• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

karar veremiyorum ..

cilcik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2010
99
0
96
Ankara
karar veremiyorum bir türlü durumu şöyle özetliyeyim;2 yıllık evli 7 aylık hamile bir bayanım.
Eşimin ailesiyle aynı şehirde yaşıyoruz ve her hafta gidip gelmekten bıkmıştım bundan 1,5 ay öncesine kadar.
1,5 ay önce kayınpeder ile şiddetli bi tartışma yaşadık eşimle kavga ediyorum diye zoruna gidiyomuş oğluna bağırmam yüzüme tükürdü el kaldırdı ki kendi babamdan bi fiske bile yemedim ben çok zoruma gitti.Ağzıma ne gelirse saydım ne terbiyesizliği kaldı ne edepsizliği tabi bu safhaya gelene kadar bi çok olay yaşadım.
Aileme hiç saygı göstermiyolar oysa ki benim ailem resmen onlar kız ailesi bzimkiler erkek ailesi gibi arar sorar annem her geldiğinde bişeyler mutlaka getirir bana yolladığında yollar kendisinin bişeyini görmemişimdir v.s neyse, bu kavganın üzerine eşim tarafından ogün o anda tartaklandım babasına öyle saydığım için başka bir ildeydik hemen evime gelmek istedim eşimle geldik ve tatile gittik.1 hafta sonra döndük küçüklüğümle gittim hemen o gün otobüsten iner inmez ama kapıdan geri çevrildim sonra da kayınvalde eşime telefonda oğlum sen gel babanla konuş dedi..Eşimde gitti hiç bişey demeden((yani beklerdim ki anne benimde eşim var tek gelemem demesini))saçma salak şeyler sölemişler ben heryere onlarla gitmek istiyomuşum.((kayınvaldemi her gittiğim yere çağırırdım)bunu sorun etmişler milletin ki gelinden önce koşar gider bnm ki suç sayar,ailemin yaptıklarını yüzlerine sölermişim bana bi iğne almadıklarını ailemin yaptığını arada sölüyodum falan filan..
Kısacası ogün bugündür bn gitmiyorum gitmekte istemedim ama bugün bayram eşimde allah var zorlamadı bugüne kadar bnde direttim bugün içinde bayramda nolur gel dedi geçen gün ogün bugündür kavga eksik olmuyo zaten bi alevlenip hemen sönme durumları gitmek istemiyrum ama eşimide böyle bi günde yanlız bırakmak istemiyorum bugünde istersen gelme ben gider gelirim dedi şimdi ne yapmam lazım bi tarafım eşimi yanlız bırakmak istemiyor,bi tarafımda sineye çekip gururuma yedirip gitmek arada kaldım uykularım kaçıyo günlerdir..Gidersem nasıl davranmalıyım surat asıcaklar en küçüğünden en büyüğüne hepsi off akıl verin nolurr..

Biraz karışık ve eksik yazdım kusura bakmayın..

kayınpederinizin size el kaldırması çok yanlış. ama keşke siz de öyle konuşmasaydınız. Siz haklı olsanız bile bu sizi eşinizin gözünde de haksız duruma düşürmüş.

evt ama eşime bırak şu edepsizi terbiyesi dedi bnde dayanamadım öyle deyince sensin edepsiz sensin terbiyesiz dedim nasıl konuşuyosunuz böyle dedim ..

sonuçta şiddet olaya dahil olmuş. ne yapmanız gerektiğini söyleyemem, aynı durumda ben olsaydım gitmezdim. bir kere ne yüzle birbirimize bakıcaz? 2.si olay öyle küsmeyle, kırılmayla sınırlı değil, şiddet var yahu. aynı şeylerin, hatta daha ileri boyutlusunun olmayacağı ne malum?

git tabi ki hem eşini yalnız bırakma hem bayram fazla konusmak için ugrasma normal az konus surat yaparlarsa sende fazla ılgılenme sogukça dur gel yok konusurlarsa sende bıraz konuş çok konusma yıne....

Sizin ailenizin her yaptığını yüzlerine söylemeniz, eşinize bağırmanız vs..
Demek birok şey birikmiş içlerinde ve en sonunda bu şekilde bir patlama yaşanmış..

Ama hiç hoş değil kayınpederinizin yaptığı..
Bir meseleyi konuşmak varken el kaldırmakta ne demek..
Üstelik hamilesiniz de..

