En sevdiğim çorbalardan biridir. Ama ben yoğurt katmadan yapıyorum ve herkes çok beğeniyor. Umarım sizler de beğenirsiniz.
Eti 4 bardak su da haşla. Haşlanan eti bir kaba alın ve didikleyin. Ayrı bir kaba 2 yumurta sarısı yarım ya da 1 limon suyu ve birazcık su ekleyin ve çırpın.
İsterseniz ilk önce yarım limon yapın ekşiliği az gelirse limonu sonradan ekleyebilirsiniz.
125.gr dana eti
2 kaşık dolu dolu un
1 çay bardağına yakın sıvı yağ
Paket et suyu
2yumurtanın sarısı
Yarım ya da 1 limon suyu
1 su bardağı su
3 su bardağı et suyu
Tuz
Üzeri için;
Nane
Kırmızı pul biber
Tereyağ
Tencereye sıvı yağı dökün ardından unu dökün birazcık kavurun çok fazla değil ardından 1 bardak suyu dökün. Su sıcak olmayacak normal oda sıcaklığında olacak. Bu arada sürekli karıştırın un iyice ezilsin topak topak olmasın. Kaynamaya başlayınca sıcak olan 3 bardak et suyunu dökün. İsterseniz ayrı olarak 1 paket et suyu katabilirsiniz. Ben katıyorum lezzet veriyor. Göz göz olunca didiklenmiş eti katıyoruz ve pişirmeye devam ediyoruz kaynayınca yumurtalı karışımı döküyoruz. Ama hemen içine dökmüyoruz kaynayan çorbadan bir iki kaşık yumurtalı karırşıma döküyoruz ılısın diye. Daha sonra yavaş yavaş çorbanın içine katıyoruz bu arada yine sürekli karıştırıyoruz. Çorba koyulaşana kadar pişiriyoruz. Bir tavaya tereyağını koyuyoruz ve kızdırıyoruz altını kapatıyoruz daha sonra biraz pul biber katıyoruz ve karıştırıyoruz isterseniz nane de katabilirsiniz.