• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kararsizlik.. hanimlar bi el atin lutfen :))

Çok dikkatli olun. Orada işler karıştıran erkekleri tr den evlendirebiliyorlar. Bir bağımlılığı olabilir, yabancı bir kadınla olmadık şeyler yaşamış olabilir, çocuğu bile çıkabilir. Saçma sapan bir karakteri olabilir. Ben de yurtdışına gelin geldim tek şartım eğitim almak ve çalışmaktı. Size bunu öneririm. Bir kaç yıl dil öğrenir bir kaç yıl denklik almaya çalışırsınız ama hangi ülkeye gitseniz çok değerli bir meslek mesleğiniz. Çok iyi şartlarda çalışıp iyi para kazanabilirsiniz. İyi aile olabilir ama vaatlerine çok kanmayın derim. Mantıkla yaklaşın yani.

Okursun istiyorsan burada diyor ailesi ehliyetini al istedigin gibi gez diyor hani dusunce yapilari iyi gibi duruyor imkan var aslında orda çok da yalniz olmayacağım bizim de bikac akraba var orada tanıdık:)) kendi akrabamız da gelip gör istiyorsan diyorlar da kısmet bakalim

Burada çok benzer bir konu vardı. Üyenin kullanıcı adını hatırlayamadım ama hatırlayan olur belki.
Onun sevgilisi de yurtdışında yaşıyordu, adam ve ailesi zengindi.
Aynı sizin gibi "istersen okursun. Ehliyet alırsın, araba alırız sana" demişlerdi.
Vaatler, vaatler...

Konu sahibi "zengin aileye gidiyorum" düşüncesiyle buradaki uyarılara kulak tıkamıştı.
Sonrası rezillik :olamaz:

Yani herkes her şeyi söyler, her sözü verir. Evlendikten sonra kimse hatırlamaz o sözleri.

Böyle aileler oğullarını buradan, nispeten yaşı küçük biriyle evlendirmeye çalışıyorlar ki kız komple bunlara tabi olsun.
Yol, iz, dil bilmesin, hakkını savunamasın, ailesi gelip "siz ne yapıyorsunuz ulan" diyemesin.
Maksat, oğullarının işini görüp torun doğurup büyütecek biri olsun.
Tabii ki hepsi böyle değildir ama böyle çok örnek var.

Adamın işi, tipi yerinde diyorsunuz. Buradan tee oraya, baklava götürür gibi kız alıp götürmesine gerek yok, istese oradan birini bulabilir. Ama bulmamış.
Neden acaba?

O yüzden iyi düşünün ve tanımadığınız etmediğiniz adam için böyle bir riske girmeyin bence.

Önüne gelen bi kıza tanımadan etmeden hemen evlenelim gidelim diyen biri...Bi hastalığı var mı? Huyları nasıl? Almanyadaki hayatı nasıl? Ordaki evi yaşadığı şartlar nasıl? Bari bi gidip gör, hiç görmeden mi evlenip gideceksin? Orda annesiyle altlıüstlü falan ya da aynı evde mi olacak? Sık sık gelirsin demiş, maddi gücü yeterli mi gerçekten?
Ailesi sizi ne kadar tanıyor ki hemen sana okey vermişler?
Oraya gidince dil problem olacak, dil öğrenmezsen eve kapalı, kocana bağımlı yaşarsın...Dil öğrenmeye isteğin var mı?

Yani ben olsam girişmem bu işe...Sevgilin olsa bu adam neyse de adam yabancı daha

