Ben geleli bir sene oldu.Şimdi kendi gözlemlerimi yazıcam ama umarım kimse üzerine alınmaz.Eşimle belli kulüplerin toplantılarına katılıyoruz.Ben Almanca mı maalesef istediğim kadar gelişteremedim anlayabiliyorum ama konuşmada sıkıntı yaşıyorum.Almanlar gördükleri Türkler ile ilgili bir sürü şey soruyor.Anlatıyorum gördüklerimizden çok farklı diyorlar.Mesela örnek vereyim bir tanesi okulda öğretmenmiş küçücük çocuklar oruçluyken açlıktan baygınlık geçiriyor neden zorluyor diye sordu.Oruç olayının bir zorlama olduğunu düşünüyordu anlatınca anladı.Almanca konuşmam konusunda çok yardımcı oluyorlar hatta farklı kurs filan araştıranlar oluyor.
Bir taraftan markette filan denk geldiğim Türk ler var buradakileri geçtim Türkiye’de görsek yadırgayacağımız davranışlar sergiliyorlar.Genelleme yapmıyorum ama çoğunluk bu şekilde.Eşimin akrabalarından burda doğmuş büyümüş ama tek başıma uçağa binip Türkiye’ye gidemeyenler var.Evet genel profil uzaktan gözüktüğü gibi ama bu tamamen kişiye bağlı.Benim Türkiyede çok güzel bir mesleğim vardı istifa ettim geldim Herşey kötü de gidebilirdi ama çok şükür gitmedi.Bir İnsan kendini geliştirmek istiyorsa burada ki şartlar çok çok iyi ama kullanmasını bilmek gerek.
Türkiye’den evlenmek isteyenler genelde bahsettiğim markette denk geldiğim tarzda insanlar oluyor ama hepsi Öle değil.Eşim gayet güzel eğitim almış,çok iyi bir yerde çalışan biri.Yorum yapanların bahsettiği gibi ‘’buradakilerin beğenmeyeceği bir tip değil yani

Kısacası herşey nasip kısmet bu zamana kadar pişman olmadım bundan sonra ne olur bilinmez.