• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kararsızlığımda yok oluyorum..

Imsh3kill

Guru
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2008
803
303
323
Kırklareli
Merhabalar,

Öncelikle akrep burcu olduğumu belirtmek isterim belki daha iyi anlaşılmama vesile olabilir.
1 yıldır özel bir şirkette düşük ücrete yoğun stres altında çalışan bir mühendisim, yalnız yaşıyorum ve farklı bir ilde ailemin yeni aldığı evde yalnız taşıyorum.

Yabancı bir firmada çalışıyorum çalışmayı seven işini en iyi şekilde yapmaya çalışan biriyim fakat yıpratıcı oryantasyon süreci, iş stresi, emeğin karşılığının verilmemesi, benden sonra işe alınan kişilerin daha fazla ücretle işe alındığını öğrenmem beni fazlasıyla işten soğuttu. Öyle ki vücudumda strese bağlı yaralar çıkmaya başladı ve tüm vücudumu sardı, şuan krem ve ilaç tedavisi görüyorum. Zaten rotasyon o kadar fazla ki 2 yıldan fazla kalmıyor kimse. Bana katkıları mutlaka oldu, dilimi geliştirdim ve CV'me referans oldu tabiki fakat götürüleri de yadsınamayacak kadar fazla oldu.

Geçtiğimiz hafta müdüre istifa etmek istediğimi, getirileri ve götürülerinin kesinlikle birbirini dengelemediğini, bu işi yapmak istemediğimi dile getirdim. Takım liderinin de tuhaf ezici davranışları bardağı taşıran son damla olmuştu. Tabiki 'gitme, kalman için birşeyler yapalım neden mutsuzsun ' demediler. İstedikleri sadece işlerin yürümesiydi, oysa takımdaki herkesin yüzünden mutsuzluk akmasına rağmen. Biliyorum, iş hayatı kapitalist düzende kimse kimsenin mutsuzluğunu umursamaz, iyi biliyorum.

Aynı anda benden 6 ay sonra giren bir arkadaşım daha istifa etti, o işe adapte olamadı ve sürekli hata yapıyordu. İstifasını kabul ettiler hatta ihbar süresi dolmadan gitmesine bile razılar baya hataları oldu son zamanlarda. Benim hiç değilse iş bulana kadar biraz daha kalmamı, 2 kişinin ayrılmasının operasyonu derinden sarsabileceğini söylediler, tamam dedim.

Haber beklediğim birkaç yer var fakat hala dönüş yapmadılar, düşünüyorum acaba hata mı yaptım? Bu işsiz dönemde neye güvenip çıkma kararı aldım? Kirada oturmuyorum fakat evin kredisi var ve bin tl aileme veriyordum. Sitenin aidatı, kredi kartı borçlarım kıtı kıtına da olsa sürdürmeye çalışıyordum düzeni. 3-5 ay iş bulamazsam hatta belki 1 sene ne yapıcam ben? İş bulup öyle çıkma kararı alsaydım keşke diyorum . Şimdi söylemiş bulundum 1 ay olmasa 2 ay sonra çıkıcam burdan, onlarda yeni aday arıyorlar.

Sorun şu ki bu kararı verirken çok nettim, bu işten nefret ediyorum deyip bu konuşma kararını verdim. Şimdi resmen devam etseydin ne bozdun düzenini diye kendime kızıyorum. Ben herşeyde böyleyim, ne yapsam hep aklım yapmadığımda oluyor. Bir gömlek alıyorum mesela, eve geliyorum almasa mıydım değer miydi ya da diğerini mi alsaydım oluyorum hep. Bu eminsiz kararlar, bu değişen düşünceler o kadar yıpratıcı ki anlatamam.

Dik durmak, iyi veya kötü kararlarımla önüme bakmak istiyorum. Benimle tekrar görüşmek istediler, ihbar süreni başlatalım mı, biraz daha yani +1 ay kadar daha devam edebilir misin diye. Ne diyeceğimi bile bilmiyorum, tükürdüğümü yalamak da istemiyorum. Ailemin yanında yaşasam, masrafım olmasa daha emin olabilirdim. Ailemin yaşadığı il küçük ve malesef iş imkanı yok. Burda kalarak hem masraflarım olacak hem de kiraya verilebilecek evi tutuyor gibi olucam. Kendimi kötü hissediyorum bu nedenle.

Henüz 24 yaşındayım, hayatımın başındayım KPSS, ALES belki yüksek lisansla birlikte part time çalışırım gibi seçenekleri de düşünüyorum.

Fikirlerinize ihtiyacım var, yine kararsızlığın ve bu kararsızlık nedeniyle mutsuzluğun dibindeyim...

senin bir meslektaşın, burçdaşın ve aynı yollardan geçmiş bir ablan olarak yazıyorum; kararından vazgeçme. aynı şekilde son derece yıpratıcı, sağlığımı yitirdiğim bir yerde çalışmıştım inan senelerce o sağlık sorunu için uğraştım durdum. hiç bir şey insanın beden-zihin sağlığından değerli değil.

