• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kararsız kaldım. Hangi seçenek olmalı? Fikirlerinizi paylaşır mısınız?

Sizce aileleri tanıştırmada hangisi daha mantıklı ve doğru bir karar olur?

• Ankete Katılan
    248
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Daha samimi olur bence . Akraba olacaksınız bir evlerine davet etmediler gibi düşünülmesin. Bu gibi durumlarda her zaman ev daha güzel .
Teşekkür ederim canım.. :KK25:
Dışarıdan korkuyorlar zaten.
Ama işte evde kapalı ortam ya.

Rahat edilir mi o kafami kurcalıyor..

Bence hepsi olur, kalabalik degilsiniz neticede.

Ama ben olsam firsat bu firsat su adetlerin en az yarisindan yirtarim, ki ailelerin tanismasi bunlarin basinda gelir.

• Muhteşem
Reactions: 000
Çok teşekkür ederim.:KK51:
Size de hayırlı olsun.. çok güzel bir süpriz olmuş.:KK9:
Evde ne ikram ettiniz?
Yemek mi çay miydi ?

Nasıl geçti çok oturdular mı?
evet özellikle bana bayağı bir sürpriz oldu, çiçek ve çikolatayla gelince annem anlamış ama ben hiç anlamadım. ne güzel aşkım bana çiçek almış modundaydım :KK70: babası birden isteyince şokumu tahmin edersiniz tabii :KK57: saat 8 gibi akşam oturmasına geldiler. isteme olacağını bilmediğimiz için bir çeşit tuzlu (peynirli kek) iki çeşit tatlı (cevizli kek-kaymaklı elma tatlısı) ve çay-kahve ikram ettik. bilseydik yemekli ağırlardık tabii. onun haricinde herşey güzeldi. havadan sudan konuşuldu, dünürler yemek tarifi alıp verdiler:KK70:oradan buradan sohbet derken 3 saat oturdular. başta çok gerilmiştim ama hiç korktuğum gibi olmadı. bazı arkadaşlar ikram ve çay kahve servisi vs. derken sohbetin bölündüğünü söylemişler. bu konuda haklılar. bölünmeler oldu. ama ben çayları yenilerken annem oturdu, annem mutfağa gidince ben onlarla oturdum. bu şekilde kopukluk oluşmadı.. inşallah sizinki de çok güzel geçer.:KK36:

• Muhteşem
Canım benim çok teşekkür ederim. :KK200: :KK19:
Allah bin kere razı olsun.
Güzel dileklerin beni çok mutlu etti..:KK36:

Aslinda erkek arkadaşım kibarliktan dillendirmiyor ama onlarda eve gelmek istiyorlar. Zaten totalde sadece 6 kişi olacağız. Salon büyük. Herkes farklı yete oturabilir diye düşünüyorum. Sadece ev kapalı alan ya ondan tereddütüm var.

Ben istanbuldayım biliyorsun buraya yakında tahminen yasaklar gelebilir çok vaka artışı olmaya başladı. O zaman ertelenir zaten yaş 30 üstü. Ben çok oturacaklarını düşünmüyorum. Çünkü hem benim babam hem onun babası 70lerde. Zaten süreç ilerlerse düğün asla düşünmüyorum. Kutlama kalabalık yerde düşünmüyorum. Sadece nikah. Tabi önce o aşamalara inşallah gelmek lazım canım..
Camları açık tutarsanız sorun olacağını sanmıyorum. Hava akışını sağlamak önemli.

Kuzenim görümcesi ile birlikte kalıyordu. Görümcede korona var kuzenimde yok. Ayni evde birbirlerine yaklaşmadan dikkat ederek bulunursaniz sorun olmaz. Nihayetinde virüsün kanatlari ve bacakları yok. Virüs bize gelmez biz vıruse gideriz.

Camlar açık olur. Mesafeli oturulur ve kolonya ikram edilir. Herkese peçete zaten verilir. Hapşıran tıksıran olursa pecetesini kullanir.

Sicak bie ortam oluşturursunuz. Banyo kullanmak isteyenin cekinmeyecegi bir ortam kurulur.

Bence ev daha güvenli. Restoran kötü bir fikir değil. Ama ben misafir olsam evse ağırlanmak isterim yalan konuşamam 😊 tam bir kaynana ruhum varmış onu fark ettim.

Güzel haberlerimi bekliyorum bebişim

Bence hepsi olur, kalabalik degilsiniz neticede.

Ama ben olsam firsat bu firsat su adetlerin en az yarisindan yirtarim, ki ailelerin tanismasi bunlarin basinda gelir.
Zaten biz çok adet peşinde değiliz.
Bana kalsa söz ve nisan için bir araya gelinse de olurdu. Ama karşı taraf istiyorsa saygı duyup yapacağız.
Ama kına adetinden yırtma peşindeyim.

O olmayacak..

Polenezköy'e falan gitseniz. Yani pandemi zamanı gitmedim ama, Çatalca ve Polenezköy'de sosyalleşmeyi tercih eden arkadaşlarım var bu süreçte.

