- 5 Ekim 2024
- 23
- 20
- 29
- Konu Sahibi derincornelia
Merhaba arkadaşlar , daha önce açtığım konuda kanser olduğumu öğrendiğimi yazmıştım. 10 gün içinde vermem gereken bir karar var ve sizlerden naçizane akıl danışmak istiyorum. Benim 10 cm miyomum vardı rahimde 17,18 gün önce aldırdım. Doktorum miyomu alırken bir yumurtaligi aldığını miyomun oraya yapışık olduğunu söyledi. Kötü huylu çıktı. Ve rahim Zarı ve yumurtalık kanseri 1. Evre olduğumu öğrendim. 28 yaşındayım. Evliyim. Çocuk isteğim var. Ayrıca yurtdışında yaşıyorum sadece eşim burda. Bütün ailem Türkiye'de yaşıyor. Ve henüz kimsenin haberi yok. Doktorum son görüşmede bana "istersen 6 ay hormon tedavisi başlarız eğer 6 ayın sonunda kanser gerilemiş ise direk tüp bebek deneriz olursa sezaryen ile beraber doğum esnasında rahmi de alırız kurtulursun hemde çocuğun olur ama eğer 6 ayın sonunda kanser yayildiysa ilerlediyse o zaman da ömrün az kalabilir ,sen benim kızkardeşim ya da karım olsaydın sana iki üç hafta içinde rahimi almamizi onerirdim, en azından çocuksuz bir şekilde normal insanlar gibi bir yaşamın olur" dedi. Şimdi arkadaşlar eşim ameliyat olmamı istiyor ama ben anne olmadım ve anne olmayı çok istiyorum gerçekten . Evet evlat edinebilirim. Bu tarz durumlara açık bir insanım ama eşimin babalik duygusunu tatmasini çok istiyorum. Onun bu hakkını elinden almak istemiyorum . O kadar kararsızım ki. Uzakta olduğum için aileme şimdilik söylemek istemedim . Sizlerden fikir almak istiyorum. Yerimde olsaydiniz ne yapardınız ? Biraz uzun oldu kusura bakmayın şimdiden teşekkürler