Kapıdan çevirdigim akraba ve uyuz kv

İkna için uğraşmadımda farklı açıdan bakıyorum böyle bir durumda asıl biz iyi niyetimizi kaybettik
Dediğiniz grup taşıyıcı oluyor
Tamam eve gelenin taşıyıcı olup olmadığını bilemeyiz ki.
Siz de kimseye kapınızı lütfen.
Salgının silinip gitmesini önleyecek hatalar yapmayın.

Gelende eşinin annesi ama yabancı değil belki zor durumdalardı bir bardak su yada lavabo ihtiyaçları vardı?

Şöyle düşünelim bazen kol kopmasın diye çiziğe razı olursunuz.
Konyada umreden gelen kişi aman ayıp olmasın diye ziyaretlerini yaptı.
Sonuç, 257 vaka, babası amcası ablası dahil 5 ölüm. Bu kişinin neler hissettiğini bir düşünün, bundan sonra delirmemesi mümkün mü?

Pandemide zarar vermeye hiç niyetiniz yokken de birini öldürebilirsiniz. İyi niyet yeterli değil.

Bu akrabalar şu anda kızgınlar, bir de bebeğe bulaştırdıklarını düşünün. Konu sahibi bebeğine zarar verenleri affetmez, aile paramparça olur.

Bir su verip gönderseydi bu sefer yine kvye şikayet edecekler, kv yine bağıracak, bebek yine kapacak (bulaşıcılık çok fazla), bu sefer kv de suçlanacaktı.

İnanın bende bilimden yanayım. Ama inançlı insanlarımız kapımıza gelen misafiri kovamayız diye düşünüyorum. Bu hanım abla bildiğin kovmuş

coooookda iyi yapmis. ya ihtiyaclari varsaymis. ihtkyaclari caya kahveye hizmete vardir onlarin. akli olan adam bu zamanda kimseye gitmez.
yeni dogum yaptim bebegin yüzünü daha kimse görmedi aileden. gelmeyin kapidan sokmam dedim, aldigim cevap evde üc cocuk varken gel desende gelip onlari riske atmayiz idi.ama iste anlayis lazim.....

Su virüs olayları var sağlınız tehlikede. Bu insanlar hala oturmalara gidip geziyor mu. Iyi yapmissiniz. Sizin hatanız yok. Evde bebeğimiz var kendinizi düşünmek zorundasınız. Bir de başka bi oturmadan size geçmişler bu nasil zihniyettir. Onlardan biri hasta da olabilir sonuçta hemen semptom göstermiyor. Kv de kuauruma bakmayin ama cok cahilce konusmus. Hic kafaniza takip dert ermeyin. Zaten boyle umursayip ortalikta gezenler yuzunden virus yayiliyor kontrol edilemiyor. Allah hakkimizda hayırlısını versin

Vicdanen kendinizi hiç ama hiç rahatsız hissetmeyin.
Değil salgın normal zamanda bile eve almama hakkınız var.
Orası sizin mahremiyet alanınız.
Üstelik telefon var yani aranip usulünce musaitlik sorulabilirdi.
Üstelik kapıya dayanmissiniz da ya ben banyodaysam, yeni cikmissam uygun değilsem.
Yani bu ne ahlaki acidan ne İslami açıdan uygun değil.
Kur'an da evlere izinsiz girmeyin. Girmenize izin verilmezse de geri dönün diye gayet açık bir şekilde yazar.

Herkes yazmış zaten ama bir de ben yazayım dedim. Ellerine sağlık çok güzel yapmışsın, evlerinde otursalarmış, boşuna mi bağırıyor herkes. Senin kapına gelene kadar kimleri gördü nerelere dokundu kim bilir bi kolonya ile geçecek şey mi

Gelende eşinin annesi ama yabancı değil belki zor durumdalardı bir bardak su yada lavabo ihtiyaçları vardı?
Sabah sabah bu kadar saçmalık olmaz olamaz kimse anne babasina gitmiyor anlamıyor musun sen laftan sinirim uyandı ya su da içemezler lavaboyada giremezler çünkü zaten ev ziyareti yasak hey Allahım ya bunun gibiler yüzünden zaten ne hale geldik biraz etrafa bak haber izle derim.