Merhaba değerli kk üyeleri :) fırsat buldukça girip okuyordum ama nasipte üye olup akıl almak da varmış önce kendimden bahsedeyim üniversitede hemsirelik bölümünden yeni mezun olmuş kpss sınavına hazırlanan fakat atanma ihtimali düşük olan biriyim. Görücü usulü ile karşıma birisi çıktı çocuk iyi birisi görünüşte, dış görünüş olarak iyi, ailesi aşırı iyi duruyor beni surekli arayip mesaj atiyorlar (bu kadar iyi olmasi beni bile sasirtti ki ben normalde oyle sansli bi insan degilim) hatta hemen nişan söz yapmak istiyorlar ee sorun ne derseniz sorun yurtdışı olması yani olursa eğer gurbete gitmek zorunda kalacağım. Ben ailesine çok düşkün biriyim yapabilir miyim bilmiyorum yeni dil,yeni insanlar vs ailesi Türk fakat doğma büyüme orda yaşıyorlar akrabaları felan hep orda, çocuğun orada kendine ait şirketi var o yüzden bırakıp da Türkiye'ye yerleşme gibi bi şansı yok maddiyatına güvendiği için istediğin zaman Türkiye'ye aileni görmeye gidebilirsin diyen birisi ama ben gidersem mesleğimi orda yapamam zaten çalışmamı da istemez gibi duruyor yani hem ülkemi, ailemi, mesleğimi bırakmak zorunda kalacağım benden büyük fedakarlık bekleniyor bi yanımda burda olsan da kötü biri çıksa daha mi iyi olcak sanki diyor pişman olmaktan da korkuyorum ayy bilemedim yurtdışına gidenler ya da benim yerimde olsaydınız napardınız değerli yorumlarınızı bekliyorum yorduysam affola okuduğunuz için teşekkürlerr :))
Bu kadar çok fedakarlık bekledikleri icin cok sik mesaj atip ilgileniyor gibi görünüyorlar.

‘’bu kadar iyi olmasi beni bile sasirtti ki ben normalde oyle sansli bi insan degilim‘
Eşimle tanıştığımda aynı sizin gibi düşünmüştüm.Bende görücü usulü evlendim ve işimi gücümü herşeyimi bırakıp yurt dışına geldim.Biraz deli cesareti isteyen birşey bence.Eğer umduğum gibi olmasaydı işim çok zordu çünkü.Çok şükür pişman olmadım ama zor bir karar.Sana tavsiyem herşey yolunda gitse evlenmeden önce yaşayacağın yeri gidip gör.Birde ailesiyle yakın mı yaşayacaksın?Çünkü genelde bu şekilde yaşıyorlar.Mesela işk başta böle bir durum olsaydı ben gelmezdim geldikten sonra da gördüğüm kadarıyla aile ile iç içe yaşayanlar çok sorun yaşıyor.İç içe yaşamaktan kastım aile binası.Bu kadar aceleci olmalarının altında birşey aramaya gerek yok bence benim eşimde ailesi de herşeyi bir an önce yapmak istedi 6-7 ay içinde de oldu

Benim eltilerim yurtdışına gelin gitmiş görücü usulü ilk zaman çok çok iyilermiş sonra yani kızı alıp gurbete götürdükten sonra dışarı çıkma yasağı aileyi arama yasağı bile koymuşlar ona göre yani :) tabi yinede hakkınızda hayırlısı olsun 😊
Benim de karşıma eşim çıktığında İnternette araştırma yapayım dedim ve hep bu tarz olaylar çıkmıştı karşıma😅Çok korkmuştum ama buraya gelip gördükten sonra anladım kalabalık aileler genelde sorunlu oluyor.

Görücü usulü diyorsun. Önce adamı iyice tanı. Çok kısa sürede verilen kararlar çoğu zaman başımıza bela oluyor. Ki birde yurtdışına kimin kimsen olmayan bir yere gitmekten, ekonomik özgürlüğünün olmamasından bahsediyorsun. Mürekkep yalamış bir insandan beklenmeyecek hareketler bunlar.

Valla o eskidenmiş ve bence tamamen kişiyle alakalı birşey.Türkiye de yok mu her şekilde evlendiği kişiye muhtaç kişiler?

Mesela Türkiyeden almanyaya gelen çoğu kadın almanca öğrenemiyor. Doktora yalnız gidemiyor ve hiç bir işini halledemiyor. Böyle olunca da eşine ve ailesine daha çok muhtaç oluyor. Anlatmak istediğim buydu.

