• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kararsızlık - Görücü

KarrTanesii

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2014
730
1.057
113
Almanya
Selam kızlar,

Bir derdim var ama işin içinden bir türlü çıkamıyorum.
Yakın bir aile dostumuz var. 20 senedir tanışıyoruz. Bu aile oğluna beni istiyormuş. Fakat ben oğluyla daha önce hiç konuşmamıştım.
Bir defa yemeğe çıktık, bir defa da ailece görüştük.

Oğlan benin gözlerimin içine bakarak konuşuyor, birşey döktüğümde bana hemen peçete getirdi falan. Böyle bir kaç zarifliği oldu. Görüntü olarakta uzun boylu, yakışıklı.
Fakat konuşması biraz sert. Bunu bilinçli mi yapıyor, veya biz yurt dışında doğup büyüdüğümüz için türkçesi mi zayıf anlamadım.

Bu aile dine çok bağlı. Bir defa görüşmeyle söz yapalım diyorlar.
Bende dinime bağlıyım ama bir kac defa buluşmadan nasıl tanıyabilirim ki? Ben biraz gezelim birseyler yapalım isterdim. Ama erkek tarafı öyle davranınca bende hadi bir daha buluşma ayarlayalım diyemiyorum.

Oğlanda çok istiyormuş. Bende buluşmada sormuştum. Ailenin isteğiyle mi görüşmek istedin, yoksa kendin istediğin için mi görüşüyoruz dedim.
Ben istemesem neden geleyim. Ailem beni hiç birşeye zorlayamaz ki diye sert çıktı.

Ailesiyle bize geldiklerinde de kız kardeşine sert konuştu.

Sizce ne yapmalıyım? Nasıl davranmalıyım?

Not: aramızda eğitim farkı da var. Benim 2 üniversite diplomam var, o meslek yaptı. Maddi açıdan ikimizin de sorunu yok

Selam kızlar,

Yakın bir aile dostumuz var. 20 senedir tanışıyoruz. Bu aile oğluna beni istiyormuş. Fakat ben oğluyla daha önce hiç konuşmamıştım.

Oğlan benin gözlerimin içine bakarak konuşuyor, birşey döktüğümde bana hemen peçete getirdi falan. Böyle bir kaç zarifliği oldu. Görüntü olarakta uzun boylu, yakışıklı.
Fakat konuşması biraz sert. Bunu bilinçli mi yapıyor, veya biz yurt dışında doğup büyüdüğümüz için türkçesi mi zayıf anlamadım.

Bende dinime bağlıyım ama bir kac defa buluşmadan nasıl tanıyabilirim ki? Ben biraz gezelim birseyler yapalım isterdim. Ama erkek tarafı öyle davranınca bende hadi bir daha buluşma ayarlayalım diyemiyorum.

Oğlanda çok istiyormuş. Bende buluşmada sormuştum. Ailenin isteğiyle mi görüşmek istedin, yoksa kendin istediğin için mi görüşüyoruz dedim.
Ben istemesem neden geleyim. Ailem beni hiç birşeye zorlayamaz ki diye sert çıktı.

Not: aramızda eğitim farkı da var. Benim 2 üniversite diplomam var, o meslek yaptı. Maddi açıdan ikimizin de sorunu yok
Bunun dindarlıkla hiç ilgisi yok yeterince görüşmeden içinize sinmeden kimseye evet demeyin.
Adam sert mi kaba mı vakit gecirmeden asla anlaşılmaz. Hele de bir görmede yüzük takalım diyen aile acaba birseyler mi saklıyor diye düşündğrmeli. Dikkatli olun derim.

Selam kızlar,

Bir defa görüşmeyle söz mü yapılır saçmalık bence. Yangından mal kaçırır gibi. Evlilik çocuk oyuncağı değil ki ciddi bir adımı bile aceleye getiriyorlar. Toplum içinde nasıl konuşacağını bilmeyen biri gibi geldi. Ayrıca bence akademik denklik de önemli.