Ben Polonezkoye gittim. Çok güzel. Orada ileride bir kutlama olsa isterim. Mesela düğün yemeği. Sadece yemek. Tabi pandemi geçerse. Geçmezse başka bahara artik.
Yalnız oralarda kalabalık. Millet istanbul içinden kaçmak için hep Polonezkoye gidiyor.

Kalabalık en azından haftasonu.

Camları açık tutarsanız sorun olacağını sanmıyorum. Hava akışını sağlamak önemli.

Kuzenim görümcesi ile birlikte kalıyordu. Görümcede korona var kuzenimde yok. Ayni evde birbirlerine yaklaşmadan dikkat ederek bulunursaniz sorun olmaz. Nihayetinde virüsün kanatlari ve bacakları yok. Virüs bize gelmez biz vıruse gideriz.

Camlar açık olur. Mesafeli oturulur ve kolonya ikram edilir. Herkese peçete zaten verilir. Hapşıran tıksıran olursa pecetesini kullanir.

Sicak bie ortam oluşturursunuz. Banyo kullanmak isteyenin cekinmeyecegi bir ortam kurulur.

Bence ev daha güvenli. Restoran kötü bir fikir değil. Ama ben misafir olsam evse ağırlanmak isterim yalan konuşamam 😊 tam bir kaynana ruhum varmış onu fark ettim.

Güzel haberlerimi bekliyorum bebişim
Sağolasın canım benim.. :KK200:
Evet ev daha az riskli olabilir. Sonuçta sadece 6 kişi olacağız. Pencere açabiliriz. Veya tavan vantilatörünü biraz calistirabiliriz. Veya arada balkon kapısını açarız.

Zaten ikindi çayına gelecekler. Çok yemek hazırlayalım mi? 2 tatlı 2 tuzlu bir pasta yeter mi?

Sonuçta evde daha kontrol edilebilir çevre var
Restaurantta o yok. Kimin gelip gelmeyeceğini kontrol edemezsin..
Bu akşam annemle karar verecegiz.
Güzel gelişmeleri yazacağım canım benim. :KK200:

Sevgiler

Evet Istanbul'da idi. Ama tavsiye etmem cunku normal konuklarin misafir edildigi yerde catal-bicak sesleri yogundu.
Anladım o zaman sorun olur.
Teşekkür ederim..:KK66:

En olmadı maskeli oturacaksınız pencereleri de açarsınız :) biz de nişanımı aile arasında maskeli bir şekilde yaptık. Bir saatte yüzükleri taktık dağıldık. Eğer tanışma işi şartsa bir şekilde halledersiniz sıkmayın canınızı :)

Hayırlı olsun..
Sanırım siz nisan yaptınız.
Yemek işi ne oldu ?

Maskeli oturulmaz bizde diye düşünüyorum.
Ama zorunda kalınırsa olur tabi.

Onun ailesi 70 üstüler. Benim babamda 70 yaşında. Pandemiden dolayı biraz çekiniyorlar.
Ama gene de kibarlık yapıp kararı bize bıraktılar.
Bende kararsızım maalesef.

Iki taraftanda 70+lük insanlar ve iptal etme yerine restaurant düsüncesimi var?

Sen ciddimisin?

Mecburmu simdi evlilik sürecini baslatmaya? Bunun daha nisani osu olur busu olur. Yok bayram oldu gelmediler, yok aramadilar ve pandemi zamani. Yerinde olsam hiçbirini seçmezdim ve ailemin sagligini düsünerek ertelerdim herseyi.

Sağolasın canım benim.. :KK200:
Evet ev daha az riskli olabilir. Sonuçta sadece 6 kişi olacağız. Pencere açabiliriz. Veya tavan vantilatörünü biraz calistirabiliriz. Veya arada balkon kapısını açarız.

Zaten ikindi çayına gelecekler. Çok yemek hazırlayalım mi? 2 tatlı 2 tuzlu bir pasta yeter mi?

Sonuçta evde daha kontrol edilebilir çevre var
Restaurantta o yok. Kimin gelip gelmeyeceğini kontrol edemezsin..
Bu akşam annemle karar verecegiz.
Güzel gelişmeleri yazacağım canım benim. :KK200:

Sevgiler
2 tatlı yerine 1 salata 1 tatlı . Börek. Ve belki yaprak sarma tercih edilebilir.. belki de ben tatlı sevmedigim için böyle diyorumdur. Sen yine de bana güvenme 😊