Canım bence burası pek böyle kararlar için sağlıklı, faydalı olmuyor en azından bütün yorumları okuduktan sonra karar vermiş olamazsın eminim bundan. Çünkü her insan her kadın kendi hayat tecrübesine kendi gördüklerine duyduklarına göre yorum yapıyor bana göre genellemek çok yanlış.

Birisi kötü bi örnek görmüştür onu anlatır onu savunur ama her insan farklıdır nasıl parmak izleri asla aynı olmuyorsa yaşananlar da evliliklerde asla aynı olamaz.
Çünkü seni tanımıyoruz mutlu edecek sebepleri bilemiyoruz, taliplin olan insanı görmedik ha görmüş olsak da yine de hepimizde ayrı bi şey uyandıracaktı.

Evlilikdeki huzur bana göre ne kadar uzun tanımaya, zaman geçirmeye ya da her şeyi tek tek hesaplayıp kurallara vs hiç bir şeye dayanmıyor.
Ama tabiki temel şeyler vardır bunları öğrenmeliyiz. Bunları öğrenmiş ve mantıklı içine sinen şeyler olmuş ki gayet doğal etkilenmen.

Eğer yurt dışını göze alamayacak karekter de olsaydın ihtimali düşünemezdin bile belli ki engel yok aile de destekçi sorun yok bu konuda da.

Oradakiler bu adamı beğenmez diyen arkadaşlara gelince de sonuçta bu aile Türk ve kültürlerini geleneklerini korumaya çalışıyorlar ve sonuçta oradakilerle yaşam şeklimiz çok farklı gönüllerininde memleketlernde yaşamış ahlaklı eğitimli bi kızdan yana olması çok normal.

Son olarak acele etmeleri heyecanlı hevesli olmalarına bağlıyorum ailenin acele etmesi mesele degik ama eş adayı arkadaşın acele etmesini iyi gözlemle neler yaşamış zamanını nasıl geçirmiş çok önemli tipi de iyi diyorsun parası da var bu yaşa kadar naptı boş durdu mu bakalım öğren bunları. Hakkinda hayirlisi olsun canım inşallah çok zor kararlar.
Çok güzel açıklamışsınız.’’oradakiler onu beğenmemiştir’’ diyenler burada kileri nasıl biliyor acaba?Herkesin kendi kriteri var mesela benim eşim eğitimli olmasaydı tanışmazdım bile çünkü benim için bir kriter.Ailesi ile kalabalık bir yaşantısı olsaydı yine yanaşmazdım.Şartları uygun olduğunu düşündüğüm için görüştüm.Kısa süre de evlilik olayına gelince ilk evliliğimde uzun süre ilişkimiz oldu aynı okulda okuduk çok uzun zaman geçirdik filan ama 3 ayda bitirme kararı aldım.Demek istediğim hiçbir şey genelleme yapmaya uygun değil.

Mesela Türkiyeden almanyaya gelen çoğu kadın almanca öğrenemiyor. Doktora yalnız gidemiyor ve hiç bir işini halledemiyor. Böyle olunca da eşine ve ailesine daha çok muhtaç oluyor. Anlatmak istediğim buydu.
Evet dediğiniz de haklısınız ama bu tamamen kişiye bağlı birşey.Ben Dahala bazı yerlerde İşimi tek başıma halledemiyorum ama bundan hiç rahatsız değilim çünkü zaman gerekli.Türkiye de ki çoğu işimizide eşim değil ben yapıyorum çünkü oda orda birşey bilmiyor.

Evet dediğiniz de haklısınız ama bu tamamen kişiye bağlı birşey.Ben Dahala bazı yerlerde İşimi tek başıma halledemiyorum ama bundan hiç rahatsız değilim çünkü zaman gerekli.Türkiye de ki çoğu işimizide eşim değil ben yapıyorum çünkü oda orda birşey bilmiyor.

