- 23 Ağustos 2012
- 49.514
- 229.550
-
- Konu Sahibi Hayat ne garip
Su tek tip cümleleri sanırım sen de lisede ezberledin. Once sınava çalışsın sonra otursun düşünsün gibi bir saçmalıkla hayatı kayan bir sürü kişi var klasiktir bu cümle önce puana bak puana göre meslek seç . Başarılı çocuk diye bir tanım yok ama olsaydı da fen liseli olması gerekir diye bir ibare yazmazdı çünkü başarılı olmanın sayısalcı olmakla alakası yok .
Ez cümle buydu evet. Sağlık meslek liseleri bunun için var.Konuyu uzatmak istemiyorum, tüm saglıkçılara da saygım var annem de hemşire ama hemşirelik fen lisesinin ederi degil. Hemşire olmak isteyen çocuk neden fen lisesine gitsin, neden fazla fazla ders yüküyle uğraşsın?? Söylemek istediğim buydu.
Kafan da kariyerin kadar güzel galiba başka türlü bu kadar sacmalanmaz asfg konu sahibi senden değil benden istedi aasfgda tamam aşkım sen yorum yaz benden istemediğini deseydin ben zaten seni dinlerdim çok pardonMatilda Allahın aşkına alıntılamayı birak artık ugraşma.
Konu sahibesinin çocuğu basarilı yazdım, sayısalcı olduğu icin değil Fen liseli olduğu için. Ben de Anadolu liseliydim, dersane sınıfımda da Fen liseliler vardı öğrenci profilini biliyorum yani - kısaca yazayım akıllı ve çalışma disiplini olan çocuklar. Konu sahibesi de o yüzden güzel kariyeri olan ve akıllı üyelerden yorum istemiş, benden yani senden değil.
Bana cevap yetistircem diye insanların konusunu baltalama, birak artık.
Meslek sahibi başarılı kişilerle görüştürün onlar genelde güzel tavsiye veriyor. Benim tavsiyem bir kaç tane seçeneği olacak bir bölüm seçsin. Kendini sınırlamasın. Mesela psikolojik danışmanlık isteyen birine psikolog ol demiştim, sonra mezun olunca terapist oldu, iyi ki öyle seçmişim demişti. Genetik isteyen birine de doktor ol sonra istersen genetik yaparsın demiştim, şimdi o kişi cerrah ve iyi ki genetik okumamışım diyorSlm bayanlar
bu platformda çok başarılı kariyerli eğitimli bayanlar var.sizlerden öneri bekliyorum fikirlerinizi önemsiyorum.
Size sormak istediğim şey şu.
Kızım 9. Sınıf öğrencisi zaman su gibi geçiyor.universite için hangi bölümü seçmeli bir türlü karar veremiyor kizim .kızım sayisalci fen lisesi öğrencisi
Hangi bölümü secse gelecek için iyi bir seçim olur geleceği açık olur.
Herkes her bölüme küp buluyor etraftan duydugunuz gorsugumuz bu çocuklar ne okuyacak ilerde peki
Aşklarım sağlık meslek liselerinin mezuniyet hakları değişti yani eskisi gibi ebe değil ebe yardımcısı hemşire değil hemşire yardımcısı olarak mezun veriyor eskiden olduğu gibi sağlık meslek lisesinden mezun olan hemşire veya ebe olarak çalışamıyor . Üniversite okuması gerekiyorEz cümle buydu evet. Sağlık meslek liseleri bunun için var.MissCherryBlossom bunu ifade etmek istemiş,zaten sağlık okumak isteyen çoğunluk bu okulu da tercih ediyor. Sadece fen lisesi olarak değil