Şirin hanım gelen gelen eşinin annesi ya birde bir akraba çocuklu ev herkese halden anlar. Eşi çalışıyor oda dışarı çıkıyor onuda almasın o vakit eve
Almam almam yani keyif benim kahya benim.
Önceden arayıp geliyorum demezse almam kimseyi.
Hele bu durumda asla hem arasa da usulünce cevabını alırdı yani.
Benim evim benim özelim.
Kapıya bir şey için habersiz gelen komşumu da müsait değilsem buyur etmem.
Herkes adabı muaşeret nedir az çok bilmeli.
Ayıp olacak diye niye kendini zora soksun.
Eşle kiyaslanabilecek bir durum değil bu.

Zaten gelen kayınvalide değil ...onun akrabaları ..kadın bu insanları evine soktuğunda aldığı hiçbir önlemin anlami da kalmayacak. Ben neden evimde bir ay hapis hayatı yaşayıp gelen gidene çay koyuo tuvaleti dezenfekte edeyim ki...çıkarım sokaklarda özgürce dolaşırım o vakit daha anlamlı olur

Hayır benim anlamadığım ağır toplar 40 'ında 50 sinde kocaman insanlar. Siz sanırım bebekli genç bi bayansınız.

Ee bunlar sizin akrabanız bile değil, KV nin akrabaları.

Sizi görüp ne yapacaklardı ki? Dışarda açık restorant bulamadılar, iki karın doyurur yola devam ederiz dediler muhtemelen.

İyi yapmışsınız, helal valla.

İnanın bende bilimden yanayım. Ama inançlı insanlarımız kapımıza gelen misafiri kovamayız diye düşünüyorum. Bu hanım abla bildiğin kovmuş
Evet inançlı insanlarız ama
Bu salgından dolayı camilerimiz bile kapatıldı
Ben evime geleni kabul etmemişim çok mu

Hangi inanç?
İslam'a göre kovmak olarak düşünüyorsanız hayır kovmak değil evine almama hakki var.
Kur'an'da da var araştırın biraz.
Ev sahibi keyfi olarak bile evine almıyorsa gelen kişi geri dönecek.
Bu kadar net.

Bravo en doğrusunu yapmışsınız kvnize benim bağırasim geldi telefonda sizin sakin tavriniza hayran kaldım doğrusu. Ne demek senin annen gelebiliyo mu bidaha o eve. Hadi diyelim orası oğlunun evi, ki değil ikinizin evi, bu durumda hala kvnizin evi olmuş olmuyo ki. Hiiic tavrinizi bozmayın bidaha senin annen gelemez falan derse de salgın bitince siz de gelirsiniz, annem de gelicek dersiniz. Böyle hadsizlik olmaz ki canim

Evet ben belirtmek istemedim ama
Ben o kapıyı açsaydım eger öyle 5 dk oturup gitmiceklerdi

Öglen vakti gibi geldiler
Akşam eşim işten gelene kadar durucaklardı

Öglen, aksam yemegi yiyip dinlenip döneriz diye düsunduler bence

Çünkü 8 senedir bize her geldiklerinde öğlen gibi gelir 1 gece kalıp gittiler

Tabii sizi özledikleri, düşündükleri falan yok ki...hikaye, amaç işleri görülsün. Sizi riske atmak pahasına. Öyle olmasa hemen kinlenip, koşup KV ye şikayet etmezd zaten.

Biz bilmiyoruz sanki gezip kafa dağıtmayı...Annemi görmedim 1 aydır ya.

KV ye de ben kusur ettim, sen ağırla kayın pederimin evinde benim yerime de dersin.

Çok iyi yapmışsınız eşiniz de arkanızda durmuş okurken içim rahatlaya rahatlaya okudum. Başka türlü anlamayacak halkımız böyle böyle anlayanların anlamayanlara kafasına vura vura göstermesi lazım olayın ciddiyetini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…