Bahsettiğim insanların çoğu otuz yıldan fazladır burada bir diğeri on iki yıldır burada. Onları kınadığımdan değil, yapamayanlarda var. Soruyorum, bie türlü almancayı öğrenemiyoruz diyorlar. Bazısı da burada yaşamaktan memnun hiç değil. Yurtdışından biriyle evlenirken çok iyi düşünmek gerekiyor. Sonradan çocuklar annemiz almanca bilmiyor diye utanıyor hatta. Hem anne hem çocuk için üzücü bir durum.

Almanlar dillerini bilmeyen türkleri çok çok kınıyor.

Görücü usulü evlenip yurtdışına gitmek bana çok sakat bir durum geliyor. Zaten adamı doğru düzgün tanımıyorsunuz, evlenip bir de tamamen bilmediğiniz bir ülkeye gidiyorsunuz ve muhtemelen uzun süre çalışamayacak, kaderinizi o tanımadığınız adama bırakacaksınız. Oldukça korkutucu... Burada kötü biriyle tanışsanız, hâkim olduğunuz bir ülke, iş hayatınız olacak, sosyal çevreniz daha geniş olacak, aileniz yanınızda olacak, kendinize yeni bir yol çizmeniz her açıdan daha kolay olur yani...
Haklısınız büyük risk ama benim kuzenlerimin çoğu bu şekilde evlendi yurt dışındalar bir elleri yağda bi elleri balda eşleride çok iyi çıktı benide istemişlerdi zamanında yurt dışından çok kişi bende sizin gibi düşündüm okucam meslek sahibi olcam yurt dışı istemiyorum dedim şimdi memurum 3500 TL maaş alıyorum ve pişmanmıyım evet çok pişmanım keşke değerlendirseydim gelen taliplerimi :(

Çok üstüne düşüp acele ediyorlar çünkü gözün açılıp tanımadan olayı bitirecekler. İş yok dil yok şimdiden bu kadar ilgi var yarın her şeye karışma olarak geri dönecek. Şirketi olan adamı kadınlar bırakır mı? Görücü usulüne kalmış. Zerre mantık yok konuda. Kendini yakarsın.

Bahsettiğim insanların çoğu otuz yıldan fazladır burada bir diğeri on iki yıldır burada. Onları kınadığımdan değil, yapamayanlarda var. Soruyorum, bie türlü almancayı öğrenemiyoruz diyorlar. Bazısı da burada yaşamaktan memnun hiç değil. Yurtdışından biriyle evlenirken çok iyi düşünmek gerekiyor. Sonradan çocuklar annemiz almanca bilmiyor diye utanıyor hatta. Hem anne hem çocuk için üzücü bir durum.

Almanlar dillerini bilmeyen türkleri çok çok kınıyor.
Ben geleli bir sene oldu.Şimdi kendi gözlemlerimi yazıcam ama umarım kimse üzerine alınmaz.Eşimle belli kulüplerin toplantılarına katılıyoruz.Ben Almanca mı maalesef istediğim kadar gelişteremedim anlayabiliyorum ama konuşmada sıkıntı yaşıyorum.Almanlar gördükleri Türkler ile ilgili bir sürü şey soruyor.Anlatıyorum gördüklerimizden çok farklı diyorlar.Mesela örnek vereyim bir tanesi okulda öğretmenmiş küçücük çocuklar oruçluyken açlıktan baygınlık geçiriyor neden zorluyor diye sordu.Oruç olayının bir zorlama olduğunu düşünüyordu anlatınca anladı.Almanca konuşmam konusunda çok yardımcı oluyorlar hatta farklı kurs filan araştıranlar oluyor.
Bir taraftan markette filan denk geldiğim Türk ler var buradakileri geçtim Türkiye’de görsek yadırgayacağımız davranışlar sergiliyorlar.Genelleme yapmıyorum ama çoğunluk bu şekilde.Eşimin akrabalarından burda doğmuş büyümüş ama tek başıma uçağa binip Türkiye’ye gidemeyenler var.Evet genel profil uzaktan gözüktüğü gibi ama bu tamamen kişiye bağlı.Benim Türkiyede çok güzel bir mesleğim vardı istifa ettim geldim Herşey kötü de gidebilirdi ama çok şükür gitmedi.Bir İnsan kendini geliştirmek istiyorsa burada ki şartlar çok çok iyi ama kullanmasını bilmek gerek.
Türkiye’den evlenmek isteyenler genelde bahsettiğim markette denk geldiğim tarzda insanlar oluyor ama hepsi Öle değil.Eşim gayet güzel eğitim almış,çok iyi bir yerde çalışan biri.Yorum yapanların bahsettiği gibi ‘’buradakilerin beğenmeyeceği bir tip değil yani😅
Kısacası herşey nasip kısmet bu zamana kadar pişman olmadım bundan sonra ne olur bilinmez.

