Kan pıhtılaşması yüzünden bebeğini kaybedenlerin sohbet ve dua paylaşımı

zehra dogum yapmis.yarim saat icinde olmus dogum.suni sanciya bile gerek kalmamis.size medaj attiktan yarim saat sonra dogmus bebis.iyiymis saglikliymis.hicbirimizi unutmamis.hepimize sanci cekerken dua etmis.hepinize cok selami var.sesi cok iyi geliyordu.ceylin de kardesini gormus.ktesteymis.babadi getirmis kresten ve kardediyle tanismis.darisi hepinize diyor.

teşekkür ederim canım. atp kanın pıhıtlaşma oranını gösteren birim. ben heterezigotum. 26 nın altına düşmesi bebek ölümüne yol açar dedi doktor.

canim aptt degerini bilmiyorum demissin sanirim.kanin.pihtilasma zamanini gosteren bir deger bu.inr,protrombin zamani,apttbunlarin ayrimini tam bilmiyorum ama ignenin dozu buna gore ayarlaniyor.ayda bir bakiyor bazi dr lar ve hatta doguma yakin burdan dogum yapan biri haftada bir bakti demisti.istersen dr una bir sor.onemli cunku.

masallah zehra ya da bebegıne de.belkı de bızım de katkımız olmustur dogumun kısa surmesıne.mubarek gunde yavrusunu kucagına aldı.allah bıze de saglıkla nasıp etsın.su appt degerını hatırladım.benım aıle hekımım bahsetmıstı.ama doktorum sımdıye kadar hıc yaptırmadı.saglık ocaklarında bakılıyor mu

canım evet 26 nın altında bebek ölüm riski başlıyormus. benim gecen ay 30 du 1 ayda nasıl böyle düştü anlayamadım. ben diyet yapmıyordum. doktorum sadece eti az ye demişti. bugün diyeti sordum. sadece doğal beslen bol yeşillik ye dedi. ama artık yediklerime dikkat etmeye karar verdim. sizin diyet listenizi inceledim.inaşallah diyet işe yarar.
bir aydır hergün bir tane iğne oluyordum demekki hiç birseye yaramamış iğneler.ne yapacağını bilememek çok zor bişey.şimdi 26.7 değerim. küsürat kalmış yani. artık hergün bunu düşünüp acaba düştü mü diye kendi kendimi yiyeceğim. bebeğin hareketlerini hissetmeyince panik oluyorum. biliyorum kaderden kısmetten öteye geçilmez ama 22 haftalık olduk öyle alıştımki onu kaybetmeye nasıl dayanaırım..
senin de canını sıkmak istemiyorum canım bugünler senin en güzel günlerin. allahım bebişlerimizi sağlıklı bir şekilde kucağımıza almayı nasip etsin inşallah..
canım sen iğneye 17.haftada başladın ya ondan pek faydası olmamıştır.üzülme elden birşey gelmiyor....üzülmek bebeğine daha çok stres yapacak.seni anlıyorum.bende 26+5de bir kızımı kaybettim.bunda 24.haftadayım dün az hareket etti ödüm ağzımdaydı eve gider gitmez internetten müzik açtım dayadım bilgisayarı başladıhareketlenmeyede oh çektim.

canim aptt degerini bilmiyorum demissin sanirim.kanin.pihtilasma zamanini gosteren bir deger bu.inr,protrombin zamani,apttbunlarin ayrimini tam bilmiyorum ama ignenin dozu buna gore ayarlaniyor.ayda bir bakiyor bazi dr lar ve hatta doguma yakin burdan dogum yapan biri haftada ..

ben daha hiç appt yaptırmadım.doktora dediydim gerek yok sen kafana takma işine bak,bnebğini büyüt şu korkularını bırak dediydi...

ya kızlar benim bu aralar yatarken kalkarken yatarken sürekli olmaya başladıda göbek deliğimin etrafı acımaya sızlamaya iğneler batıyor gibi olmaya başladı.korkuyorum iltihaplanma filan olmaz demi.göbek deliğim dışarı pıtlamaya başladı ondan olabilir mi.göbek deliğimin bir parmak ilersinde çember şeklinde yer acıyor.birde boğazıöın deliği küçüldü galiba ilkinde de çok olurdu sürekli tükürük kaçıyor boğazıma.boğulacam bir gün diye korkuyorum...

