Gebeliğe Hazırlık Kan pıhtılaşması

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Arkadaşlar bu testi yaptıranlar ne zaman yaptırdılar. Düşükten sonra herhangi bir zamanda mı. 6 hafta sonra mı. Dr um beklememi gerektiren bir şey yok dedi. Zeynep kamildeki dr 6 hafta bekle dedi. Arada kaldım çok
ben kürtaj olduktan sonra ilk fırsatta bu testi yaptırdım dr bekle falan demedi.şimdi sonuç bekliyorum 3 ayda çıkıyor dediler.

Özel lab larda ilk önce dr a görünüyorsun. Genetik hastalıklar bölümüne bi hastaneden fiyat aldım şimdi 250 muayene ğcreti sgk lı 690 6 gen için test ücreti.

Bu konu ile ilgili baya bilgi sahibiyim cunku benim faktor 5 leiden mutosyonum (kan pihtilasmasi) homozigot.. yani ben heterozigotlardan daha riskli gruptayim.

Tup bebek tedavisi goruyorum. Genetiklede gorustum.. hemotoloji proflariylada gorustum. Kadin dogumcularlada ayrica esim Doktor..

Gebelim oncesi ilac kullanip kullanmamaniz kan pihti atagi gecirip gecirmemenizle ilgili. Ben gecirmedi. O yuzden kullanmiyorum ama gecirmw riskim heterozigotlardan 80 kat fazla.. gebelik oncesinde yani mesela suan 18 nisanda transferim var ecoprin kullanmaya basladim ve cleksan ignede kullanicam. Ikisinide gebelik bittikten yani dogumdan 3 ay sonrasina kadar kullanmaya devam edicem. Eger kullanmazsam dusuk riski yada baska riskler olusabiliyor. Kadin dogumcunuz kullanmaniz gerektigini dusunuyorsa soyler zaten.. ama kani sulandiriyor dusuk yaparsin gibi bi durum soz konusu degil.

Merhaba geçmiş olsun benim kan pıhtılaşması sonuçlarım henüz çıkmadı. Drum hamile kalırsan önlem olarak ilaç vericem dedi. Devlet hastanesinde yaptırdığım için minimum 2 ayda çıkarmış. Sizce hamilelik öncesi de kullanmalı mıyım aspirin falan zor hamile kalıyorum iki yıldır ilk gebeliğimdi 7+3 te kalp atımı durdu. Düşük olmayınca kürtaj oldum. Bazı yerlerde gebelik öncesi kan sulandırı kullanmanın gebe kalmayı zorlaştırdığı yazıyor. Kararsız kaldım

Test sonucunuz cikmadan bisey soylemek dogru olmaz. Ama soyle ki pihti sorununuz yoksa bosuna ilac kullanirsiniz ve bu fazla sulanma olcagi icin dusuge sebep olabilir.. tamamen varsayim.... pihti probleminiz varsa doktorunuz problemin dozuna gore oncesinde yada hamile kalinca ilaca baslar zaten. Merak etmeyin bu porblem hamile kalmayi engellemiyor hamileligin devami icin sorun olusturabiliyor. Siz sonuclariniz cikmadan ve doktorunuz onermeden bu tip ilaclara baslamayin baska yan etkileride olabilir cunku. Sevimsiz ilaclar

Anladım teşekkür ederim

Merhaba canım
Merhaba canım bende genetik pıhtılaşma için test yaptırdım faktör 2 4 ve 13 birde mthrfc677t değerlerim heterozigot benimde 2 düşük var şu an ecopirin kullanıyorum hamilelik yok ama düşünüyorum yani benim gittiğim bir doktor bu değerler düşük YAPMAz diyor diğer doktorlar düşük yapar iğne ile ilaca başlarız gebelik olunca dedi birde bu ilaçlara gebelikte ne zaman başlanması gerek ki yani bir ay olunca öğreniyoruz zaten gebeligi o zamana kadar bir zararı olur mu ki kullanmasak

Gebeligi ogrendiginizde doktorunuza bu tahlilleri gosterdiginizde en dogru karari o verecektir. Oncesinde tup bebek gibi planli bir sey yoksa kullanmaya gerek yok bence .

Gebeligi ogrendiginizde doktorunuza bu tahlilleri gosterdiginizde en dogru karari o verecektir. Oncesinde tup bebek gibi planli bir sey yoksa kullanmaya gerek yok bence .
Bide zaten eceprin kullaniyormussunuz. Mesela ben gunluk yasantimda homozigot olmama ragmen kullanmiyorum simdi tup bebek icin basladim.. igneyede transfer sonrasi basloycm

Peki gebelikte bu genlere bakılıyor mu. Yani diyelimki hamilesin bilmiyosun ya da ilk günlerindesin. Bu testleri yaptırabiliyor muyuz

Hayır onu biliyorum şuan diyelimki ben 3 düşük yaptım ve yine hamileyim. Hamileyken gidio bu testleri yaptırabiliyor muyum

Hayır onu biliyorum şuan diyelimki ben 3 düşük yaptım ve yine hamileyim. Hamileyken gidio bu testleri yaptırabiliyor muyum
Canım birincisi 3 düşükten sonra zaten mutlaka test yaptırmak zorundasın ikincisi ise diyelim düşük yaptın vs.hamile oldugunu öğrenince doktora söylemelisin benim böyle böyle düşüklerim var kanına bakar idrar testi vs.ister ama kanında pıhtılaşma çıkmasa bile düşük riskin var yani düşük sadece pıhtılaşma ile alakali birsey degil

Orası öyle tabi ama ne bilim kızlar ya. Benim ilkinde kalp sesini duyduktan sonra kalbi durmuştu ikincisi hiç kese bile oluşmamıştı. Kimyasaldı. Kendi dr um üçüncüyü dene diyor. İkisi çok farklı diyo. Testleri yaptırmama gerek yokmuş öyle dedi

Çok saçma ya 3. Kere aynı acıları mı yaşamanızı bekliyolar. Ne kadar basit geliyo drlara hamile kal düşür kürtaj ol

Aynen öyle en kötüsü de devlette 3 düşükten sonra araştırılıyor olması ama bakalım perşembe günü gideceğim genetik bölümüne. Ordada hemen kan almıyolarmış sanırım. Biyerde okudum gün veriyorlarmış o zaman gidiyomuşsu. Ama ben dr dan form alıp özeldede yaptırtabilirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…