How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Karar veremiyorum..

sedaguclu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2012
24
0
36
İzmir
Yeni üyeyim ablamın buraya üye olup her gün konuları takip etmesi beni de buraya çekti.
Kimseye anlatamıyorum bari sizinle paylaşayım dedim. Çünkü nasıl davranacağımı bilemiyorum.
Umarım sizin tecrübelerinizden ya da düşüncelerinizle bi yol çizmeme yardımcı olursunuz.

Öncelikle kendimden bahsedeyim üniversite 3. sınıf öğrencisiyim. 22 yaşındayım.
2 yıllık bi ilişkim var. Erkek arkadaşım çok anlayışlı biri ve beni haddinden fazla seviyor. Buna gerçekten tüm kalbimle inanıyorum. İstediğim her şeyi yaptırabiliyorum.
Sürekli evlenmekten bahsediyor. Ama ben onu sevmediğimi anladım. Bazen dilimin ucuna kadar geliyor söyleyeyim diyorum ama ufacık bi sıkıntımda o daha çok mutsuz oluyor.
Onu üzmek istemiyorum. Bir yandan da yanımda olsun istiyorum ama evlenmek istemiyorum

Bu ilişkime başlamadan önce çok sevdiğim biri vardı lise döneminde ve daha sonrasında beraber olduğum o kadar çok sevdim ki gözüm kapalı dediği her şeyi yaptım. Aramızda birliktelik de geçti. Yani o konulara girmeyeyim ama yani şimdi ki erkek arkadaşım beni her halimle kabul etti. Çünkü sıkıntılı dönemlerimde hep yanımdaydı çok yakın arkadaştık o zamanlar. Sonradan beni sevdiğini öğrendim ve ciddi bi ilişkiye başladık. Bütün ailesiyle tanıştım. Her şey o kadar güzel gidiyordu ki. Her gün beraberiz. Ben sürekli onlara gidiyorum. Annesi babası ayrı olduğu için anneannesi ile yaşıyor. Anneannede bayağı yaşlı. Her işlerini yapıyordum. Çamaşır,bulaşık,yemek.. Aslında gitmek istemiyordum ama her gün yanında olmamı istiyordu. Bir gün Tahir alışveriş için markete gitti bende bulaşıkları yıkıyordum. Anneannesi yanıma geldi ve '' Sen Tahir'in karısı mısın? Evli gibi her gün gelip her şeyi yapmaya çalışıyorsun. Çok ayıp. Ben hacıyım evimde böyle şeyler olsun istemiyorum. Ben bilmiyorum sizin neler yaptığınızı. Herkes seni çok ayıplıyor. Teyzeleri bile iyi ki bizim kızlarımız böyle değil. Annenler duysa ne kadar üzülürler. Biz bu şekilde istemiyoruz.'' dedi. O gün bu gündür bir daha asla gitmedim gitmem de ama düşündükleri gibi hiç bir şey geçmedi aramızda bu olay beni çok üzdü günlerce ağladım. Bu olaydan sonra Tahire olan duygularımda gün geçtikçe köreldi. Soğudum. Şunu fark ettim ben onu gerçekten sevmiyormuşum. Sadece o üzülmesin diye hep gözlerimi kapamışım gerçeklere..:59: Ama asıl kafamın karışmasında asıl sebep bu değil.

büyük bi hata yapıyorum biliyorum ama kendime engel olamıyorum..

Çocukken ilk aşık olduğum kişi kuzenlerimin arkadaşıydı. o zamanlar benden yaşça büyük. platonik ilk aşkımdı. günlerce ağlardım o derece sevmişim. sürekli kuzenlerimin yanında kalırdım ona yakın olmak için taa ki ailem günlüğümü okuyup ona aşık olduğumu öğrenene kadar. bir daha beni oraya yollamadılar. sonra unuttum tabi ki o da evlendi.(1 sene sonra boşandı).. Ama hep ona karşı içimde zaafım vardı. özel günlerde,düğünlerde karşılaşırdık hep onunla ilgilenirdim. Facebooktan da 1 seneye yakındır da arkadaş olarak muhabbet ederdik. Ama o hiç bilmezdi ona olan ilgimi yani ben öyle sanıyordum. Bundan bi kaç ay öncesine kadar.. Mesajlaşmalarımız sıklaşmaya başladı. Sonra telefonda konuşmaya başladık. Ve benimle görüşmek istedi. Bende hemen atladım çünkü beni gerçekten heyecanlandırıyor. Uzun zamandır hissetmediğim duygularım canlandı. Nedensiz bi mutluluk hissetmeye başladım. Ve görüştük. Her an da görmek istiyorum. 15 gündür birlikteyiz.

