• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kapana kısılmış gibiyim...

Ben ne halt edeceğim?
Ailemin yanına geldim ama pişmanım
23 yaşında ki kiz kardeşim neredeyse düşman gibj davranıyor bana cahilsin birşey bildiğin hayat tecrüben yok dedi
Annem hiçbirşey yapamazsın kadınsın zayifsin yapamazsin vs vs
Babam hiç muhattap değil

Eşim evi boşaltın ev sahibiyle konustum elektrik su herseyi kestirecegim diye haber yollamış

Oğlum u yegenlerim aralarina almiyor
Ne zaman gideceksiniz diyorlar

15 yaşındaki kiz kardeşim sürekli tripli bana oğluma

Avukat tutmayacaklar para yardımı da yok yani

Ve ben beş kurussuz kaldım

Ailemin yanına geldiğime pişmanım (barışmami gerekirse ozurdilememi istiyor gibiler)
Eve gidemem kira yi odeyecek durumum yok
Vs vs
Kapana kısıldım

Kız kardeşim sen iki gün sonra aglayarak dönersin sen dayanamazsin
Boşanman en iyisi ama bosanmazsin
Çocuğun velayeti için en azından avukatla görüssem dedim annemle kızkardeş im aynı anda bir sus ber ra zaten o adam çocuğu almaz herkes kabul eder mi
Iki gün sonra bulur bir kız kadın mutlu olur vs dediler
Tek birşey konusturmuyorlar avukat vs
Sürekli kızkardeş im dalga geciyor gibi
Hep böyleydi zaten
5 6 gun oldu bir kere aglayamadim içimi kimseye dokemedim
Ücretsiz avukat tayin ediyor barolar. Ayrıca çalışmak için babandan izin almak zorunda değilsin. Cebine para koyuyor mu da karışıyor. Çocuğu kreşe ver ve çalışmaya başla. Ne baba evine ne koca evine dönme. Nedir bu kadınların çektiği.

Allah yardımcın olsun ailen çok kötüymüş.kiz kardeşinin tutumu çok çirkin belki onun başına daha beteri gelecek biraz empati yapmalı küçük degil yas olarak.annende garipmis insan çocuğuna destek olur ins bi iş kapısı açılır üzüldüm çok.

Kız kardeşim se kaynananın istediğini verme birleşmesen bile nikahını verme diyor

Şu zeka da ve bakış açısında ki bir insan size cahil diyemez,
Olsanız bile diyemez, dinime küfreden müslüman olsa bari derler adama!!
Duymayın, ciddiye bile almayın söylediklerini.

Annemle babam davayı sen değil o ne zaman isterse açsın. Cebimden para çıkmasın diye açmıyor dediler sen niye yorulacaksin yıpranacaksın oglunla ilgilen gez dolaş evinde dur biz sana para göndereceğiz ama sen açma davayı o açsın dediler

Aileniz arkanızdaydı evet ama o evde kalmanız şartıyla, siz son ana kadar o evde kalmalıydınız.
Onca yorumu boşuna yaptık, bazen burda açılan konuları okuduğum, empati yaptığım, düşünüp karar verdiğim ve fikrimi paylaştığım zamana üzülüyorum.
Bu konu da onlardan biri maalesef!!

Size bir süre evinizden ayrılmayın demiştim
Eşiniz de gittiğinizi duyunca iyice celallenip evi boşaltın diye haber yollamış
Ailenizin dediklerini takmayın
Affetsem mi diyorsunuz da ben affedilmeyi bekleyen bi eş göremiyorum

Aileniz arkanızdaydı evet ama o evde kalmanız şartıyla, siz son ana kadar o evde kalmalıydınız.
Onca yorumu boşuna yaptık, bazen burda açılan konuları okuduğum, empati yaptığım, düşünüp karar verdiğim ve fikrimi paylaştığım zamana üzülüyorum.
Para gondermediler ve ac kaldı oğlum

