Esasında çimen suyunu yetiştirebilmek insanın kafasında canlandırdığı kadar zor bir olay değildir. Bunun için gerekli malzemeler şunlardır: altında ufak delikleri olan en az 2 tepsi, toprak ve buğday tohumu. Toprak birinci tepsinin üzerine eşit oranda yayılarak konur, üzerine toprağı kapatacak şekilde tohumlar serpiştirilir ve bol su verilir. Birinci tepsinin üstü ikinci tepsiyle kapatılır. Günde iki kez sulanır. Artık tohumlar uzayıp çimen haline geldiklerinde zaten üzerinde bulunan ikinci tepsiyi havaya kaldırmaya başlar. Bundan sonra ikinci tepsi bir kenara konulur ve birinci tepsideki çimenler büyümeye bırakılır. 15-20cm olduklarında içilecek kadar çimen kesilip suyu sıkılır. Bir kahve fincanı kadarı idealdir. Çimen suyunun kendine ait özel bir makinası vardır. Bunun dışında hiçbir makinayla suyu çıkmaz. Kesinlikle evdeki normal sebze-meyve sıkacağı ile bunu denememenizi tavsiye ederim, yoksa aletinizin bozulma riski çok yüksektir. Eğer evde yetiştirmiyorsanız artık dışarıda birçok meyva ve sebze sıkan yerden bunu tedarik edebilmeniz mümkündür.
İkinci çok önemli hususta, kesinlikle aç karnınıza içmenizdir.
Buğday - Buğday çimi - Buğday Çimi Suyu faydaları yararları
İnsanoğlunun temel besin kaynağı olan buğday, ev ortamında çok basit yöntemlerle çimlendirilerek tanesiyle veya uzayan çimlerinin tüketilmesi ve buğday çimi suyunun tüketilmesi bağışıklık sistemini güçlendiriyor, hücreleri yeniliyor.
Özellikle buğday çimi suyunun 'şifa içeceği' olduğu belirtiliyor.
Buğday çimi suyunun mikropları öldürücü etkisiyle kanı temizleyerek damarların açılmasını sağlıyor.
Buğday çimi;
bağışıklık sistemini güçlendiriyor,
kansere karşı koruyor,
kalp damar sistemindeki tahribatı tamir ediyor,
kanı temizliyor.
Buğdayın, ev ortamında çimlendirilerek tanesinin veya büyüyen çimlerinin tüketilmesi ve buğday çimi suyunun düzenli kullanılması bağışıklık sistemini güçlendiriyor, hücreleri yeniliyor, kansere karşı koruyor, kalp damar sistemindeki tahribatı tamir ediyor ve kanı temizliyor.
Buğday çiminin saç dökülmelerine faydalı olduğu iddia ediliyor. Buğday çimi suyunun kimyasal bileşimi kana çok benziyor. İçeriğinde antiseptik temizleme özelliği olan klorofil yüzde 70 oranında bulunuyor. Mükemmel bir protein kaynağı ve bol miktarda beta karoten içeriyor. Yüksek oranda B1, B6, B12 vitaminleri, C, E, K vitaminleri ihtiva ediyor.
Anemi (demir eksikliğine bağlı kansızlık) hastalarının kullanması özellikle tavsiye ediliyor.
Başta magnezyum olmak üzere çok çeşitli mineraller içeriyor. Besin öğeleri vücudu besliyor ve gerçek bir denge sağlıyor.
Buğdayın birkaç gün nemli ortamda bekletilip filizlendirilerek tanesiyle tüketilmesi de çok faydalı. Böylece buğdayın hem çok faydalı olan kabuğu, hem de rüşeym denilen besin değeri çok yüksek kısmından da yararlanılır. Buğdayda vitamin, mineral, antioksidan bakımından zengin bir potansiyel var.
Bitkisel tedavileri devamlı ve düzenli yapmak / uygulamak gereklidir.
Buğday çimi suyu Hakkinda - Buğday Çiminin Besin Değeri
1. Buğday çimi suyunun %70'i klorofilden oluşuyor.
2. Klorofil ışığın ilk ürünü ve içerisinde diğer her şeye oranla daha çok ışık enerjisi barınıyor.
3. Buğday çimi suyu işlenmemiş klorofildir ve zehirli yan etkileri olmadan hem dahili hem harici şekilde kullanılabilir.
4. Klorofil bitki yaşamının temelidir.
5. Buğday çimi, klorofil içeren diğer her yeşil bitki gibi fazla oksijen içerir. Beyin ve diğer vücut dokuları oksijen oranı yüksek olan bir ortamda işlevlerini en iyi şekilde yerine getirirler.
6. Klorofil anti-bakteriyeldir ve iyileştirici olarak vücudun hem içine hem dışına uygulanabilir.
7. Meşhur beslenme uzmanı Dr. Bernard Jensen, buğday çimi suyunu sindirmenin sadece birkaç dakika sürdüğünü ve vücut enerjisinin çok az kullanıldığını söylüyor.
8. Bilim, klorofilin zararlı bakterilerin büyümesini ve gelişmesini durdurduğunu kanıtlamıştır.
9. Klorofil (buğday çimi) kan dolaşımını düzenler. Çeşitli hayvanlar üzerinde yapılan deneyler, klorofilin zehirli reaksiyon oluşturmadığını göstermiştir. Aşırı derecede kansız ya da alyuvar sayısı düşük olan hayvanlarda, dört ila beş gün klorofil kullanıldığında, alyuvar sayımı normale dönmüştür.
10. Amerika'nın orta batısında inek ve sığırları olan çiftçiler, hayvanların doğurganlıklarını korumak için onları buğday çimiyle beslerler. (Yüksek magnezyum içerikli olan klorofil, seks hormonu içeren enzimler oluşturuyor.)