Haklısınız büyük risk ama benim kuzenlerimin çoğu bu şekilde evlendi yurt dışındalar bir elleri yağda bi elleri balda eşleride çok iyi çıktı benide istemişlerdi zamanında yurt dışından çok kişi bende sizin gibi düşündüm okucam meslek sahibi olcam yurt dışı istemiyorum dedim şimdi memurum 3500 TL maaş alıyorum ve pişmanmıyım evet çok pişmanım keşke değerlendirseydim gelen taliplerimi :KK43:
Bende memurdum istifa ettim geldim o kararı verebilmek çok zor.Bir senede bütün Avrupa’yı gezdim😅Tamamen şans

Merhaba değerli kk üyeleri :) fırsat buldukça girip okuyordum ama nasipte üye olup akıl almak da varmış önce kendimden bahsedeyim üniversitede hemsirelik bölümünden yeni mezun olmuş kpss sınavına hazırlanan fakat atanma ihtimali düşük olan biriyim. Görücü usulü ile karşıma birisi çıktı çocuk iyi birisi görünüşte, dış görünüş olarak iyi, ailesi aşırı iyi duruyor beni surekli arayip mesaj atiyorlar (bu kadar iyi olmasi beni bile sasirtti ki ben normalde oyle sansli bi insan degilim) hatta hemen nişan söz yapmak istiyorlar ee sorun ne derseniz sorun yurtdışı olması yani olursa eğer gurbete gitmek zorunda kalacağım. Ben ailesine çok düşkün biriyim yapabilir miyim bilmiyorum yeni dil,yeni insanlar vs ailesi Türk fakat doğma büyüme orda yaşıyorlar akrabaları felan hep orda, çocuğun orada kendine ait şirketi var o yüzden bırakıp da Türkiye'ye yerleşme gibi bi şansı yok maddiyatına güvendiği için istediğin zaman Türkiye'ye aileni görmeye gidebilirsin diyen birisi ama ben gidersem mesleğimi orda yapamam zaten çalışmamı da istemez gibi duruyor yani hem ülkemi, ailemi, mesleğimi bırakmak zorunda kalacağım benden büyük fedakarlık bekleniyor bi yanımda burda olsan da kötü biri çıksa daha mi iyi olcak sanki diyor pişman olmaktan da korkuyorum ayy bilemedim yurtdışına gidenler ya da benim yerimde olsaydınız napardınız değerli yorumlarınızı bekliyorum yorduysam affola okuduğunuz için teşekkürlerr :))
Çok güzel mesleğiniz var neden dil öğrendikten sonra çalışamıyorsunuz onu anlamadım? Diplomanız muhtemelen orda tanınır.
1 ay tanıdığın biriyle evlenmek remen cahil cesareti. Aşık olsan evlen diyenler olmuş bence aşık olduğun biri bile olsa en az 1 yıl tanımadan kesinlikle evlenme.