Ama yine de bence eşinizi yalnız bırakmayın..
Surat asarlarsa eğer bu onların problemi..

evt ama eşime bırak şu edepsizi terbiyesi dedi bnde dayanamadım öyle deyince sensin edepsiz sensin terbiyesiz dedim nasıl konuşuyosunuz böyle dedim ..

ne kadar da haklı olsan yaşlılara bir şey demeye gelmez. Anladığım kadarıyla olay anında hamileymişsin de. Karşılık vermek yerine kendini yerlere atıp hastanelik olma rolü yapsaydın şu an kazançlı olan sen olacaktın. Ama senin karşılık vermen (özellikle yaşlı bir insan ve baba olması hasebiyle) Kp nin eşin gözünde haklı ve daha değerli olmasına sebep olmuş.

Ayrıca sen hamileyken sana vurmaya kalktıkları ve hırpaladıkları için kp ve eşini kınıyorum.

7 aylık hamilesiniz, olay 1,5 ay önce olmuş.

Yani siz hamileyken hem eşinizden hem kayınpederinizden şiddet görmüşsünüz...

Tüm bunlara ragmen yine gitmişsiniz kapıdan kovulmuşsunuz!

Ben olsam gitmezdim,
evet bayramda küslük olmaz ama
bana hamileyken bunu yaşatan insanlarla mümkün mertebe bütün ilişkilerimi bitirirdim!

Son düzenleme:
bayram da küs kalınmaz gidin ama mesafenizi koruyun tabi. gerekmedikçe konuşmayın falan. sonra bi de bayramda da gelmedi demesinler. hem eşiniz için de iyi olur. ama daha sonrasında gerekmedikçe aramayın sormayın hatta hiç aramayın gitmeyin.

Benim için artık görüşülmeyecekler listesine alınırlardı ve dolayısıyla gitmezdim.

Cılkı çıkmış ilişkilerden de buna sebeb olan insanlardan da hep uzak dururum.

Eşiniz,ısrarcı değil ama aklınız orada kalacak diye kararsızsın.

Acaba eşime ne diyecekler?

Ne kadar doldurup gönderecekler?

Bence bunlara engel olmak için gitmek yerine;eşinize güvenin,gidip gelsin.

Ama bu bence.Herkesin aile yapısı farklıdır.Bu sizin ailenizde ne boyutta bir sorun teşkil eder bilemem.

Sizin ailenizin her yaptığını yüzlerine söylemeniz, eşinize bağırmanız vs..
Demek birok şey birikmiş içlerinde ve en sonunda bu şekilde bir patlama yaşanmış..

Ama hiç hoş değil kayınpederinizin yaptığı..
Bir meseleyi konuşmak varken el kaldırmakta ne demek..
Üstelik hamilesiniz de..

Ama yine de bence eşinizi yalnız bırakmayın..
Surat asarlarsa eğer bu onların problemi..

evt onların birikmiş olabilir ama bnmde birikmişti enayi olarak görüyolar sanki ailemi geçen bayram babam eşime pantolon gömlek falan almıştı kayınpeder aradı eşimde dedi ki kayınbabam saolsun bişeyler aldı onda para çok alsın dedi üzülmüştüm bi tane görümcem var benim annem bana ne alırsa onada alır kayınvalde laf yapmıştı oğluna((olan kardeşime)) ayarlıcaktır vardır bi çıkarı babasının hayrına almıyodur gibi çok çirkin şeyler bunlar aile yapılarımız zıt çok cahiller bigünden bigüne beni aramaz sormaz hergün arardım ben misafirim gelirdi sende gel derdim hep gelmezdi bi yere giderdim sende gel derdim gelmez ama laf ederdi gidiyorum diye görümcemin düğününde hiç bişey almadı kızına hep karşı tarafa yıktılar aa biz alamayız onlar alsın dediler ama kendi oğluna aynı şeyi yapmadılar kayınpeder mobilyacı sadece mobilyayı yaptı ki sonra hala kayınvaldem bana yatak odasını siz almadınız demişti..

Benim için artık görüşülmeyecekler listesine alınırlardı ve dolayısıyla gitmezdim.

Cılkı çıkmış ilişkilerden de buna sebeb olan insanlardan da hep uzak dururum.

Eşiniz,ısrarcı değil ama aklınız orada kalacak diye kararsızsın.

Acaba eşime ne diyecekler?

Ne kadar doldurup gönderecekler?

Bence bunlara engel olmak için gitmek yerine;eşinize güvenin,gidip gelsin.