çıkar çıkmaz iyi bir iş rast gelirse "neden daha önce yapmadım ki?" diye hayıflanacaksın. bir part time iş bulabilirsen en azndan yan aktiviteler yapabilirsin. illaki mesleğinle alakalı olması da gerekmez bence, dilin de gelişmiş eskiye oranla. bu 1-2 sene hem kafanı dinlersin hem yüksek lisans filan yaparsın.

Şöyle düşünün "şartlar o an istifa etmenizi gerektirdi ve ettiniz" pişman olmayın.
Yaşınız genç henüz yeni iş fırsatları olacaktır.
Kim ne derse desin işyerindeki huzur çok önemli.

senin bir meslektaşın, burçdaşın ve aynı yollardan geçmiş bir ablan olarak yazıyorum; kararından vazgeçme. aynı şekilde son derece yıpratıcı, sağlığımı yitirdiğim bir yerde çalışmıştım inan senelerce o sağlık sorunu için uğraştım durdum. hiç bir şey insanın beden-zihin sağlığından değerli değil.

çıkar çıkmaz iyi bir iş rast gelirse "neden daha önce yapmadım ki?" diye hayıflanacaksın. bir part time iş bulabilirsen en azndan yan aktiviteler yapabilirsin. illaki mesleğinle alakalı olması da gerekmez bence, dilin de gelişmiş eskiye oranla. bu 1-2 sene hem kafanı dinlersin hem yüksek lisans filan yaparsın.

Merhaba, çok teşekkürler yorumunuz için mutlu oldum. Belli bir giderim olduğu ve ailemden destek almadan kendi ayaklarım üstünde durmak istediğim için biraz da bu stresim. Sıfırdan başlamış gibi olucam sanki vazgeçersem.

İşsizlikten korkuyorum, gerçekten piyasa da kötü.

Şöyle düşünün "şartlar o an istifa etmenizi gerektirdi ve ettiniz" pişman olmayın.
Yaşınız genç henüz yeni iş fırsatları olacaktır.
Kim ne derse desin işyerindeki huzur çok önemli.

Kesinlikle öyle, o kadar mutsuzumki sosyal hyatım da kötü etkilenmeye başladı, işe güzel giyinmek istemiyorum bakımlı olmak istemiyorum. Bu şekilde zaman geçmek bilmiyor

Sen kararsiz isen kimse yardimci olamaz ki sana. Ailenin yanina tasinmak ve suanki evi kiraya vermek istemiyorsan ozaman calistigin isyerinde devam et yeni bir is bulana kadar...tukurdugunu yalamak olarak dusunmene gerek yok..

Ama hicbirsey sagligindan daha onemli degil. Ve bence calistigin isyeri ve ordaki iliskiler cok onemli. Gunlerimizi orda gecirdigimizi icin ruh sagligimizi etkiliyor.
Birde oyle statu veya meslegimden daha alt siniflarda is yapmak istemem veya okudugum cope gider diye dusunme. Bircok firmalar calisanlarin sagligina onem veriyor. Rahat ve kolay isler var. Mobbing uygulanmiyor anlayisli patronlar var. Hayatimizin buyuk bolumu isyerinde geciyor ve is ortami cok onemli bence.
Gecici sureligine oyle bir ise girebilirsin bence. Cunki yasin uygun. Hem ileride tam olarak ne yapmak istedigini dusunmek icin saglikli bir bedenin ve ruhun olur.

Kesinlikle öyle, o kadar mutsuzumki sosyal hyatım da kötü etkilenmeye başladı, işe güzel giyinmek istemiyorum bakımlı olmak istemiyorum. Bu şekilde zaman geçmek bilmiyor

Oyledir tabi, insan giyime makyaja para yatirmaya korkar normal olarak.

Piyasa da kotu dedigin gibi ama nedense icimde guzel bir is bulacaksin gibi bir his var.

Bence 1 hafta bekle. Arayan soran olmazsa, ben kararimdan vazgecebilir miyim de. Is bence bulursun ama ya 1-2 ayi bulursa, maddi olarak sIkIntIya girmemek icin yeni is bulana kadar disini sIk biraz. Bunca katlanmissin, tukurdugunu de yala ne olacak ki yani o heriflerin senin hakkinda dusundugu cok da umrunda olmasin.

Dedigim gibi 1 hafta bekle, baktin gelen giden yok istifani geri al eh zaten bir sure daha kal demisler...yeni is bulunca da bas git.

Oyledir tabi, insan giyime makyaja para yatirmaya korkar normal olarak.

Piyasa da kotu dedigin gibi ama nedense icimde guzel bir is bulacaksin gibi bir his var.

Bence 1 hafta bekle. Arayan soran olmazsa, ben kararimdan vazgecebilir miyim de. Is bence bulursun ama ya 1-2 ayi bulursa, maddi olarak sIkIntIya girmemek icin yeni is bulana kadar disini sIk biraz. Bunca katlanmissin, tukurdugunu de yala ne olacak ki yani o heriflerin senin hakkinda dusundugu cok da umrunda olmasin.

