- 11 Şubat 2012
- 2.203
- 3.241
- 333
- Konu Sahibi Yagmur8991
-
Sagol canım kan nakliyle biraz yükselmişti doğal olarak onu koruyabilmisimdir inşallah pazartesi günü gorucem artık doktor normalde 7 ye düşen kalkamaz sen çok iyi gorunuyosun bağışıklık yapmış resmen sende dedi oldum olası 7 nin üstüne çıkamadım zatenCanım seninki gerçekten çok fena şimdi kaç oldun acaba benim ki 9,6 bunu 10 a yukseltsem iyi olucak bu bile çarpinti halsizlik yapıyor senin ne çektiğini düşünemiyorum Allah yardımcın olsun
Olabilir canım dediğin gibi belki öyle bir tedavi uygular, bende kendimi bildim bileli boyleyim ne yapsan ne etsen yetersiz kalabiliyor bazen yapiylada alakalı işteBenim öncesinde de hamilelikte de ne ilaçla ne beslenme ile yükselmemişti kan değerim. Hep düşük çıkıyordu. Pekmez, et, süt ürünleri, daha nicesi hatta hamileliğim öncesinde adını bilmediğim bitkilerden bile denedim ama nafile. Hamileliğimde baya düşmüştü kan hapı da tek kullanımlık şişelerdeki de fayda etmemişti, aynı kalmıştı. Sonunda doktorum emilimde problemin olabilir diyip bana kan iğnesi vermişti. Artık hamileliğimin sonlarına yaklaşmıştım iğneleri olduğumda. İğnelerden sonra sınır kabul edilen değere yükselebilmişti hemoglobin değerim. Senin de doktorun belli bir zaman sonra istenen değere yükselmezse belki doğumdan önce kan iğnesi ile takviye eder.
Aa ben duymadım hiç ondan sağolsun arkadaşlar bir suru yiyecek tavsiye etti bunları tabiki yemeye özen gosteririm ama sizin dediginiz suda ilgincmisCogu bayan yazmis zaten süt ayran yogurt gibi seylere dikkat edin vücutunuzdaki demiri etkiliyor ve kirmizi et yiyin balik pancar cok iyimis kansizliga birde üzüm ve ya üzümsuyu. Birde ben almanya da yasiyorum burada eczane lerde bir su var türkce cevirimine baktim da demin bitkisel kan suyu cikiyor haha onu tavsiye etcekdimde türkiye de eminim adi farkli dir
Valla canım benim kanım 6ya kadar düştü ki ben öğüre böğüre bi şekilde içiyodum keçiboynuzu özünü bi fayda etmedi.. doktor doğuma 1 1.5 ay kala dayadı bana kan iğnelerini ancak 10 a kadar çıktı.. bi de bunların şurup gibi olanı var birer içimlik vermedi mi doktorunMerhaba arkadaşlar 14 haftalık hamileyim, hamileliğin başından beri kansızlık sorunu yaşıyorum, 3 kere kan tahlili yaptırdım maalesef sonuncusunu da dün yaptirdim değerler en dusuk kan duzenli şekilde kullanıyorum yemem icmem de gayet düzenlidir gelin gorunki pekmez iç diyceksiniz biliyorum hatta bu yüzden esimle çok kavga ediyorum icemiyorum yiyemiyorm ne biçim bütün var diye kızıyor bana ama anlayan yok, hamileliğimin başıda bu kansızlık olayı başlar başlamaz bana keçi boynuzu özü iç dedi doktor maalesef onu icebildigim kadar içtim o beni tiksindirdi tüm pekmez türlerinden şimdi mümkün değil ne tahin pekmez ile nede suya meyvesuyuna hiç bir şekilde 3 pekmez turunude tuketemiyorum kabıni bile gorsem soluğu klozetin başında istifra ederek alıyorum kızlar napmam lazım akıl verin biliyorum tek çare pekmez belki bildiğiniz birşey vardır offf
EtkileyiciiYa bir de Saraçoğlu nun bitkisel tariflerinden de deneseniz. Bende aşırı kansızım, Saraçoğlu nun kansızlık için ıspanaklı, kerevizli bir tarifi vardı, ikisini kaynatıp suyunu içiyordum, bir on gün falan yaptım ben, yanaklarım al al olmaya başlamıştı :)) hakkaten ama.. Vücut ısımın belirgin biçimde yükseldiğini hissettim. Sonra tadına dayanamayıp, hem de üşengeçlikten bırakmıştım. Devam ettirseydim bayağı faydasını göreceğimi düşünüyorum. Siz de o tür doğal ilaçlara da bir göz atın bence.