Merhaba arkadaşlar bende mayıs ayının 24ünde 3 aylık bebeğimin kalbinin durmuş olmasından dolayı beğimi suni sancıyla doğurmak zorunda kaldım bu bebeğimden öncede geçen sene 1 buçuk aylık bebeğimi düşürdüm ama bunlar neden oluyor bilmiyorum pazartesi bebeğimin ölüm sebebinin ne olduğunu öğrenicem bebeğimi kaybetmek beni fazlasıyla etkiledi bunun en büyük sebebide doğduktan sonra bebiğimi ölü halde görmek allah'ım bu acıyı kimseye yaşatmasın inşallah

ay o kadar çok sevindim ki. bugün mübarek günde ne güzel bir haber. rabbim hayırlı sağlıklı uzun ömürler versin bebeğimize. o bilmiyor ama bize ne kadar umut oldu bu minik yavru. allahım tez zamanda hepimize nasip etsin inş. ne güzel hem de normal doğum oldu. allahım esirgesin. annesi-babası kardeşiyle mutlu mesut yaşasın inş.[/QUOT

çok güzel bir haber zehranın bebeği hayırlı olsun sağlıklı uzun yıllar geçirsin burdaki arkadaşlar doğum yaptıkça sağlıklı bebekler doğurdukça çok mutlu oluyorum geri kalanlarımız için çok güzel umut oluyor mutluluklar

Merhaba arkadaşlar bende mayıs ayının 24ünde 3 aylık bebeğimin kalbinin durmuş olmasından dolayı beğimi suni sancıyla doğurmak zorunda kaldım bu bebeğimden öncede geçen sene 1 buçuk aylık bebeğimi düşürdüm ama bunlar neden oluyor bilmiyorum pazartesi bebeğimin ölüm sebebinin ne olduğunu öğrenicem bebeğimi kaybetmek beni fazlasıyla etkiledi bunun en büyük sebebide doğduktan sonra bebiğimi ölü halde görmek allah'ım bu acıyı kimseye yaşatmasın inşallah

çok geçmiş olsun canım ALLAH sabırlar versin tekrar yaşatmasın araştırmalarını yap amin kimseye yaşatmasın ALLAH

günaydın hanımlar rahmimde kanamam var ve hamileyim dr CRINONE vajina jel diye bir ilaç verdi dün gece ve sabah sıktım biraz önce lavaboya gittiğimde peçeteme renkli parçalar geldi bu ne anlama geliyor bu ilacı kullanan var mı aranızda

merhaba hayırlı olsun topiğiniz, bende ilk bebeğimi bu yüzden kaybettim, şuan iğnelerle götürüyorum Allah nasip ederse, yapılacak tüm dualarda bende olmak isterim...seve seve okurum bu süreçteki herkese
geçmiş olsun. hoşgeldi aramıza.tabi ki dualara katılabilirsin. gerçek ismini ve kaç adet okuduğunu söylersen listeye eklerim.
emine sende baya baya erkencisin benim gibi :) canım ya bisey sorcakdım kan pıhtılasması olan kisi kesinlikle bulgur pilavı yememelimi ?? sanki öyle okuyordum burdaki yorumlardan ?? baklagiller bulgur felan yememeli diye ben gecen cumartesi yemisdim de :KK43: aklıma takıldı yaaa :KK43: bu arada sen nasılsın ?? yarın İNSALLAH kesecigi görceksin degilmi ? :) hadi bakalım hayırlısı...
evet son günlerde erkenden uyanıp yatakta vakit geçiriyorum. ben de telden nete giriyim dedim hemen:-))tüm işim gücüm burası oldu zaten:-))bulgur yasak evet doğru canım. ama senin dr un diyet vermemişti. takma kafana ama gene de biraz olsun dikkat ediyim diyorsan, bulguru, kuru baklagilleri tüketmeyi azalt. kes demiyorum ama, kısıtlı ye.evet canbım yarın gitcem bakalım dr a. çok erken ama bakalım görecek mi keseyi. endişeliyim ben de. hayırlısı olsun.
masallah zehra ya da bebegıne de.belkı de bızım de katkımız olmustur dogumun kısa surmesıne.mubarek gunde yavrusunu kucagına aldı.allah bıze de saglıkla nasıp etsın.su appt degerını hatırladım.benım aıle hekımım bahsetmıstı.ama doktorum sımdıye kadar hıc yaptırmadı.saglık ocaklarında bakılıyor mu
aptt ye sağlık ocağında bakılıyo mu bilmiyorum canım. ben en son başka bir dr un istediği tahlili bir tıp merkezine gidip yaptırmıştım. onlar da özel labaratuvara göndermişti tahlili. onlar bakmıyormuş. ama direk özel labaratuvara gitseydim daha pahalı olacak bir tahlili, yarı yarıya tıp merkezini devreye sokarak yaptırdım. istersen yaptırabilirsin. dr un istemese bile kendin yaptırabilirsin nolcak. sonuca göre dr a bilgi verirsin. sonucun normalse dr a bir şey demezsin. Allah korusun kötü çıkarsa o zaman dr una söylersin. bir arkadaşım yaptırmış, bana yaptır dedi diye yaptırdım falan dersin ne biliyim. çünkü ben önemli diye biliyorum bunu.
canım sen iğneye 17.haftada başladın ya ondan pek faydası olmamıştır.üzülme elden birşey gelmiyor....üzülmek bebeğine daha çok stres yapacak.seni anlıyorum.bende 26+5de bir kızımı kaybettim.bunda 24.haftadayım dün az hareket etti ödüm ağzımdaydı eve gider gitmez internetten müzik açtım dayadım bilgisayarı başladıhareketlenmeyede oh çektim.

