• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Karabasan ile başım belada

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bir Eylul Aksami

Nirvana
Pro Üye
3 Şubat 2018
6.635
25.382
548
28
Uykudan şimdi uyandım. Yine karabasan gördüm.

Dün geldim memleketime, odamda tek kalıyorum. Dün sanırım yol yorgunluğundan derin uyudum ama bugün normale döndüğüm için yakalandım hemen uyku felcine.

Normalde yurtta kalıyorum, kızlarla aynı odada kalınca hiç olmuyor bu durum. Ama mesela kızlar gelmezse o gün tek yatarsam hemen geliyor başıma.

Artık uyumaktan korkar oldum. Bilimsel olarak uyku felcini biliyorum. Gerçek olmadığını da biliyorum ama bunu yaşarken çok panikliyorum. O an hareket edemeyince sesimi duyuramayınca çok kötü oluyorum.

Nasıl kurtulurum bundan Allah aşkına söyleyin. Daha yarım saat olmuştu halbuki uyumaya çalışalı.

Geçen sene ciddi ciddi takıntı haline gelmişti bende her gün her gece artık uykusuzluktan öleceğimi düşünmüştüm uyumaya korkar hale getirdi beni korkmayın bilinçle alakalı cesareti topladığınız an yok olup gidecek

Geçen sene ciddi ciddi takıntı haline gelmişti bende her gün her gece artık uykusuzluktan öleceğimi düşünmüştüm uyumaya korkar hale getirdi beni korkmayın bilinçle alakalı cesareti topladığınız an yok olup gidecek

Nedense karabasan geldiğinde odama hırsızın girdiğini ve bana tecavüz edeceğini düşünüp inanılmaz korkuyorum filmlerde haberlerde göre göre bilinç altıma işlemiş galiba

Ben çok uğraştım zamanında. Vücudun beynini ölüyoruz diye aniden uyandırıyor. Beyin kontrolde olmuyor. Vücuduna bunu düşündürtecek 2 şey var ; kalp sıkıntıları veya nefes problemleri. Yalnızken geliyor diye düşünerek psikolojik olarak etkiliyor da olabilir tabi. Ama ben yaklaşık üç ay uğraştım ve sonuç ne çıktı biliyor musun? Alerjik bronşit. Halıyı kaldırdım, odayı dip bucak temizledim, ev yapımı yumuşatıcıya geçtim ve kesildi. Annem kalp hastası, yaşar sık sık. Bir arkadaşımın göğüsleri büyüktü çok, küçültü, kesildi karabasan. Muhtemelen baskı yapıyordu nefesine. Tavsiyem bir doktora görün. Sağlık açısından sorun çıkmazsa psikolojik demek. Ben neler neler görüyordum, of ne karabasanlar. Bir kere bir uyandım yanımda yaratık gibi bir kadın oturuyor. Önce gülümseyip sonra yanağımı yalamıştı. 54 saat uyumadım. Hepsi nefes darlığı ve tabi hayatım boyunca izlediğim korku filmlerinin etkisi.

Bana da bir ara o kadar çok geliyordu ki. kendiliğinden gitti. Sanırım yaşamsal bir değişimden ya da sıkıntıdan geçiyorsanız oluyor. Bende o sıra bi üniversitedeydim bi ailemin yanında. sınavlar stres kaygılar.. Tabi dua okuyarak yatıyordum ama geliyordu. En son ben artık "senden korkmuyorum" dedim dua okudum varken hemen gidiyor zaten. Ve çok şükür yıllardır yok bende

Uykudan şimdi uyandım. Yine karabasan gördüm.

Dün geldim memleketime, odamda tek kalıyorum. Dün sanırım yol yorgunluğundan derin uyudum ama bugün normale döndüğüm için yakalandım hemen uyku felcine.

Normalde yurtta kalıyorum, kızlarla aynı odada kalınca hiç olmuyor bu durum. Ama mesela kızlar gelmezse o gün tek yatarsam hemen geliyor başıma.

Artık uyumaktan korkar oldum. Bilimsel olarak uyku felcini biliyorum. Gerçek olmadığını da biliyorum ama bunu yaşarken çok panikliyorum. O an hareket edemeyince sesimi duyuramayınca çok kötü oluyorum.

Nasıl kurtulurum bundan Allah aşkına söyleyin. Daha yarım saat olmuştu halbuki uyumaya çalışalı.
canim bulundugun odada isiknolsun ve nas felak ayetel kursu oku bo boll rabimize sigin

Çok stresli yatıyorsun demekki... Salavat Çek peygamber efendimize. Sonra Elham oku Subhaneke yi oku ayet el kutsi oku Falak ve NAS Súresini oku Sağ tarafına Yat. Uykuya dalarkende kendini mutlu hissedeceğim hayaller kur uyu..

Birkeresinde o zamanlar tabi lise dönemi sabah erkenden kalkıp okula gitmekten nefret ederdim. Bir Sabah pat diye suratıma bir tokatla uyanmıştım etrafa bakmıştım kimse yok saate baktım alarmıma 15 dk gibi bi süre vardı hala etkisindeyim ve moralim bozukken yada kötü düşünceyle uyuduğumda daha çok gelir ve resmen rüyada sesimin çıkmadığını bildiğim halde sureler okuyorum ve uyanıyorum o şekilde. Ve ruyada sure okuduğum zamanda o şey sure okumama dahi izin vermiyor ağzım kilitleniyor ben başarıyorum yinede..

Yaklaşık 1 seneye yakın bunu yaşadım hala uykum duzensizdir kötü rüyalar karabasan falan çok psikolojim bozulmustu
Şimdi ev değiştirdim çok şükür iyiyim herseyin orada kaldığına inandirdim kendimi.

Size tavsiyem gün içinde çok yalnız kalmayın
Ve Gece yatarken mutlaka odanizda ışık bulunsun ben care olarak tv izleyerek uyuyordum hala öyleyim sağlıklı değil tabiki ama diğer durum daha kötüydü
2. Olarak youtube de uygulamalı meditasyonlar var bir iki tane indirin nefes egzersizi yaparak ve meditasyonu dinleyerek uyuyun vücudunuz rahat olduğu için daha güzel derin uyursunuz .
3. Dua etmeyi ihmal etmeyin gece yatmadan Rabbim sana siginiyorum diyip inanarak yatin.
4. Bu durumun geçeceğini veya geçtiğini o gece bunu yasamayacaginizi düşünün
😊 inşallah çabucak geçer

bende de var artik çökmesinden degil gorduklerim beni yipratti ben hep kucuk korkunc kiz cocugu goruyorum uzerimde olan baskidan kemiklerimin boyle kirrç sesi acisi beni mahvediyor tamam diyorum bu sefer öldüm.
ben asla korku filmide izlemis bi insan degilim mutsuz da degilim
ayrica su oluyor bende bu kisma dikkat ..
telepati yoluyla bana diyorki tepki verme teslim ol ben karsi koyunca ve ayetel kursi okuyunca ciglik atip daha cok agirlik çökuyor bana biri bunu aciklasin ya

Ben de bundan çok çektim. Kendimi takip ettim ne zaman oluyor diye. Bende yorgunluk ve stresten oluyordu. Stresten uzak durayım demekle uzak durulmuyor tabii ki ama kendini yormayabilirsin. Yurtta kaliyormuşsun öğrencisin sanırım. Gece geç saatlere kadar calismamani tavsiye ederim. İyi bir uyku için akşam yatarken midenin boş olması, ve 12'de yatmış olman (melatonin hormonu açısından) önemli. Bir de yattığında endişelendiğin şeyler hakkında düşünmemeye dikkat et.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X