Karar yalnızca kadının mı?

kalanına arkadaşın kendi karar versin.
daha fazla müdahil olmanı doğru bulmadım.
karşılıklı medeni insanlar gibi oturup konuşssunlar.
sonuçta ikisi yaptı.
mesuliyeti ikisi taşıyacaklar.
dışarıdan 3. şahısların yorumu durumu zorlaştırır.
sevgilisine söylesin ve de kararını da söylesin.
ortak bir çözüm bulsunlar

Zaten benim ikna etmek istediğim sevgilisine söylemesi.
Çünkü şu anki kararı söylemeden aldırmak. Yoksa iki kişinin alacağı karara karışma haddini kendimde görmem.

Bazi yorumlar gordum ve cok saskinim.

Bir taraf istiyorsa cocuk dunyaya gelmeli denmis.

Babanin dogurma ihtimali yoksa boyle bir durum sozkonusu olamaz.

Hamilelik ve dogum kisisel, kisiye ozeldir. Hicbir baba bu sureclerde annenin ellide biri kadar etkilenmez.

Yani anne dogurmak istemiyorsa cocuk dogmaz. Adam ne derse desin bu gercek degismez.

O yuzden adama soylemenin yarari ne olabilir anlamak mumkun degil. Gebeligin sonlandirilmasi islemine yardimci olmayacak, psikolojik baski yapacak, kadini istemedigine emin oldugu bir durum icin zorlayacak.

Bu nasil daha iyi bir senaryo olusturabilir ki?

Zor kararlar hayati daha da zorlastiran kisilerle paylasilarak alinmaz.

1. Dogurmayacagi bebegi yapmayacakti. Bunun kazadi mazasi yok. Aaa yanlislilla okdu diyip cana kiymaya karsiyim. Oyuncak bebek degil o sonucta bir bebek. Bir can.
Yanlis yola sapip a yanlis gelmissim diyip geri donmeye benzemez.

2. Tek basina yaomadigina gore babasininda bilemsi gerek. Evli olup olmadigi onemli degil ki adam zaten evlenmek istiyor. Kadin eger bir gelecek goremiyorsa adamla neden devam ediyor? Ayrilsin ozaman .

Ne olursa olsun babanin bilmeye hakki var ve soz hakkida var.

Dedigim gibi oyuncak bebek degilki bu. Ciddi birsey.

Hamilelik ve doğum kadının bedeni üzerinde gerçekleşir.
Her insan da kendi vücudu ile ilgili kararları kendisi alır.Karar onundur ama yine de haber vermesi gerekir diye düşünüyorum.

Anneye dusen sorumluluk cok daha fazla oldugu icin oncelikli karar kadinindir diyorum. Kadin istemezse aldirabilir, ama hileyle hamile kalmadiysa dogurmakta kendi tercihi olmali.

5 seneden beri bir birliktelik varsa arkadasiniz bebegi istemese bile tabi ki adamin en azindan bu durumu bilmeye hakki var. Fakat madem arkadasiniz bu kadar istemiyor dogru duzgun korunmasini da bilecek.

Bu arada ben ilk kurtajini olacak insanlara bisey diyemiyorum.
Fakat ardindan gelen tum kurtajlara cinayet gozuyle bakiyorum. Ilk kurtajdan sonra ki kurtajlarin kazasi, bahanesi yoktur bana gore.
Umarim arkadasiniz bundan ders alir

Aslında dert benim değil, ama konu tartisilinca daha çok kişinin fikrini merak ettim.

Bir arkadaşım var, 5 yıllık birlikteliği var. 3 yıldır birlikte yaşıyorlar. 5 yıldır doğum kontrol hapı ile korunuyormus. Göğsünde iyi huylu bir kitle çıktı 6 ay kadar önce, doktor hap yerine başka yöntemlere gecmeyi uygun görmüş, sonuç hamile.

Çocuğu istemiyor. Sessiz sedasız gebeliği sonlandırmak istiyor. Birlikte olduğu kişiye durumu söylerse bebegi ister ve baskı yapar diyor, zaten 1 yildir evlilik için ısrar ediyormus. O yüzden soylemeyecek.