ben daha hiç appt yaptırmadım.doktora dediydim gerek yok sen kafana takma işine bak,bnebğini büyüt şu korkularını bırak dediydi...

ya kızlar benim bu aralar yatarken kalkarken yatarken sürekli olmaya başladıda göbek deliğimin etrafı acımaya sızlamaya iğneler batıyor gibi olmaya başladı.korkuyorum iltihaplanma filan olmaz demi.göbek deliğim dışarı pıtlamaya başladı ondan olabilir mi.göbek deliğimin bir parmak ilersinde çember şeklinde yer acıyor.birde boğazıöın deliği küçüldü galiba ilkinde de çok olurdu sürekli tükürük kaçıyor boğazıma.boğulacam bir gün diye korkuyorum...
canım serpile dediğim şeyler senin için de geçerli. sen de hiç bakılmadı demişsinya. sen bilirsin ama kendin yaptır istersen. adını ezgi koyacaksınya ondan müziği seviyor kızın:-) demiştimya sana adını ezgi koy sürekli evde şarkı söyleyen bir kızın olsun:-))) canım karnın artık iyice gerilmiştir ondan göbek deliğin ağrır. karnına bir şey sürmüyor musun? ben zeytin yağı, kakao yağı, acı badem sütü sürerdim. çatlağım da yok bu arada.

geçmiş olsun. maalesef ki bebeğini gördüğün o ilk ve son an dır ve aklından ve gözünün önünden o görüntü hiçbir zaman gitmeyecek:-(( benim de aynı çünkü. o görüntü sürekli gözümün önünde. ayak parmakları, kaburgaları bile ne kadar net görünüyordu....Allahım bir daha sana aynı acıyı yaşaymasın inşallah.
günaydın hanımlar rahmimde kanamam var ve hamileyim dr CRINONE vajina jel diye bir ilaç verdi dün gece ve sabah sıktım biraz önce lavaboya gittiğimde peçeteme renkli parçalar geldi bu ne anlama geliyor bu ilacı kullanan var mı aranızda

içerideki kanamadan gelen şeylerdir. çok kötü olduğunu düşünmüyorum.

GEÇEN HAFTA ZEHRAYA İYİKİ YAPTIRMIŞIZ DUAYI, BU SEFERKİNİ DE HİLALE YAPTIRCAZ. O DA DOĞURMADAN BİTİRELİM DUAYI:-)) Duamıza katılmak isteyen arkadaşlargerçek isimleriyle, kaç adet okuduklarını yazabilirler

1-Bu salavatıokumadan önce 21 kere “Estağfirullahel aziyme ve etübileyh” diyerek günahlarınaffı istenir.
2-Hangi dilekiçin okunuyorsa niyet edilir. (aşağıdaki duamız okunur).
3-Euzu besmeleçekildikten sonra Salavat-ı Tefriciye okumaya başlanır.