Selam kızlar,

Bu hayat sizin hayatınız gerçekten kaç yaşındasınız bilmiyorum ama. İçinize sinmeyen hiç bir şeyi hiç kimseyi kabul etmeyin. Biz yıllarca tanıdığımız görüştüğümüz insanlarla zor anlaşıyoruz bi iki görüşmeyle evlilik kararı vermek bence hiç akla yatkın değil. Kimsenin etkisinde kalmadan siz kararınızı verin. Tanımak istiyorsanız açıkça söyleyin ben biraz daha tanımak istiyorum diyin.sonra hayatınız alt üst olunca kimse ahh vah etmiyor sizden başka emin olun

Bu şekilde evlenenler var evet ama siz istemiyorsanız sırf onlar tek görüşmede söz yapmak istiyorlar diye kabul etmeyin bunu.

Dindarlık da herkese göre değişiyor, tek görüşmede söz yapmak isteyen adam ve ailesiyle yapabilecek misiniz?

Kardeşine sert çıkması ciddi sorun.

Eğitim farkı da aynı şekilde.

Yerinizde olsam uzatmazdım daha fazla.

Son düzenleme:
olumsuz huyu benım ıcın dırekt eleme sebebı ben bazı konularda cok katıyım aslında bu cok kısısel bır sorun bazıları dayak yer ıhanete ugrar evlılıge devam eder bazıları da sıddetın hıc bır turlusune katlanamaz ve evlenmez ya da bosanır

bana gore toplum ıcınde kız kardesıne sert konusan kendı kardesıne bunu yapan bana neler yapmaz kı derdım ...benım gozumde saygısız usturupsuz nasıl konusması gerektıgını bılmeyen ve komplekslı bır ınsandır boylelerı gercekten şaşmaz . hıc yanılmadım . ses tonunu ayarlayamayan bu kadar basıt ve en guzel ortamda oyle konusan bırı gerısını sız dusunun

Bu hayat sizin hayatınız gerçekten kaç yaşındasınız bilmiyorum ama. İçinize sinmeyen hiç bir şeyi hiç kimseyi kabul etmeyin. Biz yıllarca tanıdığımız görüştüğümüz insanlarla zor anlaşıyoruz bi iki görüşmeyle evlilik kararı vermek bence hiç akla yatkın değil. Kimsenin etkisinde kalmadan siz kararınızı verin. Tanımak istiyorsanız açıkça söyleyin ben biraz daha tanımak istiyorum diyin.sonra hayatınız alt üst olunca kimse ahh vah etmiyor sizden başka emin olun
Yaşım 29. Biraz da bu yüzden acaba herkese çok mu kusur buluyorum diye size danışmak istedim

Yemege çıktığımızda garsona normal davrandı ve baya bahşiş vermişti. Hatta bu kadar sert bir insan o kadar bahşiş vermesini beklemediğim için şaşırmıştım
ınanın sert veya yumusak yuzlulukle alakası yok belkıde goz boyamak şov yapmak ıcın karsınızda yuksek bahsıs vermıstır parasıyla adam oldum sanıp kadının yerı yok dıyenler var eger genel olarak ıyı ıntıba uyandırdıysa uzun bır sure gorusun bence hıc acelesı yok sonucta

valla kadınlar cok yıpranıyor en cok mutlulugu bızler hakedıyoruz ben kadın erkek esıtlıgıne ınanmıyorum kadınların daha mutlu ortamları hakettıgını dusunuyorum cunku erkeklerın algısı hıslerı ıhtıyacları beklentılerı bızım gıbı degıl hayat da cok acımasız ve bır kadın bır toplum dogurur sız mutlu olmalısınız kı cevrenız aılenız colugunuz cocugunuz esınız mutlu olsun . armudun sapı uzumun copu hersey ıncelenmelı bana gore

Aslında biraz içgüdülere güvenmek lazım. Belli ki huzursuz olmuşsunuz. Bunun altının boş olduğunu sanmıyorum. İyi bir karakteri de olabilir ama öfke kontrolü olmaması farklı bir durum.Kendini ufak hareketlerle belli eder.

Tanıma imkanınız yoksa bu riski almayın :KK69:

Back