Kadının hayatı değişiyor, bedeni değişiyor, kariyeri değişiyor büyük ölçüde karar onun.
Ama adamın hiç mi söz hakkı yok?

Şöyle bir güncelleme yapmam daha dogru olacak,
Adamın haberi olmasına gerek yok diyen bu konuda fikrini belirterek neden soylerse çok sevinecegim.

Adam mutlaka bilmeli diyen de benim kadını adama söylemesi yönünde ikna etmeye çalışmam doğru mu, yoksa karismamali miyim, diye fikrini de belirtirse çok faydalı olacak benim için :)
yanı bırlıkte yasarken adam evlılık ıstemese ve kaıdn hamıle kalsa dırek aldır derdım .. ama zaten evlı gıbısınız kıyın bır nıkah ve dogurun derım bu durumda cocuk karıyerı yada baska seylerı engellemıyor kı sadece ertelettırıyor o kadar..
ve adamın tabıkıde haberı olmasa gerek ama bunu arkadasınızın soylemesı gerek sızın değil..
bebekle ılgılı son karar anneye aıttır ama baba adayınında fıkrı alınmalı... kı her ıkı tarafın ımzası olmadan kurtajda yapılmıyor...

Kişi kendi bedeni üzerinde tek hak sahibidir
Birinin sana birşey vermiş olması onu kabul etmem gerektiği anlamına gelmez
Çocuk diyemeyiz oluşan hücrelerin yumağı için süregelen tartışmalar da bir sorun yok mu
Her gün bu kadar insan öldürülürken
Evet eğer bir adam baba olmak istiyor ise burda kadın ikna olmalı

Ben fikrimi paylastim.
Söylemesi gerektiğini düşünüyorum
Konuşmanın sonunda hissettiğim biraz daha devam edersek soylemeye ikna olur gibi geldi. Bunu yapmadım
Sorumluluk almaktan kaçtım, ilgilendirmez diye düşündüm.
Ama sonra vicdanım rahat etmedi. Hem böyle bir şey saklanarak ilişkiye devam edilmesi adama haksızlık gibi, hemde bir kadının böyle bir süreci tek başına yaşaması, bunu saklayarak yaşaması zor gibi geldi.
O yüzden tekrar soracak olursa, yine ikna etme çabası göstermemeli miyim? Yoksa fikrimi daha net belli edip biraz daha sen bilirsin nezaketinden vazgeçip, bu iliski boyle de kurtulmaz a mi gelmeli?
Bence hiçbir şey hakkında ikna etmeye çalışmayın, bu çabalara girmeyin. İkna etmek farklı, fikir paylaşmak farklı neticede. Koskoca insan, böyle bir konuda ikna etmeye uğraşmak doğru olmaz gibime geliyor zaten üzerinize düşen fikrinizi söyleyip geçmek olacaktır, ne düşünüyorsanız o. Biliyorum kafası karışık ama bunu yapanlar da onlar, bu çocuğu siz yapmadınız ya da üst komşu yapmadı. Çocuk yapabilecek insanlar bu çocuk hakkında karar almayı da becerirler herhalde. Fikrinizi belli edin ve bence gerisine karışmayın. İkna çabalarına hiç girmeyin. Kadının saklaması demek süreci tek başına atlatmaya mecbur kalması demek, ben yazarken bu konuyu atlamışım mesela, iyi oldu söylediğiniz. Ama şimdi hadi söyle dediniz ve söyledi, e istemiyor çocuğu? Adam da ısrar edecek ve belki de kadın istemediği bir çocuğu doğuracak. Anne hazır değilse ötesi yok siz de takdir edersiniz ki. Elbette erkeğin de baba olarak hak ve sorumlulukları var ama bir anne kadar değil, yarı yarıya değildir mesela. Erkeğin hazır olması ile anne adayının hazır olması aynı şey değil. Fikrinizi paylaşıp sen bilirsin nezaketini elden bırakmayın.