Evet biliyorum sağlık okumak isteyenler tercih ediyor genelde sağlık mesleği demek istedim. Benim birkaç arkadaşım vardı,2014 mezunuyum liseden o zaman da direk geçiş hakkı yoktu, üniversitede mesela hemşirelik tercih etmeyip yaşlı bakım okuyan, laboratuvar bölümü çıkışlı olup biyoloji kazanan,yine laboratuvar okuyup üniversitede hemşirelik kazanan da vardı. Demek istediğim değişiklik değil sağlık isteyen özellikle tercih ediliyor mesela önceden çocuk gelişimi kız meslek liselerinde tercih ediliyordu şimdi tm çıkışlılar da okul öncesi öğretmenliği kazanıyor ama genelde ordan tercih ediliyordu eskiden.Aşklarım sağlık meslek liselerinin mezuniyet hakları değişti yani eskisi gibi ebe değil ebe yardımcısı hemşire değil hemşire yardımcısı olarak mezun veriyor eskiden olduğu gibi sağlık meslek lisesinden mezun olan hemşire veya ebe olarak çalışamıyor . Üniversite okuması gerekiyor
Hanımefendi çocuk zaten kararsız zaten bir idaeli olsa vazgeciremesem burda sormam.ben ve babası ona yöne vermeliyiz bizi dinler ama tabiki onunda geleceğine faydalı olucak ve mutlu olucagi bölümü okuyup meslek sahibi olmasını istiyroruzÜniversiteyi siz değil çocuğunuz okuyacak kendisi seçip istemeli ilgi ve yeteneklerine göre en önemlisi mutlu olduğu bir işi olmalı veliler sanki kendisi okuyacakmis gibi davranıyor çocuklara baskı kuruluyor bir anne olarak isteğiniz şeyi okuyup rahat iş bulması sizi anlıyorum ama günümüzde zaten diplomanın iş garantisi yok. Yeteneği varsa yazılım düşünebilir hemen atansın diyorsanız ebelik hemşirelik olabilir ama dediğim gibi çocuk istemezse olmaz
Aynen öyle onalra birakilirsa kim bilir ne seçer sonra pişman olması geri dönüşümde zor büyük emek veriliryor eğitimin hali belli çocuklar zaten yipraniyorBazen çoçuklara bırakmamak lazım bence çünkü benim yiğenimde aynı yaşlarda ve garson olmak istiyor
Çok tşkler fikir için ışık oluyor bize bunalr.9 bence daha erken fen liseliyse zaten seçenek pek yok tıp veya muhendislik varbence lisede sınava yoğunlassın alabileceği en yuksek puanı almaya odaklansın. Sonrasında oturur düşünür tıp mı mühendislik mi diye.
Ben derece yaptım, derece yapan bolca fen liseli tanıyorum hepsi de gayet memnun hayatlarından. Fen liseli çocuk basarılı çocuktur, o çocugun hayatini ortalama insanların laflarıyla hazırlayamazsınız. O yüzden başarılı insanlara danışın. Ben tıp, elektronik müh, bilgisayar müh 3lüsünden birini tavsiye ederim. Türkiyede yasamak istiyorsa elektronik, yurtışı istiyorsa bilgisayar, ilgisi varsa tıp. Sınav işleri bitince dilerseniz tekrar konuşuruz
Benimde gönlüm mühendislikten yana elektrik mühendisliğiBen doktoralı bir mühendis olarak hemen yorum yapayım, en iyi meslekler şu anda ve gelecekte kesinlikle yazılım mühendisliği ve bilgisayar mühendisliği veri bilimi, veri madenciliği vs gibi alanlarda uzmanlaşabilir kolayca iş bulabilir her yerden çalışabilir ikinci seçenek elektrik elektronik mühendisliği ya da elektronik ve haberleşme mühendisliği daha garanti bir meslek istiyorsanız tıp okuyabilir ilgisi varsa ve zorlanmayacaksa, ben müh okuduğuma hiç pişman değilim yine olsa yine 40 kere okurdum
Sağlik da çalışana gereken saygı kalmadı.ve kızım sağlık alanında yapamaz baktı fikirleri değişti son senesine geldi yapacağını düşündü saygı duyarım ama yıpratıcı ve zor sağlıkFen lisesi olduğu için bölümü sayısal alanlardan olması gerek. İlgisi yönelimi neyeyse onu olsun.ebeyim aile hep sağlıkçı doktorundan fizyoterapistine kadar. Sağlık camiası bitik. Çocuklarımın kesinlikle olmasını istemem onları teşvik etmem ama olacam diyorlarsa da önünde engel olamam. İyi bir universitenin mühendislik bölümü yada pilotluk okusun isterdim kendi gönlümden aynı pozisyonda çocuğum olsa .
