Kan Tahlili Sonucuna Gore Beta-Hcg degerleri

Gebeliğin erken dönemlerinde kanda beta-hcg testi hamilelik hakkında bilgi verebilen bir unsur ancak bazen yanıltıcı olabiliyor. Henüz adet gecikmesi dahi olmadan bu test ile sonuç almak mümkün ama ben emin olmak için testi 2 gün aralıkla 2 kez tekrarladım.
İlk testi SAT(son adet tarihi) 21. gününde yaptırdım, sonuç 11,5 çıktı, pozitif. Emin olmak için 2 gün sonra (sat 23. gün) tekrar yaptırdım ve sonuç 4,24 yani negatif çıktı. İlk aylarda kandaki değeri yaklaşık her 2 günde 2 katına çıkarmış. Bu iki sonuca göre hamilelik oluşacak gibiyken birşeyler ters gitmiş ve gebelik sonlanmış diye youmladık. Dün (sat 27. gün) tekrar test yaptırdım ve bu kez 125 çıktı, yani pozitif. İkinci test hatalı sonuç vermiş anlaşılan, bunu başka hastanede yaptırmıştım sanırım kullandıkları malzeme yada yöntem yeteri kadar hassas değil. Bu ikinci hastaneden gelen sonuç yanıltıcıydı benim için, neyseki sonrasında 3. kez test yaptırmışım.
Erken dönemde (henüz regl tarihi gelmeden) test yaptırıyorsanız hassas olmayan ölçümlerde hatalı sonuç verebildiğini anladım.

balum çok ama çok sevindim.kendine çok iyibak mercimeğede tabi çok ufak ya ondan dedim :) yat dinlen bol.hiç kalkma yerinden.darısı bizlereeeeeee inşallah

amin canım darısı tum ısteyenlere inş. mercimek kadar bıle yok belkı de:roflol:

sadece bazen sancım oluyo. bel agrım oluyo. ama cok sukur kanamam yok. oyle mıde bulantım fılan olmuyor.

YA BENİM karın sancılarım gecmıo kanamam yok gecelerı uyuyamıyorum saga dönuyorum sol kasık batıo sola dönüyorum sag batıo ikiz mi die süpeleniyorum kan degerlerımde yüksek cıkıo...birde bulantı hiç yok...bir önceki gebelikte de bulatı yoktu dr.boş gebelık demıstı..kürtaj olmustum hatta bulantı yoksa o gebelıkten şüpheleneceksin demişti kafam karıştı yine şu ayın 16 sı bir gelseydi yaaaa korkuyorumm

YA BENİM karın sancılarım gecmıo kanamam yok gecelerı uyuyamıyorum saga dönuyorum sol kasık batıo sola dönüyorum sag batıo ikiz mi die süpeleniyorum kan degerlerımde yüksek cıkıo...birde bulantı hiç yok...bir önceki gebelikte de bulatı yoktu dr.boş gebelık demıstı..kürtaj olmustum hatta bulantı yoksa o gebelıkten şüpheleneceksin demişti kafam karıştı yine şu ayın 16 sı bir gelseydi yaaaa korkuyorumm

korkma ya. kendıne stres yapma. ben de de mıde bulantısı yok. ben de cumayı ıple cekıyorum.uyku problemım yok normalden cok uyuyorum. ıkız olup olmadıgını 1.5 aylık olunca kesın olarak soyler doktor.

merhaba arkadaşlar benim de sat 24 aralık 1 şubatta ölçtürdüğümde kanda bHCG sonucu 1163 çıktı sizde normal mi?

benimde adetime 6gün var buğün baktırdım 0,1 çıktı dr deilsin dedi ama adet olmazsam tkrr yaptırayımmı sizceee

canm bende senın gıbı 1 hafta kala dayanamadm yaptırdım 0.0 cıktı.karın agrım cok olunca dr gıttım adetıme 2 gun vardı beta 6.77 cıktı sonra artmaya devam ettı ...bekle bence biraz daha

bence de erkıl bekle. benım adetım 6 gun gecmıstı yıne de cıkmadı. 12 gun gecmıstı doktora gıttım nıye adet olmuyorum dıye. hamılesın dedı:)

canm bende senın gıbı 1 hafta kala dayanamadm yaptırdım 0.0 cıktı.karın agrım cok olunca dr gıttım adetıme 2 gun vardı beta 6.77 cıktı sonra artmaya devam ettı ...bekle bence biraz daha

30ocakta 2gün süren reglim oldu idrardada baktım negatif ben 30a kadar bekleme kararı aldım beklemek çok zor inş bu ay hayırlısıyla

30ocakta 2gün süren reglim oldu idrardada baktım negatif ben 30a kadar bekleme kararı aldım beklemek çok zor inş bu ay hayırlısıyla

regl ın normal mı oldu yoksa ıkı uc damla fılan mı? ben de 3 gun olmustum adet sandım. damla damlaydı. megerse adetten degılmıs.

regl ın normal mı oldu yoksa ıkı uc damla fılan mı? Ben de 3 gun olmustum adet sandım. Damla damlaydı. Megerse adetten degılmıs.

adet gibiydi cnm ama çokta fazla deildi benim çok olmaz zaten:))neyse 25kadar beklicem artk düşünmemeye çalışıyorummm

kızlar merhaba bana yardımcı olursanız sevınırım 28 gunde bır adet goruyorum ve bu ay 3 gun gectıbugunle beraber dun kad tahlılı yaptırdım ve degerım 1.20 cıktı az once okudum gebe olmayan bı kadının degerım 00.05 olurmus ne olur sızce katlarmı deger

1,20 çok düşük bi değer ama tam negatifler 0,1 çıkıyo ben iki kere yaptırdım ikisindede böyle çıktı bence 1,20 için negatif diyemeyiz imkanın varsa bugünde bi yaptır artış varmı bakalım canım

kızlar banada yardımcı olun lütfen pazartesi beta hcg yaptırdım sonuç 85 .68 pazartesi tekrarladık 267.41 iki günde bir tekrarlanıyor bugün yine kan verdim sonuç cıkmadı henüz sizce bu değerler normalmi son sat 10 ocaktı

Son düzenleme:
kızlar banada yardımcı olun lütfen cuma beta hcg yaptırdım sonuç 85 .68 pazartesi tekrarladık 267.41 iki günde bir tekrarlanıyor bugün yine kan verdim sonuç cıkmadı henüz sizce bu değerler normalmi son sat 10 ocaktı

ilk msjım yanlış oldu düzelttim

kızlar banada yardımcı olun lütfen cuma beta hcg yaptırdım sonuç 85 .68 pazartesi tekrarladık 267.41 iki günde bir tekrarlanıyor bugün yine kan verdim sonuç cıkmadı henüz sizce bu değerler normalmi son sat 10 ocaktı

ilk msjım yanlış oldu düzelttim

ayy ben de pazartesı den pazartesı ye bır hafta var dıyorum. cvp yazamadım:roflol: degerlerın normal canım mrk etme. bugun 528.82 fılan cıkar sanırım.

X