Tahire karşı hiç bir şey hissetmiyorum. onu üzmemek için sürekli içime atıyorum ve mutlu değilim. Ama bana karşı da hiçbir yanlışı olmadı. Sadece ailesiyle anlaşamadım. Ve benim her şeyimi biliyor. Kabullendi.
Diğeri ise yaptığı her şeyle beni mutlu ediyor. Yanındayken dünyanın en mutlu insanı benim. Ama evlenmiş ayrılmış. Ve ailemin de yakından tanıdığı biri. Asla onaylamayacaklarını iyi biliyorum. O da farkında ve sürekli bunu söyleyip duruyor. Her sıkıntıyı kabul edebileceksen gel bana ben ömrümün sonuna kadar seni üzmeyeceğime söz veriyorum diyor. Ama benim bakire olmadığımı bilmiyor..:43:

Şimdiyse karar veremiyorum 2sinin arasında kaldım. Gönlüm ilk aşkımdan yana ama mantık olarak tahirde ağır basıyor. off nasıl çıkacağım bu işin içinden bi karar vermem gerekiyor ama veremiyorum
:50:

acaba bana biraz da olsa akıl verir misiniz?

Son düzenleme:
Yeni üyeyim ablamın buraya üye olup her gün konuları takip etmesi beni de buraya çekti.
Kimseye anlatamıyorum bari sizinle paylaşayım dedim. Çünkü nasıl davranacağımı bilemiyorum.
Umarım sizin tecrübelerinizden ya da düşüncelerinizle bi yol çizmeme yardımcı olursunuz.
:80:

Öncelikle kendimden bahsedeyim üniversite 3. sınıf öğrencisiyim. 22 yaşındayım.
2 yıllık bi ilişkim var. Erkek arkadaşım çok anlayışlı biri ve beni haddinden fazla seviyor. Buna gerçekten tüm kalbimle inanıyorum. İstediğim her şeyi yaptırabiliyorum.
Sürekli evlenmekten bahsediyor. Ama ben onu sevmediğimi anladım. Bazen dilimin ucuna kadar geliyor söyleyeyim diyorum ama ufacık bi sıkıntımda o daha çok mutsuz oluyor.
Onu üzmek istemiyorum. Bir yandan da yanımda olsun istiyorum ama evlenmek istemiyorum :43:

Bu ilişkime başlamadan önce çok sevdiğim biri vardı lise döneminde ve daha sonrasında beraber olduğum o kadar çok sevdim ki gözüm kapalı dediği her şeyi yaptım. Aramızda birliktelik de geçti. Yani o konulara girmeyeyim ama yani şimdi ki erkek arkadaşım beni her halimle kabul etti. Çünkü sıkıntılı dönemlerimde hep yanımdaydı çok yakın arkadaştık o zamanlar. Sonradan beni sevdiğini öğrendim ve ciddi bi ilişkiye başladık. Bütün ailesiyle tanıştım. Her şey o kadar güzel gidiyordu ki. Her gün beraberiz. Ben sürekli onlara gidiyorum. Annesi babası ayrı olduğu için anneannesi ile yaşıyor. Anneannede bayağı yaşlı. Her işlerini yapıyordum. Çamaşır,bulaşık,yemek.. Aslında gitmek istemiyordum ama her gün yanında olmamı istiyordu. Bir gün Tahir alışveriş için markete gitti bende bulaşıkları yıkıyordum. Anneannesi yanıma geldi ve '' Sen Tahir'in karısı mısın? Evli gibi her gün gelip her şeyi yapmaya çalışıyorsun. Çok ayıp. Ben hacıyım evimde böyle şeyler olsun istemiyorum. Ben bilmiyorum sizin neler yaptığınızı. Herkes seni çok ayıplıyor. Teyzeleri bile iyi ki bizim kızlarımız böyle değil. Annenler duysa ne kadar üzülürler. Biz bu şekilde istemiyoruz.'' dedi. O gün bu gündür bir daha asla gitmedim gitmem de ama düşündükleri gibi hiç bir şey geçmedi aramızda bu olay beni çok üzdü günlerce ağladım. Bu olaydan sonra Tahire olan duygularımda gün geçtikçe köreldi. Soğudum. Şunu fark ettim ben onu gerçekten sevmiyormuşum. Sadece o üzülmesin diye hep gözlerimi kapamışım gerçeklere..:59: Ama asıl kafamın karışmasında asıl sebep bu değil.