Ama bu bence.Herkesin aile yapısı farklıdır.Bu sizin ailenizde ne boyutta bir sorun teşkil eder bilemem.
[/QUOTE
eşim zaten bugüne kadar hep tek gidip geldi her hafta gidiyodu..

evt onların birikmiş olabilir ama bnmde birikmişti enayi olarak görüyolar sanki ailemi geçen bayram babam eşime pantolon gömlek falan almıştı kayınpeder aradı eşimde dedi ki kayınbabam saolsun bişeyler aldı onda para çok alsın dedi üzülmüştüm bi tane görümcem var benim annem bana ne alırsa onada alır kayınvalde laf yapmıştı oğluna((olan kardeşime)) ayarlıcaktır vardır bi çıkarı babasının hayrına almıyodur gibi çok çirkin şeyler bunlar aile yapılarımız zıt çok cahiller bigünden bigüne beni aramaz sormaz hergün arardım ben misafirim gelirdi sende gel derdim hep gelmezdi bi yere giderdim sende gel derdim gelmez ama laf ederdi gidiyorum diye görümcemin düğününde hiç bişey almadı kızına hep karşı tarafa yıktılar aa biz alamayız onlar alsın dediler ama kendi oğluna aynı şeyi yapmadılar kayınpeder mobilyacı sadece mobilyayı yaptı ki sonra hala kayınvaldem bana yatak odasını siz almadınız demişti..

çok ilginç insanlarmış. Afedersiniz ama çingene falan mı bunlar?

Kayınpederiniz nasıl sizin yüzünüze tükürür nasıl size vurmaya kalkar!!! Buna izin vermediğiniz kendinize arka çıktığınızicinmi terbiyesiz oluyorsunuz.. Bide hamilesiniz ya nebicim insanmış kusura kalmayın ama bide torunu olucak dede olucak insan nasıl böyle davranir torununu doğuracak anne adayına!! Ben olsam katiyyen gitmem bakalım iki ay sonra dogum yaptinizla onlar bebeğinizi görmeye hangi yüzle gelicekler sizin en zor zamanınızda destek yerime köstek olmuşlar hem kayınpederimize ne her karı koca kavga eder o ne karışıyor!!

Bu kadar olaydan sonra zaten bir arada olmanızın iki tarafada sıkıntıdan başka bir getirisi olamaz..
Madem eşiniz de her hafta tek başına gidiyor ve bir problem yaşanmıyor..O zaman bence de gitmeyin..Görüşmeyin..
Böylesi çok daha iyi olacak belli ki..

bence bu bayramda onlara gitmeyin. Doğacak evladınızı da onlara göstermeyin. Böylesine kendinden geçmiş derecede terbiyesizlik yapan insanların torun sevmeye hakları olduğunu düşünmüyorum.

Sizden fersah fersah uzak olsunlar.

Kayınpederiniz nasıl sizin yüzünüze tükürür nasıl size vurmaya kalkar!!! Buna izin vermediğiniz kendinize arka çıktığınızicinmi terbiyesiz oluyorsunuz.. Bide hamilesiniz ya nebicim insanmış kusura kalmayın ama bide torunu olucak dede olucak insan nasıl böyle davranir torununu doğuracak anne adayına!! Ben olsam katiyyen gitmem bakalım iki ay sonra dogum yaptinizla onlar bebeğinizi görmeye hangi yüzle gelicekler sizin en zor zamanınızda destek yerime köstek olmuşlar hem kayınpederimize ne her karı koca kavga eder o ne karışıyor!!

çok saçma sebepleri var bana uymayan eşimle heryere gitmek istiyomuşum bi kaç kere ona bağırmışım evet eşim o bnm bağırırım kavga ederim 2 dakika sonra barışırım neden karışıyosun ki gitmek isterim bununda onu ilgilendirdiğini düşünmüyorum gidip herşeyi bi avazda suratlarına vurasım var zaman geçtikçe geçsin istemiyorum gidicem diye..

kesinlikle gitme:19:

sen gidersen eğer, kendılerını daha haklı görmeye başlar ve yaptıklarının doğru olduğunu düşünürler.
alındığını ve bu tarz şeylere hakları olamadığını suskunluğunla anlat.

taviz tavizi doğurur.

özür dilenmedikçe gitme!.

Canım maalesef aıleler arasında farkla olunca böyle şeyler olabılıyor.
Ama esın senı de haklı buluyor kı fazla ustune gıtmıyor.
O yuzden eşinin hatırına gıtsen derım ben,ama bu görgusuzler senı kapıdan almazsa
dıye de korkuyorum acıkcası.

Back