bölüme gitme bence işkenceye döner üniversite hayatın.Ama işte evdekilerden korkuyorum yani babam çok önemsiyor başarı mevzularını bugün bile planını hazırladım şunu yapcaz vs diyor bide dershaneye de gitmem büyük ihtimalle sürekli karışacak gerginlik olacak diyede korkuyorum
evet huzur evleri falan ozelde de varHepside kpss ile alıyor ama galiba özel kurumlarda oluyor bu yerler
Babam zaten mezuna kalmamı istiyor da o çalışma seklime çok karisiyor şunu yap bunu yap diyeAma bu senin geleceğinle ilgili çok mühim bir konu.Aileni karşına al bi seferliğine uzunca konuş babanla istemediğin bölüme gitme bence işkenceye döner üniversite hayatın.
Çok tesekkur ederim yardımınız içinevet huzur evleri falan ozelde de var
Mezuna kalırsam zaman kaybı olarak düşünme bence hem okul hem sınav hazırlığı çok zor gidiyor zaten şimdi şu girdiğin sınavı tecrübe olarak gör rahat bi nefes al daha umutlu daha mutlu olarak devam et sınavına tekrar hazırlan daha güzel istediğin bir bölüm olsun hedefine odaklan sınav ortamını gördün şimdiye kadar yaptığın hazırlıklar yanına kar şimdi onların üzerine koymaya devam et başarılarGünaydın herkese moralim gerçekten çok ama çok bozuk içimde sürekli daralma var uyuyamıyorum sebebi sınav sonuçları. Normalde geçen yıldan daha fazla çalıştım ama ilk gün stres yüzünden matematikte normalden çok az yaptım ikinci günde yine matematikten çok yanlışım cıktı 40-45k civarı bekleyen ben 155k yaptımne yapacağımı inanın bilmiyorum istediğim yer zaten gelmiyor. Normalde 4 yıllık tutuyor ama sosyal hizmetler uluslarasi ilişkiler gibi bölümler bu bölümlerde de dışardan okuma ve ülkedeki üniversite çokluğundan ötürü okusam da zor iş bulurum gibi geliyor burda harcayacağım yılı 2 yıllık okuyarak harcayayım diyorum ama orda da sağlık dışında yapabileceğim ve hemen iş bulabileceğim meslek bulmak çok zor tıbbi görüntüleme paramedik odyoloji var ama baktım hem alım az hemde puan çok yüksek.
Şimdi bu durum beni üzüyor çünkü ben yaşıtlarım çalışmadığında gezdiginde dolastiginda hep çalıştım özellikle matematiğe temel matematiği zayif arkadaşımla aramda 24k fark var 9.sınıftan beri çalışmamın karşılığı bu muydu dedim kendime erken farkındaydım ve erken çalıştım ama buna rağmen kötü almak beni çok üzdü.
Şimdi mezuna kalma ihtimali de var yaş konusunda yıl kaybı vs çok düşünmüyorum çünkü hem nolursa olsun her türlü yaşım ilerleyeceği için hemde yılın son aylarında doğanlardan olmama rağmen okula erken yazıldım yani bu yıl 12.sınıf olmam lazımama evdekiler yüzünden kalmaktan korkuyorum biraz araları limoni ve özellikle babam başarı sever birisi abartmıyorum ilkokuldan beri sürekli sınavlar da başarılı ol düşüncesini empoze etti bide zaten onla aram çok iyide değil artık kafayı yemekten korkuyorum o kadar mutsuzum ki uyuyamıyorum nefes darlığı çekiyorum sizce ne yapmalıyım sırf gitmek birden işebaşlayıp para kazanmak için 2 yıllık mantıklı mi yoksa onun yerine mezuna mi kalayım yada kuaförlük mü
Bide şey herhalde sadece psikoloji istediğim için ister istemez bi tek o olmazsa nolur kazanmam şart düşüncesine girdim o galiba gergin hissetmeme sebeb oldu sınavda patlak verdi çünkü milli savunmaya da girdim orda bi beklentim yoktu kendimi denemek istedim ve rahat geçti sınavım ama asıl sınavda tam tersiMezuna kalırsam zaman kaybı olarak düşünme bence hem okul hem sınav hazırlığı çok zor gidiyor zaten şimdi şu girdiğin sınavı tecrübe olarak gör rahat bi nefes al daha umutlu daha mutlu olarak devam et sınavına tekrar hazırlan daha güzel istediğin bir bölüm olsun hedefine odaklan sınav ortamını gördün şimdiye kadar yaptığın hazırlıklar yanına kar şimdi onların üzerine koymaya devam et başarılar
Kuzenim arkadaşıyla konuştu ataması yok şuan yazmasın demiş kararsız kaldım yaz diyende çok yazma diyende siz neden yaz diyorsunuzsosyal hizmetler tercıhın olmalı.