büyük bi hata yapıyorum biliyorum ama kendime engel olamıyorum..

Çocukken ilk aşık olduğum kişi kuzenlerimin arkadaşıydı. o zamanlar benden yaşça büyük. platonik ilk aşkımdı. günlerce ağlardım o derece sevmişim. sürekli kuzenlerimin yanında kalırdım ona yakın olmak için taa ki ailem günlüğümü okuyup ona aşık olduğumu öğrenene kadar. bir daha beni oraya yollamadılar. sonra unuttum tabi ki o da evlendi.(1 sene sonra boşandı).. Ama hep ona karşı içimde zaafım vardı. özel günlerde,düğünlerde karşılaşırdık hep onunla ilgilenirdim. Facebooktan da 1 seneye yakındır da arkadaş olarak muhabbet ederdik. Ama o hiç bilmezdi ona olan ilgimi yani ben öyle sanıyordum. Bundan bi kaç ay öncesine kadar.. Mesajlaşmalarımız sıklaşmaya başladı. Sonra telefonda konuşmaya başladık. Ve benimle görüşmek istedi. Bende hemen atladım çünkü beni gerçekten heyecanlandırıyor. Uzun zamandır hissetmediğim duygularım canlandı. Nedensiz bi mutluluk hissetmeye başladım. Ve görüştük. Her an da görmek istiyorum.:43: 15 gündür birlikteyiz.

Tahire karşı hiç bir şey hissetmiyorum. onu üzmemek için sürekli içime atıyorum ve mutlu değilim. Ama bana karşı da hiçbir yanlışı olmadı. Sadece ailesiyle anlaşamadım. Ve benim her şeyimi biliyor. Kabullendi.
Diğeri ise yaptığı her şeyle beni mutlu ediyor. Yanındayken dünyanın en mutlu insanı benim. Ama evlenmiş ayrılmış. Ve ailemin de yakından tanıdığı biri. Asla onaylamayacaklarını iyi biliyorum. O da farkında ve sürekli bunu söyleyip duruyor. Her sıkıntıyı kabul edebileceksen gel bana ben ömrümün sonuna kadar seni üzmeyeceğime söz veriyorum diyor. Ama benim bakire olmadığımı bilmiyor..:43:

Şimdiyse karar veremiyorum 2sinin arasında kaldım. Gönlüm ilk aşkımdan yana ama mantık olarak tahirde ağır basıyor. off nasıl çıkacağım bu işin içinden bi karar vermem gerekiyor ama veremiyorum
:50:

:105:

Tahir ile 2 senelik ilişkin var, ondan "erkek arkadaşım" diye bahsediyorsun; ama platonikle de 15 gündür birlikte olduğunu söylüyorsun.

Bu demektir ki, şu an 2 adet sevgilin var..

Yani her iki erkeği de aldatıyorsun.

Maşallah..

Şimdi şöyle yap: önce Tahir'in 15 gündür bir kızla birlikte olduğunu; ancak senden gizlediğini hayal et.. Sonra da platonik sevgilinin aslında senin bilmediğin 2 yıllık ciddi bir ilişkisi olduğunu hayal et.

