senin bir meslektaşın, burçdaşın ve aynı yollardan geçmiş bir ablan olarak yazıyorum; kararından vazgeçme. aynı şekilde son derece yıpratıcı, sağlığımı yitirdiğim bir yerde çalışmıştım inan senelerce o sağlık sorunu için uğraştım durdum. hiç bir şey insanın beden-zihin sağlığından değerli değil.
çıkar çıkmaz iyi bir iş rast gelirse "neden daha önce yapmadım ki?" diye hayıflanacaksın. bir part time iş bulabilirsen en azndan yan aktiviteler yapabilirsin. illaki mesleğinle alakalı olması da gerekmez bence, dilin de gelişmiş eskiye oranla. bu 1-2 sene hem kafanı dinlersin hem yüksek lisans filan yaparsın.
Şöyle düşünün "şartlar o an istifa etmenizi gerektirdi ve ettiniz" pişman olmayın.
Yaşınız genç henüz yeni iş fırsatları olacaktır.
Kim ne derse desin işyerindeki huzur çok önemli.
Kesinlikle öyle, o kadar mutsuzumki sosyal hyatım da kötü etkilenmeye başladı, işe güzel giyinmek istemiyorum bakımlı olmak istemiyorum. Bu şekilde zaman geçmek bilmiyor
Oyledir tabi, insan giyime makyaja para yatirmaya korkar normal olarak.
Piyasa da kotu dedigin gibi ama nedense icimde guzel bir is bulacaksin gibi bir his var.
Bence 1 hafta bekle. Arayan soran olmazsa, ben kararimdan vazgecebilir miyim de. Is bence bulursun ama ya 1-2 ayi bulursa, maddi olarak sIkIntIya girmemek icin yeni is bulana kadar disini sIk biraz. Bunca katlanmissin, tukurdugunu de yala ne olacak ki yani o heriflerin senin hakkinda dusundugu cok da umrunda olmasin.
Dedigim gibi 1 hafta bekle, baktin gelen giden yok istifani geri al eh zaten bir sure daha kal demisler...yeni is bulunca da bas git.
Sen kararsiz isen kimse yardimci olamaz ki sana. Ailenin yanina tasinmak ve suanki evi kiraya vermek istemiyorsan ozaman calistigin isyerinde devam et yeni bir is bulana kadar...tukurdugunu yalamak olarak dusunmene gerek yok..
Ama hicbirsey sagligindan daha onemli degil. Ve bence calistigin isyeri ve ordaki iliskiler cok onemli. Gunlerimizi orda gecirdigimizi icin ruh sagligimizi etkiliyor.
Birde oyle statu veya meslegimden daha alt siniflarda is yapmak istemem veya okudugum cope gider diye dusunme. Bircok firmalar calisanlarin sagligina onem veriyor. Rahat ve kolay isler var. Mobbing uygulanmiyor anlayisli patronlar var. Hayatimizin buyuk bolumu isyerinde geciyor ve is ortami cok onemli bence.
Gecici sureligine oyle bir ise girebilirsin bence. Cunki yasin uygun. Hem ileride tam olarak ne yapmak istedigini dusunmek icin saglikli bir bedenin ve ruhun olur.
Zaten istifa dilekçenizi vermediyseniz geri alın sözünüz ne olacak. Onlar atmak isterse de paşa paşa işsizlik maaşını almaya başlarsınız
Tamam ozman kovmasın, siz de işleri kendi çapınızda yavaş yapsanız olmaz mı acaba? Onlar size kötü davranıyorsa siz de onlara kötü cevaplar verseniz üste çıksanız? Yani onların yaptığı hak değil ki. Sizin hakkınızı alıyorlar diye anladım ben
Merhaba canım,
Hiç kendine stres yapma. Bazen insanın işyeri ne kadar kötüde olsa alışkanlıklardan vazgeçmek zor olabilir.
Ama korkma, inanıyorum ki çok daha güzel bir iş bulacaksın.
Kendine inan. Ve kararının arkasında dur. Onlar sana tamam diyene kadarda orda kalabilirsin.
Çok fazla olasılık düşünüp şimdiden kendini çok bunaltıyorsun. Çabala ve akışına bırak, herşey yoluna girecektir.
Bir ek bilgi daha; işverenler hep çalışan kişilere teklif vermek istiyorlar, işsiz olunca arayan az oluyor. Ben de bunu anlayamazdım ama genel olarak böyle saçma bi durum var. Başka işyerinden eleman alma tercihindeler genelde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?