- 5 Eylül 2015
- 1.139
- 488
- 123
- Konu Sahibi Vejetaryen Zombi
-
Evet hiç uyumadım bugün moralim de bozuktu gitmek için gitme moduna girdim ama daha sakinim şuan sizler olsun çevrem olsun daha mantıklı düşünmemi sağlıyorBelli bir hedefin var mıydı başta?
Şu an seçeceğin her tercih hangisinde iş bulurum kaygısıyla olacak gibi. Yaşın daha genç mezuna kal derim. 4 seneye neler neler değişmez ki, bugün alım çok olur yarın önü kapanır. Bu yüzden severek yapabileceğini düşündüğün bir bölüm seçmeyi düşün, sadece iş kaygısı gütme.
Canım gençlere tavsiye ettiğim tek şey SAĞLIK SAĞLIK SAĞLIK!Günaydın herkese moralim gerçekten çok ama çok bozuk içimde sürekli daralma var uyuyamıyorum sebebi sınav sonuçları. Normalde geçen yıldan daha fazla çalıştım ama ilk gün stres yüzünden matematikte normalden çok az yaptım ikinci günde yine matematikten çok yanlışım cıktı 40-45k civarı bekleyen ben 155k yaptımne yapacağımı inanın bilmiyorum istediğim yer zaten gelmiyor. Normalde 4 yıllık tutuyor ama sosyal hizmetler uluslarasi ilişkiler gibi bölümler bu bölümlerde de dışardan okuma ve ülkedeki üniversite çokluğundan ötürü okusam da zor iş bulurum gibi geliyor burda harcayacağım yılı 2 yıllık okuyarak harcayayım diyorum ama orda da sağlık dışında yapabileceğim ve hemen iş bulabileceğim meslek bulmak çok zor tıbbi görüntüleme paramedik odyoloji var ama baktım hem alım az hemde puan çok yüksek.
Şimdi bu durum beni üzüyor çünkü ben yaşıtlarım çalışmadığında gezdiginde dolastiginda hep çalıştım özellikle matematiğe temel matematiği zayif arkadaşımla aramda 24k fark var 9.sınıftan beri çalışmamın karşılığı bu muydu dedim kendime erken farkındaydım ve erken çalıştım ama buna rağmen kötü almak beni çok üzdü.
Şimdi mezuna kalma ihtimali de var yaş konusunda yıl kaybı vs çok düşünmüyorum çünkü hem nolursa olsun her türlü yaşım ilerleyeceği için hemde yılın son aylarında doğanlardan olmama rağmen okula erken yazıldım yani bu yıl 12.sınıf olmam lazımama evdekiler yüzünden kalmaktan korkuyorum biraz araları limoni ve özellikle babam başarı sever birisi abartmıyorum ilkokuldan beri sürekli sınavlar da başarılı ol düşüncesini empoze etti bide zaten onla aram çok iyide değil artık kafayı yemekten korkuyorum o kadar mutsuzum ki uyuyamıyorum nefes darlığı çekiyorum sizce ne yapmalıyım sırf gitmek birden işebaşlayıp para kazanmak için 2 yıllık mantıklı mi yoksa onun yerine mezuna mi kalayım yada kuaförlük mü
Zaten dershaneye gittim bu yıl hiç de faydasını görmedim sözel de artışım oldu işte çoğu yerde böyle maalesef. Bakalım sosyal hizmeti övenler de oldu araştırıcam bana uygunsa kendimi geliştirerek de iş bulacağım bi alansa gideceğim yada özel de fiyatı uygunsa psikoloji belki olur ama baktık olmadi mezuna kalırım büyük ihtimalle sizin dediğiniz gibi o tarz kurslarda eğitim alıp elimde meslek olur en azından yada bu yıl matematik batırdı beni biraz fen de çözerek sayısal puan yaparım kendime en azından olmadi hemşirelik vs yazarım o da olmadı kuaförlük derimDershane vb bir kursa gitsen sınava yeniden hazırlansan olmaz mı ? O bahsettiğin bölümleri açıköğretimden bile okuyabilirsin ki iş alımı vs çok olmayan bölümler. Ayrıca bende 2 yıllık okudum ve sırf okumak için okudum desem yeridir emlak bölümüydü bitirdim 2 yılda dışarıdan işletme okudum bana ne katkısı oldu dersen hiç. Emlak üzerine iş yapmıyorum. Muhasebede çalışıyorum meslek lisesi çıkışlı olmamın bir avantajı sadece. O Yüzden iyi düşün derim.
