Burada problem zaten beklentilerin uyusmamasi. Adam kadinin cocuk ve evlilik istemedigini biliyor, 5 sene once de biliyordu muhtemelen.
Bu durumda kendi yolunu cizecek. Kadin da aksini 1 yildir biliyorsa o da kendi yolunu cizecek. Radikal farkliliklar ve orta yol olamaz, hemfikiriz.
Benim vurgulamak istedigim kisim ise, evlilik ve cocuga muhtemel son gibi bakilmasi. Yani 5 yil neden uzun olsun ki, 25 sene de beraber olsalar evlenmeleri veya cocuk yapmalarinin muhtemel oldugu ve adamin bundan mahrum kaldigini dusunmek ilginc.
Kadin adamin isteklerine kulak verip kariyerine devam edemiyor. Zaten yuz ornegin doksaninda edemiyor ama, spesifik olarak da bu ornekte edemiyor, konu sahibi belirtmis acikca.
Yani evlenmek ve cocuk sahibi olmak eninde sonunda olacak sey de, kadin kaprisleri yuzunden erteliyormus gibi okuyorum yorumlari. Sizinki oyle degil ise sizi tenzih ederim.
Kişi kendi bedeni üzerinde tek hak sahibidir
Birinin sana birşey vermiş olması onu kabul etmem gerektiği anlamına gelmez
Çocuk diyemeyiz oluşan hücrelerin yumağı için süregelen tartışmalar da bir sorun yok mu
Her gün bu kadar insan öldürülürken
Evet eğer bir adam baba olmak istiyor ise burda kadın ikna olmalı
Haber vermesi taraftariyim.
Ancak erkeğin herhangi bir hakkı olmadığı kanaatindeyim.
Madem hedefleri var, hazır değil ve 9 ay boyunca o cocugu taşıyacak olan kadın ise bunun kararını kendisi vermeli. Adam psikolojik olarak baskı yapacak bile olsa söylemek lazim.
Ciddi bir birliktelikleri varsa ileride bunu ona mutlaka söyleyecektir. Adamın güvenini sarsmak olur. Belki ilişkileri bozulacak.
Simdi söylemesi hem aralarında gizli saklı bir şeyin olmadığını hem de hayatları üzerinde karar alırken birbirlerine karşı anlayışlı olmaları gerektiğini gösterir.
3nity
Kadın kararlı durursa bir şekilde adamı ikna edeceğini sanıyorum.
Ancak adam evlilik ve bebek istiyor, kadın buna yanaşmıyor. Bu kısım da bana bencillik olarak geldi. Kadın tamamen kariyeri konusuna yogunlastiysa adamın ne sucu var.
Anne olmak isteyen ve kocası istemediği için çocuk sahibi olamayan kadınlara üzülüyoruz eğer adam da çocuk sahibi olmak istiyor fakat kadının kariyeri yüzünden olamıyorsa burada da durup bir düşünmek lazim.
5 yıl çok uzun bir süre hem de.
Genel olarak yorumunuzu anlayabiliyorum ama su algiyi anlayamadim.
Kadin kariyerine yogunlasmak istiyor, adam evlilige ve cocuga.
Biri digeri durumunda isteginden mahrum kalacak.
Nicin evlilik ve cocuk isteginin kariyer isteginden daha ustte oldugunu dusunuyorsunuz?
Yani neden kadinin yaptigi bencillik de adaminki degil o halde?
bu konuda babanın bilmesi gerekli. belki hayat arkadaşını ikna eder. kadın panikten yanlış kararlar verebilir tek başına.
sonuçta tecavüzle zorla hamile bırakılmamış.tek karar kendisine ait değil.
ne garip bu durumda genelde kadınlar evliliğe can atar arkadaşınız istemiyor
Her birimizin beraber oldunuz insandan ziyade başka bir hayatımız var özel zevklerimiz sırlarımız var olmalıdaIliskide kişinin kendi alanı olmasına inananlardanim. Bu da sizde kişisel alan midir?
Yoksa paylaşılan alan mi?
Sağlığı ile ilgili bir durum söz konusu değil.
Anne olmak istemiyor sadece. En azından bir 5 yıl daha. Hayatındaki hedeflere uymuyor. İşi gereği şu an mümkün olmadığını düşünüyor
27Kaç yaşında ki bu kadın?
Bende tam onu dedim zaten. Zevk için yaptığın bişey neden başka bi felakete yol açıyor. Dedim.Zevkine sevis yazmissiniz, siz yalnizca uremek icin mi sevisiyorsunuz?
Sevismek zaten zevk icin yapilir. Es tatmini veya cocuk icin degil.