Söylediklerine çok katılıyorum miss ancak şehrimde eski bir düz liseyi fen lisesine çevirdiler. Bir kaç tane de imam hatip fen çıktı yanlış hatırlamıyorsam. Eğer köklü bir fen lisesiyse o çocuk zaten bir şekilde yolunu bulur umarım güzel yerlere de gelir. Sonradan çıkan çakma fen liselerinden ise o da işte kader kısmet çocuğun potansiyeline göre bir şeylere ulaşırsınız konu sahibi. Söylediklerim yanlış anlaşılmasın çocuk zaten en kötü ortalama 400 civarı bir puan almıştır o durumda ki bir öğrenci için de güzel seçenekler çıkar illa ki. Sadece her fen aynı seviyede değil artık. Eskiden 480-490 altında fen olmazdı ilk %1 lik dilime girenler girerdi. Benim zamanımda bile bu kadar çok fen yoktu.Konuyu uzatmak istemiyorum, tüm saglıkçılara da saygım var annem de hemşire ama hemşirelik fen lisesinin ederi degil. Hemşire olmak isteyen çocuk neden fen lisesine gitsin, neden fazla fazla ders yüküyle uğraşsın?? Söylemek istediğim buydu.
Sporun hiçbir dalıyla profesyonel ilgilenmiyor.yuzmeyi sever.Bu konuda annesi olarak fikriniz yoksa, listeden meslek seçmeye çalışıyorsanız çocuğunuzun müfredat harici ilgi alanı da yok demektir. Bence onun ufkunu açın, neyi sevdiğini nelere merak duyduğunu keşfetmesine yardımcı olun. Halkımızın ezberlediği “sözde” önü açık bölümler, devlete girer kafası rahat olur düşünceleri milenyum çağı ve çocukları için çok bayat düşünceler. Artık orijinal, inovatif bir nesil yetiştirmemiz gerekiyor. Büyük ihtimalle ne kadar kazanır, iş bulması hangi bölümde kolay olur gibi geleneksel kaygılarınız var şu an. Hepimiz aynı algılarla yönlendirildik ve meslek sahibi olduk, sonuç; neslimizin büyük çoğunluğu mutsuz. Yeteneği, becerisi ve ilgisi neredeyse oraya yönlendirin. Sadece sınavlara çalışmış ve bunların farkında değilse de, ki bence öyle, muhakkak keşfetmesini sağlayın. Zaten çoğu meslek tıkandı, hiçbir bölümün garantisi de getirisi de yok. Bari mutlu yaşasın.
Aynen öyle size katılıyorum hayal ekmek vermiyor geçinmek için meslek sahibi oluyoruz .kızımın sevmediği bir bölümü garanti diye dayacak kadar bencil degiliz.fakat yarın birgün okuduguna pişman olup içine bu işlerin girdiğinde dönüp baktiginda eli boş kalması hepsinden acı verilen emek okunan boşa giden yıllar ve bir işi olmayan çok genç var şu an ülkede.oysaki sabit geliri olup çalışan olsa hem psikolojik hemde maddi açıdan rahat olur ortalama gelir birike birike mutlu eder Allah verirÇocuğumun kapasitesi olsa sayısal ıcın kesinlikle tıp için tesvık ederdım.
Mühendislik çok iyi universıtenın çok ıyı bölümü olacak derece yapması lazım.
Öyle basıt degıl.
Saglık her türlu gıderı var.
Her bölümün alımı durur sağlığın durmaZ.
Ortalama başarılı ise hemsıre vs olsun.
Bu ülkede sabıt gelire ihtiyacı var ınsanların.
Ben hayalperest davranmaya karşıyım.
Benım Fen lısesındekı öğrencilerim başta hep mühendislik ıstedı ama tutmadı puanları hepsı şuan tıpa gıttı.
Gayet de güzel meslek.
Sankı sağlığa değer verılmıyor da dıger bölümlere çok veriliyor.
Bu ülkede geçinmek ıcın yaşıyoruz.
Gerisi abartı.
