• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Karabük Safranbolu'da Yaşam

şimdi eğri oturup doğru konuşalım

kendi insanının büyük şehirlere göç ettiği şehirlere mesleksiz olarak taşınılmaz

bu küçük illerden insanlar işsizlikle, yoksullukla büyükşehire göçüyor

deseydiniz ki birimiz memuruz tayin isteyeceğiz olur mu, olur gidin deneyin derdim

lakin şu işsizlikte, net meslek sahibi dahi olmadan küçücük ilçeye gitmek akıl karı değil

önce iş arayın sonra ilçe beğenin

İş sahanıza bağlı sanki. Temelde fabrika, orman, üniversite var çünkü.
Karabüklü bir orman mühendisi bir velim biz ya mühendis ya işçi oluruz ki ormanda fabrikada rahat çalışalım. Yıllar içinde üniversite açıldı büyüdü derken elbette gelişmiş ama hala küçük bir şehir.
Evet kafa dinlemeye, iyi bir öğrenci olmaya iyi ama istanbulda sonra daralabilirsiniz. Alışveriş için alan kısıtlı, yemek için menüler kısıtlı gibi basit şeyler...
Ama insanları iyi idi biz gittiğimizde.

Başlıgı görünce bir tuhaf oldum. Çünkü daha dün aksam bile oraya taşınmanın hayalini kurduk eşimle. Benim memleketim orası ailem 6 yıldır orada. Ailemin orada olması, İstanbul un kalabalığı, trafik, karmasıklık derken dogdugum şehir beni bogmaya basladı tabi yalan yok en baştada deprem korkusu geliyor. İstanbul da ne kadar sosyalsiniz bilmiyorum ama şahsım adına safranbolu ya gitsek ben hiç sıkılmam :) İstanbul da gezmek sosyalleşmek bile bir sıkıntı.. İnsan trafikte yollarda yoruluyor zaten kalabalık olmayan bir yer yok insan gezdıgınden de birşey anlamıyor :/
Eger eşimin orada kendi sektöründe iş bulma imkanı olsaydı bir an düşünmez giderdim. Hakkınızda hayırlısı olsun :)

Merhaba arkadaşlar, ben ve eşim doğma büyüme İstanbul'dayız. Son zamanlarda artık bu kasvetten, kalabalıktan, trafik, deprem korkusu falan derken başka şehre taşınmaya karar verdik. Ve hem ikimizinde en sevdiği şehir hemde eşimin aslen memleketi olduğu için Safranboluya karar verdik. Ama şimdi nasıl olur sonuçta İstanbul gibi çok büyük ve gelişmiş bir şehirden daha mütevazi bir şehir de yaşamak, bilmiyorum sıkılır mıyım? İnsanları nasıl çevresi nasıl? Evet gezmek için çok güzel bir yer ama dediğim gibi yaşamak da öyle güzel mi? İş olanakları nasıl?
2 sene yaşadım,para harcamaya yer yok ,ama para kazanmak içinde iş yok.
Kardemir var oraya eşiniz girebilirse iyi olur.Sizin içinde ordaki otellerde iş imkanı olabilir.

Güzel bir şehir ancak ne iş yapacaksınız orada ?

Eviniz var mı ?

Hayat standartlarınız nasıl değişecek?

Bunlar önemli

Çok iyi bir karar eşimde memur olsaydı giderdik nurdan sadece gezmek için güzel İstanbul eğer iş yoksa önce iş bulun öyle gidin bence

Back