• Muhteşem
evet özellikle bana bayağı bir sürpriz oldu, çiçek ve çikolatayla gelince annem anlamış ama ben hiç anlamadım. ne güzel aşkım bana çiçek almış modundaydım :KK70: babası birden isteyince şokumu tahmin edersiniz tabii :KK57: saat 8 gibi akşam oturmasına geldiler. isteme olacağını bilmediğimiz için bir çeşit tuzlu (peynirli kek) iki çeşit tatlı (cevizli kek-kaymaklı elma tatlısı) ve çay-kahve ikram ettik. bilseydik yemekli ağırlardık tabii. onun haricinde herşey güzeldi. havadan sudan konuşuldu, dünürler yemek tarifi alıp verdiler:KK70:oradan buradan sohbet derken 3 saat oturdular. başta çok gerilmiştim ama hiç korktuğum gibi olmadı. bazı arkadaşlar ikram ve çay kahve servisi vs. derken sohbetin bölündüğünü söylemişler. bu konuda haklılar. bölünmeler oldu. ama ben çayları yenilerken annem oturdu, annem mutfağa gidince ben onlarla oturdum. bu şekilde kopukluk oluşmadı.. inşallah sizinki de çok güzel geçer.:KK36:
Teşekkür ederim çok sağ olun.
Bizde söz nisan sonra olacak.
Bakalım..
Aileler tanışınca gerilecegim gibi geliyor.
Ben taşırım yiyecekleri annem oturur artik..

Bu işler stresli oluyor birazcık değil mi..

Teşekkür ederim çok sağ olun.
Bizde söz nisan sonra olacak.
Bakalım..
Aileler tanışınca gerilecegim gibi geliyor.
Ben taşırım yiyecekleri annem oturur artik..

Bu işler stresli oluyor birazcık değil mi..
bizim de söz nişan sonra olacaktı ama covid yüzünden herşey belirsizlikte kaldı. zaten o gece isteme olunca söz de kesilmiş oldu. nişan belki de yapılmayacak covid dolayısıyla.herşeyi zorlaştırdı bu hastalık. onlar gelmeden önce birkaç gün gergindim, biraz stres vardı evet, sonuçta aileler ilk kez birbirini görüyor, hiç tanışmayan insanlar çocukları vesilesiyle ilk defa bir araya geliyor. ama hiç korktuğum gibi olmadı gerçekten.hatta tahminimden bile iyi anlaştılar

• Muhteşem
bizim de söz nişan sonra olacaktı ama covid yüzünden herşey belirsizlikte kaldı. zaten o gece isteme olunca söz de kesilmiş oldu. nişan belki de yapılmayacak covid dolayısıyla.herşeyi zorlaştırdı bu hastalık. onlar gelmeden önce birkaç gün gergindim, biraz stres vardı evet, sonuçta aileler ilk kez birbirini görüyor, hiç tanışmayan insanlar çocukları vesilesiyle ilk defa bir araya geliyor. ama hiç korktuğum gibi olmadı gerçekten.hatta tahminimden bile iyi anlaştılar
itiraf edeyim aslında öncesinde bayağı bir tırsıyordum. sonuçta birbirini hiç tanımayan iki aile söz konusu, bir taraf iyi niyetle birşey söyler, diğer taraf tanımadığı için söylediğini yanlış algılar diye diken üzerindeydim. ilk geldiklerinde herhangi bir gerginliğe karşı ortayı bulabilmek için gardımı almış halde hazır bekledim resmen. sonra baktım iyi gidiyor, akışına bıraktım. doğal halime geri döndüm :) işin içine aileler girince evlenecek çiftler de geriliyor haliyle, sevgiliyken ne güzeldi herşey kafamıza göre oluyordu ama aileler işin içine girince biraz gerginlik yaşamak normal. tavsiyem heyecanlı da olsanız doğal olun,kendiniz gibi olun. sonuçta inşallah olmaz ama en ufak bişeyde hemen erkek arkadaşınızla araya girersiniz ortamı yumuşatırsınız :)

• Muhteşem
70 yasindakileri restoranta cagirmakta ne demek? Iş yemegi gibi.. Benim ayibima giderdi. En guzel eve cagirmak daha samimi

• Beğen
Iki taraftanda 70+lük insanlar ve iptal etme yerine restaurant düsüncesimi var?

Sen ciddimisin?

Mecburmu simdi evlilik sürecini baslatmaya? Bunun daha nisani osu olur busu olur. Yok bayram oldu gelmediler, yok aramadilar ve pandemi zamani. Yerinde olsam hiçbirini seçmezdim ve ailemin sagligini düsünerek ertelerdim herseyi.
Restaurant seçeneğini eledim.
Haftaya bize gelecekler. Maskeli de gelebilirler isterlerse.
Zaten iki sohbet muhabbet edilip kalkılacak..
Düğün zaten yapmayacağım. Sadece nikah.
Belki balayı bile ertelenebilir iyice vakalar artarsa..Umarım olmaz tabi..

2 tatlı yerine 1 salata 1 tatlı . Börek. Ve belki yaprak sarma tercih edilebilir.. belki de ben tatlı sevmedigim için böyle diyorumdur. Sen yine de bana güvenme 😊
Güzel seçenekler.. Teşekkür ederim:) Kendisi paçanga böreği çok seviyor. Belki o börek olur.
Bir de Sütlü bir tatlı olabilir. Meyveli bir pasta yaptırsam mı, çok mu kaçar canım sence?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back