Kuaförlükte kötü meslek değil aksine şuan benim yeteneğim olsa kursuna vs gidip o işe girişmek isterim eskimeyen modası geçmeyen bir iş. Öğrenince kendi yerinide açabilir insan ama ben olsam ismek gibi kurslara katılır el becerimi geliştirirken dershaneye de gider sınava yenıden hazırlanırım duruma gore karara varırım. Baktım sınavı yıne ıstedıgım sekılde kazanamadım kuaforluge yogunlasır acıkogretımden ıstedıgım bolumu okurum.
Ona bakmadım ama tercih etmeyi pek düşünmeyebilirim çünkü gerçekten çok sabir istiyor tamam sinirli değilimdir ama o sabilere yanlışlıkla kızsam kötü olur benim için bide kuzenim okuyor bölümü bazen kaşık tutamayanlar da olabiliyormuş cidden sabır ve emek istiyorİş alanında 4 yilliklar daha fazla tercih ediliyor. Zihinsel Engelliler öğretmenliği bölümünün onu de çok açık puanınız ona yetiyor mu?
Bakalım sosyal hizmetler uyarsa benim için yazmayı düşünüyorum obur türlü mezuna kalırım herhalde abim de sizin gibi düşünüyor yaşın daha genç 1 yıl sınav için uğraşsan bisi olmaz obur türlü zaten kpss vs bunlar için vakit kaybedince daha sıkıntı dediFakülteyi 4 yılda bitirmek için kasmıs biri olarak söylüyorum, okulu erkenden bitirmeye çalışmak dünyanın en gereksiz olayıymış. Ha bir yıl önce mezun olmuşsun ha bir yıl sonra hiç önemli değil. Yapabileceğine inanıyorsan bu yıl mezuna kalıp tekrar çalış.
Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu, Huzur evleri, Ceza ve İnfaz Kurumları, Belediyeler ve AdliyelerBaşka neler var sosyal hizmet mezununun çalışacağı yerler yada devlete girse bile ataması nasıl biliyor musunuz bide her aileye sosyolog net olacak mi
Benim arkadaşımın annesi de sizin gibiydi hem çocuklarını büyüttü hem sınava girip okudu çalışıyor şimdi sizde güzel yerler kazanırsınız inşallah
Zaten iş olanakları genel olarak düşük olduğu için en azından sevdiğin mesleği yap kendini geliştir sonra ona göre ilerlersin diyorum şimdi sırf gitmek için 2 yıllık okusam hem sevmedigim iş olur hemde iş bulamama durumu olur daha da depresif olabilirimGönlünüzden ne geçiyorsa onu yapın. Bu hayatı iyisiyle kötüsüyle siz yaşayacaksınız. Ileride pişman olacak veya olmayacak olan kişi sizsiniz. Önce kulağınızı etrafınızdaki kişilere kapatın. Düşünün ben ne istiyorum. Bu işleri yaparsam mutlu olur muyum diye.
Ayrıca iş olanak durumlarını düşünmeyin derim. Çünkü 2 veya 4 yıl sonra ne olacağı asla belli degil.
Hepside kpss ile alıyor ama galiba özel kurumlarda oluyor bu yerlerSosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu, Huzur evleri, Ceza ve İnfaz Kurumları, Belediyeler ve Adliyeler
Sağlık da her alan için geçerli değil ama mesela tıbbi görüntüleme var normalde çok iyi bölüm ama arkadaşım artık eski ataması yok dedi zaten maalesef ülkemizde bi meslek iyi atıyor diyorlar hoop 2 3 yıl geçiyor önü kapandı diyorlar hemşirelik falan tutsa yazardım ama maalesef olmuyor işte bakalım daha çok var tercih bitmesine net karar veririm galibaCanım gençlere tavsiye ettiğim tek şey SAĞLIK SAĞLIK SAĞLIK!
İşsiz kalmak için artık öyle dandik üniversiteden mezun olmana gerek yok. İstanbul Üniversitesi Mühendislik fakültesi mezunuyum. İlk mezun olduğum zamanları düşünüyorum da... İş bulabilmek için anam ağladı desem yeridir. İş bulamadığı için Rusya'ya giden İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisi mezunu arkadaşlarım bile vardı.
Git sağlık oku. Mezun olur olmaz işin hazır. Mis gibi. Asla stres yaşamazsın.
Çok düşünme ve direk sağlık yaz. İstersen 4 yıla da tamamlarsın hem.