DUAMIZ
Yerleri vegökleri yaratan Rabbim, senin her şeye gücün yeter sen diledikten istediktensonra her şey ama her şey olur. Ya hayyu ya kayyum, ya zel celali vel ikramkapına geldim, senden diliyor ve dileniyorum, hakkımızda hayırlısıysa, sağlıklıve hayırlı evlatlarla sağ salim doğum yaparak anne olabilmemizi, eşlerimizi baba yapabilmemizi, evlerimizinevlatlarımızla şenlenebilmesini ve evlatlarımızın ana baba sözü dinleyenlerdenve senden korkanlardan olmasını Peygamber efendimiz HZ:MUHAMMEDMUSTAFA(S:A:V)hürmetine, ............................................(okuyanlarınisimleri) ve isteyen herkese nasip etmeni senden diliyor ve dileniyorum.İnşallah nasip edersin Ya Rabbim AMMMMİİİNNNNNN

SALAVAT-I TEFRİCİYE
Allâhümmesalli salâten kâmileten ve sellim selâmen tâmmen alâ seyyidinâ Muhammedinillezi tenhallü bihil’ükadü, ve tenfericübihil’kürabü, ve tükdâ bihil’havâicü, ve tünâlü bihir’regâibü, vehüsnül’havâtimi, ve yüsteskal’ğamâmü bivechihil’ kerimi, ve alâ âlihi vesahbihî fi külli lemhatin ve nefesin biaded-i külli mâ’lûmin lek.
"Allâh’ım,kendisi hürmetine düğümler çözülen, gamlar-kederler açılan, ihtiyaçlargiderilen, isteklere, hüsn-ü hâtimelere güzel âkibetlere nâil olunan, kerem(cömertlik) sahibi yüzü-suyu hürmetine bulutların sulandığı, Efendimiz MuhammedMustafa (s.a.v.)’e ve onun âl ve ashâbına; her bakış ve her nefeste ve zâtincamâlum olanların sayısınca, kâmil bir rahmet ve tam bir selâmet ihsaneyle."
NICK
GERÇEK İSİM
elif5507 -
Elif:
*01as-
Aslı:
*ceylinn38-
Zehra:
*senay079-
Şenay:
308
*slvy1987-
Selvi:
sevinc007-
Sevinç:
eoe-
Emine:
340
serap06_06-
Serap:
240
rengarenk00 -
Serpil:
35
*nazka86 -
Nazife:
umud40-
Vildan:
50
hildan -
Hilal:
muco509-
Emel:
Eylül06-
Berna:
Slmeng-
selma :
30
*AzraNur68-
Gül:
06 kelebek-
Neşe:
50
*Şenayın arkadaşı-
Gülin:
31
Mayd-
Aycan:
50
Atis-
Senem:
101
330ml-
Sultan:
Adalet1990-
Tuğçe:
Gül_neva-
İrem:
50
Lolo-
Nihal:
Cbdefne-
Canan:
55
Ayşe_23
Ayşe:
100
aslibarlikli
aslı
101
TOPLAM
1541
DUAYA BAŞLAMA
TARİHİ:
31.05.2013
DUALAMA
TARİHİ:
06.06.2013
zikirler ve dualar abdestsiz okunabilir.Eğer bir murat için okunacaksa dua ve zikirleri abdestli okumaya çalışılmalıdırdenir. Ama hayızlı kadın Besmele, selavat-ı şerif, kelime-i tevhid, istigfardualarını okur ve tesbih çekebilir. Sorun yoktur denir. Dua niyetiyle okunarakRabbena, Fatiha, Rabbenagfirli gibi dualarda ezberden okunabilir.

canlar kandiliniz mübarek dualarımız kabul olsun inşallah amin. toplam 101 salat-ı tefriciye okudum. hepimize sağlıkla ve hayırlısıyla evlatlarımızı kucağımıza alıp büyütmeyi diliyorum Rabbimden amin. Şenaycım hayırlı duaların için teşekkür ederim.

canım benim sağolasın. senin de bütün duaların için amin canım.

canım ne renkte crinonenin bir kısmı lavaboda dışarı gidiyor. parça parça geliyor. bazen lor peynir gibi parça parça. rengi de akıntına bağlı bazen hafif yeşilimsi olabiliyor. seninki ne renk.

görüyosunuz işte doktordan doktora nekadar fark var.bazıları herşeyi düşünüyo bazılarıda Allaha kalmış tevekkül et birinden birine tutturursun belki diyo.şimdiye kadar gittiğim tüm doktorlarda bana öyle dedi.