Matematiğim aslında iyidir ama sınavda gösteremedim bunuüniversite sınavı mı?mezuna kalabilirsin ama matematiği halletmen lazım.benim olmadı ne yazıkki umarım sizin olur.yaş aile vs çok takılma.maddi imkan varsa ve başarabileceğinden eminsen kal.şimdiki aklım olsa kalmazdım mezuna.bu konuda dertliyim
bu yıl girmedim baya oldu gireli ama geçmiş günler canlandı gözümde.mezuna kaldım istediğim yer gelmedi sadece matematik yüzünden.1 kere kazandım yazmadım 2 kere küsüratla kaçtı öyle diyeyim yaniMatematiğim aslında iyidir ama sınavda gösteremedim bunusiz de bu yıl mi girdiniz niye pismansiniz
Sınıf öğretmenliğin de biraz küçük yerler tutuyor çocuklardan nefret eden biri değilim sabırlıyım ama pek sıcak gelmiyor bilmiyorum kararsizim stres yüzünden kaybettim çünkü başka alternatifim yoktu olmazsa napcam düşüncesi vardı ama çözümü olmayınca yapmak zorundayıma dönüştü beynimde patlak verdi sınav günü bu yıl aslında bunu yenip sakin olmayı öğrenmeyi başarıp sınav için hazırlanmayı da düşünüyorumbu yıl girmedim baya oldu gireli ama geçmiş günler canlandı gözümde.mezuna kaldım istediğim yer gelmedi sadece matematik yüzünden.1 kere kazandım yazmadım 2 kere küsüratla kaçtı öyle diyeyim yaniseveceğimi düşündüğüm ama sonra sevmediğim bir bölümü 2 yıl okudum.okurken sınava girdim hukuk fakültesi kazandım okulu bıraktım.bu yıl mezun oldum.avukatlık stajımı yapacağım.hayat hikayemi anlattım ama kısacası çok zorunda kalmadıkça veya kendinden emin olmadıkça kalmamak lazım mezuna.arkadaşlarımdan kalanlar oldu sadece 1-2 kişi hedefine ulaştı.tabi alternatif istediğin bir yer yoksa sevmediğin bölümdense 1 kere mezuna kalmak daha iyidir.4 yılım falan yaptığım yanlışlarla gitti.
Msü sınavına girip istediğim şekilde yaptım bi hedefim olmamasına rağmen ama asıl sınavda dondum kaldım o yüzden stresten olduğunu düşünüyorum bide alan matematiktenilk sınava girdiğim sene (2009 veya 2008) inşaat mühendisliği mimarlık vs. Geldi.Çizimim olmadığı için gitmedim.2.sene yeniden hazırlandım niyetim eczacılıktı puanım yetmedi o yıl sayısalcılar edebiyat sınavına da girebiliyordu ben edebiyat sınavına da girdim.Eczacılık hedeflerken avukat oldum.Kısmetten öte köy yok.Tekrar hazırlanmak istiyorsanız kendinize güveniyorsanız deneyin ucunda ölüm yok sonuçta.
Işte evdekilerden ürküyorum biraz yani çok karışıp gerginlikdenBir yil daha hazirlan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?