Kansızlık ile başım dertte :(

Kuru üzümün tpz halini alıp pekmez kabına karıştırdım. Günde bir kaşık yedim. Islak polen aldım onuda yedim. Tabi hepsinin orhanik olduğundan emin olun. Kansızlığım bu şekilde çok kısa sürede geçti.

Cogu bayan yazmis zaten süt ayran yogurt gibi seylere dikkat edin vücutunuzdaki demiri etkiliyor ve kirmizi et yiyin balik pancar cok iyimis kansizliga birde üzüm ve ya üzümsuyu. Birde ben almanya da yasiyorum burada eczane lerde bir su var türkce cevirimine baktim da demin bitkisel kan suyu cikiyor haha onu tavsiye etcekdimde türkiye de eminim adi farkli dir

Benim öncesinde de hamilelikte de ne ilaçla ne beslenme ile yükselmemişti kan değerim. Hep düşük çıkıyordu. Pekmez, et, süt ürünleri, daha nicesi hatta hamileliğim öncesinde adını bilmediğim bitkilerden bile denedim ama nafile. Hamileliğimde baya düşmüştü kan hapı da tek kullanımlık şişelerdeki de fayda etmemişti, aynı kalmıştı. Sonunda doktorum emilimde problemin olabilir diyip bana kan iğnesi vermişti. Artık hamileliğimin sonlarına yaklaşmıştım iğneleri olduğumda. İğnelerden sonra sınır kabul edilen değere yükselebilmişti hemoglobin değerim. Senin de doktorun belli bir zaman sonra istenen değere yükselmezse belki doğumdan önce kan iğnesi ile takviye eder.

Canım seninki gerçekten çok fena şimdi kaç oldun acaba benim ki 9,6 bunu 10 a yukseltsem iyi olucak bu bile çarpinti halsizlik yapıyor senin ne çektiğini düşünemiyorum Allah yardımcın olsun
Sagol canım kan nakliyle biraz yükselmişti doğal olarak onu koruyabilmisimdir inşallah pazartesi günü gorucem artık doktor normalde 7 ye düşen kalkamaz sen çok iyi gorunuyosun bağışıklık yapmış resmen sende dedi oldum olası 7 nin üstüne çıkamadım zaten

Olabilir canım dediğin gibi belki öyle bir tedavi uygular, bende kendimi bildim bileli boyleyim ne yapsan ne etsen yetersiz kalabiliyor bazen yapiylada alakalı işte

Aa ben duymadım hiç ondan sağolsun arkadaşlar bir suru yiyecek tavsiye etti bunları tabiki yemeye özen gosteririm ama sizin dediginiz suda ilgincmis

Valla canım benim kanım 6ya kadar düştü ki ben öğüre böğüre bi şekilde içiyodum keçiboynuzu özünü bi fayda etmedi.. doktor doğuma 1 1.5 ay kala dayadı bana kan iğnelerini ancak 10 a kadar çıktı.. bi de bunların şurup gibi olanı var birer içimlik vermedi mi doktorun

Etkileyicii zorda değil denemekte fayda var hamileyim ama sıkıntı olurmu ki benimde yanakları al al olsa keşke biktim bu beyaz surattan

Aa ben duymadım hiç ondan sağolsun arkadaşlar bir suru yiyecek tavsiye etti bunları tabiki yemeye özen gosteririm ama sizin dediginiz suda ilgincmis
Babama doktor söylemiş yemekle yoğurt tüketme demiri düşürüyo diye.. yemekten 2 3 saat sonra falan tüket demiş.. istersen buna da dikkat et Allah şifa versin canım

Yok tatlım 2. Randevuma gitcem sonuç goturcem bu sefer ne yapcaksa yapcak işte ilk gidisimde hap ve damla verdi birseye faydası olmadı sanki, yine kontrol zamanım geldi bakalım ne olucak

Yok tatlım 2. Randevuma gitcem sonuç goturcem bu sefer ne yapcaksa yapcak işte ilk gidisimde hap ve damla verdi birseye faydası olmadı sanki, yine kontrol zamanım geldi bakalım ne olucak
Çeken bilir demir eksikliği çok zor gerçekten Allah yardımcın olsun inşallah..

Babama doktor söylemiş yemekle yoğurt tüketme demiri düşürüyo diye.. yemekten 2 3 saat sonra falan tüket demiş.. istersen buna da dikkat et Allah şifa versin canım
Sağol canım Allah razı olsun aynen arkadaşlar da dedi ben de yemekle yoğurt çok severdim ama bu tarz alışkanlıklarından vazgecicem çünkü demir eksikliği ve kansızlık aynı anda yaşanınca mecbur artık

Siz önleminizi almissiniz ama olmayınca olmuyor , ben sizin gibi yapamam o kadar tiksindim ki pekmezden katiyen yiyemem bravo valla bi de aç karına tüketmissiniz, korkarım benim sonumda 8 lere dusmese şimdiden başladı çarpinti halsizlik basagrisi herbirsey Allah yardımcımız olsun şimdi nasılsınız duzelebildinizmi geçmiş olsun

Pekmezin demir değeri çok düşük :/ bir bidon içersen belki? Kırmızı et yiyin destek için ama demir zaten belli orande emiliyor ilaç içmezsen yediklerinle psikolojik destek sağlamış olursun. Hb kaç bilmiyorum ama ilaç içmeden yükselmez zaten :/

9,6 canım şuan daha da düşmesinden endiseliyim cevremde esimde başta olmak üzere kizarlar bana pekmez icmiyorum diye anlayan yok beni icemiyorum işte sanki numara yapıyorum ya, o kadar yemenin de bazen ise yaramadığını gormus oldum yine de bundan sonra daha da dikkat edicem tabii

Sakin ol
Kansızlığın ciddi anlamda varsa zaten öyle sadece pekmezle düzelmez
Hemde hamilesin
Demir haplarını aksatma, pekmez içemiyosan yeşillik tüket
Hatta kuru çekirdekli üzümler elinin altında olsun çerez niyetine ye
Bi de kırmızı pancar birebir
Sen 14.haftandasın çözülebilir belki

Ben son haftalarda yaşadım, ameliyat olacağım için ( sezaryen yani ) hemen 10 tane kan iğnesini dayadılar
O acil durumlarda müthiş kurtarıcı
Bende hep vardı kansızlık ilk ke 12 oldu değerim, iğne nelere kadir : )

Hamilelikte ciğer gibi sakadatlar yasak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…