-
- Konu Sahibi melodysilk
ben de normal doğum çok istiyordum. bu düşükler başıma gelince olsun da nasıl olursa olsun demeye başladım. ama inşallah normal doğum nasip olur. ama bildiğim kadarıyla dr.lar riske atmamak için genelde sezaryeni tercih ediyorlar. hele bi hamiş kalalım o günlere gelelim de göreceğiz bakalım neler olacak.
evet malesef. ben de bir kere de kurtulmak isterdim ama sanırım mümkün değil. inşallah önce birinciyi sağlıkla doğuralım da ikiniciye de artık allah kerim ne diyelim.aynen bende öyle düşünüyorumda normal doğum yapanı görünce bi mutlu oldum birde ben madem bu kadar eziyet çekiyoruz bari ikiz olsun dedim ama tolga hoca riskin artar dedi
zehra dogum yapmis.yarim saat icinde olmus dogum.suni sanciya bile gerek kalmamis.size medaj attiktan yarim saat sonra dogmus bebis.iyiymis saglikliymis.hicbirimizi unutmamis.hepimize sanci cekerken dua etmis.hepinize cok selami var.sesi cok iyi geliyordu.ceylin de kardesini gormus.ktesteymis.babadi getirmis kresten ve kardediyle tanismis.darisi hepinize diyor.
arkadaşlar dün diyetle ilgili aklıma takılanlar için tolga hocayı aradım belki sizinde aklına takılıyordur diye paylaşmak istedim .haftada bir balık hakkımızı dardanel ton yiyerek kullanabilirmişiz konserve diye tereddüt etmeiştim . çavdar ekmeğide tam buğday ekmeğide olurmuş.çikolata bitter tercih edilmeliymiş.eğer gün içinde süt yoğurt yemediysek o gün sütlü bir tatlı yiyebilirmişiz en çok beni tatlı kısmı yoruyor tatlı önerileriniz varsa yazarmısınız mesela hurma olabilirmi yada dondurma patates kızartması olabilrmiş ama yağı az kullan dedi reçel bal serbest diye yüklenme kilo alırsın dedi. yemeklerin içinde bulunan yumurta o günkü yumurta hakkımızdan gidiyormuş. içecek konusunda hazır meyve suları yada limonata türk kahvesi gibi onları sormayı unuttum fikri olan varmı birde kahvaltılık gevrek+ süt + muz iyi bir kahvaltı olabilirmi ben bu diyet işini çok ciddiye aldım diyetisyene gideyimmi dedim hayır biz sizin yerinize gitti öğrendik dedi:))
canım estağfurullah. ben de kullanmıştım crinone ordan biliyorum. çok kötü bir ilaç ama. hem tahriş ediyır. hem de çamaşıra ya da lavaboya parçaları düşebiliyor. bana dr. gece yatarken vermişti. günde 1 kullanıyordum ama 2 kullanmak zorunda kalsam ne yapardım bilmiyorum. çünkü inanılmaz kurutuyor o bölgeyi ve o yüzden tahriş oluyor. eşşime mümkünse bana yanaşma diyordum o yüzden:)maşallah şenaycım, her ilaçtan bilgin var.bundan sonra ilaçlar senden sorulur
evet canım önemli olan çatlak falan değil kesinlikle.karnın gerildiğinden oluyordur yine de göbek deliğinde sancı sanım. ben her gün yatmadan karnımı baya hakiki zeytinyağıyla yağlardım. sonra eski atlet falan sarardım leke olmasın diye öyle yatardım. istersen dene, herkse zeytin yağını tavsiye ederim, doğal yöntem neticede.bu arada çatlak için söylemiyorum canım, gerginliğin azalması için söylüyorum. belki acı geçer o zaman.
evet birkaç kişi daha duymuştum normal doğum yapan. ama kanı sulandırdıkları için dr lar pek yanaşmıyor diye düşünüyorum normal doğuma, doğumda riskli olabilir diye galiba. zehranın nasıl oldu acaba kanaması.
canım bence aynı yerde yaptır merkez farkıdır.arkadaşlar dün bhcg değerim 6293dü bugün farklı bir merkezde 4668 çıktı dr cihaz değişikliğinden olabilir dedi böyle birşey yaşayan varmı çok korkuyorum...
hatırlamıyorum canım ben. ama hilal bilir sanırım. haftaları yakınya. hilal de yok ortalarda. görürsen bir de ona sor istersen.Canım çok sevindim. Rabbim inşallah sağlıklı bir şekilde, kolayca bizlerede nasip eder doğumları. Ceylin en sonunda kardeşine kavuştu darısı senin kıza emine inşallah.. Bende hep normal doğum istemiştim ama şimdi nasıl hayırlıysa öyle olsun diyorum. doktorum bana hamile kalınca, hamilelik boyunca asprini kullancaz ama 32.haftada keseceğim dedi. O zamana kadar iğne ve asprin bir arada gidecek. Acaba zehra kullanıyormuydu ki bunları.?
cihazdandır bence. dr lar genelde farklı yerde ölçüldüğündendir diyorlar böyle durumlarda.arkadaşlar dün bhcg değerim 6293dü bugün farklı bir merkezde 4668 çıktı dr cihaz değişikliğinden olabilir dedi böyle birşey yaşayan varmı çok korkuyorum...