Size bir süre evinizden ayrılmayın demiştim
Eşiniz de gittiğinizi duyunca iyice celallenip evi boşaltın diye haber yollamış
Ailenizin dediklerini takmayın
Affetsem mi diyorsunuz da ben affedilmeyi bekleyen bi eş göremiyorum
Affetsem mi demedim dayanamayip affetsem bu bu olur bu seferde dedim
3.5 gün bekledim 40 tl m vardı evde birsey yoktu faturalar gelmişti kesilecekti hepsi elektrik vs
Ailem gonderecegiz dediler ilk gün para 3 gün bekledim gondermediler ben degil ailem gel dediler bize
Ben geleyim mi demedim

Ben aileme geleyim mi demedim onlar getirdiler

Zor durumdasın. Eminim eşinle konuşsan ve gitsen ailen yine en ufak problemde seni suçlayacak ‘gitmeseydin olmazdı, yapmazdı vb. Şeyler diyecekler’ eşin ve o kv de ailesi bile sahip çıkmadı diyip daha çok ezecekler. Tek çıkış noktan hepsiyle konuşman sizin böyle yapmanız beni üzüyor. Hareketlerinizin farkımda değilsiniz sanırım ama yapmayın falan diye kendini anlatman lazım. Yoksa sen bu baskıya dayanamayıp o evden arkana bakmadan eşine gideceksin.

Zor durumdasın. Eminim eşinle konuşsan ve gitsen ailen yine en ufak problemde seni suçlayacak ‘gitmeseydin olmazdı, yapmazdı vb. Şeyler diyecekler’ eşin ve o kv de ailesi bile sahip çıkmadı diyip daha çok ezecekler. Tek çıkış noktan hepsiyle konuşman sizin böyle yapmanız beni üzüyor. Hareketlerinizin farkımda değilsiniz sanırım ama yapmayın falan diye kendini anlatman lazım. Yoksa sen bu baskıya dayanamayıp o evden arkana bakmadan eşine gideceksin.
Ben konuşunca yanlis anlıyorsun diyorlar

Ben konuşunca yanlis anlıyorsun diyorlar
O zaman hassas dönemden geçiyorum sizde bu söylediklerimi hoş görün gerçekten canım yanıyor bende istemezdim bu duruma gelmeyi diye devam et konuşmana. Yılma yoksa kocan ve ailesi daha çok ezer.

Durumunuzu baştan beri takip ediyorum ve gerçekten üzücü. Bence bir yerden borç bulup gidip başka bir şehre vs yerleşin. Ne eşiniz ne de ailenizden size bir fayda olmayacağı çok belli. Babam beni siler diyorsunuz da bu tavırla da silinmişlikten çok farkınız yok. Gidin başka şehirde yeni bir hayat kurun.

Ailen seni uysal gördüğü için hep sana yükleniyor belli ki.

O adama dönülmez burası zaten belli. Babanın evinde olduğuna göre kardeşlere ne oluyor? Burada biraz ses çıkartmaya başlaman gerekiyor. Buradan sonra senin ve çocuğunun hayatı bir şekilde sağlanmalı. Artık güçlü ve kararlı olmak zorundasın.

Dava açmak için avukata ihtiyacın var ve baroya başvurman gerekiyor. Bunu bir an önce yapmalısın.

Kocan evi boşalt diyorsa, gidip evdeki eşyaları satsan, belki bir süre idare edebilirsin o para ile.

Bu sırada da belki basit bir iş bulursun. Benim kuzenim de çocukları ile koca elinde kalmamak için çocuklarının okuduğu okulda hademelik yaptı, hem çocukları ile beraber oldu hem de geçindi kız, kimseye eyvallah demedi. Senin çocuğun da kreş yaşına gelmiş sanırım belki sen de bu tarz bir iş bulabilirsin. Yarım günlük şirketlerde çay yemek yapma işi oluyor, böyle bir şey de bulabilirsin.