Kızım köklü bir fen lisesine gidiyor eğitim hayatı hep iyiydi okulunuda sevdi gayet iyi eğitimi disiplinler eğitim kadrosu.okuyan bütün çocuklarda pırlanta gibi boş çocuk yok hepsi cevher gibi.ama ışık tutulmaya ihtiyacı var kızımın bende bir anne oalrak yön vermek istiyorum burdaki başarılı eğitimli çok bayan var tecrübeli bunlar bize fikir oluyorSöylediklerine çok katılıyorum miss ancak şehrimde eski bir düz liseyi fen lisesine çevirdiler. Bir kaç tane de imam hatip fen çıktı yanlış hatırlamıyorsam. Eğer köklü bir fen lisesiyse o çocuk zaten bir şekilde yolunu bulur umarım güzel yerlere de gelir. Sonradan çıkan çakma fen liselerinden ise o da işte kader kısmet çocuğun potansiyeline göre bir şeylere ulaşırsınız konu sahibi. Söylediklerim yanlış anlaşılmasın çocuk zaten en kötü ortalama 400 civarı bir puan almıştır o durumda ki bir öğrenci için de güzel seçenekler çıkar illa ki. Sadece her fen aynı seviyede değil artık. Eskiden 480-490 altında fen olmazdı ilk %1 lik dilime girenler girerdi. Benim zamanımda bile bu kadar çok fen yoktu.
Rica ederim, yurt dışı imkanı çok güzel neredeyse tüm üniversitelerin hangi mühendislik bölümü olursa olsun erasmus anlaşması var, özellikle almanya polonya italya gibi ülkelerde bu programlardan faydalanarak okuyabilir. Aslında çok akıllı da bir çocuk yurt dışı burs seçeneklerini değerlendirdiniz mi? Bildiğim kadarıyla İtalya'da lisans okuduğunuzda oturum izni alabiliyor. Burslu olduğunda size de çok yükü olmaz. Çoğu mühendislik bölümü zaten dört yıldır hazırlıkla beş yıl maksimum bu sebeple vakit kaybı olmaz, work and travel gibi programlara katılıp yaz aylarında amerikada hem çalışıp hem dilini geliştirebilir zaten bu programlar ile dünyayı gezmesini kesinlikle tavsiye ederim şu an amerikaya gitmek isteseniz vize vermiyor mesela. Umarım çok çok güzel yerlere gelir sizi de tebrik ederim anne olarak lütfen daha fazla araştırın gerekirse dershanelerin eğitim danışmanlarına gidin, yurt dışı eğitimle alakalı bilgi almak için gerekli yerlere danışın meslek seçimi çok önemliBenimde gönlüm mühendislikten yana elektrik mühendisliği
Bilgisayar mühendisliği
Veri mühendisliği
Çok tşkler yorumunuz için inanın bunalr bize çok yön verecek
Çocuğumun kapasitesi olsa sayısal ıcın kesinlikle tıp için tesvık ederdım.
Mühendislik çok iyi universıtenın çok ıyı bölümü olacak derece yapması lazım.
Öyle basıt degıl.
Saglık her türlu gıderı var.
Her bölümün alımı durur sağlığın durmaZ.
Ortalama başarılı ise hemsıre vs olsun.
Bu ülkede sabıt gelire ihtiyacı var ınsanların.
Ben hayalperest davranmaya karşıyım.
Benım Fen lısesındekı öğrencilerim başta hep mühendislik ıstedı ama tutmadı puanları hepsı şuan tıpa gıttı.
Gayet de güzel meslek.
Sankı sağlığa değer verılmıyor da dıger bölümlere çok veriliyor.
Bu ülkede geçinmek ıcın yaşıyoruz.
Gerisi abartı.
Ay bi de aklıma gelmişken onu da yazayım endüstri mühendisliği de düşünün lütfen her alanda iş bulabilir çocuğunuz otomotiv, beyaz eşya tüm sektörlerde çalışabilir bir endüstri mühendisi ayrıca kendini geliştirmek isterse yazılım veri bilimi gibi alanlara da yönelebilir endüstri mühendisliğinin böyle güzel bir tarafı var. Burslu olarak dünya sıralamasında iyi türk alman üniversitesi, koç ve sabancı gibi üniversitelerin mühendislik bölümlerini de araştırın lütfen devlet üniversitelerinden imkanları çok çok daha iyi ve böyle kaliteli üniversitelerde %100 burslu olduğunuzda beş kuruş ödemiyorsunuz, buralara %100 burslu girmek de çok iddialı sıralamar istiyor incelerseniz anlayacaksınız demek istediğimi. Bizi yönlendiren çok kişi olmadığı için hep odtü itü mantığıyla ilerledik kötü mü oldu hayır, daha iyisi olur muydu kesinlikle evet :)Benimde gönlüm mühendislikten yana elektrik mühendisliği
Bilgisayar mühendisliği
Veri mühendisliği
Çok tşkler yorumunuz için inanın bunalr bize çok yön verecek