Bak bakalım hayal dünyanın sana sunduğu mahsülleri miden kabul edecek mi?

arkadaşım bence duyguların çok karmakarışık olmuş o nedenle karar veremiyorsun aslında aklın yolu birdir o sevmediğin erkek arkadaşından hemen ayrılmalısın herşeyden önce kendini düşünmelisin o üzülecek diye böyle bir ilişkiye devam etmemelisin ki ailesi de anladığım kadarıyla seni istemiyor yani evlensen de onunla mutlu olamazsın
diğer ilişkini de gelince bunun nasıl sonuçlanacağı zamana kalmış eğer seni seviyorsa ve sen de onu gerçekten seviyorsan zamanla herşey yoluna girer biraz zamana bırakmalısın sakın bakire değilim diye sevmediğin seni böyle de kabullenecek biriyle sakın evlenme mutlu olamazsın artık bu devirde bu çok büyük bi sorun değil seni seven insan seni herşeyinle kabullenecektir sadece bu nedenle hatalı bi evlilik yapma sakın üzülürsün

Tahir'e ''Ayrılmak istiyorum'' yada diğer görüştüğünüz kişiye ''Erkek arkadaşım var'' demek zor mu geldi ?

Tahir ile ne kadar ağır bir beraberlik yaşadığının farkında mısın? Anneanne cok doğru söylemiş. Ayıplama kısmı değil ama senin o evde ne isin var da resmen hizmetciliklerini yapıyorsun? Bir cok gelin k.validesine yapmıyor senin yaptıklarını. Hayatının tam olarak baharindayken bu davranışlar sevgilin için mı? Hiç sanmıyorum. Ayrıca mantık evliliğinden bahsetme yasında degilsin. Cok cok gencsin. Bana kalırsa çocuksun. Öncelikle Tahir denen kisiyi hayatından çıkartmalısın. Digeriyle de görüşmen zaten tahire cok büyük yanlışlık. Bana kalırsa sırf gecmisini biliyor diye ona sığınmış olduğunu düşünüyorum. Diğer kisiyi madem seviyorsun bence ona yönel. Bilmiyor dediğin şey birçok erkek için o kadar önemsiz ki. Karşındaki seni sen oldugun için sevmeli öyle değil mi?

Açıkca yazmamışsınız ama ben açıkca söyleyim.Sizin şuanda 2 tane sevgiliniz var.

Bakirelik konusuna hiç girmeyeceğim herkesin kendi doğrusu,yanlışı.

Ama hayatında biri varken başka biriylede berabersen bu affedilir birşey değil.Madem Tahir'i sevmiyorsun ayrıl gitsin.Sevmediğin biriyle ömür geçiremezsin.

Ama sen öbür sevgilinlede yapamazsın,yine başka arayışlara girersin gibime geliyor.

Hikayen yalan rüzgarından beter.İçimi şişirdi resmen.

Kişiliğinize laf söylemek istemiyorum.Ama sağlam bir kişiliğiniz olmadığı kanaatindeyim

Tahir ile 2 senelik ilişkin var, ondan "erkek arkadaşım" diye bahsediyorsun; ama platonikle de 15 gündür birlikte olduğunu söylüyorsun.

Bu demektir ki, şu an 2 adet sevgilin var..

Yani her iki erkeği de aldatıyorsun.

Maşallah..

Şimdi şöyle yap: önce Tahir'in 15 gündür bir kızla birlikte olduğunu; ancak senden gizlediğini hayal et.. Sonra da platonik sevgilinin aslında senin bilmediğin 2 yıllık ciddi bir ilişkisi olduğunu hayal et.

Bak bakalım hayal dünyanın sana sunduğu mahsülleri miden kabul edecek mi?
Evet belki bu aldatmaya giriyor kim kabul edebilir böyle bir şeyi..
Ama Tahirin ailesi ile sorunlar olduktan sonra hiç konuşmadım bu 1 ayı buluyor neredeyse zaten onu arayıp sormuyorum o ararsa konuşuyoruz ama sevgili gibi değiliz artık..
Ben zaten kafamda bitirdim. Sadece söyleyemiyorum dilime gelmiyor. Sürekli ayrılırsan öldürürüm kendimi deyip evlenince her şey düzelir diyor. Nasıl söyleyebilirim böyle birşeyi
:43:

Tahir'e ''Ayrılmak istiyorum'' yada diğer görüştüğünüz kişiye ''Erkek arkadaşım var'' demek zor mu geldi ?