Giden yıllarıma emeğime mi oğluma
Kandırılmışlığıma
Ailemin bu yıldırma politikasına mi yanayım bilmiyorum

Eşim in yaptıkları tavri hala soktayim ben bu adamı mi sevmiştim diyorum
Herşey kabus gibi
eşinle muhabbetin,ev içinde ilişkin, ve diğer ilişkilerin nasıldı?
bi anda olacak şey değil sanki bu durum

Aile mi düşman mı bilemedim. Bulunduğunuz yerin barosunun adli yardım bürosuna başvurun, ücretsiz avukat talep edin. Davanızı açın, nafaka talep edin. Ve bir önce iş aramaya başlayın. Kısa sürede para biriktirip kendinize ev tutmaya bakın. Ailenizin size yaptığı açıkça psikolojik şiddet, okurken bile hayretler içinde kaldım. Allah yardımcınız olsun

İşe mi ?
Babam kızkardeşime bile izin vermiyor sen bide dul olacan dedi kardeşim
Bir bakıyorsun herseyinle yanındayız diyorlar bir daha bakıyorsun tam tersi
bence busaatden sonra babanin lafina bakma derim bi is bulup calisabilirsin kendi evine cikabilirsin ailenin yaninda durdugunda hayirlarinimi görüyosun? kusura bakma biraz sert cikimis olabilirim ama bu nasil bir aile kardesin hangi cesaretle seninle böyle konusabiliyo bence agirligini koy kendini ezik durumuna getirme esinden ayrilmak seni ezik yada gücsüz yapmaz kusurluda yapmaz

On beş yaşındaki velet seninle dalga geçiyor sende tokatı yapıştırıp dünyasını şaşırtmıyorsun öyle mi?
Şiddet şöyle kötü falan filan diyenlerede bakma. Böylesine şamarı yapıştıracaksınki haddini bilecek.
Sonra sen neden böyle sert yorumlar yapıyorsun diyorlar. Ne diyim ben şimdi?
Ben o annenin yerinde olsam ve boşanıp evime gelen kızımla diğer kızım dalga geçse onu komaya sokarım!
Biraz dişini göster sende böyle gidersen çok daha ezilir veletler tarafından dalga geçilirsin.

Ben konularınızi takip ediyorum bir süredir esinizle ev içindeki muhabbetinz nasıldı onun ailesi dışında bi problem var mıydı? Eger tek sıkıntı ailesi ve son yaşadıklarınizsa ailesinin esinizi gondereceginden eminim demişsiniz o günü bekleyin konuşup problemlerinzi çözmeyi denersinz donerseniz çocuğu krese verip ikimizde çalışırsaniz borçlarda kapanır. Ama dönmem derseniz duzelmez diye düşünüyorsanız kadın sığınma evi bi seçenek aileniz bu şekilde arkanızdan durmadığı sürece ya yada aileniz ne ka da r karşı çıksa da oglunuzu krese bikarip bi işe girseniz en azından maddi sıkıntı çözülmüş olur çok yüklenirlerse o zaman çıkarsınız ayrı eve kardeşlerinizle konuşmayı deneyin babanız kizdigi zman kardeşlerim böyle böyle diyor böyle yapıyorlar diye onları one surersiniz. Ben size ufak çaplı da olsa yardım etmek istiyorum. Bi karar verip yol çizmeye karar verseniz daha kolay olacak.
Oğlunuzu yegenleriniz aralarına almiyorsa dışarı çıkıp gezdirin park gezme yerleri falan varsa hem karara dinlersinz hemde evdekilerin gözüne batmazsinz belki gezerken size uygun bir iş çıkar çocuğunuzla beraber çalışabileceginiz neden olmasın?

Eşinle sorun ne bilmem ama şu durumda affet bence
Eve dönüp işe gir, birikimini yap, boşanacaksan ondan sonra boşan ve bir ailenin yanına dönme
Böyle bir durumda kendiliğinden dönerse bir dahasina ne ailesi şans verir ne eşi kendiliğinden geldi bana muhtaç diye düşünüp kıymet verir en azından almaya gelse hatasını kabul etse dönmesi daha iyi olur

Eşinizin şuanki psikolojik durumundan net bi haber alabilseniz keşke emin olsanız pişman olduğundan oglunuz için bi şans verin derdim.
Ayrıca evin elektrik şu faturalarını iptal etmek içinboşaltmak mi gerekiyor bahane arıyor sizinle direk iletişim kurmak istiyor

Back