Ama işte evdekilerden korkuyorum yani babam çok önemsiyor başarı mevzularını bugün bile planını hazırladım şunu yapcaz vs diyor bide dershaneye de gitmem büyük ihtimalle sürekli karışacak gerginlik olacak diyede korkuyorumBen olsam bi sene daha hazırlanırım istediğim bölüme giderim
Bakalım sosyal hizmet uyarsa bana yazarım olmadi mezuna kalırım ama işte korkum hem babam çok başarıya takıntılı karışacak evde gerginlik çıkacak korkum var bide tekrar başarısız olma korkusu gerçi onun sebebi küçüklüğümden beri başarılı olmalıyım düşüncesi içinde olduğumdan galiba bunu stres olarak yansıtmadım ama sınav anında yansıdı hep sanırım çünkü lise hayatimda da hep sınavlarda özellikle üstüne aşırı düştüğüm matematik de istediğim verimi alamadım ama şimdi en azından mezuna kalırsam hemşirelik ebe kuaför gibi alternatifleri sunarak kednimi rahatlatabilirim belkimezuna kalmaktan korkmayın...
yeter ki istediğiniz alan olsun...
severek okuyun severek işinizi yapın...
iş seçimi çooook öenmli...
Bakalım sosyal hizmet uyarsa bana yazarım olmadi mezuna kalırım ama işte korkum hem babam çok başarıya takıntılı karışacak evde gerginlik çıkacak korkum var bide tekrar başarısız olma korkusu gerçi onun sebebi küçüklüğümden beri başarılı olmalıyım düşüncesi içinde olduğumdan galiba bunu stres olarak yansıtmadım ama sınav anında yansıdı hep sanırım çünkü lise hayatimda da hep sınavlarda özellikle üstüne aşırı düştüğüm matematik de istediğim verimi alamadım ama şimdi en azından mezuna kalırsam hemşirelik ebe kuaför gibi alternatifleri sunarak kednimi rahatlatabilirim belki
Evet gerçekten güzel meslekler ama eğer düşünürseniz ve olursa hemşirelik daha mantıklı çünkü onlar hastahanede çoğu yerde çalışabiliyormus ama ebelik tek bi alanhemşirelik ve ebelik bence güzel bölümler...
özellikle ebelik..
hatta geçen içimden ebelik mi okusam ki dedim eğlenceli ve manevi olarak da tatmin edici geldi bir an...
hayırlısı olsun sizin için...
Bak işsizlik sorunu çok kötü. Bir müddet sonra kendini boşlukta hissediyorsun. Arkadaşların geziyor, tatile gidiyor, hatta ufak ufak yatırımlar yapmaya başlıyorlar, araba alıyorlar... Sen işsizsin diye evden dışarı adım atmamaya çalışıyorsun aileme yük olmayım diye. Yani şuan yaptığın stresin en az 1000 katı belki de 10.000 katı daha kötü bir durum. İnan bana... O yüzden işsiz kalma ihtimalin en az olan hangi meslekse onu seç direk!Sağlık da her alan için geçerli değil ama mesela tıbbi görüntüleme var normalde çok iyi bölüm ama arkadaşım artık eski ataması yok dedi zaten maalesef ülkemizde bi meslek iyi atıyor diyorlar hoop 2 3 yıl geçiyor önü kapandı diyorlar hemşirelik falan tutsa yazardım ama maalesef olmuyor işte bakalım daha çok var tercih bitmesine net karar veririm galiba
Haklısınız bi müddet sonra bunlar daha önemli hale geliyorBak işsizlik sorunu çok kötü. Bir müddet sonra kendini boşlukta hissediyorsun. Arkadaşların geziyor, tatile gidiyor, hatta ufak ufak yatırımlar yapmaya başlıyorlar, araba alıyorlar... Sen işsizsin diye evden dışarı adım atmamaya çalışıyorsun aileme yük olmayım diye. Yani şuan yaptığın stresin en az 1000 katı belki de 10.000 katı daha kötü bir durum. İnan bana... O yüzden işsiz kalma ihtimalin en az olan hangi meslekse onu seç direk!
Evet tmyim işte korkum şu babam sürekli çalışma düzenime karışıyor benim dediklerimi yapacaksın vs diyor öyle olunca gerginlikten korkuyorumO gücü görüyorsan kendinde kal mezuna. Ama istediğin bölüm de önemli. 45k yapıp yine sosyal hizmetler ya da 2 yıllık myo yazacaksan zahmet etme boşuna, şimdiden yerleş.
Ama bana kalsa hedefini yüksek tut. Sanırsam tm'cisin.
Güzel bir çalışmayla istediğini koparırsın. Bol şans
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?