Tahir'e Ayrılmak istediğimi söylersem sadece kendi mutluluğumu düşünmüş olurum.. Zor değildi aslında ama diğer kişinin adı geçince bile kalbim kulaklarımda atıyor. Şuan ikisiyle de tam sevgili değilim sadece karar verme aşamasındayım.

Tahir'e Ayrılmak istediğimi söylersem sadece kendi mutluluğumu düşünmüş olurum..

Tam tersi sedaguclu, Tahir'den ayrılmaya cesaret edemediğin için, Tahir'i yedekte tutmak istediğin için ondan ayrılmıyorsun. Yani kendi mutluluğun için..

Yoksa hiç bir iyi niyetli bir kadın, erkeğini göz göre göre aldatmaz. Hele hele iyi niyetli bir erkeği..

arkadaşım bence duyguların çok karmakarışık olmuş o nedenle karar veremiyorsun aslında aklın yolu birdir o sevmediğin erkek arkadaşından hemen ayrılmalısın herşeyden önce kendini düşünmelisin o üzülecek diye böyle bir ilişkiye devam etmemelisin ki ailesi de anladığım kadarıyla seni istemiyor yani evlensen de onunla mutlu olamazsın
diğer ilişkini de gelince bunun nasıl sonuçlanacağı zamana kalmış eğer seni seviyorsa ve sen de onu gerçekten seviyorsan zamanla herşey yoluna girer biraz zamana bırakmalısın sakın bakire değilim diye sevmediğin seni böyle de kabullenecek biriyle sakın evlenme mutlu olamazsın artık bu devirde bu çok büyük bi sorun değil seni seven insan seni herşeyinle kabullenecektir sadece bu nedenle hatalı bi evlilik yapma sakın üzülürsün

Çok teşekkür ederim olumlu olarak yanımda olduğun için umarım zamanla herşey yoluna girer

O gün bu gündür bir daha asla gitmedim gitmem de ama düşündükleri gibi hiç bir şey geçmedi aramızda :50:

:105:

Şunu okumasam Tahirle birlikte olduğunuzu düşünecektim. Ama değilmiş.
Evet bu sizi ilgilendirir elbette ki.
Keşke en azından 15 gün önceden bitirseydiniz de Tahire yazık etmeseydiniz.
Aslında söylemeniz gereken tarih bu değildi. Duygularınız değişmeye başladığında konuşmalı bitirmeliydiniz.
Emin mi olmayı beklediniz diğer kişiden.
Bu vicdanla mutlu olabileceğinizi düşünmeyin bence.
Arkanızda ihaneti hiç haketmeyen birini bırakarak.
Sevginiz bitmiş olabilir, önceden bilmeye hakkı yok muydu size bu kadar değer veren insanın

bence ikisinden de ayrıl bir dönem kendi kabuğuna çekil kafanı dinle.şu an hiç sağlıklı düşünemiyorsun şimdiye kadar hep yanlış adımlar atmışsın bari bundan sonra daha mantıklı davran doğru kararlar ver:31:

tabi ki zamanla herşey yoluna girecek ancak o platonik aşkınla da evlenme yolunda ilerleyemiceksin bence çünkü o gözünde büyüttüğün platonik aşkın onu tanıdıkca bitecek sakın birşeyler için acele etme ama tahirden ayrılma konusu dışında ondan hemen ayrıl diğerine de zaman tanı bakalım neler olcak fazla canını sıkma değmez

Tahir'e Ayrılmak istediğimi söylersem sadece kendi mutluluğumu düşünmüş olurum.. Zor değildi aslında ama diğer kişinin adı geçince bile kalbim kulaklarımda atıyor. Şuan ikisiyle de tam sevgili değilim sadece karar verme aşamasındayım.