Beş senedir birlikte olduğu bir insandan hamile kaldı ve bunu ona söylemeyip, bebeği gizli gizli aldırıp, kaldıkları yerden devam mı edecek?
Ben çok sağlıklı bir ilişki göremesim.

1. Dogurmayacagi bebegi yapmayacakti. Bunun kazadi mazasi yok. Aaa yanlislilla okdu diyip cana kiymaya karsiyim. Oyuncak bebek degil o sonucta bir bebek. Bir can.
Yanlis yola sapip a yanlis gelmissim diyip geri donmeye benzemez.

2. Tek basina yaomadigina gore babasininda bilemsi gerek. Evli olup olmadigi onemli degil ki adam zaten evlenmek istiyor. Kadin eger bir gelecek goremiyorsa adamla neden devam ediyor? Ayrilsin ozaman .

Ne olursa olsun babanin bilmeye hakki var ve soz hakkida var.

Dedigim gibi oyuncak bebek degilki bu. Ciddi birsey.

Belki kadin hayati boyunca evlenmek istemiyor. Olamaz mi bu?

Butun kadinlar evlenmek istemek zorunda mi? Bu forumla gercek hayat siklikla karisiyor.

Normalde kadinlarin yuzde 80'inin problemi evlenememek veya bosaninca bir daha evlenememek degil. Bu durum bu foruma ozgu.

Sizin yerinizde olmak istemezdim, o kadıncağızın yerinde olmak da. :) Kürtaj da çok ciddi bir karar ve bazen sağlığa olumsuz etkileri olabiliyor. Kürtaj olduktan sonra ileride tekrar çocuğunun olma ihtimalinin azalması gibi sonuçları olabiliyor bazı bünyelerde. Kürtaj da zor doğurmak da... Bu da bize şunu gösteriyor, eylemlerimizden kendimiz sorumluyuz ve bazıları işte bu kadar ağır olabiliyor. Bu korunma işlerinin çok iyi ayarlanması lazım. İkisinden de pişmanlık duyabilir sonuçta yani.

Haber vermesi taraftariyim.
Ancak erkeğin herhangi bir hakkı olmadığı kanaatindeyim.

Madem hedefleri var, hazır değil ve 9 ay boyunca o cocugu taşıyacak olan kadın ise bunun kararını kendisi vermeli. Adam psikolojik olarak baskı yapacak bile olsa söylemek lazim.

Ciddi bir birliktelikleri varsa ileride bunu ona mutlaka söyleyecektir. Adamın güvenini sarsmak olur. Belki ilişkileri bozulacak.

Simdi söylemesi hem aralarında gizli saklı bir şeyin olmadığını hem de hayatları üzerinde karar alırken birbirlerine karşı anlayışlı olmaları gerektiğini gösterir.
3nity 3nity

Kadın kararlı durursa bir şekilde adamı ikna edeceğini sanıyorum.

Ancak adam evlilik ve bebek istiyor, kadın buna yanaşmıyor. Bu kısım da bana bencillik olarak geldi. Kadın tamamen kariyeri konusuna yogunlastiysa adamın ne sucu var.

Anne olmak isteyen ve kocası istemediği için çocuk sahibi olamayan kadınlara üzülüyoruz eğer adam da çocuk sahibi olmak istiyor fakat kadının kariyeri yüzünden olamıyorsa burada da durup bir düşünmek lazim.
5 yıl çok uzun bir süre hem de.

Haber vermesi taraftariyim.
Ancak erkeğin herhangi bir hakkı olmadığı kanaatindeyim.

Madem hedefleri var, hazır değil ve 9 ay boyunca o cocugu taşıyacak olan kadın ise bunun kararını kendisi vermeli. Adam psikolojik olarak baskı yapacak bile olsa söylemek lazim.

Ciddi bir birliktelikleri varsa ileride bunu ona mutlaka söyleyecektir. Adamın güvenini sarsmak olur. Belki ilişkileri bozulacak.