Babama doktor söylemiş yemekle yoğurt tüketme demiri düşürüyo diye.. yemekten 2 3 saat sonra falan tüket demiş.. istersen buna da dikkat et Allah şifa versin canımAa ben duymadım hiç ondan sağolsun arkadaşlar bir suru yiyecek tavsiye etti bunları tabiki yemeye özen gosteririm ama sizin dediginiz suda ilgincmis
Yok tatlım 2. Randevuma gitcem sonuç goturcem bu sefer ne yapcaksa yapcak işte ilk gidisimde hap ve damla verdi birseye faydası olmadı sanki, yine kontrol zamanım geldi bakalım ne olucakValla canım benim kanım 6ya kadar düştü ki ben öğüre böğüre bi şekilde içiyodum keçiboynuzu özünü bi fayda etmedi.. doktor doğuma 1 1.5 ay kala dayadı bana kan iğnelerini ancak 10 a kadar çıktı.. bi de bunların şurup gibi olanı var birer içimlik vermedi mi doktorun
Çeken bilir demir eksikliği çok zor gerçekten Allah yardımcın olsun inşallah..Yok tatlım 2. Randevuma gitcem sonuç goturcem bu sefer ne yapcaksa yapcak işte ilk gidisimde hap ve damla verdi birseye faydası olmadı sanki, yine kontrol zamanım geldi bakalım ne olucak
Sağol canım Allah razı olsun aynen arkadaşlar da dedi ben de yemekle yoğurt çok severdim ama bu tarz alışkanlıklarından vazgecicem çünkü demir eksikliği ve kansızlık aynı anda yaşanınca mecbur artıkBabama doktor söylemiş yemekle yoğurt tüketme demiri düşürüyo diye.. yemekten 2 3 saat sonra falan tüket demiş.. istersen buna da dikkat et Allah şifa versin canım
Siz önleminizi almissiniz ama olmayınca olmuyor , ben sizin gibi yapamam o kadar tiksindim ki pekmezden katiyen yiyemem bravo valla bi de aç karına tüketmissiniz, korkarım benim sonumda 8 lere dusmese şimdiden başladı çarpinti halsizlik basagrisi herbirsey Allah yardımcımız olsun şimdi nasılsınız duzelebildinizmi geçmiş olsunBenimde doğuma kadar değerlerim ay ay düştü.10,6 dan. 9,5 e düştü.doğuma 8,2 ile gittim.pekmezin her türlüsünü ictim.aç karına içilmeliymiş içtim ama midem berbat oldu.ağrı,yanma mahvoldum.ıspanak,et,çiğer,dalak,yumurta,süt,çekirdekli kara üzüm vs ne dedilerse yedim fayda etmedi.doktorun verdiği ilaclar bile fayda etmedi.doğuma okadar çabama rağmen 8,2 ile girdim.doğumdan çıkar çıkmaz 1 ünite damardan kan verdiler.hamilelik boyunca çarpıntı ,halsizlikten hareket kısıklılığı ve kan değerlerim çıksın diye yediklerim yüzündende fazla kilo aldım.yani sonuç yemekte fayda etmiyormuş biryerde onu anladım.
9,6 canım şuan daha da düşmesinden endiseliyim cevremde esimde başta olmak üzere kizarlar bana pekmez icmiyorum diye anlayan yok beni icemiyorum işte sanki numara yapıyorum ya, o kadar yemenin de bazen ise yaramadığını gormus oldum yine de bundan sonra daha da dikkat edicem tabiiPekmezin demir değeri çok düşük :/ bir bidon içersen belki? Kırmızı et yiyin destek için ama demir zaten belli orande emiliyor ilaç içmezsen yediklerinle psikolojik destek sağlamış olursun. Hb kaç bilmiyorum ama ilaç içmeden yükselmez zaten :/
Ferro sanol duodenal demir hapı ve d vitamini damla kullanıyorum vede folik asit kullanıyorum şuan 3 aydır kullanıyorum bunlariSorum şu çok basit; ilaç içiyor musunuz
Demir içerikli gıdalarla kalsiyum içeren gıdaları bir arada tüketmemek gerekliymiş hamileliğimde öğrenmiştim. C vitamini ile birlikte tüketilmeli. Örneğin yumurtayı peynir ile değil de maydonozla yemek gibi. Bir de kırmızı et ve ciğer yemelisin. Çekirdekli siyah üzüm de çok faydalı olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?