Dedigim gibi 1 hafta bekle, baktin gelen giden yok istifani geri al eh zaten bir sure daha kal demisler...yeni is bulunca da bas git.

Yaa çok sağolun, tanışmasak bile içinizdeki his beni mutlu etti. Dilerim öyle olur.
Evet işin bir de maddi tarafı var, 4-5 ay iş bulamazsam bu sefer kendimi şuanki yıprattığımdan daha fazla da yıpratabilirim maalesef öyle bir ihtimal de var.

İstifamı geri alamam sanırım bu durumda fakat süreyi uzatabilirim, işverenlere de çalışan birini almak daha cazip geliyor, şu ihbar süresinde bir bulabilsem allahın izniyle

Bence işten ayrılmayıp onların atmasını bekleyn. İşsizlik maaşı da almış olursunuz. Onlar atıncaya kadar da sizin istediğiniz tempoda işinizi sürdürün

Zaten istifa dilekçenizi vermediyseniz geri alın sözünüz ne olacak. Onlar atmak isterse de paşa paşa işsizlik maaşını almaya başlarsınız

Sen kararsiz isen kimse yardimci olamaz ki sana. Ailenin yanina tasinmak ve suanki evi kiraya vermek istemiyorsan ozaman calistigin isyerinde devam et yeni bir is bulana kadar...tukurdugunu yalamak olarak dusunmene gerek yok..

Ama hicbirsey sagligindan daha onemli degil. Ve bence calistigin isyeri ve ordaki iliskiler cok onemli. Gunlerimizi orda gecirdigimizi icin ruh sagligimizi etkiliyor.
Birde oyle statu veya meslegimden daha alt siniflarda is yapmak istemem veya okudugum cope gider diye dusunme. Bircok firmalar calisanlarin sagligina onem veriyor. Rahat ve kolay isler var. Mobbing uygulanmiyor anlayisli patronlar var. Hayatimizin buyuk bolumu isyerinde geciyor ve is ortami cok onemli bence.
Gecici sureligine oyle bir ise girebilirsin bence. Cunki yasin uygun. Hem ileride tam olarak ne yapmak istedigini dusunmek icin saglikli bir bedenin ve ruhun olur.

Kesinlikle mobbing uygulanan bir yer burası, yıpratıcı kendime güvenimi bile yerle bir etti.

Tamam ozman kovmasın, siz de işleri kendi çapınızda yavaş yapsanız olmaz mı acaba? Onlar size kötü davranıyorsa siz de onlara kötü cevaplar verseniz üste çıksanız? Yani onların yaptığı hak değil ki. Sizin hakkınızı alıyorlar diye anladım ben

Tamam ozman kovmasın, siz de işleri kendi çapınızda yavaş yapsanız olmaz mı acaba? Onlar size kötü davranıyorsa siz de onlara kötü cevaplar verseniz üste çıksanız? Yani onların yaptığı hak değil ki. Sizin hakkınızı alıyorlar diye anladım ben

Maalesef pek mümkün değil, türkiyenin önde gelen bir firmasının üretim hattını besliyoruz, yavaş yapsam veya önemsemesem kötü sonuçlara sebep olur.

Hakkımı vermedikleri kesin maalesef

Merhaba canım,
Hiç kendine stres yapma. Bazen insanın işyeri ne kadar kötüde olsa alışkanlıklardan vazgeçmek zor olabilir.
Ama korkma, inanıyorum ki çok daha güzel bir iş bulacaksın.
Kendine inan. Ve kararının arkasında dur. Onlar sana tamam diyene kadarda orda kalabilirsin.
Çok fazla olasılık düşünüp şimdiden kendini çok bunaltıyorsun. Çabala ve akışına bırak, herşey yoluna girecektir.

Merhaba canım,
Hiç kendine stres yapma. Bazen insanın işyeri ne kadar kötüde olsa alışkanlıklardan vazgeçmek zor olabilir.
Ama korkma, inanıyorum ki çok daha güzel bir iş bulacaksın.
Kendine inan. Ve kararının arkasında dur. Onlar sana tamam diyene kadarda orda kalabilirsin.
Çok fazla olasılık düşünüp şimdiden kendini çok bunaltıyorsun. Çabala ve akışına bırak, herşey yoluna girecektir.

Evet haklısınız, her ihtimali hatta her kötü ihtimali fazlasıyla düşünüyorum maalesef. İhbar süresini biraz daha uzun tutuğ bu sürede deli gibi iş aramayı planlıyorum bakalım :kahve:

Bir ek bilgi daha; işverenler hep çalışan kişilere teklif vermek istiyorlar, işsiz olunca arayan az oluyor. Ben de bunu anlayamazdım ama genel olarak böyle saçma bi durum var. Başka işyerinden eleman alma tercihindeler genelde

Bir ek bilgi daha; işverenler hep çalışan kişilere teklif vermek istiyorlar, işsiz olunca arayan az oluyor. Ben de bunu anlayamazdım ama genel olarak böyle saçma bi durum var. Başka işyerinden eleman alma tercihindeler genelde

Evet kesinlikle, işten çıkınca sorunu hep sizde arıyorlar çünkü.

Back