Simdi söylemesi hem aralarında gizli saklı bir şeyin olmadığını hem de hayatları üzerinde karar alırken birbirlerine karşı anlayışlı olmaları gerektiğini gösterir.
3nity 3nity

Kadın kararlı durursa bir şekilde adamı ikna edeceğini sanıyorum.

Ancak adam evlilik ve bebek istiyor, kadın buna yanaşmıyor. Bu kısım da bana bencillik olarak geldi. Kadın tamamen kariyeri konusuna yogunlastiysa adamın ne sucu var.

Anne olmak isteyen ve kocası istemediği için çocuk sahibi olamayan kadınlara üzülüyoruz eğer adam da çocuk sahibi olmak istiyor fakat kadının kariyeri yüzünden olamıyorsa burada da durup bir düşünmek lazim.
5 yıl çok uzun bir süre hem de.

Genel olarak yorumunuzu anlayabiliyorum ama su algiyi anlayamadim.

Kadin kariyerine yogunlasmak istiyor, adam evlilige ve cocuga.

Biri digeri durumunda isteginden mahrum kalacak.

Nicin evlilik ve cocuk isteginin kariyer isteginden daha ustte oldugunu dusunuyorsunuz?

Yani neden kadinin yaptigi bencillik de adaminki degil o halde?

Degil 5 yil 25 yil birlikte oldugum kadinin benden habersiz ikimize ait cocugu aldirdigini ogrensem dakikasinda o iliskiyi bitirirdim. Kadinin hazir olmamasini anliyorum ama adam gunu birlik iliski yasadigi biri degil konusup derdini anlatabilir ama uzun soluklu bir iliskide gizlice yapilacak bir hareket gibi durmuyor.

bu konuda babanın bilmesi gerekli. belki hayat arkadaşını ikna eder. kadın panikten yanlış kararlar verebilir tek başına.

sonuçta tecavüzle zorla hamile bırakılmamış.tek karar kendisine ait değil.

ne garip bu durumda genelde kadınlar evliliğe can atar arkadaşınız istemiyor

Genel olarak yorumunuzu anlayabiliyorum ama su algiyi anlayamadim.

Kadin kariyerine yogunlasmak istiyor, adam evlilige ve cocuga.

Biri digeri durumunda isteginden mahrum kalacak.

Nicin evlilik ve cocuk isteginin kariyer isteginden daha ustte oldugunu dusunuyorsunuz?

Yani neden kadinin yaptigi bencillik de adaminki degil o halde?

Yo her ikisi de birbirinden üstün değil.
O nedenle iki taraflı yazdım.

Kadın bebek istemiyorsa bu konuda kararı sadece kendisine ait. Yani adama haber versin fakat hazır değilse ve çocuğu 9 ay taşıyacak kendisi oldugundan istemiyorsa aldırsın.
Adamın burada bencillik yapma hakkı yok.

Fakat bu kadın 5 yıl gibi bir sürede bebek düşünmüyor. Yazıdan anladığım kadarıyla adam ise 1 senedir evlenmek istediğini belirtiyor. 5 yıllıkta ilişkileri var.
Tamam bu bebeği doğurmasın ama 5 yıl gibi sürede adamın baba olma isteği ne olacak?

Bu sefer de adama haksızlık.
Kadının kariyer yapmak istemesi adamın baba olmak istemesinden sonra gelmiyor. Burayı ayrı vurgulayayım.
Ancak 5 sene uzun diyorum.

Kendi yerime koyuyorum.
5 sene ilişkim var. Hem evlenmek istemiyorum hem 5 sene içinde çocuk istemiyorum. Kariyerim önemli. Evet istikrarli bir kadınım.

Yine kendi yerime koyuyorum. 5 senelik ilişkim var 5 sene daha çocuk düşünmeyen ve evlilik istemeyen sevgilim var. Kariyer konusunda istikrarlı incinirdim. Baskı yapmaya hakkım olmasa da bebek sahibi olmak hakkım.