Tahire ayrılmak istediğinizi söylerseniz kendi mutluluğunuzu düşünmüş olmazsınız.
Dürüst davranmış olursunuz.
Şu anda Tahire zarar veriyorsunuz.
Duymak istemediklerinizi duymayarak vicdanınızı susturmaya çalışıyorsunuz bence..

yine klasik bir "akıl verir misiniz" yalanı temalı , ahlaki olarak yozlaşmış bir insanın açtığı konu.

amaç akıl almak değil vicdan rahatlatmak zaten aklı kötülüğe çalışmayan bir insanın yapacağı şey bellidir.

bir de kendini mazlum gibi göstermesi yok mu en çok o güldürüyor beni .

"ben ne yapacağım ühühühühü" diye ağlak tavırlarla gelip yol çizmesine yardım istiyor.

başta 2 yıllık ilişkim var beni çok seviyor diye başlayıp sonra gelen sorular üzerine 1 aydır hiç konuşmuyoruz diyerek ağız değiştiriyor.

bütün bunların bahanesi ise erkek arkadaşının üzülmemesiymiş , evet onu aldatarak büyük bir iyilik etmiş oluyorsun.

Tahir ile ne kadar ağır bir beraberlik yaşadığının farkında mısın? Anneanne cok doğru söylemiş. Ayıplama kısmı değil ama senin o evde ne isin var da resmen hizmetciliklerini yapıyorsun? Bir cok gelin k.validesine yapmıyor senin yaptıklarını. Hayatının tam olarak baharindayken bu davranışlar sevgilin için mı? Hiç sanmıyorum. Ayrıca mantık evliliğinden bahsetme yasında degilsin. Cok cok gencsin. Bana kalırsa çocuksun. Öncelikle Tahir denen kisiyi hayatından çıkartmalısın. Digeriyle de görüşmen zaten tahire cok büyük yanlışlık. Bana kalırsa sırf gecmisini biliyor diye ona sığınmış olduğunu düşünüyorum. Diğer kisiyi madem seviyorsun bence ona yönel. Bilmiyor dediğin şey birçok erkek için o kadar önemsiz ki. Karşındaki seni sen oldugun için sevmeli öyle değil mi?

Sanırım öyle her şeyi biliyor diye sığındım ona.. Ve onunda sıkıntıları olduğu için hep üzüldüm yardımcı olup yanında olmaya çalıştım ama ona hissettiklerim bir arkadaşıma hissettiklerim gibi..
Haklısın..

bakıre olmadıgın ıcın kendını eksık mı hıssedıyorsun ?
yapma allah askına bn dıger yanlıslarına gırmıycem hıc ama boyle dusunme kendıne yazık edersın ne ınsanlar var orda burda yatıp kalkıyorlar snra hıcbırsey olmamıs gbı davranıyorlar ha bu demek degılkı dogru yapıyorlar ama kendını ezık gorursen herkes ezer senı kımseye anlatma bakıre olmadıgını

yazdıkların hiç 22 yaşında birinin yazacağı şeyler değil. sanki 17 yaşında liseli biri yazmış gibi çocukça.
sen bence ne istediğini kimi sevdiğini bilmiyorsun. tahir dediğin kişiyle görüşmüyorum desen de ilişkiyi bitirmemişsin. o bittiğini biliyor mu?
diğeriyle 15 gündür birlikteyiz demişsin. besbelli aldatıyorsun işte.
sen hangisinin yedek olacağına karar veremiyorsun.
bir süre kimseyle birlikte olmaman senin için de sevgililerin için de en sağlıklısı.

bence sen ne 2 yıldır birlikte olduğun kişiye ve nede 15 gündür birlikte olduğun kişiye karşı birşey hissetmiyosun..
sadece bu yenisi seni heyecanlandırmış çünkü belliki 2 yıllık bi ilişki seni sıkmış, değişik biri oluncada heyecanlanmışsın..
bence ikisindende ayrıl, bunu yazmak bile tuhaf, kendine 2 kişiyle birden görüşmeyi nasıl yakıştırıyosun :50:
burdan analiz etmek ne kadar doğru bilmem ama bence sen hayatı, insanları ve duyguları çok özensiz yaşayan birisin..
bunu cezasınıda başkalarına çektirme derim..

Back