canım estağfurullah. ben de kullanmıştım crinone ordan biliyorum. çok kötü bir ilaç ama. hem tahriş ediyır. hem de çamaşıra ya da lavaboya parçaları düşebiliyor. bana dr. gece yatarken vermişti. günde 1 kullanıyordum ama 2 kullanmak zorunda kalsam ne yapardım bilmiyorum. çünkü inanılmaz kurutuyor o bölgeyi ve o yüzden tahriş oluyor. eşşime mümkünse bana yanaşma diyordum o yüzden:)
bu arada pıhtılaşma ve gebelik ilaçlarının yanında yakında psikolojik ilaçlar konusunda da bilgili olucam sanırım bu gidişle her şeyi kafaya taka taka. bugün psikiyatr a gittim yeniden sonuçlarımı ve psikologun görüşlerini göstermeye. orta derece depresyon teşhisi koydu ve kendimi daha mutlu hissedeceğim bir şurup verdi. 15 gün kadar kullanacakmışım ona göre bakacakmış durumuma. işte böyle canım.
maşallah şenaycım, her ilaçtan bilgin var.bundan sonra ilaçlar senden sorulur
evet canım önemli olan çatlak falan değil kesinlikle.karnın gerildiğinden oluyordur yine de göbek deliğinde sancı sanım. ben her gün yatmadan karnımı baya hakiki zeytinyağıyla yağlardım. sonra eski atlet falan sarardım leke olmasın diye öyle yatardım. istersen dene, herkse zeytin yağını tavsiye ederim, doğal yöntem neticede.bu arada çatlak için söylemiyorum canım, gerginliğin azalması için söylüyorum. belki acı geçer o zaman.
evet birkaç kişi daha duymuştum normal doğum yapan. ama kanı sulandırdıkları için dr lar pek yanaşmıyor diye düşünüyorum normal doğuma, doğumda riskli olabilir diye galiba. zehranın nasıl oldu acaba kanaması.
evet canım ton balığı oluyor. günde 1 köfte kadar et hakkın var. bunu istediğinde kullan, balık, tavuk, kırmız et. tolga hoca bana mesela birkaç gün et yemedin diyelim bir gün daha büyük bir et yiyebilirsin demişti. ama ben gene de pek yapmıyorum öyle. tam buğday ekmeği de kullanıyım ben o halde. içim dışım çavdar oldu benimçikolata yasak aslında, ama az da olsa ben de yiyorum. dayanamam ona çünkü.hurma olur canım. bir sakıncası yok. ben yaban mersini ve kuru üzüm bulunduruyorum çekmecemde, tatlı krizimde bunlardan yiyorum. acayip iyi oluyor.hazır meyve suyu, limonata demişsin, bilmiyorum fikrim yok ama hazır gıdalarıdan uzak durmal lazım. kahve kesinlikle yasak ama.kahvaltılık gevrek demişsin o da katkı maddeli olduğu için bence uzak dur. şenayın listesinde soya yasak. tüm hazır gıdalarda soya olduğu için uzak durmak lazım.abartmadan ye bence. ciddiye aldım diyeti demişsin al canım. bir iki ay sıkı yap, sonra hafifletirsin zaten. kuruyemiş de yasak biliyorsun değil mi? yağlı tohumlu yiyecekler. süt ürünlerini light kullan bir süre.
günde 1 köfte kadar et hakkımı kullanmayıp haftada kendimi 1 porsiyon hakkı tanımaya karar verdim ağzımı sürdüğüme değmez :))yaban mersini kuruüzüm iyi fikir bende alayım limonata belki olabilir limon kanı sıvılaştırdığı için ama katkılı yiyecekleri yemeyim öyleyse kuruyemiş ceviz kesinlikle yok ama badem fındık abartmadan ye demişti leblebi baya tok tutuyor aslında 1 su bardağı yazıyor listede ama nohutu yemezken leblebiyi nasıl yiyoruz anlamadım
canım bence günde bir köfte yediğime değmez deme. ben sormuştum hacettepedeki diyetisyene öyle yapma günlük bir köfte kadar demişti. ben de biraz köfte yapıp buzluğa attım. günde bir tanesini teflon tavada pişirip ekmek arası yapıp okula getiriyorum. et yerine yiyeceğim kurubaklagil hemen hemen hiç yiyemez oldum çünkü asıl o değmiyor hafta da bir kez 5 kaşık fasulye. evde pişirsem eşim pek yemez. o yüzden çoğu zaman arkadaşlarla beraber yerken soruyorum evinizde barbunya ya da kurufasulye piştimi diye:) onlar biliyorlar pişirirlerse hafta bir getiriyorlar hep beraber yiyoruz ben sadece 5 kaşık yiyorum:) ya da haftada bir mercimek çorbası yapıp ondan bir kase içiyorum. leblebi ben de anlamadım o yüzden hiç yememeyi tercih ediyorum.
[/QUOTE evet sulu yemeği ne kadar az yapabilirsinki zaten benim eşim hiç sevmez nohut fasulye ben evlendim evleneli bir kere bile pişirmedim annemlerde denk gelirse yiyordum bakliyat sorun değilde et ve tatlı kısmı düşündürüyor onuda aşacaz herşey sağlıklı bebişler için inşallah