Ya ayrılacaklar.
Kadın kariyerine adam ise evlenip çocuk sahibi olacağı bir hayata başlayacak.
Ya da kadın adamın isteklerine kulak verip aynı anda kariyerine de devam edecek.

Ben başka orta yol göremiyorum.
Varsa bir orta yolu dinlemek isterim.

Bence haber vermeli, ama kendi kararının kesin olduğunun üstüne basa basa söylemeli.
Zaten partnerinin haberi vardır arkadaşınızın çocuk istemediğinden.

Eğer partneri çok istiyorsa daha uygun bir zamanda tekrar deneriz diyerek onu avutabilir.
Kilit nokta izin istiyormuş gibi değil de bu süreçte bana destek ol, bu benim için de zor bir durum şeklinde yansıtması.
Karar yalnızca kadının evet böyle bir durumda. Ama arkasından iş çevirmek gibi olur haber vermeden böyle bir şey yapması. Ben ilişkilerde iki tarafın da tamamen dürüst olması taraftarıyım.

Yo her ikisi de birbirinden üstün değil.
O nedenle iki taraflı yazdım.

Kadın bebek istemiyorsa bu konuda kararı sadece kendisine ait. Yani adama haber versin fakat hazır değilse ve çocuğu 9 ay taşıyacak kendisi oldugundan istemiyorsa aldırsın.
Adamın burada bencillik yapma hakkı yok.

Fakat bu kadın 5 yıl gibi bir sürede bebek düşünmüyor. Yazıdan anladığım kadarıyla adam ise 1 senedir evlenmek istediğini belirtiyor. 5 yıllıkta ilişkileri var.
Tamam bu bebeği doğurmasın ama 5 yıl gibi sürede adamın baba olma isteği ne olacak?

Bu sefer de adama haksızlık.
Kadının kariyer yapmak istemesi adamın baba olmak istemesinden sonra gelmiyor. Burayı ayrı vurgulayayım.
Ancak 5 sene uzun diyorum.

Kendi yerime koyuyorum.
5 sene ilişkim var. Hem evlenmek istemiyorum hem 5 sene içinde çocuk istemiyorum. Kariyerim önemli. Evet istikrarli bir kadınım.

Yine kendi yerime koyuyorum. 5 senelik ilişkim var 5 sene daha çocuk düşünmeyen ve evlilik istemeyen sevgilim var. Kariyer konusunda istikrarlı incinirdim. Baskı yapmaya hakkım olmasa da bebek sahibi olmak hakkım.

Ya ayrılacaklar.
Kadın kariyerine adam ise evlenip çocuk sahibi olacağı bir hayata başlayacak.
Ya da kadın adamın isteklerine kulak verip aynı anda kariyerine de devam edecek.

Ben başka orta yol göremiyorum.
Varsa bir orta yolu dinlemek isterim.

Burada problem zaten beklentilerin uyusmamasi. Adam kadinin cocuk ve evlilik istemedigini biliyor, 5 sene once de biliyordu muhtemelen.

Bu durumda kendi yolunu cizecek. Kadin da aksini 1 yildir biliyorsa o da kendi yolunu cizecek. Radikal farkliliklar ve orta yol olamaz, hemfikiriz.

Benim vurgulamak istedigim kisim ise, evlilik ve cocuga muhtemel son gibi bakilmasi. Yani 5 yil neden uzun olsun ki, 25 sene de beraber olsalar evlenmeleri veya cocuk yapmalarinin muhtemel oldugu ve adamin bundan mahrum kaldigini dusunmek ilginc.

Kadin adamin isteklerine kulak verip kariyerine devam edemiyor. Zaten yuz ornegin doksaninda edemiyor ama, spesifik olarak da bu ornekte edemiyor, konu sahibi belirtmis acikca.

Yani evlenmek ve cocuk sahibi olmak eninde sonunda olacak sey de, kadin kaprisleri yuzunden erteliyormus gibi okuyorum yorumlari. Sizinki oyle degil ise sizi tenzih ederim.

X