Aslında dert benim değil, ama konu tartisilinca daha çok kişinin fikrini merak ettim.
Bir arkadaşım var, 5 yıllık birlikteliği var. 3 yıldır birlikte yaşıyorlar. 5 yıldır doğum kontrol hapı ile korunuyormus. Göğsünde iyi huylu bir kitle çıktı 6 ay kadar önce, doktor hap yerine başka yöntemlere gecmeyi uygun görmüş, sonuç hamile.
Çocuğu istemiyor. Sessiz sedasız gebeliği sonlandırmak istiyor. Birlikte olduğu kişiye durumu söylerse bebegi ister ve baskı yapar diyor, zaten 1 yildir evlilik için ısrar ediyormus. O yüzden soylemeyecek.
Kadının hayatı değişiyor, bedeni değişiyor, kariyeri değişiyor büyük ölçüde karar onun.
Ama adamın hiç mi söz hakkı yok?
bu biraz karışık bir konu yani erkeğin söz hakkı yoktur diyemeyiz ancak kadının sağlığı tehlikedeyse o zaman durum değişir erkek istese de kadının hayati durumu için karar kadınındır.
ama keyfi bir durum varsa orası ayrı.
Buna çok katılıyorum. Birlikte olduğu kişi genel olarak anlayışlı ve her konuda yardımcı biri. Onun is yükü daha az olduğu için genelde ev islerini falan yapar. Ve bunu da yüzüne vurmakTabikide erkeğinde söz hakkı olmalı sonuçta bebek tek kişiye ait değil .. Ama toplumumuzda maalesef ki kadına yüklenen görevler gereği kadının anneliğe hazır olması çok önemli .
Sağlığı ile ilgili bir durum söz konusu değil.
Anne olmak istemiyor sadece. En azından bir 5 yıl daha. Hayatındaki hedeflere uymuyor. İşi gereği şu an mümkün olmadığını düşünüyor
Buna çok katılıyorum. Birlikte olduğu kişi genel olarak anlayışlı ve her konuda yardımcı biri. Onun is yükü daha az olduğu için genelde ev islerini falan yapar. Ve bunu da yüzüne vurmak
Zaten evden çalışıyor genelde. Evde daha çok ben yaşıyorum modunda
Şimdi birincisi kadın korunmayı bırakınca, erkek korunmaya başlayacaktı. Demek ki adam tınlamamış, şimdi istenmeyen bir durumla karşı karşıya kalmışlar. Bu nedenle adam suçlu.
Ama ikincisine gelirsek, ne de olsa babası var o bebeğin. Yani sonlandırılacak bile olsa, bilmeye hakkı var diyorum.
Yani kadının doğurmak istememesi kendi kararı, yargılayamam. Yine de adam bilmeli diyorum.
5 yıldır kadın bu kadar hassasken dikkat ediyorlardir sanırım
Bilmesi sadece baskı ve mutsuzluk getirecek diyor arkadaşım. Kararımı değiştirmeye çalışacak o süreç bizi yipratir diyor
doğurmayacağım kesinse söylemezdim ben de.
bilip napacak ki.
Peki ters yönden düşünmesini tavsiye edin o halde. Kendi bebeğinden habersiz bir şekilde yıllarının geçmesini ister miymiş? Hiç sorulmadan kürtaj yapılmasını hazmedebilir miymiş?5 yıldır kadın bu kadar hassasken dikkat ediyorlardir sanırım
Bilmesi sadece baskı ve mutsuzluk getirecek diyor arkadaşım. Kararımı değiştirmeye çalışacak o süreç bizi yipratir diyor
Bu konu da genelleme yapmak zor, şartlar çok önemli . Ama anlattığın konuda mutlaka danışılmalı erkeğe .
Belli ki maddi ve manevi açıdan oturmuş bir düzenleri var her iki tarafında .
Böyle bir şeyi saklamak habersiz sonlardırmak bu ilişki için ihanet gibi birşey bence .
e elbet öğrenecek ondan sonra daha kötü olmayacak mı?
Zevkine seviş olan bi canlıya olsun. Orda bir kalp atıyor. Sevişmeyi biliyorsan sonuçlarında katlanırsın.
bildiğim kadarıyla aldırma işleminde babanın da rızası alınıyor. bu basit bir şey değil bana göre