11. Klorofil birçok bitkiden elde edilebilir, ama buğday çimi hepsinden üstündür, çünkü insanın ihtiyacı olan 100 elementi de içerdiği öğrenilmiştir. Organik topraklarda yetişirse, bilinen 102 mineralin 92'sini topraktan emer.
12. Buğday çimi, otçul hayvanların belirsiz süreler boyunca hayatta kalmalarını sağlayan "çim suyu faktörü"ne sahiptir.
13. Dr. Ann Wigmore, 30 sene boyunca kronik bozuklukları olan insanlara buğday çimiyle yardımcı oldu.
14. Sıvı klorofil dokulara nüfuz eder, onları yeniler ve yeniden yapılandırır.
15. Buğday çimi suyu, havuç suyu ve diğer meyve ve sebzelere oranla daha fazla arıtma maddesi içerir. Merhum Ann Wigmore'un meslektaşı olan Dr. Earp Thomas, 7 kilo buğday çiminin, 160 kilo havuç, marul, kereviz gibi sebzelere eşit olduğunu söylüyor.
16. Sıvı klorofil vücuttaki ilaç kalıntılarını temizler.
17. Klorofil vücuttaki toksinleri nötralize eder.
18. Klorofil karaciğeri arıtır.
19. Klorofil kan şekeri sorunlarını düzeltir.
20. Buğday çimi suyu akneleri tedavi eder ve tüketilmeye başladıktan yedi ila sekiz ay sonra yara izlerini bile yok eder. Aynı zamanda tüketimi de arttırılmalıdır.
21. 1940 yılında Tıp Doktoru Benjamin Cruskin, Amerikan Cerrahlık Dergisi'nde klorofili: kötü kokuları temizlemede, boğaz iltihaplanmalarında, yaraları iyileştirmede, doku naklinin iyileşmesini hızlandırmada, kronik sinüzitin tedavi edilmesinde, kronik içkulak iltihabı ve enfeksiyonunu gidermede, varisli damarların sayısını azaltmada ve bacak ülserini iyileştirmede, impetigoyu ve diğer kabuklu döküntüleri yok etmede, rektal yaraları iyileştirmede, rahim boynu iltihaplanmasını tedavi etmede, vajinal parazit enfeksiyonlarından kurtulmada, tifo ateşini düşürmede ve çeşitli durumlarda ilerlemiş dişeti iltihaplanmasını iyileştirmede kullanılması için tavsiye etmiştir.
22. Buğday çimi suyu vücut içinde bir deterjan gibi davranır ve vücut deodorantı olarak kullanılır.
23. İnsan beslenmesinde az miktarda kullanılan buğday çimi suyu diş çürümesini önler.
24. Buğday çimi suyu beş dakika boyunca ağızda bekletilirse diş ağrılarını ve dişetlerindeki zehirleri yok eder.
25. Boğaz iltihaplanmaları için buğday çimi suyuyla gargara yapın.
26. Dişeti iltihaplanmalarında, iltihaplı bölgenin üzerine lapa haline getirilmiş ve kendi suyunun içine batırılmış buğday çimi koyun ya da buğday çimi çiğneyin. Lapa haline gelince tükürün.
27. Egzama ya da sedef gibi cilt sorunları için buğday çimi suyu için.
28. Buğday çimi suyu saçların kırlaşmasını önler.
29. Buğday çimi suyu içen biri gücünde, dayanıklılığında, sağlığında ve ruh sağlığında farklılık hissedebilir ve refahlıkla ilgili bir tecrübe yaşar.
30. Buğday çimi suyu sindirime iyi gelir.
31. Her türlü kan düzensizliği için harikadır.
32. Buğday çimi suyunda yüksek miktarda enzim bulunur.
33. Buğday çimi suyu mükemmel bir cilt temizleyicidir ve cilt tarafından emilerek cildin beslenmesini sağlar. Bir küvet ılık suyun içine biraz yeşil su dökün ve 15-20 dakika bekleyin. Sonra da soğuk suyla durulayın.
34. Buğday çimi suyu protezleri (lavmanları), kolon duvarlarını iyileştirmeye ve arındırmaya yarar. Protezler aynı zamanda iç organları da iyileştirir ve temizler. Lavman yaptıktan sonra 20 dakika bekleyin, daha sonra 1,18 desilitre buğday çimi suyu uygulayın. Retain or 20 minutes.
35. Buğday çimi suyu kabızlığa ve bağırsakları açık tutmaya çok iyi gelir. İçerdiği magnezyum miktarı yüksektir.
36. Araştırmacı bir bilim adamı, müslinin mucidi ve Zürih'te bulunan Bircher-Benner Kliniği'nin kurucusu olan Dr. Max Bircher, klorofilin "güneş ışığı konsantresi" olduğunu söylerdi. "Klorofil kalbin işlevini arttırıyor; damar sistemini, bağırsakları, rahmi ve akciğerleri etkiliyor. Bu yüzden, canlandırıcı özelliklerini düşündüğümüzde, başka bir şeyle karşılaştırılamayacak bir toniktir." demiştir.
37. Dr. Bitcher'a göre, doğa klorofili (buğday çimi) bir vücut temizleyicisi, yenileyicisi ve toksinleri nötralize edici bir madde olarak kullanıyor.
38. Buğday çimi suyu, asitli gazlar solumaktan akciğerlerde meydana gelmiş olan yaraların yok olmasına yardımcı olabilir. Klorofil hemoglobin üretimini arttırdığından, karbon monoksitin etkisi minimuma iner.
39. Buğday çimi suyu kılcal damarları rahatlatırken, yüksek tansiyonu düşürür.
40. Buğday çimi suyu ağır metalleri vücuttan atabilir.