Ben geleli bir sene oldu.Şimdi kendi gözlemlerimi yazıcam ama umarım kimse üzerine alınmaz.Eşimle belli kulüplerin toplantılarına katılıyoruz.Ben Almanca mı maalesef istediğim kadar gelişteremedim anlayabiliyorum ama konuşmada sıkıntı yaşıyorum.Almanlar gördükleri Türkler ile ilgili bir sürü şey soruyor.Anlatıyorum gördüklerimizden çok farklı diyorlar.Mesela örnek vereyim bir tanesi okulda öğretmenmiş küçücük çocuklar oruçluyken açlıktan baygınlık geçiriyor neden zorluyor diye sordu.Oruç olayının bir zorlama olduğunu düşünüyordu anlatınca anladı.Almanca konuşmam konusunda çok yardımcı oluyorlar hatta farklı kurs filan araştıranlar oluyor.
Bir taraftan markette filan denk geldiğim Türk ler var buradakileri geçtim Türkiye’de görsek yadırgayacağımız davranışlar sergiliyorlar.Genelleme yapmıyorum ama çoğunluk bu şekilde.Eşimin akrabalarından burda doğmuş büyümüş ama tek başıma uçağa binip Türkiye’ye gidemeyenler var.Evet genel profil uzaktan gözüktüğü gibi ama bu tamamen kişiye bağlı.Benim Türkiyede çok güzel bir mesleğim vardı istifa ettim geldim Herşey kötü de gidebilirdi ama çok şükür gitmedi.Bir İnsan kendini geliştirmek istiyorsa burada ki şartlar çok çok iyi ama kullanmasını bilmek gerek.
Türkiye’den evlenmek isteyenler genelde bahsettiğim markette denk geldiğim tarzda insanlar oluyor ama hepsi Öle değil.Eşim gayet güzel eğitim almış,çok iyi bir yerde çalışan biri.Yorum yapanların bahsettiği gibi ‘’buradakilerin beğenmeyeceği bir tip değil yani😅
Kısacası herşey nasip kısmet bu zamana kadar pişman olmadım bundan sonra ne olur bilinmez.

Söylediklerimi üzerinize mi alındınız bilemedim... Bu kararlılık ile devam ederseniz güzelce konuşmaya da başlarsınız.
Almanca dili zordur, burada doğmuş olmasan sonradan öğrenebilir miydim bilmiyorum.

Buraya gelen suriyeliler nedense kısa bir süre sonra mükemmel bir şekilde cümle kuruyorlar. Şaşırıp kalıyoruz. Dil konusunda yatkında olmak lazım diye düşünüyorum. Almanca konuşamayan hanımlar hep onlardan bahsedip, onlar öğreniyor biz neden öğrenemedik bu zamana kadar diyorlar.

'Bir taraftan markette filan denk geldiğim Türk ler var buradakileri geçtim Türkiye’de görsek yadırgayacağımız davranışlar sergiliyorlar." Bu cümleniz ile ne demek istediniz anlamadım, pozitif bir şey mi yapıyorlar negatif bir şey mi?

Bu arada siz mutlusunuz diye her almanyaya gelen mutlu olamıyor. Burada da genelleme yapamayız. Sizin için güzel sonuçlanmış olabilir ama konu sahibinin olayında bir tuhaflık var. Siz sizin yaşadıklarınızdan dolayı yola çıkarak yorum yapıyorsunuz biz de görücülerin davranışına göre. Size de yangından mal kacırır gibi hemen düğün derneği kuralım demeleri garibinize gitmedi mi?

Çok güzel mesleğiniz var neden dil öğrendikten sonra çalışamıyorsunuz onu anlamadım? Diplomanız muhtemelen orda tanınır.
1 ay tanıdığın biriyle evlenmek remen cahil cesareti. Aşık olsan evlen diyenler olmuş bence aşık olduğun biri bile olsa en az 1 yıl tanımadan kesinlikle evlenme.

Konu sahibi hangi ülke söz konusu dedi mi bilmiyorum ama almanya da hemşirelik ünide okunmuyor. Hem hastanede çalışıp hem de hemşirelik okuluna gidiyorsun. O yüzden çalışma durumu burada nasıl olur, ne yapması lazım, diploması kabul görür mü araştırmak lazım. Bu arada konu sahibi gitmemeye karar verdi.

Back