tolga hoca benim 6.doktorum hiç bukadar kendimi güvende hissetmemiştim hiç bu kadar güvenmemiştim o yüzden emin adımlarla gittiğimi hissediyorum hele doktorun biri bu testi yaptırdın diye bana neler etti hatırlamak bile istemiyorum

ay o kadar çok sevindim ki. bugün mübarek günde ne güzel bir haber. rabbim hayırlı sağlıklı uzun ömürler versin bebeğimize. o bilmiyor ama bize ne kadar umut oldu bu minik yavru. allahım tez zamanda hepimize nasip etsin inş. ne güzel hem de normal doğum oldu. allahım esirgesin. annesi-babası kardeşiyle mutlu mesut yaşasın inş.

ya bizler normal doğum yapabiliryorumuyuz arkadaşlar ben sadece sezeryan diye duymuştum eğer öyleyese çok iyi yaa

canım krem kullanıyorum ama bende catlak var.tabı bundan değil ilkinden 1 haftada aşırı kilo alınca çatladı o dönemde olsun bebeğim sağlıklı olsunda varsın çatlak karınlı olayım

ya bizler normal doğum yapabiliryorumuyuz arkadaşlar ben sadece sezeryan diye duymuştum eğer öyleyese çok iyi yaa

ben de normal doğum çok istiyordum. bu düşükler başıma gelince olsun da nasıl olursa olsun demeye başladım. ama inşallah normal doğum nasip olur. ama bildiğim kadarıyla dr.lar riske atmamak için genelde sezaryeni tercih ediyorlar. hele bi hamiş kalalım o günlere gelelim de göreceğiz bakalım neler olacak.

canım krem kullanıyorum ama bende catlak var.tabı bundan değil ilkinden 1 haftada aşırı kilo alınca çatladı o dönemde olsun bebeğim sağlıklı olsunda varsın çatlak karınlı olayım

aynen öyle sağlıklı sıhhatli olsun da hiç önemli değil çatlaklar falan. nelere katlanıyoruz. çözümü vardır ileride istersen estetik falan ne bileyim. o yüzden boşver.

arkadaşlar dün diyetle ilgili aklıma takılanlar için tolga hocayı aradım belki sizinde aklına takılıyordur diye paylaşmak istedim .haftada bir balık hakkımızı dardanel ton yiyerek kullanabilirmişiz konserve diye tereddüt etmeiştim . çavdar ekmeğide tam buğday ekmeğide olurmuş.çikolata bitter tercih edilmeliymiş.eğer gün içinde süt yoğurt yemediysek o gün sütlü bir tatlı yiyebilirmişiz en çok beni tatlı kısmı yoruyor tatlı önerileriniz varsa yazarmısınız mesela hurma olabilirmi yada dondurma patates kızartması olabilrmiş ama yağı az kullan dedi reçel bal serbest diye yüklenme kilo alırsın dedi. yemeklerin içinde bulunan yumurta o günkü yumurta hakkımızdan gidiyormuş. içecek konusunda hazır meyve suları yada limonata türk kahvesi gibi onları sormayı unuttum fikri olan varmı birde kahvaltılık gevrek+ süt + muz iyi bir kahvaltı olabilirmi ben bu diyet işini çok ciddiye aldım diyetisyene gideyimmi dedim hayır biz sizin yerinize gitti öğrendik dedi:))

canım ne renkte crinonenin bir kısmı lavaboda dışarı gidiyor. parça parça geliyor. bazen lor peynir gibi parça parça. rengi de akıntına bağlı bazen hafif yeşilimsi olabiliyor. seninki ne renk.
maşallah şenaycım, her ilaçtan bilgin var.:KK28: bundan sonra ilaçlar senden sorulur:KK9:
evet canım önemli olan çatlak falan değil kesinlikle.karnın gerildiğinden oluyordur yine de göbek deliğinde sancı sanım. ben her gün yatmadan karnımı baya hakiki zeytinyağıyla yağlardım. sonra eski atlet falan sarardım leke olmasın diye öyle yatardım. istersen dene, herkse zeytin yağını tavsiye ederim, doğal yöntem neticede.bu arada çatlak için söylemiyorum canım, gerginliğin azalması için söylüyorum. belki acı geçer o zaman.

evet birkaç kişi daha duymuştum normal doğum yapan. ama kanı sulandırdıkları için dr lar pek yanaşmıyor diye düşünüyorum normal doğuma, doğumda riskli olabilir diye galiba. zehranın nasıl oldu acaba kanaması.

Son düzenleme:
X